War of the Ring - Rohani konverziók

2011. 01. 31. 14:07 / Gyűrűk Ura

Ez a War of the Ring-es cikksorozat hetedik része, ahol a kezdő Rohani sereg ponthátrányát próbálom megoldani a kezdő Isengardi sereggel szemben.

Már majdnem örültem, hogy elkészíthetem az első WotR csatajelentést, amikor szemembe ötlött, hogy a Rohaniak csupán 250 pontot tesznek ki a 310 pontos Uruk-hai-okkal szemben. Ezt a pontszámbeli különbséget csupán úgy oldhattam meg külön vásárlás nélkül, hogy fejlesztéseket konvertáltam az alakulatokhoz. 50 pontot tudtam elővarázsolni egy zászlós és egy zenész figura személyében, melyeket a Rohani lovassághoz csatoltam. Hogyan is valósítottam ezt meg...

A zászlós elkészítése okozta a legkevesebb bonyodalmat, hisz emlékeztem, hogy láttam az egyik Battlegames in Middle Earth magazinban egy zászlós mellékletet. Egészen pontosan egy matricás lap volt, amelyről a zászló matricát leszedve és félbehajtva kaptuk meg a zászló "szövet" anyagát. Ehhez már csak egy botot a magasba tartó figurára van szükség, melyre ráhelyezhetjük a matrica zászlót és már készen is van. A magazin zászlós melléklete ITT elérhető, kinyomtatható formátumban. Nálam a botot a magasba tartó figura kiválasztása egyszerű volt, hiszen létezik pont egy ilyen Rohani lovas figura.
Ezután nem volt más dolgom mint kinyomtatni a zászlós mellékletet, melyből a megfelelő zászlót kivágva, majd félbehajtva és összeragasztva feltűztem a lándzsa tetejére.
A zenész már több fejtörést okozott. Az első kérdésem az volt: milyen hangszer legyen? A Rohani parancsnoki dobozban kürtöst adnak a gyalogosokhoz. Nos akkor én sem teszek másképp, elvégre a lovon elég nehéz ütni egy dobot. Másrészt más hangszerek meg nem igazán illenek bele az összképbe. Gyorsan be is szereztem egy Dark Elf Cold One Knight kürtöt a klubtársaimtól. A második kérdés az volt: melyik figurára lehetne rászerelni a kürtöt? Átnézve a lovas figurákat úgy döntöttem, hogy az egyik íjász figura lesz hozzá a nyerő.
A műtéten egy sniccer (szike, tapétavágó, stb.) segítségével a következő bemetszéseket tettem meg, melyeket az alábbi rajzon piros vonalakkal jelöltem:
- eltávolítottam az íj alsó és felső részét
- majd csuklóból levágtam az íjat tartó kézfejet
- ezután a karpáncél könyöknél lévő végénél, a karpáncélt követő átlós vágással, eltávolítottam az alkart is
- végül a kürtöt tartó kézfejet vágtam le csuklóból.
Egy kis darabot még levágtam átlósan az íjat tartó felkarból is, hogy amikor visszaillesztem az alkart, akkor be legyen hajolva a figura mellkasa felé. Műanyagragasztó segítségével vissza is illesztettem így az alkart a figurára, majd a kürtöt tartó kézfejet is az alkarra úgy, hogy a kürt fúvós vége nagyjából a figura szája felé nézzen. Végül az íj alsó és felső részét ráragasztottam a figura ökölbe szorított jobb kézfejére. A faragás részt ezzel be is fejeztem.
Majd a Rohan festése cikkben ismertetett színsémával kifestettem a zenészt is. A kürt Bleached Bone alapon nagyon felvizezett Flesh Wash bemosást kapott.
E két egyszerű konverziónak köszönhetően a kezdő Rohani sereg már 300 pontot tesz ki, így félelmet nem ismerve várja Isengard támadását. A következő cikk reményeim szerint egy Rohan vs. Isengard csatajelentés lesz.

Előző cikk: War of the Ring vs. Warhammer Fantasy
Következő cikk: Csatajelentés 1.

Szerző: SGrulezVélemények, hozzászólások

1. Nutshell™ 2011-02-01 17:17

Nekem tetszik! smile

Ha megengedsz egy megjegyzést kedves SG:
Amikor megemlítetted a cikkben, hogy kürtös zenészt “illene” konvertálni egyből a breton jobbágy kereten lévő kis, önálló kürt-bit jutott eszembe alternatívaként. Igaz azt egyszerűen, csak fel kell aggatni a zenész övére, ezáltal jelezvén státuszát.
Nem annyira látványos, mint a te megoldásod, de ötletként mi a véleményed?

2. SGrulez 2011-02-01 18:09

Nutshell(téem): Teljesen jó az is, de számomra fontos volt, hogy a zenész egyértelműen megkülönböztethető legyen. Ha viszont csak az övén lóg, az nem annyira szembetűnő.

3. Skót 2011-02-01 19:02

Le a kalappal, nagyon tetszenek a konverzióid! Az is, amelyiket elcseréltük… SG-től származik egy szofisztikus rohani kapitányom aki magasba tartott kézzel indítja rohamra csapatát, a legszebb az volt, hogy észre sem vettem, hogy ő készítette, ha jól tudom szintén DE kezet használva (erős a sötételf vérvonal Rohanban), büszkén mutattam neki, hogy nédde’ milyen jópofa rohanim van. smile

4. solo captain 2011-02-02 11:39

Ez pompás cikk volt!
A figura meg szerintem profi munka!

Mondjuk ez a dicséret semmit sem jelent egy olyan ember szájából aki nem alapozza a figurákat, nem fest szemeket, és a jól látható ragasztó foltok számára nem jelentik a világ végét… haha

5. Bástya 2011-02-05 22:59

Nem rossz.