War of the Ring - Isengard festése

2010. 12. 29. 18:59 / Gyűrűk Ura

Ez a War of the Ring-es cikksorozat ötödik része, ahol az Isengardi kezdő sereg kifestésével foglalkozom.

Egy kezdő számára öröm a nehézpáncélos Uruk-Hai-ok festése (legyen az pajzsos vagy pikás), mert meglehetősen egyszerű. Pláne, ha a gyors festési módszereket alkalmazza. Feltételezem, hogy már olvastátok a Rohan festése cikket (aki nem tette, az szégyelje magát smile), ezért bizonyos dolgokat nem fogok részletesen leírni mégegyszer. Ha valami kérdéses, akkor olvassátok át a rohani cikk megfelelő részét.

A kiindulási alap itt is a lesorjázott és összerakott figura.

1.lépés: Alapozás
Mivel a figurát 95%-ban a páncélja takarja, kézenfekvő a fekete alapozás, hiszen a fémes felületeknek, mindíg ez az alapszíne. A példában én Maestro akril matt fekete sprayt használtam.

2.lépés: Fémes felületek szárazecsetelése
Egy fém színű festék és egy nagyobb ecset segítségével, szárazecseteljük végig az egész figurát, mert a teste minden részét fedi valami fém. A példában én Humbrol Acrylic Gunmetal festéket és 6-os ecsetet használtam.

3.lépés: Alap színek felvitele
Itt is egyszerű az ember dolga, mert csak a néhol kilátszó bőrfelületet, és az egy-két helyen kilógó ruhadarabot kell megfestenünk, ami a figura maradék 5%-a. Illetve a haj valószínüleg sokat kapott a fém szárazecsetelésből, ezért érdemes azt felülfesteni feketével. A példában a következő festékeket használtam:
- GW Bestial Brown: bőr
- Valejo Color Cobra Leather: ruha
- Humbrol Acrylic Black: haj

4.lépés: Árnyékolás
Itt a bemosás és a szárazecsetelés technikát egyaránt használjuk. Bemosással dolgozunk a bőr és ruha felületeken, illetve szárazecsetelést alkalmazunk a fogakon és a hajon. A példában a következő festékeket használtam:
- GW Flesh Wash: bőr
- GW Black Ink: ruha
- Tricolor Aqua fehér: fogak
- Revell Aquacolor Mittelgrau: haj

5.lépés: A talp díszítése
Az Uruk-Hai-okhoz talán a földes talaj jobban illik, mint a füves, ezért ebben a példában a földes és füves talp kombinációt fogom elkészíteni. Először két gombóc PVA ragasztót rakok a talp két ellentétes oldalára, majd egy erre a célra bejáratott ecsettel szétkenem. Ezután homokba mártom a talpat, majd lekocogtatom róla a felesleget. A ragasztó megszáradása után (kb 6 óra) GW Flesh Wash-al végigkenem a homokot. A híg bemosót könnyen beissza a homok, mely rögtön ad egy kis árnyékolt hatást neki. Miután megszáradt a festés, megint rakok egy-két pötty PVA ragasztót a talp különböző pontjaira, majd belemártom a statikus műfűbe. A felesleg lekocogtatása után már kész is a talp.
6.lépés: Lakkozás
A konzerváláshoz, a példában Faust Matt Akril lakkot használtam.

Így festettem ki a kezdő Isengardi sereget, mely most már teljes színes pompájában tiporhatja el a gyenge Rohani ellenállást.
A következő cikkben, Emerald összehasonlítását olvashatjátok a Warhammer Fantasy-val, majd az azt követő cikkben, költség kímélő Rohani konverziókat láthattok zászlóvivőhöz és zenészhez.

Előző cikk: Rohan festése
Következő cikk: War of the Ring Vs. Warhammer Fantasy

Szerző: SGrulezVélemények, hozzászólások

1. Bástya 2010-12-29 20:02

Ami még számomra illik az urukhai páncélba, az a rozsda/bronz szárazecsetelés, az jót tesz még neki a metálon felül.

2. SGrulez 2010-12-29 20:26

Teljesen igazad van, csak én egy lusta disznó vagyok. smile

3. Kanalasgém 2010-12-29 20:56

Vagy. Az uruk-haik annyira frissen készültek, hogy a páncéljuknak nem volt ideje berozsdálni wink

4. Bástya 2010-12-29 21:18

Hmm, erre nem is gondoltam. Madár létedre egész érdekes dolgokat veszel észre.

5. Skót 2010-12-29 23:06

A 2. lépés után beugrott egy klasszikus: élő szövet a fémvázon. Ettő’ olyan dú‘ván kemínyek a zurukkájok.