War of the Ring - Isengardi kezdetek

2010. 12. 13. 12:30 / Gyűrűk Ura

Ez a War of the Ring-es cikksorozat harmadik része. Az előző részhez hasonlóan itt az Isengardi sereg kezdő lépéseit ecsetelem, két doboz műanyag figurából és egy blisterből.

A gonosz oldalon mindíg is az Uruk-Hai-ok álltak közel hozzám, hisz nem kis nyeszlett goblinocskák, vagy gyenge elméjű orkok voltak, hanem nagy, kemény és erős ellenfelek. A filmben szerintem egy kicsit el is lett bagatelizálva a dolog, hisz mindenki beláthatja, hogy a valóságban a Rohaniaknak eséjük sem lett volna "A Fehér Kéz" hordái ellen.

A dobozválasztásoknál nagy dilemmába kerültem. Szívem szerint egy felderítő Uruk-Hai dobozt és egy Warg lovas dobozt választottam volna. De mivel a sereg fejlesztését a későbbiekben egyszerre egy doboz vásárlásával tervezem, muszály volt a páncélos Uruk-Hai dobozok mellett döntenem, el is mondom miért. 

A páncélos Uruk-Hai doboz egy kicsit szerencsétlenül lett kitalálva, mert 10db pajzsos és 10db pikás figura van benne. Ezért minimum két dobozzal kell belőle vásárolni, mert egyébként csak 1-1 tálca figura jön ki belőle, illetve marad még 2-2 felesleges figuránk, amivel nem sokmindent kezdhetünk. Viszont ha két dobozzal veszek, és mellé rakok egy parancsnoki blisztert, amiben egy kapitány és egy zászlós található, akkor kis csalással öt tálcányi figurát tudok kiállítani belőle. Így a végeredmény egy három tálcából álló pajzsos alakulat, és egy két tálcából álló pikás alakulat lett. A pajzsos alakulatba kerül a parancsnoki bliszter tartalma, illetve a pikás alakulatba berakunk egy pajzsos figurát kapitánynak. A "kis csalás" most lesz látható, mert a pajzsos alakulat egyik tálcáján három pikás figura is jelen lesz, a páncélos Uruk-Hai doboz, már korábban említett szerencsétlen kiszerelése miatt. De sebaj, majd őket szedem le először veszteségként.

A páncélos Uruk-Hai dobozok kibontásakor rögtön észre vesszük, hogy a figurák nagy része két darabból áll. A pajzsos figuráknál egyben van az egész figura, de vagy a pajzstartó, vagy a fegyvertartó karja külön van. Ezzel azt nyerjük, hogy a figurák többféle pózt is felvehetnek, külön fúrás-faragás nélkül, mert a különálló részek sorjázás után, ragasztással tökéletesen illeszkednek. A pikás figurákból amelyik fölfele tartja a fegyverét, az teljesen egyben van fröccsöntve, amelyik előrefele tartja a fegyverét, annak a fegyvere és a két keze egy különálló darabot képez a testétől. Itt már nem lehet variálni a pózokkal, de a négy különböző póz így is elegendő változatosságot nyújt. A pikásoknak van egy nagy rákfenéje, mégpedig, hogy a pika rendszerint letörik szállításkor. Erre csak egy megoldást tudok: hímes tojásként kell kezelni őket. Ha visszaragasztom, akkor semmiképpen sem pillanatragasztóval, mert az a legkisebb feszülésre újra elpattan. Kötelezően műanyag ragasztót tessék használni.

A kapitány és a zászlóvivő is fém figura, amik egy darabban vannak öntve. Elég sok sorja bütyökkel lehet rajtuk találkozni a kiálló részeken, ezért tüzetesen kell átvizsgálni őket, nehogy egy is ottmaradjon. Sajnos a Rohani kapitányokhoz hasonlóan, ezekről sem készült fénykép festetlen állapotban, ezért ezeket is csak festetten fogom tudni később mutogatni.

Az összerakott figurákat, kivágott kartontálcára helyezve a következő sereget kaptam:
- Nehézpáncélos pajzsos alakulat  3db tálcával, kapitánnyal és zászlóvivővel.
- Nehézpáncélos pikás alakulat 2db tálcával és kapitánnyal.
Ez így a szabályok szerint egy 310 pontos sereg, amely harcra kész.

Így indult Isengard rettegett serege Rohan felé. A következő cikkben visszatérünk a kezdő Rohani sereghez, és annak kifestésével fogunk foglalkozni.

Következő cikk: Rohan festése
Előző cikk: Rohani kezdetek

Szerző: SGrulezVélemények, hozzászólások

1. Skót 2010-12-13 14:52

Nyeszlett goblinocskák? Kikérem a Black Shields-ek és Durburz király nevében. smile

2. vakmacska 2010-12-13 21:07

Tetszenek nagyon ezek a WotR-os cikkek.

3. Skót 2010-12-13 22:21

Szia vakmacska! Mi ismerjük is egymást a GI Joe-s korszakunkból. wink Gyere el valamikor egy próbajátékra!

4. janos900 2010-12-14 14:17

Sziasztok!

Jok a cikkek, amit viszont, mint kezdo fantasy-s hianyolok, az egy korrekt szabalykonyv elemzes. Milyen a szabalykonyv? Ez valami warhammer fantasy klon? Vagy valami teljesen uj? Szerintem ez a legfontosabb, ez a lelke szamomra az egesznek. A szabalykonyv £35-ot kostal a megunt hasznalt figurak, potom penzert vannak az evilbayen. En meg egyszer se jatszottam fantasy vagy sci-fi-t wargame-t, mindig csak tortenelmit. Ismerem a 40k alapulo Great War-t, a Warhammer Historicalt, meg a Legend of The Old Westet is, de a GW alapjatekok hidegen hagynak, a LotR skirmish se nagyon hozott lazba, de a War of the Ring nem hangzik rosszul, a beszamolok is jok, lehet elcsabulok. De nalam az alap a jo jatekmechanizmus, errol eddig semmi infom nincs. Ha lehet akkor en ilyen nezopont alapjan is kernek reszleteket a cikkekben. Koszi! grin

5. SGrulez 2010-12-14 19:47

János900: Hát a cikkekben nem ígérhetek ilyen kitérőket, mert akkor nem War of the Ring-hez írt cikkek lennének.
Én első sorban olyan embereket szerettem volna megszólítani, akik a könyvek vagy filmek alapján ismerik a világot és szívesen kipróbálnák a játékot. Viszont Te most rávilágítottál egy olyan szemszögre, amire én eddig nem gondoltam. Úgyhogy köszönöm, és ígérem lesz egy olyan cikk, ami összehasonlítja a WoR-t a Fantasy-val.
Bár dióhéjban elmondhatom, hogy a két játék teljesen különböző.

6. janos900 2010-12-14 21:18

SGrulez: Koszi a valaszt, a leveled is. Valasz megy levelben.