War of the Ring - Rohani kezdetek

2010. 12. 10. 10:50 / Gyűrűk Ura

Ez a War of the Ring-es cikksorozat második része. Ebben a cikkben elmondom, mire használtam fel a Rohaniaknál a kb. 15000 forint értékű, két doboz műanyag figurából és egy blisterből álló kezdő keretet, és mit tapasztaltam a figurák összerakásánál.

A Gyűrűk Ura filmeket visszaidézve, számomra mindíg is Eomer karaktere volt a legszimpatikusabb. Nem volt kérdéses, hogy Rohan seregét fel kell állítanom, így megfékezve a sötét hatalmak előrenyomulását.

Nézzük, mikbe fektettem bele a két doboz és egy blister keretet. Egy sereg magvát a gyalogság képezi, ezért az első választásom a Rohani gyalogos dobozra esett. Ebből ki lehet állítani egy két tálcából álló pajzsos alakulatot, és egy magányos tálcából álló íjász alakulatot. 


Mivel Rohani sereg nem létezhet lovas nélkül, ezért a második választásom csakis egy Rohani lovas dobozra eshetett. Ebből egy három tálcából álló Rohani lovas alakulat állítható ki.

A blisternél a legjobban egy Rohani kapitánnyal jártam, mert egy gyalogos és egy lovas kapitány is van benne egybecsomagolva. Így egyaránt megvannak a kapitányok a gyalogos pajzsos, és a lovas alakulathoz is.

A gyalogos dobozt kibontva egybe fröccsöntött figurákat fedeztem fel. Egyedül a pajzsok voltak külön a figuráktól, melyeket a figurákon lévő pajzs közép bütykökre kellett rányomni. A pajzsok jól szorulnak a bütykökön, de a biztonság kedvéért érdemes odaragasztani őket, nehogy később potyogjanak le. Komolyabb sorja 4-5 figurán volt, de egy éles sniccerrel (tapétavágó, szike) kb. 10 perc alatt le lehetett sorjázni mind a 24 figurát.

A lovas dobozban külön kereten voltak a lovak és külön a rajtuk ülő lovasok. A lovak két félből vannak fröccsöntve, de a belsejükben lévő tüskék és azok foglalatai tökéletesen illeszkednek, és ragasztás nélkül is tartanak. Kicsit kevésnek tartottam a lovak kétféle pózát, ezért egy trükkös mozdulattal, két különböző lónak felcseréltem az egyik felét, így rögtön négyféle pózban pompáznak a lovak. A lovasok a gyalogosokhoz hasonlóan egybe fröccsöntött figurák, melyekhez különálló pajzsok vannak. Egy figura ugyan kivétel, ahol a gerelyt tartó alkar is külön van, de az is tökéletesen illeszkedik, és egyszerűen a helyére ragasztható. Sorja szempontjából valószínűleg szerencsém volt, mert ebben a dobozban egy darabot sem találtam, de valószínű másik dobozokban előfordulhat. Viszont semmi olyasmi nem lehet, amit pár perces munkával ne lehetne eltávolítani.

A kapitány blisterben a ló ugyanaz mint a Rohani lovas doboz egy lova, tehát műanyag. Maguk a kapitány figurák fémek, és csak kisebb kiálló sorja bütykök eltávolítását igénylik. A gyalogos kapitány kardot tartó karja külön darab a figurától. Viszont a gyári csapoló bütyke jól illeszkedik, bár a fém figurákra jellemző illesztési hézag itt már megjelenik. Egy csepp "model filler" tömítő anyaggal, gond nélkül eltüntettem a hézagot. A lovas kapitány pajzsa is külön álló darab, mely a műanyag figurákhoz hasonlóan a figurán lévő pajzs közép bütyökre jól illeszkedik, de ragasztást igényel. Sajnos a kapitányokról nem készítettem képet az összerakatlan, festetlen állapotról, így róluk már csak festett képet fogok tudni majd a későbbiekben mutogatni.

A figurák összerakása után, és a megfelelő méretű kartontálcák kivágása után, a következő sereggel rendelkeztem:
- Pajzsos gyalogos alakulat 2db tálcával és kapitánnyal.
- Íjász gyalogos alakulat 1db tálcával.
- Lovas alakulat 3db tálcával és kapitánnyal.
Ez így a szabályok szerint egy 250 pontos sereg, és már lehet vele játszani. 

Kezdő lépésnek ennyit szerettem volna elmondani egy Rohani sereg felállításáról. A következő cikkben ugyanezt olvashatjátok egy Isengardi seregről.

Következő cikk: Isengardi kezdetek
Előző cikk: Hogyan fogjak hozzá?

Szerző: SGrulezVélemények, hozzászólások

1. Ghulk 2010-12-10 16:31

Kíváncsi vagyok hány pontosra jön ki az Isengardi sereg a két doboz+1 blister felállásban.
Hajrá SG! :D

2. Érc 2010-12-11 10:12

A vasudvardi seregre kíváncsi vagyok. Festett képek lesznek? smile

3. Bástya 2010-12-11 14:13

Bizony, jóvoltamból SGnek egyre több festett vasudvarija van.

4. SGrulez 2010-12-11 20:42

Érc: A festés téma egy másik cikk lesz. De először a Vasudvardi kezdetek jönnek.

5. Tazzz 2010-12-13 08:51

Hány pontos csatákat szoktak itt játszani? Kb. mie elég ez a 250 pont?

6. SGrulez 2010-12-13 10:10

Tazzz: Átlagosan 500 és 1000 pont közötti csatákat szoktunk játszani. Elvétve előfordul 2000-3000 pontos csata is, ha összejön két elvetemült játékos aki nagyobb sereggel rendelkezik.

Ez a 250 pont (ami valójában 300 pont, majd a festős cikkben meglátod), nekirugaszkodásnak tökéletes. Ha már ez megvan és játszol néhányat, hogy begyakorold a szabályokat, látni fogod, hogy mi hiányozhat még belőle és annak megfelelően tudod fejleszteni.