WW2 tereptárgyak készítése - Szőlőskert

2011. 03. 15. 11:06 / ModellezésWW2

Kisebb kihagyás után újra jelentkezem, ezúttal egy a második világháború terepasztalain méltatlanul hanyagolt tereptárgy elkészítésének módjával, tehát honnan is ered a bor?

 

 

Tereptárgyak készítésével foglalkozó sorozatunkban ezúttal szőlőskertet készítünk. Amire szükségünk lesz:

-          vastag karton vagy műanyaglap,

-          hurkapálcikák,

-          gyufák,

-          homok,

-          műfű,

-          izlandi moszat,

-          PVA ragasztó,

-          festékek.

 

Első lépésként vágjunk ki a kartonból / műanyag lapból egy nekünk tetsző formát, amilyenre a kertet szeretnénk. Esetünkben ez téglalap alakú lesz. Fejezzük le a gyufákat – 1:72-es rendszereknél elég a gyufafej alatt kicsivel levágni, 15mm-es rendszereknél kb 2cm-es darabokat vágjunk. Ezt követően a pva ragasztóval rögzítsük a kert hosszánál valamivel rövidebbre vágott hurkapálcákat, majd ragasszuk fel a karónak szánt gyufaszálainkat. A hangulat kedvéért készíthetünk egy-két kidőlt, vagy félredobott karót is.

Ha a faanyag megszáradt (ez kb. 1-2 óra) kedvünk szerint vigyünk fel pva ragasztót a hurkapálcikákra és a körülöttük lévő talpra, majd szórjuk meg homokkal / papagájhomokkal. Tetszés szerint ragaszthatunk fel néhány kisebb követ is. Hagyjuk száradni a művünket legalább 4-6 órát, majd rázzuk le a felesleges homokot. Száradás után alapozzunk le (én feketére fújtam). Az alapozó száradása után száraz-ecseteléssel, és normál festéssel fessük be a talajt és a karókat. A talajhoz Citadell foundation orkhide green, snot green, snakebite leather színeket használtam, a karókhoz bestial brown-t. A köveket fortress grey-alapon skull white száraz-ecseteléssel festettem meg.

Ha megszáradt a festés, akkor pva ragasztóval kenjük át a kertünket azokon a helyeken, ahová szeretnénk füvet szórni. Én javaslom, hogy a hurkapálcás részeket mindenképpen kenjük át, majd szórjuk be műfűvel és kb 1/4 órát hagyjuk száradni. Száradás után rázzuk le a felesleges füvet a talajról. Utolsó előtti lépésként vágjunk kis darabokat az izlandi moszatból és ragasszuk fel a karókra kedvünk szerint. Végül matt lakkal fújjuk át az egészet. Jó játékot kívánok mindenkinek!

Szerző: NutshellVélemények, hozzászólások

1. Bástya 2011-03-15 10:51

Jó lett, esetleg még lehetne bolondítani azzal, hogy hajszálvékony damilokat vezetünk végig az oszlopok között, de az lehet játékban zavaró lenne.

2. Skót 2011-03-15 10:52

Nagyon jó! Hangulatos. Szőlő szinte bármilyen korban, világban elképzelhető.

3. Nutshell™ 2011-03-15 11:26

Kedves Bástya! A damil kérdését meg is válaszoltad magadnak. smile

4. Ghulk 2011-03-15 16:47

Wow! Nutshell mester, látom nem pihensz te sem:D
Elképesztő...

Ghulk

5. Bala 2011-03-15 20:24

Kérlek tegyetek fel legaslább egy 800*600 -as, de inkább egy 1024x *es képet! smile
Így kiesik az ember szeme… smile

Köszi,
Bala

(ps ez mondjuk minden cikkre érvényes smile )

6. Emerald 2011-03-15 21:36

Bala:
Jobb klikk és “Open image in new tab” vagy “Megnyitás új ablakban” és tádááám!
Már csodálhatod is a képet eredeti méretében wink

7. Dante 2011-03-16 09:46

ahogy Emerald írja, általában igaz a cikkeinkre, hogy az eredeti kép van leméretezve, tehát meg tudjátok őket nézni mindenhol nagyobb méretben is. mondjuk ha van egy kis ideje a szerkesztőnek, akkor érdemes klikkelhetőre megoldani a képeket, ahogy én is szoktam. wink

btw a leadben lévő kisképet bátorkodtam kicserélni. szerintem jobban jellemzi a tartalmat, mint egy WW2-es logó.

8. Bala 2011-03-16 12:56

Aha!
Ki gondolta volna… smile

Köszönöm!
(Azért a képek még mindig lehetnének nagyobbak…  smile )

B