Párducok és Shermanok a ködben

2011. 03. 09. 19:03 / Rapid Fire

Arracourt 1944, Rapid Fire csataleírás. A most következő csataleírást a magyar Rapid Fire játékosok kedvéért vettem előre a megjelenési sorrendben. A küldetést egy szombat reggel kilenctől délután négyig tartó játék során sikerült lejátszani két játékossal az SLW klubban, a küldetés a Rapid Fire: Scenarios for NW  Europe 1944/45 könyvéből vettük.

(14) komment

The Uncharted Seas verseny a Deep Strike Klubban

2010. 03. 31. 10:09 /

2010 az újdonságok éve nálunk a Deep Strike Klubban. Történt ugyanis, hogy egy szerencsés véletlennek hála látóterünkbe került a Spartan Games középkori hajós ütközeteket szimuláló stratégiai játéka, a „The Uncharted Seas”. A klub bátrabb tagjai, akik már régóta szemeztek a Games-Workshop egykori hasonló játékával, most látták elérkezettnek az időt, hogy belevágjanak egy új kalandba, de most nem a szárazföldön, hanem a végtelen kék tengereken.

Nem kellett sok, hogy beleszeressünk a játékba és ekkor született az elhatározás, hogy akár egy versenyen is összemérhetnék tudásukat az újdonsült kapitányok. Ez valósult meg az elmúlt hétvégén.


Bretteville l’ Orgueilleuse

2010. 03. 09. 14:16 / Rapid Fire

Majd két hete játszottuk le a második csatát, de sajnos időhiány miatt csak most tudtam a csataleírást elkészíteni. Az események 1944.06.08-án történnek, ezen a napon indította ellentámadását a 12. SS-páncélos ezred 1. páncélososztálya ( a 2. osztály már 7-én harcaba bocsátkozott a brit-kanadai erőkkel). 

Feladat: a páncélososztály feladata, hogy foglalja el Bretteville l' Orgueilleuse helységet és az attól É-ÉNY-ra lévő magaslatot biztosítsa. 


War of the Ring verseny a DSK-ban I. forduló

2010. 03. 03. 11:35 / Gyűrűk ura

Remek hangulatú rendezvényt zárhattunk. Senkinek sem volt rossz a szájíze és bár az elsõ küldetés sokakat megviccelt az alapszabályokra sem érkezett panasz. A megkötések fordulónkénti enyhítését heves bólogatással nyugtázták a játékosok, fõleg Shyel, aki már epekedve várja Olifántja elsõ taposó akcióját. A küldetések további finomítása mellett a verseny céljának éreztük továbbá a még szebb terepek készítését és természetesen a festettség százalékos arányának a javítását.


Átverés

2008. 09. 21. 17:00 / Warhammer Fantasy

...így Drammael elérte célját. Kémei jelentették, hogy a Törpék éktelen haragra gerjedtek testvéreik halálhírén, és semmi másra nem vágynak, csak hogy újabb sikeres bejegyzést tehessenek a Bosszúk Könyvébe és akár kirobbantsák a második Szakáll háborút.


Beszámoló: W40k European Team Championship 2008 , Modena

2008. 09. 21. 17:00 /
Az Krueger Alfrédnak csudálatos írása amaz vitézkedésrül mely megrendeztetett az Úrnak kettõezernyolcadk éviben, amaz taljánföldi Modena városában mindenkinek különösen nagy örömire, s az Istencsászárnak nagyobb dicsõségire.

Theben dirz vs. Daikinee

2007. 02. 13. 20:51 / Confrontation

Sykho Volesterus jelentése Athan Zakhil-nak, Theben laborvezetöjének.


Az elsõ találkozás

2006. 12. 12. 17:02 / Warhammer 40K

 Szótlan leizzadva ébredt. Egy ideje ugyanaz az álom gyötörte éjszakánként. Felkelt, és leöblítette arcát, majd a tükörbe meredt. Álmában orkok támadtak rájuk, és a semmibõl kezdték õket bombázni. Szerencsére senki nem sérült meg, de csapatai túlságosan is eltávolodtak egymástól. Õ a Seachranokkal volt éppen akkor, akiknek legutóbb is számos tagja esett el egy csatában. Szörnyû emlékképek tódultak a fejébe, de erõsen koncentrált, hogy vissza tudjon emlékezni az álom többi részére is. Osztagával egy barikád mögött álltak és látták, hogy a trukkok milyen eszeveszett sebességgel száguldanak feléjük. Már felkészültek arra, hogy elugorjanak a rakéták elõl, mikor egy lövedék csapódott közéjük az égbõl. Senki nem számított a baziliszkusz halálpontos lövésére. Pókemberen és rajta kívül senki nem élte túl a robbanást, de mire õk maguk összeszedték magukat addigra már a rakéták is elindultak feléjük, és minden elsötétedett. Tudta, hogy meghalt, hisz álma mindig így végzõdött, és valahol belül érezte, hogy ez több, mint egyszerû álom. Megtörölte arcát, majd visszafeküdt az ágyába, egy ideig csak nézett maga elé, majd lehunyta szemeit.


Grandel legendája

2005. 03. 21. 16:25 / Warhammer Fantasy

A legenda persze színesítve, és kiegészítve élt tovább, de egyben nem változott, miszerint Grandel, más néven az „Árnyékkard”, még mindig valahol a Drowel Báróság területén, valószínûleg a vár romjaiban van, és aki birtokolja, parancsolhat, a most már örök idõkre lidércként a kardhoz kötött várvédõknek, élükön Drowel Báróval.


Részlet a Black Tooth hajónaplójábol

2004. 12. 18. 22:11 / Confrontation

A Black Tooth napjai


Árulás

2004. 05. 25. 14:54 / Warhammer Fantasy

Egy egész napot késlekedtem a felderítők breton oldalról való kiküldésével, akik fél nap erőltetett lovaglás után visszatértek, hogy közöljék: az átjáróban nincs nyoma seregnek. A legrosszabbra számítva riadót rendeltem el és legjobb apródjaimat (Squire) a szélrózsa minden irányában kiküldtem, hogy nyomokat keressenek, hisz egy ellenséges hadtest átjuthatott Bretonnia területére. Feszült várakozásom során az esélyeket latolgattam, hogy kinek származhat előnye egy sereg Bretonnia-ba juttatásából és mi lehetett vele a célja...


Mire jó a háború?

2004. 05. 25. 13:17 / Warhammer Fantasy

A nosztalgia vezette kezeimet, amikor ezt a még Warhammer Annual alapján összeállított breton seregem által lejátszott csatajelentést ide is beküldtem. Anno még nem nagyon számított, hogy kerültek a Nemes Elfek Bretonnia földjére, és az írói vénámban sem csordogált oly tökéletes vörös nedű mint most :D Ettől még lehet, hogy valakinek tetszeni fog wink Jó szórakozást!


Az erdő kincse

2004. 05. 25. 10:38 / Warhammer 40K

Ulthwe mestervilág főlátnoka Eldrad Ulthran meglátta az Ontrio III. kettes holdjára leselkedő borzasztó jövőt és értesítette róla a legközelebbi mestervilágokat alaitocot és egy másik sokak számára ismeretlen mestervilágot. Az bolygó erdőiben elfeledett ősi elda romok között rejtőző tudásról már tudomást szereztek az emberek. Nem szabad hagyni, hogy ez a kezükbe kerüljön, mert ezután a lehetséges jövők 84%-ában vészterhes korszak köszöntene be és mintegy 300 év múlva elda lélekkövek kerülnének karmába annak, kinek nevét soha nem mondják ki.


A félreértés….

2004. 05. 18. 13:52 / Warhammer 40K

Rahnowski alhadnagy büszkén nézte a rábízott Basilisk üteget. Az első bevetése, és rögtön egy ilyen fontos helyen! A Breharia bolygó megtisztítása kiemelt jelentőségű volt a térség biztonsága érdekében. Fontos bányavilág, fontos erőforrásokkal; orbitális bombázás helyett hát ideküldték a Birodalmi Gárdát. Ahogy továbbvitte a gondolatot, el is komorodott. Az első jelentések szerint káosz kultusz ütötte fel a fejét a planétán. Kultistákra számítottak, félőrült EMBEREKRE akik véget nem érő sorokban rohamoznak... Mindenkit alaposan meglepett a legutóbbi felderítői jelentés miszerint két századnyi káosz gárdistát láttak az állások felé közeledni. Mintha ez nem lenne elég, a jelentések vérszomjas Khorne berzerkerekről szóltak...


1 / 1 oldal