Részlet a Black Tooth hajónaplójábol

2004. 12. 18. 22:11 / Confrontation

A Black Tooth napjai

"Egy újabb nap a fedélzeten ami ugy indult mint a többi. Fedélzet ami a Fekete Fog hajóhoz tartozott mióta ennek a hajónak a kerekei Aarklash földjén járnak. Reméltem, hogy ma már megmozgathatjuk utazásban elgémberedett tagjainkat.

Ekkor a figyelõ elkiáltotta magát:

- Mozgás dél-nyugatra!

Izgatott moraj futott végig kipróbált goblinjaim között a zsákmány gondolatára.

Nyolc kiváló matrózom, jómagam és egy harci trollal közelítettük meg õket. Dhypter úr megint hozta kipróbált ágyúját, amit Argumentnek hív, és számos csatában bizonyította erejét.

Két nagy madár körözött felettünk magasan, a tetemek húsára éhesen.

Ekkor vettem észre, hogy bizony itt a hullák mozognak.

- Átkozott élõholtak – futott át a fejemen, de ekkor a csata megkezdõdött, a troll elõre vettette magát harcra készen, bizonyítván, hogy az agya lassú ugyan, de a harcra születtet. Kerozen hátul maradt, mindenfélét magyarázva, hogy õ majd hátulról segít nekünk. Ekkor én megindultam egyedül a bal oldalon, ahol egy ghoul állta utamat, aki nem átallotta rám vetni magát. Annyira hirtelen történt az egész, hogy a szívem majd megállt.

Ekkor az egyik madár is megtámadott, akiröl kiderült, hogy nem is madár, hanem egy szárnyas csontváz, de õ már nem tudott meglepni, hisz bátorságom közismert embereim között.

Jobbra pillantva látom, hogy a troll és a majmom egy csapat zombival harcol, és az egyik feltûnõen hasonlított egy farkasfajzatra, de ekkor jött két szúrás felém. A ghoulét nevetségesen könnyen hárítottam, de a szárnyas dög pengéje majd a szívembe futott, de ekkor emlékeim közül kiemelkedett gyerekkorom egy fontos pillanata, azaz hogy kerüljünk el egy csalafinta gyilkos csapást!

Ismét körül tudtam nézni a csatamezõn, valami történhetett Argumenttel, mivel a megcélzott dög még talpon volt. Mellette egy legényem szemében a rettegést láttam, ahogy egy zombit próbált végleg a túlvilágra küldeni.

A troll beváltotta a reményeket, igaz még nem lendült bele a harcba, de szépen csapkodta a rá támadó zombi csapatot. De a kis Samedi még engem is meglepett, ahogy a farkas-zombi testén felfutva, a rettegéssel mit sem törõdve, bezúzta annak koponyáját. Már azt hihettem, hogy egy ellenféllel kevesebb, amikor szinte csoda történt, a farkas izmai a szemem láttára nõttek hatalmasra egy cilinderes cingár lény szavaira, és egyetlen csapással törte fel a troll vastag koponyáját, megfosztva a regeneráció esélyétõl. Talán ezentúl holtan bolyong a világban.

Ekkor úgy döntöttem, hogy inkább a hajószakács korai vacsoráját fogyasztom el, inkább visszatértünk a hajóra, de azt ígérhetem, hogy amint egy új trollra szert teszek, leszámolok ezzel a csürhével.”

-Részlet Krill kapitány hajónaplójából-

Szerző: GerikVélemények, hozzászólások