War of the Ring verseny a DSK-ban I. forduló

2010. 03. 03. 11:35 / Gyűrűk ura

Remek hangulatú rendezvényt zárhattunk. Senkinek sem volt rossz a szájíze és bár az elsõ küldetés sokakat megviccelt az alapszabályokra sem érkezett panasz. A megkötések fordulónkénti enyhítését heves bólogatással nyugtázták a játékosok, fõleg Shyel, aki már epekedve várja Olifántja elsõ taposó akcióját. A küldetések további finomítása mellett a verseny céljának éreztük továbbá a még szebb terepek készítését és természetesen a festettség százalékos arányának a javítását.

"Valami mozgolódik keleten... egy sohasem pihenõ gonosz hatalom!"
/Legolas, A Gyûrûk Ura - A király visszatér c. epizódjában/

    A 2010-es évben a Deep Strike Klubban indítottuk útjára ezt a War of the Ring szabályrendszerére épülõ versenysorozatunkat. A fordulókban emelkedõ pontszámú seregek küzdenek egymással egyre kevesebb megkötés mellett. A küldetéseket elsõsorban az alapszabálykönyvre alapozzuk, de sok elemet veszünk át az egyel kisebb léptékû Legions of Middle Earth kiadványból is.

    A mostani, elsõ forduló 8 résztvevõs mezõnyében egyelõre mindenki mindenki ellen kiállhatott, nem volt jó és gonosz megkülönböztetés, de késõbb ennek bevezetését tervezzük. A 8 nevezõ a következõ volt:

Bencze István, avagy Corvus                  Gondor seregével

Orosz Dávid, avagy a Fõnix vérebe        Törpe sereggel

Szabó Sándor, avagy Jinx                        Gondor seregével

Varró Máté, avagy Matex                           Törpe sereggel

Fiam Péter, avagy Shyel                          Harad seregével

Kiss Gergely, avagy Emerald                 Moria goblinjaival

Marton Sándor, avagy Ghulk                   Vasudvard Uruk-hai-aival

Skót Béla, avagy Tainted                         Moria goblinjaival

    A mágia megkötés csak Tainted-et nem tántorította el egy goblin sámán behozatalától, de a többiek egyelõre otthon hagyták varázslói trükkjeiket. Ezzel szemben majdnem mindenki megpróbálta kitölteni a lehetséges egy szörny vagy hadigép korlátozást. Ezek mellett azonban a vártaknak megfelelõen mindenki a megbízható gyalogságára, néhányan pedig lovasságukra építették fel sereglistáikat.

    Az elõre beállított 4' x 4' méretû terepasztalokon a versenyzõk sorban az alapszabálykönyv elsõ (Magaslat - High Ground), második (Szerezd meg a jutalmat - Seize the prize), majd harmadik küldetését (Pengék mezeje - Field of Swords) játszották le, de a felállítási módot véletlenszerûen határoztuk meg, ami sorrendben a Csata forgataga (Maelstrom), a Pajzsfalak (Shieldwalls) és a Harc a hágóért (Battle for the Pass) lettek.

A szervezést, lebonyolítást és bíráskodást ezúttal SgRulez vállalta magára, aki mint mindig, most is kifogástalan profi rendezvényt bonyolított le.

Elsõ kör

Az elsõ kör párosításában a Ghulk-Matex, Jinx-Emerald, Shyel-Tainted és Corvus-Fõnix vérebe találkozók alakultak ki.

A Csata forgataga felállás majdnem mindenkinek meglepetéseket hozott. Ghulk Uruk-hai-ai szerencsésen megkerülték a törpe vonalakat és könnyedén a Matex hátába tudtak kerülni, ahol már a pajzsok nem nyújtottak a kis növésû, szakállas nép szülötteinek elég védelmet, továbbá a vasudvardi troll szörnyû látványától még inkább elbizonytalanodtak. A többi csatában a gondoriak bátor helytállást tanúsítottak, ám végül egy-egy szerencsés taktikai húzással a "gonosz" oldal gyõzedelmeskedett. Természetesen a törpék itt csak barátian veregették a Fehér Város õreinek sisakjait és a nézeteltérésük hamar elsimult. A nyeszlett kis goblinok ezzel szemben királyuk, Durburz irányítása alatt szedett-vedett bandából igazi haderõvé nõtték ki magukat és idomított wargjaiknak hála felgöngyölték az emberek ellenállását, így szerezvén meg a stratégiai fontossággal bíró magaslati pontot. A leghosszabb mérkõzést egy másik goblin haderõ vívta harad barbár népével, akik nem átallották a rhuni sárkánygyalogosok segítségét kérni. Hála az õ vastag páncéljuknak a magaslat végül a déli népek kezére került, a kis zöld teremtmények pedig gyorsan vitték hírül otthon maradt társaiknak a félelmetes ló vontatta forgó pengékkel ellátott szerkezet hírét, amely az egész csata során a haradi erõk döntõ fontosságú elemének bizonyult, habár Khandish messzi sztyeppéirõl sorozták be.

Elsõ kör

Gyõzelmi pontok Saját veszteségek
Fõnix vérebe 10 40
Ghulk 10 70
Shyel 10 355
Emerald 10 380
Corvus 0 405
Jinx 0 450
Tainted 0 485
Matex 0 500

Második kör

A második kör párosítása svájci rendszer szerint zajlott, így a Fõnix vérebe-Ghulk, Shyel-Emerald, Tainted-Jinx és Corvus-Matex rangadók alakultak ki.

A Pajzsfalak felállás már mindenkinek jobban tetszett és SgRulez 3 jelzõt dobott ki a küldetéshez. Ezek felhelyezése után megkezdõdtek az ütközetek, melyekben mindenki még jobban akart teljesíteni. A törpék végre méltó ellenfeleikre találhattak a vad Uruk-hai-ok képében, ám Drar felderítõi mint mindig most is idõben érkeztek és nyílzáport zúdítottak az ellenségre. A zavarodott tömegekben még a trollt is sikerült leteríteni. Eközben a gondoriak újra összecsaptak a törpékkel, de megint csak sörözés lett a vége. A goblinok ellenben megrázták magukat és sokáig gyõzelemre álltak a Minas Tirith-iekkel szemben, ekkor viszont egy jókor bemondott Hõsi közelharc segítségével a lovagok szétzúzták a kis zöldbõrûek arcvonalát és gyõzelemre vezették az embereket. Gondor egy eldugott kis sarkában eközben a goblinok a haradiakkal acsarkodtak a számolatlan mennyiségû kincs felett, de sokáig semelyikük sem tudta akaratát a másikra kényszeríteni. Végül a barlangi troll hõsiesnek mondható önfeláldozásával megmentette a többieket a khandishi veszedelemtõl és így a túlerõ gyõzedelmeskedni tudott még az elit sárkánygyalogsággal szemben is.

 

 

Második kör

Gyõzelmi pontok Saját veszteségek
Jinx 15 90
Corvus 15

100

Fõnix vérebe 15 150
Emerald 15 195
Tainted 0 180
Matex 0 320
Ghulk 0 430
Shyel 0 490

 

Harmadik kör

A harmadik kör párosítása összehozta az eddig remekelõ Durburz söpredékét az ugyancsak mindenkit játszi könnyedséggel maga mögé utasító törpékkel, így Fõnix vérebe-Emerald, Jinx-Corvus, Shyel-Ghulk és Tainted-Matex küzdelmek zárták a verseny elsõ fordulóját.

Mivel az utolsó küldetésben az ellenfél elpusztításáért és vezérének megöléséért jártak pontok, kegyetlen és véres közelharcokból nem volt hiány. Sajnos a végére összejött a gondoriak hadgyakorlata is, ahol a két csapatból egyetlen sérültet kellett ellátni, akire ráborult a gyakorlatozó fakardok egyik állványa, de szerencsére már õ is jól van. Az Uruk-hai-ok újra erejük teljében bárkivel összerúgták volna a port, így a legközelebbi ellenfelet választották, az éppen arra járó haradiakat. A troll és a szekér ugyan most nem találkozott, de a fontos közelharcokat a vad bestiák nyerték, így a dél népe visszavonulót kellett fújjon. A legizgalmasabb csatát Durburz vívta a törpékkel szemben, akik szoros arcvonalban lépésrõl lépésre közelítették meg a goblin hordát. Mivel átkarolásról szó sem eshetett, frontális támadásra szánták el magukat a kis goblinok... vesztükre. A törpék gyilkos precizitással fejezték le õket és a wargok átütõ rohama is elmaradt. A meccset a sírból mégis visszahozta végül a bátor barlangi troll, aki egymaga volt felelõs Drar csapatának és számos másik törpének az agyonütéséért. Nem vették elég komolyan a veszélyt a kis szakállasok.

Harmadik kör

Gyõzelmi pontok Saját veszteségek
Matex 9 210
Emerald 9 435
Fõnix vérebe 9 450
Ghulk 8 205
Jinx 7 230
Tainted 5 485
Corvus 2 380
Shyel 1 490

Végeredmény

Remek hangulatú rendezvényt zárhattunk. Senkinek sem volt rossz a szájíze és bár az elsõ küldetés sokakat megviccelt az alapszabályokra sem érkezett panasz. A megkötések fordulónkénti enyhítését heves bólogatással nyugtázták a játékosok, fõleg Shyel, aki már epekedve várja Olifántja elsõ taposó akcióját. A küldetések további finomítása mellett a verseny céljának éreztük továbbá a még szebb terepek készítését és természetesen a festettség százalékos arányának a javítását.

A verseny tehát a következõképpen zárult:

Végeredmény

Gyõzelmi pontok Saját veszteségek
Fõnix vérebe 34 640
Emerald 34 1010
Jinx 22 770
Ghulk 18 705
Corvus 17 885
Shyel 11 1335
Matex 9 1030
Tainted 5 1150

 

Találkozunk 2 hónap múlva!

"A táblát felállították, a bábuk mozgásba lendültek..." /Gandalf, A Gyûrûk Ura - A király visszatér c. epizódjában/

Szerző: EmeraldVélemények, hozzászólások