Az erdő kincse

2004. 05. 25. 10:38 / Warhammer 40K

Ulthwe mestervilág főlátnoka Eldrad Ulthran meglátta az Ontrio III. kettes holdjára leselkedő borzasztó jövőt és értesítette róla a legközelebbi mestervilágokat alaitocot és egy másik sokak számára ismeretlen mestervilágot. Az bolygó erdőiben elfeledett ősi elda romok között rejtőző tudásról már tudomást szereztek az emberek. Nem szabad hagyni, hogy ez a kezükbe kerüljön, mert ezután a lehetséges jövők 84%-ában vészterhes korszak köszöntene be és mintegy 300 év múlva elda lélekkövek kerülnének karmába annak, kinek nevét soha nem mondják ki.

Előzmény: Ulthwe mestervilág főlátnoka Eldrad Ulthran meglátta az Ontrio III. kettes holdjára leselkedő borzasztó jövőt és értesítette róla a legközelebbi mestervilágokat alaitocot és egy másik sokak számára ismeretlen mestervilágot. Az bolygó erdőiben elfeledett ősi elda romok között rejtőző tudásról már tudomást szereztek az emberek. Nem szabad hagyni, hogy ez a kezükbe kerüljön, mert ezután a lehetséges jövők 84%-ában vészterhes korszak köszöntene be és mintegy 300 év múlva elda lélekkövek kerülnének karmába annak, kinek nevét soha nem mondják ki. Ez azonnali lépést kíván. A bolygóra megérkezve az Alaitoc erdőjárók összetalálkoztak az elveszettnek hitt elda mestervilág seregével. Ám hamarosan megérkeztek az Angyal Rendházak Űrgárdistái. Hónapokig tartó hosszú és véres ütközetsorozatok követték egymást végül mindkét oldal visszavonulásra kényszerült. Végül Ulhwe mestervilág csapatai is megérkeztek egy nagy végső összecsapáshoz.

Csata előtt: A Sötét Angyalok rendházfőnöke a nagy vereség miatt taktikai visszavonulást rendelt el, de helyettük a Fekete Templomosok friss csapatai álltak be. A csatát emiatt orbitális bombázás előzte meg, melyben az elda seregek harmada elveszett.

Csata: Tychos félelem nélkül nézte, amint az ellenséges tankok megindultak arcvonalaik felé, tudta ma így vagy úgy, de minden eldől. A jobb szárnyon füstölgő roncsok jelezték, hogy sikerült lelassítani a támadást, ám középen a Fekete Templomosok emberfeletti sebességgel már el is érték a sáncokat. Robbanógolyók becsapódása és repülő végtagok voltak ott, ahol egy pillanattal korábban Rondir Védelmező osztaga állt. De ezt sajnos előre tudni lehetett és így lesz a legkevesebb álozat. A füstfelhő mögül két lidércúr kíséretében előlépett az Avatár és öldöklő küzdelem bontakozott ki, melyben nem volt kegyelem senkinek. A balszárnyon a tankokból kiugráló űrgárdistákat a Látnokok Tanácsa fogadta és egy pillanatig sem volt kétséges, ez egyenlőtlen küzdelem lesz. Tychos elmosolyodott. Középen a közelharcban lévő Templomosok fölött feltűnt egy több emelet magas harci gépezet, mely talán az emberek egyik leghatékonyabb lánctalpasa, egy Land Raider. Tychos intett a mellette álló Cayennek, hogy elérkezett a pillanat. A Lidércúr kilépett az erdő fái közül, célzott és egyetlen határozott lövése után a Land Raider nem volt több füstölgő roncsnál. A jobb szárnyon ezalatt feltűnt a tankja elvesztése miatt lelassult Halálbrigád. Mielőtt még elérték volna a vonalakat csillagágyúk és rakétavetők félelmetes tűzébe kerültek, de a gomolygó füstből előlépő túlélők még dühösebben vetették magukat a közelben lévő Védelmezőkre. A mögöttük érkező Véres Angyal osztag őket megkerülve a védtelenül álló ágyúkezelőkre vetette magát és sajnos nem ért oda senki segítségükre így hamar elbántak velük. Tychos előtt lelassult az idő, szinte ordított fájdalmában ahogy látta társait elhullani, rohant volna oda de sajnos már nem tudta őket megmenteni és ugyanerre a sorsra jutott Ilthion Kaszás osztaga is. A Halálbrigád két túlélője levágta Brontja boszorkánymestert és a Fekete Templomos osztagok vérében úszó Avatárra és kisérőire vetették magukat, de támadásuk hamar megtört és ugyanarra a sorsra jutottak, mint mindenki aki aznap szembekerült velük. Ezután a Kaszások kivégzőire vetették magukat és bosszút álltak értük. Tychos annyira elmerült az Avatár kegyetlen és mégis élvezettel teli mozdulatainak szemlélésében, hogy nem vette észre a feléje a levegőből közeledő űrgárdistákat. Beképzelt szőrös majmok, hát tényleg azt hiszitek védtelen vagyok? És mintegy varázsütésre becsapódó rakéták szaggatták, plazmatűz olvasztotta meg páncéljaikat, az egyetlen túlélő pedig egy Tychos mögül előlépő banshee maszkját láthatta utoljára nyomorult életében. A balszárnyon ezalatt a Látnokok Tanácsa tüzérségi támogatással támadásba lendült és boszorkánypengéikkel darabokra szaggattak egy eléjük kerülő tankot. Majd végső rohammal megindultak az ellenfél utolsó megmaradt seregei felé. De azok már nem várták be őket, hanem elesett társaikat hátrahagyva visszavonultak.

Csata után: A túlélők alaposan átkutatták a véráztatta harcmezőt és összegyűjtötték halottaik lélekköveit, hogy azokat visszajuttassák mestervilágukra. Elsöprő győzelem volt, de nem állhattak meg. Rövid erőgyűjtés után felkerekedtek és üldözőbe vették a menekülő űrhajókat, hogy még csak eszükbe se jusson a bolygóra visszatérni.

Szerző: CsibVélemények, hozzászólások

1. Hammi 2012-02-03 11:40

Szerintem nagyon jól leirtad a harcot,és a harc is jó volt remélem lessz még ilyen irásod kiváncsi vagyok rá

2. Jakab Kornél 2012-07-20 21:30

Szóval sikerült megmenteni a lélekköveket Voldemorttól?


Amúgy NÁDZSON teccett!