A félreértés….

2004. 05. 18. 13:52 / Warhammer 40K

Rahnowski alhadnagy büszkén nézte a rábízott Basilisk üteget. Az első bevetése, és rögtön egy ilyen fontos helyen! A Breharia bolygó megtisztítása kiemelt jelentőségű volt a térség biztonsága érdekében. Fontos bányavilág, fontos erőforrásokkal; orbitális bombázás helyett hát ideküldték a Birodalmi Gárdát. Ahogy továbbvitte a gondolatot, el is komorodott. Az első jelentések szerint káosz kultusz ütötte fel a fejét a planétán. Kultistákra számítottak, félőrült EMBEREKRE akik véget nem érő sorokban rohamoznak... Mindenkit alaposan meglepett a legutóbbi felderítői jelentés miszerint két századnyi káosz gárdistát láttak az állások felé közeledni. Mintha ez nem lenne elég, a jelentések vérszomjas Khorne berzerkerekről szóltak...

Rahnowski alhadnagy büszkén nézte a rábízott Basilisk üteget. Az első bevetése, és rögtön egy ilyen fontos helyen! A Breharia bolygó megtisztítása kiemelt jelentőségű volt a térség biztonsága érdekében. Fontos bányavilág, fontos erőforrásokkal; orbitális bombázás helyett hát ideküldték a Birodalmi Gárdát.
Ahogy továbbvitte a gondolatot, el is komorodott. Az első jelentések szerint káosz kultusz ütötte fel a fejét a planétán. Kultistákra számítottak, félőrült EMBEREKRE akik véget nem érő sorokban rohamoznak... Mindenkit alaposan meglepett a legutóbbi felderítői jelentés miszerint két századnyi káosz gárdistát láttak az állások felé közeledni. Mintha ez nem lenne elég, a jelentések vérszomjas Khorne berzerkerekről szóltak...
Mintha az ördögöt festette volna a falra. Kiáltás harsant a megfigyelők felől:
- URAM! Mozgás előttünk! Az erdőnél!
Rahnowski hadnagy felkapta látcsövét és kémlelni kezdte az erdőt. És ott voltak! Vörös páncélos alakok, láthatóan energiapáncélban! Pillanatig sem habozott:
- Egyes számú üteg! Irány 21, távolság 800! TŰZ!

1750 pontos összecsapás
Résztvevő felek:

Dante ( Blood Angels)
HQ: káplán + 9 fős Death Company egység rhinoban
3 10 fős taktikai osztag Rhinoban (egyikből elment 2 fő, másikból 1 fő a Death Company-be)
6 fős devastator osztag ( 2 plasma, 2 lascannon) razorbackben
3 land speeder, abból egy volt heavy bolterrel, másik kettő multimeltával
8 fős assault egység

Eredeti taktika: " A Blood Angel-ek általános harcmodorához hűuen tervem az volt, hogy a taktikai osztagok és terepsiklók által kezelt hővető fegyvereket minél gyorsabban pozícióba vigyem, hogy a hatalmas tűzerejű tankok a továbbiakban ne okozhassanak problémát, majd a második hullámban a terv szerint a Death Company-val, az Assault Squaddal és a taktikai osztagok maradékával az Imperial Guard szakaszok, majd a HQ teljes közelharci megsemmisítése következett. Mindeközben a Devastator osztag folyamatos fedezést biztosított a Razorback által megerősített tűzerejével."

Roodie (Imperial Guard)
1 HQ osztag ( őrnagy + komisszár + zászlós + medic + 2 gyalogos) chimerában + tűztámogató osztag
1 rohamosztagos osztag chimerában
1 teljes gyalogsági szakasz 3 osztaggal
1 teljes gyalogsági szakasz 2 osztaggal
1 hellhound, 1 basilisk, 1 leman russ, 1 leman russ demolisher

Eredeti taktika : "Alapvetően az volt a tev, hogy a pálya egyik sarkára koncentrálom a gyalogságot, a tankokat pedig jó tüzelőpozícióban teszem fel, hogy belőhessék a pálya nagy részét, majd az első körben kilövök annyi rhinot amennyit csak lehet. Ezek után a gyalog közeledő taktikai és assault egységeket már nem lett volna nehéz komótosan levadászni egyesített tűzerővel."

Felhelyezés
A helyezkedés jól sikerült - természetesen Nekem (IG) kellett feltennem először. A basilisk a bal oldalra került,a leman russ a jobb oldalra, a demolisher középre. A gyalogos szakaszok bal oldalra kerületek egy épületbe és köréje, a chimerák és a hellhound pedig középtájra, ahonnét gyorsan elérhettek bárhová.
A Blood Angelek is jól helyezkedtek, a devastatorok egy erdőbe gyalogoltak, kitűnő lőpozícióba, a rhinok pedig egyenletesen eloszva a két szárnyon.

A harc kezdete
A második kör kezdeteNa innentől kezdve a lehető legrosszabbul alakult minden. Kezdődött ugye azzal, hogy a Blood Angelek kezdtek, ami ugye sosem jó jel grin Annak rendje és módja szerint meg is indult MINDENNEL, előre, felém. A legrosszabbak a landspeederek voltak, akik ugye már az első körben lőtávon belül kerültek a chimeráimhoz és a demolisheremhez - el kell ismerni, igen jó húzás volt!
Végre az én köröm jött... Lőttem és lőttem és lőttem és lőttem.. Semmi! A basilisk félig talált, de az egyetlen devastator aki a sablon alatt volt megdobta a fedezékmentőjét. Eldördült még pár lövés a rhinokra, de egy sem talált (!). Utána jött a megaláztatás. Minden távon belüli holmimmal rálőttem a 3 land speederre. Csak az érdekesség kevéért: ez 6 multilaser, 6 heavy bolter, 1 inferno cannon, 1 plasma pistol, 1 demolisher cannon és 1 meltagun volt. Eredmény: EGYETLEN veszteség, plusz egy másik landspeeder nem lőhetett következő körben....

A közelharc kezdete
A második körben nagy megdöbbenésemre a Blood Angelek beértek közelharcba.... És itt be is teljesedett a katasztrófa. Már a mozgásoknál sejthető volt hogy mi fog történni... A lövés fázisban a land speederek leszedték a hellhoundomat, míg egy szerencsés meltagun találat immobilizálta a basilisket. Az azt követő assault fázisnak áldozatul esett két gyalogos osztag, a basilisk, valamint hála a meltabombáknak lövésképtelenné vált mind a demolisher, mind a leman russ. Apró tumultus
A saját fázisomban először minden elérhető fegyverrel rálőttem a sweeping advance-oló tactical és death company osztagokra. A maradék ellen pedig ellenrohamot indított az őrnagy a csapatával, valamint egy osztag stormtrooper. Nagy meglepetésemre sikerült megsemmisíteni a taktikai osztagot, és a Death Company-ból is csak a káplán élte túl, aki hamar úgy döntött, jobb lesz odébbálni...

 

A káosz
Innentől azt hiszem nem érdemes körökre bontani az eseményeket.

A front egyik oldalán a két taktikai osztag és a land speederek módszeresen leszedték a tankokat - a land speedereket végül sikerült leszedegetni, de a taktikai osztagok maradtak.

A front másik oldalán is történtek vidám dolgok. Az eddig erdőben bujkáló devastátorok megeresztettek egy amolyan igazi devás plazmalövést - a kitűnő helyen lévő autocannonos egységem kivétel nélkül el is halálozott tőle.
A menekülő káplánt mindössze a rohamosztagosok vették üldözőbe ami nagy hiba volt - hiába okoztak körönként 1-2 sebet, a káplán sorra elkerülte a sérüléseket, míg cserében ő mindig leütött 1-2 rohamosztagost. A végén a rohamoszik megunták a dolgot és menekülőre fogták - ám a káplán beérte őket...
Mint a cápák...Hősi halált halt az őrnagy és a komisszár is, előbbi egy beérő taktikai egység, utóbbi a káplán kezeitől. A gyalogság még indított egy elkeseredett ellentámadást, de nem sok eredménye lett.

A vég
A játék végére részemről fennmaradt egy darab üres Chimera, míg a Blood Angelek a káplán mellett egy teljes devastator egységgel és a Razorback-jükkel, 3 rhinoval (igaz kettő immobil) és két szinte sértetlen taktikai osztaggal büszkélkedhetett.

Szerző: RoodieVélemények, hozzászólások

1. Jakab Kornél 2012-07-20 21:18

Kár! Azt gondoltam a Basilisk, meg a két Leman Russ megfutamítja a Blood Angels sereget, a kommiszártól, meg a rohamosztagosoktól meg többet vártam volna!