Eloszor egy egyszeru, gyors terepelem a Lassan keszulo varosi Infinity tereprol: Jövő Autó
Es egy ujabb figura scibor-tol, Mar jo par eve letezik, de csak most vettem meg, egyszeruen azert, mert vicces (akarcsak a masik ketto(fonok es nagyfonok), amit viszek a festos-napra, hatha elkeszulnek):
ami nagyon tetszett a festeseben, hogy mindennel egyutt talan masfel-ket ora alatt elkeszult. Szoval egy gyors kellemes darab, nem kell evekig a reszleteket bogaraszni.
Tippi: a járműre ő mondta, hogy lehet túlságosan agyonsarazott. Csak hogy korrekt legyen a sztori De igen, jók, én is ezt szoktam csinálni, főleg mióta van textúrám!
Maxxx: Beteg, mint mindig. Modell annyira nem nagy szám, de a festés ott van.
Bulba: Múltkor valaki említette hogy túlságosan agyonsarazott az adott járműved, végignézve a palettát, baromi jól néznek ki így agyonsarazva, jó az összkép, grat .
Nekem nagyon tetszenek. A sarazás eléggé ott van, kicsit őszi hangulatot ad nekik. Apropó, Brown Shade(barna árnyék)-del csináltad, mert én azzal szoktam, és kb ugyan így néz ki utána.
A sarazás War sár pigment + akryl bázis keverék, a dip Vallejo Sepia Shade
A STUH már sokkal jobb mint az előző verzió. Talán még picit, kopottasítanám szolidan, néhány részt. A többi is jó lett, nekem maguk a járművek nem tetszenek, de erről nem tehetsz. Náluk talán kissé furcsán hat a camo. De jók, így tovább!
MaXXxxx: no comment. jó lett. Ahhoz képest hogy Scibor még a figura is jó
Nekem nagyon tetszenek. A sarazás eléggé ott van, kicsit őszi hangulatot ad nekik. Apropó, Brown Shade(barna árnyék)-del csináltad, mert én azzal szoktam, és kb ugyan így néz ki utána.
Ez egyelore csak ‘szinsema probalkozas’(well, az arany-voros a hivatalos, igy nem nagy gondolkodnivalo a valasztott szineket illetoen).
De van meg belole 13db (meg 7 sima, 1 centurio, 1 zaszlos, 4 veteran). Hogy teljes sereg lesz-e belole? nem hiszem, annyira nem valtozatosak a sculptok, hogy akar egy GK szeru sereget osszerakjak beloluk.
Blogra felirtam, hogy hol milyen szineket hasznaltam, ha veletlenul valakit erdekel.
készítettem egy webway portalt. Ez nagyjából 150 Ft-ba van ami egy kis spórolás az eredetihez képest ami olyan 30 font körül mozog. Az ötlet szerintem nem rossz a festőtehetségem annál rosszabb, de hát ez van…
Szerintem az ötlet is és a megvalósítás is nagyon jó, tetszik…
készítettem egy webway portalt. Ez nagyjából 150 Ft-ba van ami egy kis spórolás az eredetihez képest ami olyan 30 font körül mozog. Az ötlet szerintem nem rossz a festőtehetségem annál rosszabb, de hát ez van…
Csatolt képek
Kattints a kisképre a teljes méretű kép megtekintéséhez
Maxx: Megint állat voltál, bár nem vagyok nida fan, azért tetszik a csóka, viszont a talp beszabehu, az nagyon tetszik, bár a moha tényleg nem észrevehető képről, viszont a kövek annál inkább, awesome.
Bbzs: Igen, többek között nekem is ez a bajom vele, de az igazság az hogy első próbálkozás volt és teljesen magamtól, szóval nem néztem előtte semmi cikket, és ez rá is nyomta a bélyegét.
nos, én ilyen szinten nem festek, szóval le a kalappal, de az átlátszó mellnél (bár ezt a szexista hozzáállást nehezen, de el tudom fogadni ) a kék színnek szerintem meg kéne jelenni az áttűnésnél is. Fehér felsőn szerintem ez a megoldás tökéletes lenne, így kicsit hiteltelennek érzem. Talán egy kis transzparens kék eladná... Vagy a fehér ing…
Mindenesetre gratula!
Hogy mi tartott majdnem 2 honapig rajta… egyreszt gozom nincs, masreszt, hogy mindig mast csinaltam, ezt meg tologattam az asztalon, hogy “majd holnap”.
———
Es bar inkabb a figurafestes topicba valo, de egy WIP talp a WM - Lady Ayane and Master Holt paroshoz. Ezt meg husvet heteben csinaltam, azota nem tortent vele szinte semmi.
Foton a hasznalt moha nagyon nem latszik, tul sotet :(, ohh well, majd eloben mindenki eszreveszi.
Mindenkitől elnézést kérek, kicsit megkésve reagálom le a véleményetek.
Először is, köszönöm a pozitív visszajelzéseket, örülök hogy tetszik nektek Francisco .
Subaggut: Örülök hogy tetszik, lényegében az alap színsémára festettem ki, kicsit Cartoon stílusban, aka Tippi .
Maxxx: Köszi a dicséretet, kifejezetten örülök, mintha hájjal kenegetnének .
Csizma azért lehet furcsa, mert én nem csizmának festettem ki alapvetően, hanem fekete cipő, ami fölött fém lábszárvédők fedik a sípcsontot. Viszont azzal egyetértek hogy ott is és a fegyvereken is túl hirtelen az NMM, próbálkozok még csak vele.
Bőrfestésnél is csak próbálkoztam igazán
Api: Köszi, én mindenképpen büszkén teszem majd ki asztalra, polcra
Viszont azóta elkészültem a nevezésre szánt mesterrel is, Perdita képében, hát ő annyira nem lett ütős, tipikusan megszenvedtem vele, de azért így is elégedett vagyok vele.
Képek nem a legjobbak, így pl Perditán a nadrág árnyékolása szinte alig kivehető.
Vér - így már érthető. Ha élethűbbre akarod festeni, akkor a neten vannak jó tutorialok, de a legegyszerűbb, ha van egy üres vallejo-s festékcseppentőd. Megtöltöd pár csepp híg festékkel, és lapos szögben tartva pár erős nyomással kifröccsented egy papírlapra. Az így kapott mintát festheted is fel a figurára. Van olyan is, ahol egyből a figurára pöttyintik, de én kicsit fázom tőle, hogy olyan helyre is kerül belőle, ahová nem akarom.
Skull white-ot nem lehet, és nem is érdemes világosítani. Ellenben mindig el lehet menni sötétebb irányba
A jump pack illesztésével én is sokat szenvedtem, volt, ahol a beszívó rész háza mellett meg is hagytam. Az oldalán eltüntetheted puttyval (nekem a pattex repair putty ilyen célokra verhetetlen), vagy a külső szélekre egy kicsit bővebben nyomott makettragaccsal is. Utóbbi feloldja a műanyagot, és az összenyomásnál kipréselődő massza alkotja a tömítőanyagot. Utána ezt is vágni, csiszolni és szükség esetén puttyzni kell, szóval nem vagy sokkal beljebb.