Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája
 
 
985 ennyiből: 1016
985
WH40K Preview Kibeszélõ
Dátum: 2006-09-07 11:06   [ Eltüntet ]   [ # 122051 ]  
Veterán

Felhívnám a figyelmeteket arra, hogy a listából hiányzik az USF. Gondolom azért, mert már közel van az új Elda kódex és az midnen ilyesmit majd felülír.

 Aláírás 

I love to hate and hate to love.

[ Profil ]  
Dátum: 2006-09-06 23:04   [ Eltüntet ]   [ # 122050 ]  
Veterán

Továbbá a 40konline-on is megcáfolták a hírt, ami régen ugye eldaronline néven futott.wink És õk is a warseerõl vették a hírt.wink

 Aláírás 

Beware the Palmtop Tiger!
Be individual!
http://www.l5r.com/images/crane_2.jpg
http://www.l5r.com/images/craneclan.jpg

[ Profil ]  
Dátum: 2006-09-06 11:26   [ Eltüntet ]   [ # 122049 ]  
Veterán

Vanger:

A Warseeren Brimstone volt aki elõször megcáfolta a dolgot nagyjából egy hónapja. Az elõzõ, több mint 100 oldalasra nyújtott elda pletyka topicban. Hogy hová kerülnek a zárolt topicoc azt nem tudom, így a pontos postot nem tudom belinkelni.

Viszont már a rumor roundup topicban is frissítésre került ez a rész. Ki lett véve onnan is a 0-2, mint ahogy az avengerektõl is el lett véve az 1+ jelzõ.

 Aláírás 

8th edition Indexek és szabálykönyv pdf verziók
A Warhammer 40000 embléma alatti hozzászólásokban az egyes könyvek linkjei.

[ Profil ]  
Dátum: 2006-09-06 11:16   [ Eltüntet ]   [ # 122048 ]  
Veterán

Megjelölnéd légyszi a forrásodat, hogy hol lett megcáfolva az, hogy a Guardianok már nem 0-2-es választások?

(Mostanában sok a munka és nincs energiám végignyálazni a napi 100 hozzászólsáokat az elda pletykatopicocban.)

Arkanygal:

Vagy Ultwé wink

 Aláírás 

I love to hate and hate to love.

[ Profil ]  
Dátum: 2006-09-06 11:12   [ Eltüntet ]   [ # 122047 ]  
Veterán

Amennyit én az új Kódexrõl olvastam, az alapján az lesz a legnagyobb elõnye, hogy minden egységnek lesz értelme, s így sokféle sereget lehet belõle összerakni, sokféle kombót kipróbálni. Ez nagy elõrelépés a jelenlegi Kódexhez képest, melybõl vagy hozol sokféle egységet, de akkor nagyon nehéz dolgod lesz, vagy a kevés tápost hozod, és akkor meg jól megversz mindenkit.
És az se lesz baj, hogy az elda seregek 2/3-a nem Alaitoc lesz (legalábbis Ligán az volt), úgy érzem… grin

[ Profil ]  
Dátum: 2006-09-06 11:03   [ Eltüntet ]   [ # 122046 ]  
Veterán

Azért intettek sokáig várakozásra szerintem, mert kezdetben voltak olyan pletykák, miszerint csak 0-2 guardan osztag lehet egy elda seregben, meg hogy 1+-os lesz az avenger osztag. Ezek végülis megcáfolásra kerültek.

Aggodalom volt sokáig a warwalkerek kapcsán, hogy ha 2 egyforma fegyver kerül rájuk akkor twin linkedek lesznek. Ez is megcáfolásrea került. Twin linked csak a Wraithlord esetén lesz a 2 azonos nehézfegyver (merthogy 2 mehet rájuk, de egy az kötelezõ lesz).

Nem volt biztos a guardian csapatok minimális és maximális száma sem. Kezdetben 10 figurás max létszámokra esküdtek, aztán lett minimum 10 a pletyka a dologról. Akik látták a kódexet ez utóbbit mondják (minimum 10 model).

A jármûvekrõl is voltak mindenféle rémhírek. Hogy lesz olcsóbb és jobb doboz a verdákból, hogy pontértékben túl drágává válnak. Aztán kiderült, hogy minden jármû pontlefaragáson ment keresztül. A Fireprism meg kifejezetten ijesztõvé válik (S9, Ap2 kis blast, vagy S5, Ap4 nagy blast egy gépnél, míg két gép lövését kombinálva S10, Ap1, kis blast twin linked, vagy S6, Ap3 nagy blast twin linked lövés, 3 fire prism lövését kombózva S10, Ap1 kis blast twin linked vagy S7, Ap2 nagy blast twin linked).

A jetbikeok körül is volt kavar rendesen (hogy nem lesznek olcsóbbak, de csak 4+ armor lesz, vagy drágulnak és maradnak a régiben), a vyperek körül is ment a kavarás (nem lesz zárt, mégis zárt lesz, deep strike-al jöhet, aztán mégsem).

Az aspectek körül volt a legnagyobb a káosz. Semmit sem lehetett tudni. Volt szó áthelyezésekrõl (Warp spiders végülis Fast lett), fegyvercserérõl, páncélmódosulásról, szabályátírásról, pontérték emelésrõl, létszámcsökkentésrõl.

Ilyen hírek mellett valóban jobb volt várni. Ámbátor túl nagy változások szerintem sem voltak elõre jelezve, így guardian csapatokat lehetett venni nyugodtan, serpent és falcon gépeket is.

 Aláírás 

8th edition Indexek és szabálykönyv pdf verziók
A Warhammer 40000 embléma alatti hozzászólásokban az egyes könyvek linkjei.

[ Profil ]  
Dátum: 2006-09-06 10:38   [ Eltüntet ]   [ # 122045 ]  
Adminisztrátor

Nem kell itt aggódni.

Ha akár csak a fele igaz lesz annak, amit irtál, már adom is el a Blood Angels figurákat, és Eldarokat veszek helyette… BA figurákat meg veszek újra majd 2008-ban…  :D

Amúgy ennek a tükrében, amit most leirtál, viszont nem értem azokat a hangokat az Eldar topikból, akik arra intettek, várjak a figurák vásárlásával az új Codex megjelenéséig. Seer Council lesz. Guardian lesz, és bár nem lesz Black Guardian már, ha tartom magam a fluffhoz, hogy Ulthwenak állandó gárdista miliciája van az EoT közelsége miatt, akkor alapból a kötelezõ két Troop választást azzal töltöm meg. War Walker lesz, Falcon lesz, Heavy és Support Platform lesz, aspectek lesznek… Én úgy látom, simán bármit megérné megvenni, fel tudom használni késõbb. Na de ez már kezd elOFFolódni, úgyhogy megyek vissza Seer Councilt sorjázni, meg vágok megint egyet a centibõl a Codex megjelenésig…  smile

[ Profil ]  
Dátum: 2006-09-06 09:00   [ Eltüntet ]   [ # 122044 ]  
Veterán

Nem kell itt aggódni. Lesz azért pár okosság hogy az igazán erõs csúzlik biztosabban találjanak (például a kombózható fireprism lövések).
Ott lesznek a twin linked opciók amik jelentõsen növelik a találati esélyt. De alapvetõen úgyis az a legtöbb elda fegyver többlövéses, így nagyobb az esély a találatra. Olcsó és sokat lövõ verdákkal jól lehet majd akciózni. Fõleg hogy könnyen az ellenfél hátába/oldalába röppenhetsz velük és a gyengébb páncélzatukat gyilkolhatod.

Meg az alap 50% messze nem olyan rossz.

A skortpiók szerintem nyertek csak a +1A-val. IGaz nem gyorsabb támadásuk lesz, de legalább WS szerint támadhatnak ami tömeg ellen príma lehet, plusz a +1A miatt a PF is hatékonyabb lesz, még ha kisebb erõvel is, de több ütést adhatsz le vele.

A banyáknak jó lesz az az ellenroham. Azzal éppúgy talpkontaktba tudsz menni az ellenféllel. Meg az acrobatic amúgy is csak a banshee exarchnak volt meg, most meg az ellenroham majd az osztag egészére vonatkozik. grin

Azért arra még kíváncsi leszek mi lesz igaz a Phoenix Lordok különlegességeibõl. Az oké, hogy drágák lesznek méghozzá veszettül (180-230 pont közötti értékekrõl olvasni), de ehhez méltó erõt is ígértek nekik.
A pletykák szerint Fuegan a sárkányok vezére például közelharcban S5-el üt, mostrous creature-ként. Vagy ott lesz Karandras, akinek a mandiblasterje alapból +2A-t ad, meg lesz nála két közelharci fegyver, beszivárog és +1 cover save-et ad az osztagnak amihez csatlakozott.
Maugan Ra fegyvere S6,Ap5, assault 4 rending, pinning lesz. Lövésben egy tarológéppé válik õkelme.
Jain Zar spéci Triskele fegyvere (S5, Ap2), alap banshee tulajdonságai és executionerje mellé még furious assaultot is kap.
Míg Baharroth fegyverzetérõl egyenlõre nincsenek pletykák, de valami jó húzós képességrõl beszélnek (Hit&Run; az osztagnak amibe csatlakozik).
Végül ugye ott lesz a jó öreg Asurmen. A maga 4 lövéses dire catapultjával és dire swordjával (újradobható találat és sebzés amit csacsognak ennek kapcsán). A battle fate meg egy 4+-os sebezhetetlen mentõt ad majd neki.

Mindegyik lordnak ugyanaz lesz állítólag a statja. Mindükön 2+-os sima páncél lesz és immunisak lesznek az instant death minden formájára.

 Aláírás 

8th edition Indexek és szabálykönyv pdf verziók
A Warhammer 40000 embléma alatti hozzászólásokban az egyes könyvek linkjei.

[ Profil ]  
Dátum: 2006-09-05 22:58   [ Eltüntet ]   [ # 122043 ]  
Veterán

Áhm. Azt hittem, hogy a játékosok észrevételei alapján jön a FAQ, az errata meg az elgépelések kijavítása, ilyesmik. Kösz.
Bs3 fáj, mert rosszakat dobok… Meg mert a második kiadásban még volt megvehetõ v beépített célzókészülék ami segítette a dobást, stb stb smile
De ezért fogom elõnyben részesíteni a soklövõs fegyvereket. Így örülök, hogy a Scatter Laser a fix 4 lövésével végre használható(bb)vá vált.

[ Profil ]  
Dátum: 2006-09-05 22:40   [ Eltüntet ]   [ # 122042 ]  
Veterán

Bs3 ne fájjon már,az összes tank skimmer,meg jetbike jó sok mozgással…igyis táp

Az errata csak akkor jön ki,mikor az új cumókat kiadják a népnek,azok meg játszanak és reklamálnak levélben,hogy ez meg ez szar.

Edit: nah Jinx megelõzött,az én verzióm valahogy falusibbra sikeredett,de sebaj :D

 Aláírás 

“Holy SHIT! IT’S SIGMAR!’’ Mircea screamed in horror. ‘‘GAME OVER MAN, GAME OVER!”
Of course im putting lots of points into vampires! The name of my army book is Warhammer: Vampire counts, not Warhammer: Random undead!
“Can you blame the doll, for the master’s poor stitching?”
I am the light inside, heed my voice!

[ Profil ]  
Dátum: 2006-09-05 22:38   [ Eltüntet ]   [ # 122041 ]  
Adminisztrátor

Kérdés: ha ilyen sokkal a megjelentetés elõtt készen vannak a kódexek, akkor hogy lehet, hogy az “errata” meg csak hónapokkal késõbb jelenik meg?

A GW komoly figyelmet fordit a megjelent termékek tesztelésére, de ez ugye “épületen belül” történik, Nottinghamben. A tesztgárda ezáltal igen kicsi, nem fordul elõ minden kombó, minden ellenfél lehetõség, stb. Az igazi játéktesztelés az, mikor kiadják a több ezer játékosnak, élesben, a megjelenéskor. Ott aztán elõ fog jönni minden idétlen kombinációs lehetõség seregen belül illetve ellenféllel kapcsolatban is, és ekkor jönnek ki ezek a hibák, amiket te emlitesz. Ekkor jön az errata.

[ Profil ]  
Dátum: 2006-09-05 22:28   [ Eltüntet ]   [ # 122040 ]  
Veterán

Nem lesz minden olcsóbb és jobb… wink
A Skorpiók szerintem rosszabbak lesznek, elvesztik a +2 I-nél levõ 4+ hit S4 támadásukat, helyette +1-et kapnak az alap támadáshoz. Egyszerûbb, de nem jobb.
A Bansheek is sokat vesztenek azerintem, az “acrobatic” spec képesség nagyon hasznos volt, helyette állítólag a “counter-attack” lesz megvehetõ, ami nem tudom, hogy mire jó. (Akkor már inkább lenne “furious charge”, ez is fluffosan hangzik. Bár ezt csak zárójelben.)
Az sem tetszik, hogy pl a Warlock-ok alapból Witchblade-t kapnak, és drágábbak lesznek. De ez lenyelhetõ egy olyan mese keretében, miszerint ez rituális fegyver, mindig velük van, meg blabla.
De a fegyverek “ócsításának” és fix lövésének örülök, itt valamennyire észhez tértek a fejlesztõk.
És végre lehet kísérletezni a Jetbike-okkal is. stb stb. Igazából szerintem elégedettek lehetünk majd a kódexszel, legalábbis a korábbihoz képest… De a tankok Bs3-a még mindig fáj.

Kérdés: ha ilyen sokkal a megjelentetés elõtt készen vannak a kódexek, akkor hogy lehet, hogy az “errata” meg csak hónapokkal késõbb jelenik meg?

[ Profil ]  
Dátum: 2006-09-05 14:27   [ Eltüntet ]   [ # 122039 ]  
Veterán

Ha lehet maradjunk On Topicok ok? További óhaj sóhaj hangoztatására ott van Samu’s Pud.

 Aláírás 

I love to hate and hate to love.

[ Profil ]  
Dátum: 2006-09-05 14:15   [ Eltüntet ]   [ # 122038 ]  
Veterán

Hát hallod, ennél már csak egy jobb hír lenne, ha a Defilertõl elvennék az indirekt lövést. :DDDDD

Sõt, ki se jöjjenek az iszonyat szemébõl, nem?

 Aláírás 

“Le Loup Désire, le Loup Obtient”

[ Profil ]  
Dátum: 2006-09-05 13:15   [ Eltüntet ]   [ # 122037 ]  
Veterán

Köszönöm az együttérzõ baráti (?) megnyilvánulásokat… smile))))

Üdv.
Tazzz


Hát hallod, ennél már csak egy jobb hír lenne, ha a Defilertõl elvennék az indirekt lövést. :DDDDD

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
Dátum: 2006-09-05 13:08   [ Eltüntet ]   [ # 122036 ]  
Veterán

Köszönöm az együttérzõ baráti (?) megnyilvánulásokat… smile))))

Üdv.
Tazzz

[ Profil ]  
Dátum: 2006-09-05 12:48   [ Eltüntet ]   [ # 122035 ]  
Veterán

Ez igaz.  Feltéve, ha hozhat az ember transportot.

[ Profil ]  
Dátum: 2006-09-05 12:42   [ Eltüntet ]   [ # 122034 ]  
Veterán

Alaitoc táblát egy egyszerû lépéssel ki lehetett eddig is vonni a forgalomból, sok transport…
Viszont e nélkül a sok pathfinder nem sokra ment, nekem ligákon elda ellen gyõzelmi rátám 100% volt… És nagyrészt alaitoc volt az ellen

[ Profil ]  
Dátum: 2006-09-05 12:06   [ Eltüntet ]   [ # 122033 ]  
Veterán

A tábla megszûnik.

Hááála a Jóistennek, végre valaki az agyához kapott GW-éknél. Viszont ezen kívül minden olcsóbb és erõsebb lesz… Elõre félek.

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
Dátum: 2006-09-05 12:05   [ Eltüntet ]   [ # 122032 ]  
Veterán

Hál’ Istennek! grin)))

[ Profil ]  
   
985 ennyiből: 1016
985
 
‹‹ Necron      KEzdõ vagyok! ››