Köszönöm a szervezőknek a versenyt, az ellenfeleimnek pedig a csatákat. Nem tudom, mi volt a hellyel, de ennyi sz*rul az elmúlt 20 játékomban nem dobtam, mint most tegnap… valami egészen drámai volt. Ennek ellenére sikerült jó eredményt elérni, szóval ennek azért örülök. Apró technikai észrevétel: amilyen jók és változatosak voltak az 1. forduló terepei, véleményem szerint annyira egyhangúak és üresek voltak a mostaniak :(
Seregem:
* Duke Sliscus + 3 Trueborn (1 Blaster, 2 Splinter Cannon) Venomban
* 3 Trueborn (Blaster) Venomban
* 3 Trueborn (Blaster) Venomban
* 5 Warrior (1 Shredder) Venomban
* 5 Scourge, 2 Haywire Blaster
* 5 Scourge, 2 Haywire Blaster
* 6 Reaver, 2 Heat Lance
* Ravager, 3x Desintegrator, Flickerfield
* Ravager, 3x Desintegrator, Flickerfield
* Ravager, 3x Dark Lance, Flickerfield
1. ellenfelem Battler volt Taukkal - kb. kéthetente játszunk, szóval eléggé jól ismertem a sereget és a játékost is. Mivel egy gykolatilag teljesen sík, LoS-blocker nélküli terepen kerültem össze a Taukkal, úgy, hogy ő kezdett, nem nagyon voltak illúzióim, főleg 24 kill pointtal a seregemben
(Neki volt kb. 17). Full reserve-re mentem, kihasználva a Duke deek strike-ot adó képességét. A csata szerintem ott dőlt el, amikor a 2. körben 13 unitomból 4+-ra feljött… 4. És a Tauk lőttek, és a kör végére leesett 3 unitom. A 3. körben megint feljött 4… megint leesett három. Így viszonylag egyoldalú mészárlásba forult a dolog, kombinálva azzal, hogy egyetlen 5+ invut nem dobtam meg a játékban kb, Battler meg majdnem az össes save-et megdobta. Pár unitjától sikerült azért megszabadítanom, de valami 15-5 körüli végeredmény született Kill Pointban.
A 2. csatára Góliátot kaptam, Space Marine-okkal. Ő a másik ember, aki ellen minden második héten játszom kb, szóval
Ő kezdett, az egyik objektívára betelepült 2 osztag Tacticallal és 4 tankkal, a másikra a Sniper Scoutokkal. Mivel volt a seregében 2 Ironclad drop pod-dal, és megint nem volt különösebb mennyiségű cover a pályán, maradt a full reserve. Így az 1. körben neki a két droppod drenya megérkezett a második objektívára. Szóval érdekes csatának ígérkezett a dolog
A katasztrofális dobások ellenére igazán Dark Eldarosan sikerült nyernem végül: a felső objektíván kb. 4 körön keresztül pofozták egymást a Reavereim és egy Tactical osztag, majd a végén becsatlakozott részemről 5 Warrior, neki meg 10 Sterguard és egy Libra, de a mindét oldalon meglévő csodás dobásoknak hála nem nagyon bírtunk egymással. Végül a 6. kör legkritikusabb pillanatában 5-re megdobtam a morált, így mindketten az objektíván maradtunk. Az alsó objektíváról meg sikerült kilőnöm az egyik drenyát az időközben felbukkanó Ravagerrel (a másik elkolbászolt valamerre, így azzal nem volt dolgom szerencsére), és 2 osztag troopal + 3 Venommal leverni 2+-os cover + feel no pain védelmében fekvő Scout osztagát, így ez az objektíva teljesen az enyém lett. Ennek hatására sikerült nyernem, bár tegyük hozzá, hogy maradt valami 400 ponton a pályán, neki meg 1300 pontnyi 
A 3. csata Silence Necronjai ellen történt, ugyanazon a remek sík terepen, mint az első, Tauk elleni meccs. Maradtam a full reserve-nél, mivel nem tudtam, mit tudnak a Necronok. Omhotek eszméletlen durva, ez a konstans night fighting még Night Vison mellett is halál, a villámokről meg ne is beszéljünk… ja, meg a Scarabok. Szóval így elsőre kemény lett a Necron codex, de még azért 1 játék után messzemenő következtetéseket nem vonnék le, remélem, legközelebb is lesz alkalmam játszani ellenük!
A csata az előző kettő fényében telt, persze itt is gyönyörűeket sikerült dobni reserve-re, 3-4-esével jöttek fel a unitjaim, az 5. körben még volt, aki érkezett… Azon múlt a dolog, hogy nekem 4 Troopom volt, Silence-nek meg kettő, ráadásul sikerült immo-ra lőnöm az egyik Ghost Arkot. Így az 5. kör végére nekem volt 3 objektívám, neki megy egy, így a közel 900 pontos VP-hátrány ellenére is sikerült nyernem.
Köszönöm még egyszer a csatákat és a szervezést