Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája
 
 
2 ennyiből: 198
2
Tiranidák
Dátum: 2017-12-19 22:58   [ Eltüntet ]   [ # 471093 ]  
Veterán

Ha jól sejtem, teóriahammerezni fogok a téli szünetben…
Brutális változások vannak.

A dakka gauntokat én juszt is Tyrannocitával dobálnám. Majd januártól lenne valaki, akivel tesztelhetem a sereget? 500, 1000, 1500, 2000 pontosakat gondoltam, hogy szokjam a seregépítést is.
Az működik most, hogy spórát dobok le broodlorddal és génorzókkal, azok meg rögtön rohamoznak?

[ Profil ]  
Dátum: 2017-12-18 14:37   [ Eltüntet ]   [ # 471067 ]  
Újonc

Engem biovore-ban az ára riaszt (mármint amennyibe kerül per pont), de van egy olyan tervem is, hogy kipróbálok egy exocrine helyett 3 hive guard 2 biovore-t, szóval azt is még le kell tesztelnem, de csak jókat hallottam róla.
De kipróbálom akkor ezt a taktikát swarmlord-dal, maga a tyrannocyte nekem sem tetszik, nehéz hordozni, drága, és csak arra jó, hogy a swarmlord-ot lehozza, de eddig még nem próbáltam nélküle, lehet beteszek helyette egy hive tyrant-et, hátha hasznosabb lesz, de attól én is félek, hogy mi van ha nem én kezdek, és lelövik a swarmlord-ot. Mivel az egész kombó rá épül ezért nagy érvágás ha lelövik az első körben, tyrannocyte meg megvédi azzal, hogy reserve-ben kezd.
Még használok egyébként deathleaper-t is, nehezen hal, warlord-ként ha megöl egy karaktert mozgat mégegyszer egy egységet 3 inchen belül, plusz stratagem miatt ha megöl egy karaktert visszakap D3-1 CP-t a sereg. Eddig nem nagyon jött be, lehet őt is lecserélem, de lehet még nem jöttem bele a használatába. (plusz faq előtt használtam, és még el lehetett játszani, hogy genestealer-ek vele érkeztek a stratagem miatt, így lehetett vinni 2x20 genestealer-t az ellenfél képébe trygon- deatleaper kombóval)

[ Profil ]  
Dátum: 2017-12-18 13:28   [ Eltüntet ]   [ # 471063 ]  
Veterán

A kódex óta én sem próbáltam a rexet(nincs is), ha kipróbáltad érdekelne mi a tapasztalat vele kapcsolatban, tippre nem erősebb, bár itt is az 1-es-t újra lehet dobni, de akkor is 1-el gyengébben lő, viszont nagyobbat lő, és sebez. Mindenesetre tényleg érdekes lehet.

A Swamlord nem fog odaérni, de a tyrgon jön 9” ra az ellenféltől, tehát 6” ra kell lennie a Swarmlortól, alapból elsétál odáig (24” az elején a táv, a Tyrgon 9-10” ra kell lennie az ellentől, és kb 4-5” a talpa, az 13”, mivel a Swamlord 9?”-t megy, és 6” adja a képességét simán benne van a távban   ) bepörgeti a tyrgont akkor az odaér, de ugyanez a helyzet, ha flytyrant jön tartalékból (már tud jönni) Akkor az még megy 16”-t tehát simán odaér mindenhova. 

Nálam az elméleti taktika, (drága de jó), hogy Tyrgon behozza a Thermákat, 6” a Swarmlordtól, és 9-11” ra
az ellentől, Swarmi bepörgeti a Tyrgont, a Thermák meg 60 S4 –s lövéssel csak tudnak ütni rést az ellen sorfalába. Azon meg átmegy Tyrgon, és a rohamtávval simán ott van az ellenfél tankja előtt.
Utána az ellen nem a Swamlordot fogja lőni, hanem a Tyrgont, mert az a közvetlen fenyegés, de tök mindegy melyiket lövi, mert innen már ajtó ablak nyitva van a többi osztagnak, neki meg vagy meghalt a tankja, vagy hátrálnia kell. 
Egy gond van csak, ha az ellen kezd, és leszedi a Swamlordot :D (ezért érdemes eldugni az elején a Swarmit, mert a kombó 3-4” eltéréssel is összejön (annyit meg tud futni).
De génorzókkal is legalább ilyen jó.

A Hive Tyrant szerintem most az egyik legerősebb egysége a nidáknak. (Én alapból imádom őket, inkább elfogultság, mint tény a kijelentésem). De gyors és erős is. Nyilván nem a horda ellen van, inkább arra jó, hogy rést üssön a hordán, fegyverrel (12lövés, 6 E), lásd a fenti sorok miatt. Vagy berepüljön lefoglalja az ellenfelet, nem egy nagy közelharcos, bár 2+ra üt, és reroll van a to wound-ra.  Ami Rendinges, és alapból D3-t sebez.

A biovoret felejtettem el, állítólag az is jó, de azzal sem játszottam még sajnos.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-12-18 12:47   [ Eltüntet ]   [ # 471061 ]  
Újonc
lordquator - 2017-12-18 10:49

Tyrannofex, Ő is erős, bár nálam annyira nem nyert, mert kicsi a lőtávja, és az Exocrine erősebb sztem.

48-ra lő ha nem mozog 6-ot S10-el. Az nem kicsi, a 4+ BS mondjuk tényleg elég rossz, de papíron nem látom mi a probléma vele. (bár én még csak tervezem kipróbálni, 2 exocrine-ből le akarok most cserélni egyet rá, megnézni, hogy szerepel)

lordquator - 2017-12-18 10:49

Tyranocyte, Egyszer használtam, de nem nyerte el a tetszésemet, drága (szállításnak jobb a Tyrgon), és 5+ ra lő.

Trygon nem tud szállítani swarmlord-ot, és enélkül a swarmlord szerintem nem túl mobilis, hacsak nem saját magára használja el a mozgatást, meghal mire odaérne bárhová, még Tyranocyte-al sem szokott 1-2 körnél többet kibírni, mert ahogy megjelenik mindenki rá fokuszál, de így legalább tehet addig is valamit.

Codex előtt nem bírtam a Hive Tyrant-et, könnyen halt,lőni nem lőtt jól/sokat, közelharcban alig ütött, gyakorlatilag csak distraction carnifex volt a seregben. Ennyire megerősödött? (nem próbáltam codex óta)

Egyébként egyetértek a többivel (mármint azok közül az egységek közül amiket próbáltam), csak én trygon-nal genestealer-t viszek, a neurothrope tényleg jó synapse-nak hátra a gunline-hoz, és viszek még Broodlord-ot, mert a genestealer-eknek a 2+-ra talál elég jó buff, plusz mivel karakter 10W alatt, nem targetelhető.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-12-18 10:49   [ Eltüntet ]   [ # 471060 ]  
Veterán

Nagyjából kipörgettem a Nidákat, illetve több versenyen is voltam a közelmúltban, sikerült számomra jó helyen is végeznem, általában azt tapasztaltam, hogy nagyon jó az új kódexük, legalábbis én imádom.

Nagyon agresszív a sereg kényszeríti az ellenfelet, hogy behúzza magát a sarokba, leginkább a Swamlord a kulcsa a seregnek. (Nagyon drága, de a képessége, hogy bárkivel fixen ott vagy az első körben az brutális.

Hive Tyrantok

a személyes kedvenceim, Legutóbb 5 db volt a seregemben…(szerettek is miatta) Smitol, dakkázik, és közelharcban sem mondanám gyengének. Alapból T:7 4es sebezhetetlen mentő, szóval sokkal erősebb mint a 7.ben.

Neutrohrope
Sajnos vele még nem játszottam, de pontban végre egy olcsó és erős hq. Mindenképpen kell 1-2 db a seregbe Szinapszis miatt az ágyúsoknak.
Génorzók,
Szintén a kedvenceim, Swarmival akár átmennek a jobb sarokból a bal sarokig, brutális mennyiségű ütés, általában aminek 20 fő nekiesik az meghal. (80 támadás, Rending)
Termagauntok,
Ismét egyik kedvenc osztagom, Általában úgy finom, hogy Tyrgon hozza őket, 9”ra az ellentől ( általában húsfaltól), így Devouerrel egy 20 fő 60-t fog lőni, szóval megtisztítja a Tyrgon előtt az utat a troopoktól, így a Tyrgon tud menni tankot bontani (Swarmi képességével).
Ripper Swarm,
Érdemes berakni egy osztagot, későbbi körökben hátha az ellen hibázik, és le tud kötni egy-egy gépet, vagy objektívat foglalni is jó. 33 pontot megér az osztag, de nagy gyilkolást ne várj tőle, mert másra nem nagyon jó.
Hive Guard,
Szintén egy nagyon jó osztag, mivel nem kell rálátni az ellenfélre, így el kell bújtatni, mivel keményet lő amit az ellenfél megérez, így érdemes vigyázni rá.
Zoantrope,
Sajnos még őt sem használtam, de 3mas sebezhetetlen mentő, erős psziker, így érdemes őt is játszatni. Egy hátránya van, hogy legalább 3 fő kell egy osztagba, ami 150 pont körül van, azt én sokallom.
Exocrine, Ő a takarító brigád, 12 lövés, 7E 2 seb, mindent kiszed.
Tyrannofex, Ő is erős, bár nálam annyira nem nyert, mert kicsi a lőtávja, és az Exocrine erősebb sztem.
Carnifex, Ők is használhatóak, egy jó kis közel 100 pontos dög, érdemes őket is használni. Szerencsére már 3+ ra is képes lőni, ettől függetlenül sokszor még nem került be a seregbe.
Mawlock, Vegyesek az érzéseim vele, olvasásra nem érezni nagyon erősnek, de ha az ellenfél hibázik, akkor nagyon keményen tud büntetni. Eddig még nem bántam meg, hogy használtam, de nem elsődleges a seregben.
Tyrgon, Kis kedvencem, lőni nem tud, de 9” ra jön, hozza Génorzókat, Thermákat, és adrenalin Glads mellett 8ra rohamozik. Igazi tank bontó D6 sebzésekkel.
Tyranocyte, Egyszer használtam, de nem nyerte el a tetszésemet, drága (szállításnak jobb a Tyrgon), és 5+ ra lő.
Hive Crone, Szintén egy szeretni való egység átrepüli a pályát, majd rohamoz fixen az első körben, van egy közepes lövése, de szeretnivaló dög, gondolkodom egy beteg seregen amiben 6 db ilyen van pontértékét megéri.
Ezekkel voltak jó tapasztalataim, szerintem ezeket érdemes erőltetni. Biztos vannak még kiaknázatlan egységek kombók, de ez majd sok-sok játékkal fog kiderülni. Alapvetően maga a tény, hogy sok –sok jó egység van, nagyon gyors a sereg (Az első körben már rengeteg rohamot, vagy dakka lövést le lehet adni).
Ami még fontos, hogy ugye van 6 kaptár frakció, a seregedet ennek alapján tudod összerakni. Van ami az ágyúkat (lásd Exocrine), de van a mi rohamot támogatja.
Stratagamek, Ennek tanulmányozása még folyamatban, de főbb gondom, hogy Soha nem marad Command pontom arra, hogy spéci kártyát is kirakjak.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-12-15 23:14   [ Eltüntet ]   [ # 471022 ]  
Veterán

Van. Sőt, szinte minden sereg képes is rá.

 Aláírás 

There is no “overkill.” There is only “open fire” and “need to reload.”

Kis sablon, nagy sablon, ágyú...

[ Profil ]  
Dátum: 2017-12-15 22:02   [ Eltüntet ]   [ # 471019 ]  
Veterán

Jajj… ettől féltem… Most az alapkönyvet veszem meg, később nida kódex, aztán kb májusban vehetek majd egy tonna új figurát. :D
Kell 3 hive guard a 3 meglévőhöz, új zoák, hormagauntból kb 30…
Eredetileg egy lictor-genstealer hordás elképzelést akartam megvalósítani, de mostanra csak a dakka maradt. Van lehetőség első körös rohamra? Ha igen, akkor talán abba z irányba kellene mozdulnom.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-12-08 10:18   [ Eltüntet ]   [ # 470873 ]  
Veterán
Airyku69 - 2017-12-08 07:52

Orkok ellen vajon miket raknátok be 1850 pontig?

Nidákhoz nem értek, de ha tényleg nem játszottál még 8. kiadással: 2000 az új 1850 smile

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
Dátum: 2017-12-08 09:11   [ Eltüntet ]   [ # 470871 ]  
Veterán

Lictorokkal ne parázz, battalionba is fér 6 elit slot, ha nagyon kell hozzácsapsz egy vanguard detachmentet, ami plusz 1HQ 3-6 elit.

Shriekek tényleg eltűntek…, pedig nekem is vannak mágnesezésre váró szárnyak a warriorokhoz, lehet egyszer visszatérnek, szerintem a 8th-ben kicsit unbalanced lett volna, mert háááát a kisebb páncél szerintem annyira nem fáj, mint amilyen jó lenne a 12” mozgás, hát nem tudom.

T-fex, igen! smile

Orkok ellen, hormagaunt tömeget, nagy tömeget, hoznék és hátulról kemény lövős támogatással (Fex, Exocrine, Hive Guard).

 Aláírás 

“Embrace your Biomass Tyranids are Coming!”

[ Profil ]  
Dátum: 2017-12-08 07:52   [ Eltüntet ]   [ # 470870 ]  
Veterán

Kicsit halott a fórum… Én mostanra jutottam el oda, hogy foglalkozzak a hobbival, köszönhetően, hogy a gyerek felfedezte az Exocrine dobozt, amiben MtG kártyák vannak. A 8. kiadásról dunsztom sincs, de belenéztem az új nida kódexbe khm online… tényleg brutál jó, de azért van pár wtf. A lictorok mostantól nem jöhetnek 3-asával??? Ez mi? Legalább kaptak volna olyat, hogy 1 lictor félnek számít force organizationben! Vagy már nincs ilyen megkötés, miből mennyit hozhatok?
Lenerfelték a rippereket és Shriekeket, korábban legalább fosott az ellenfél a 4+ sebző mérgező hordáimtól, amik repkedtek. Amúgy tényleg brutálisak lettek a többiek. A T-fex… könnyeket morzsolok, és kérek a Jézuskától mégegyet! Ha nem mozog 2-szer lő??? A Heavy 3 ugye most is azt jelenti, 3-szor lő? Ha nem mozog, 6-szor lő a tankrobbantó puskával???

Korábban igyekeztem közelharcosabb nida hordát kialakítani, fluff miatt Leviathán mutáció a seregem, orkra szakosodva. Orkok ellen vajon miket raknátok be 1850 pontig?

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-14 13:15   [ Eltüntet ]   [ # 470311 ]  
Veterán

SZVSZ a shooting phase lépéseinél a Saving Throw és az Inflict Damage lépések között simán bejelentheted, hogy akkor nem annyit sebez, hanem minden le nem mentett után eggyel többet.

Szerintem azért lehetséges a dolog, mert van ellenpélda, hogy hogyan írják, ha a lövés előtt kell a stratagemet használni:

You can use this Stratagem just before an ASURYANI INFANTRY model fromyour army attacks a unit that can FLY with an Aeldari missile launcher.
(SM-nél ugyanez a szövege)

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-14 13:03   [ Eltüntet ]   [ # 470310 ]  
Akolitus
Decesso - 2017-11-14 11:36

A PATHOGENIC SLIME stratagem használatában valami tiltja, hogy azután használjam, hogy kiderült mennyi save lett megdobva? A leírása csak annyit köt ki, hogy shooting phase-ben használható, és így azért elég jó ha mondjuk lövök egy Exocrine-el, és csak azután használom amikor kiderült, hogy legalább x találat be is ment, és így nem megy el feleslegesen a akkor amikor végül mondjuk a 12 lövésből 1 ( vagy egy sem ) megy be.

Szia! Én is néztem, és elméletben nem tiltja semmi, bármikor benyomhatjuk.

Nekem meg az a kérdésem, hogy a Pheronome Trail stratagem-et lehetséges-e használni, ha a Lictor abban körben kerül az asztalra (end of movement phase). Tehát a mozgás kör végén bejön a Lictor és egyből leteszem köré a unitot, (vagy akár charge phase elején)? Mert a strategem itt nem határozza meg, hogy mikor rakhatom le a csapatot.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-14 11:36   [ Eltüntet ]   [ # 470308 ]  
Újonc

A PATHOGENIC SLIME stratagem használatában valami tiltja, hogy azután használjam, hogy kiderült mennyi save lett megdobva? A leírása csak annyit köt ki, hogy shooting phase-ben használható, és így azért elég jó ha mondjuk lövök egy Exocrine-el, és csak azután használom amikor kiderült, hogy legalább x találat be is ment, és így nem megy el feleslegesen a akkor amikor végül mondjuk a 12 lövésből 1 ( vagy egy sem ) megy be.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-14 07:41   [ Eltüntet ]   [ # 470303 ]  
Veterán

Finoman szólva is WÓÓÓÓ az új kódex, az indexhez képest mindenféleképpen erősebb, nekem ami a legjobban tetszik, hogy sok kombinációs lehetőség van benne, hive fleet adaptáció mikor az egész sereg kap valami pluszt, carnifexekből van többféle is, genestealerek még jobbak lettek, dakka puska 24-et lő már, stratagem-ből minden kódexben ennyi van? Ez rohadt soknak tűnik, hogy fogom ezt észben tartani smile Nagyon jó kis hangulatos sereget lehet összerakni, kiválasztod a teljes sereg adaptációt, kombós egységeket, biomorfokat, plusz a stratagem-eket, amiket érdemes lesz használni, király!

Hive tyrant kapott invut, Neurotrope HQ lett (Broodlord az indexben lett HQ), tervigon kicsit még bénább lett, mert a mozgás előtt kell (az előre kifizetett) gauntokat megszülni, így már elég használhatatlan szerintem, cserébe a t-fex elég jó.

Végre közelharcban sem középszerű a sereg, mondjuk egy behemót hive fleet adaptációval = reroll failed charge rolls egy genestealertömeg broodlordokkal, elég kemény közelharcban.

Warlord trait a nevesített karaktereknél megint fix, ezt annyira nem szeretem, bár fluffos, de megköti az ember kezét, én jobban szeretek customizálni, bár egyik sem ad óriási előnyt, de elég jók.

Visszajöttek a régi pszík is, zoákat elég keményen megdobja egy neurotrope (reroll 1 pszihik tesztnél), van hive fleet adaptáció is pszihez, szóval lehetne zoa only sereget is csinálni, malantrope-ot nem látom túl jónak, bár sok egységen csak átfutottam, holnap lesz talán idő mindent felfogni, nem csak elolvasni smile

Majd írjon valaki részletes, egységenkénti elemzést is, mondjuk aki már játszott 8th editiont!!! XD

 Aláírás 

“Embrace your Biomass Tyranids are Coming!”

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-12 23:25   [ Eltüntet ]   [ # 470284 ]  
Veterán

Tyrannocyte-hoz keresek összeszerelési útmutatót. Szakennelve vagy papíron is jó. Előre is köszönöm.

 Aláírás 

A csata eszmai síkon dől el,DE ELŐTTE SZÉTÜTÖM A FEJEDET!

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-12 12:55   [ Eltüntet ]   [ # 470264 ]  
Veterán

valakinek volt mar ereje a codexben elmelyedni? Ha igen mik a velemenyek?
tap, eros, atlag, gyenge, boxzsak?
erdekes kombinaciok? stb.

 Aláírás 

Festesek (kepek)

Seregek (lista)

Song of the Stars

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-12 07:33   [ Eltüntet ]   [ # 470254 ]  
Veterán

Tyranids codex 8th
https://mega.nz/#F!bEkglJwb!6qmF4o4ydr6NKkpBuq1YKQ!PUdUjZqa
Másolni nem klikkelni

 Aláírás 

This is our legacy. This is our Purpose. This is why we fight’
“For Russ and the Allfather!”
WarpStorm Szolnok (Inkvizítor)
WarpStorm Szolnok (facebook)

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-09 15:03   [ Eltüntet ]   [ # 470227 ]  
Veterán

A GW-től? Hány éves vagy, királylány? smile

 Aláírás 

There is no “overkill.” There is only “open fire” and “need to reload.”

Kis sablon, nagy sablon, ágyú...

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-09 14:18   [ Eltüntet ]   [ # 470225 ]  
Veterán
Zsolti - 2017-11-09 13:41

Tényleg, Chaos cultist teleport + maxra töltés nem kerül pontba?

Alpha legiont is kb két héten belül faq zták megjelenés után.

Reméltem hogy a nida már úgy jön ki.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-09 14:16   [ Eltüntet ]   [ # 470224 ]  
Veterán
Zsolti - 2017-11-09 13:41
Freddy Krueger - 2017-11-09 11:44
Chipmunk - 2017-11-09 09:42

Vagy teljesen félreértem, és az a stratagem csak annyi mond, hogy ha meghalt teljesen egy egységem, akkor egy másik unitot behozhatok az eredeti egységem pusztulása esetén, és ilyen formán az új egységnek semmi köze sincs az eredeti, megpusztult egységhez?

Ez részletkérdés. IG-nél kifaqzták pont ugyanezt, nidánál is fogják vsz.

Tényleg, Chaos cultist teleport + maxra töltés nem kerül pontba?

Sőt, AdMech kódexben is van ilyen stratagem.

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
   
2 ennyiből: 198
2