Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája
 
 
1 ennyiből: 13
1
Warhammer regények
Dátum: 2018-04-18 12:25   [ Eltüntet ]   [ # 473398 ]  
Újonc

Sziasztok!

Keresgéltem mindenféle módon, de hátha elkerülte valami a figyelmemet. “The Gathering Storm”-ból létezik bármilyen regény? Vagy másképp kérdezve, létezik-e olyan regény, amely a “Sötét Impérium” előzményeit dolgozza fel? Ami esetleg Guilliman visszahozása előtti közvetlen történéseket meséli el? Vagy csak a 3 részes kampánysorozat van a VII. kiadáshoz és annyi?

[ Profil ]  
Dátum: 2017-12-23 10:44   [ Eltüntet ]   [ # 471146 ]  
Veterán

A kőkorszaki fórum motoron nincsen spoiler tag. se átszínezés. Szóval spoiler következik az Eisenhorn 3-hoz.

 

 

 

 

 


SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!   

 

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!   

 

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!    SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!    SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!   

Hogy a keserves lófaszba lehet lenyomni egy akármilyen titant 1db demon hosttal? Mmint azon kívül, hogy kellett a drámához.

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!    SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!    SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-16 20:27   [ Eltüntet ]   [ # 470359 ]  
Akolitus

Kal Jerico-t most láttam, Necromunda kapcsán gondolom, elérhető itthon is eredeti nyelven. smile

Ben Countert szeretem ángliusul, furcsa mód magyarul nem, nem is értem. Sokat ronthat, vagy akár picit javíthat a fordító, de igazából az olvasótól függ mi van smile

Abnett meg Abnett ennyi smile (sokat melózik van, van néhány kevésbé sikerült műve, de inkább ami lényeg nála a katyvasz meg a 100 többi író öszehangolása).

Carcharodons: Red Tithe - egész jó lett.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-16 20:19   [ Eltüntet ]   [ # 470358 ]  
Veterán

Néha, talán.

Horus Rising pl valóban zseniális.
Meg a folytatás, a False Gods Graham Mcneill-től.

Utóbbitól a Storm of Iron is kiváló darab

Abnett egyébként akkor igazán értékelhető, ha utánajársz, hogy mit miért csinál. Szinte minden részlet tudatos tervezés eredménye (youtube tele van interjúkkal)

Más: a Legion-nal hogyan sikerült megbirkóznia a fordítónak (néhány példával)? Az azért igen meredek dolog - kb úgy jártam vele, mint a Mechanikus naranccsal, két oldal után esett le, hogy miről beszélnek (csak ez angolul volt, heh)

 Aláírás 

That Chaos army seems suspiciously well-organised…

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-16 19:38   [ Eltüntet ]   [ # 470357 ]  
Veterán

Abnet egy jó iparos aki kiemelkedik a többi 40K író közül, de hogy zseniális lenne? Néha, talán.

 Aláírás 

There is no “overkill.” There is only “open fire” and “need to reload.”

Kis sablon, nagy sablon, ágyú...

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-16 19:28   [ Eltüntet ]   [ # 470356 ]  
Újonc
SomiZ - 2017-11-16 18:35

Sajnos a magyar fordítások jelentősen csökkentik az élvezeti értéket. Úgy 50%-al

Esetenként van az 99% is…
Úgy egy éve hirtelen felindulásból megvettem a Légió és a Ravenor magyar kiadását. Az előbbi nem volt komoly gondom, de azóta volt szerencsém angolul is elolvasni, ég és föld.
A Ravenor-t viszont többször majdnem leraktam, szvsz borzasztó. Nyilván nem könnyű ezeket a szövegeket magyarra fordítani, de a kiadó helyében én azt konkrétan visszadobtam volna.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-16 18:35   [ Eltüntet ]   [ # 470355 ]  
Akolitus
Zsolti - 2017-11-16 14:08

Azért kicsit szomorú, ha Abnett a legjobb 40k író, egyáltalán nem rossz, de akkor elég halvány a felhozatal…

Hello

Hát nem tudom milyen irodalmon nevelkedtél ...., de szerintem Dan Abnett munkái a 40k környezettől eltekintve is zseniálisak. Főleg az Eisenhorn trilógia, A Double Eagle és a Titanicus.
De a Gaunt’s Ghost is nagyon ott van.
Ha eredeti nyelven olvasod őket akkor jön ki igazán a stílus.
Sajnos a magyar fordítások jelentősen csökkentik az élvezeti értéket. Úgy 50%-al

A másik GWs író akit ajánlanék Aaron Demnisky Bowden. Főként a Night Lord sorozata és a Horus Heresy regényei. Szintén csak eredeti angol nyelven érdemes belevágni.

Ha érdekel kb 800 tétel 40K ebook akkor PM-ez meg.

Somi

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-16 14:08   [ Eltüntet ]   [ # 470346 ]  
Veterán

Köszi az infokat! Egyelőre elleszek az Eisenhornnal, aztán majd megyek tovább.

Gaunt szellemeitől én is elfelejtettem hasra esni, nem volt különösebben jó.

Azért kicsit szomorú, ha Abnett a legjobb 40k író, egyáltalán nem rossz, de akkor elég halvány a felhozatal…

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-15 18:35   [ Eltüntet ]   [ # 470338 ]  
Veterán

Andy Hoare Commissar-ja olvasható.

Nem, nem az cool smirk
Angels of Darkness lemaradt itt az ajánlottak közül, szerintem az a kötelező

A Titanicust sem nevezném iparosmunkának, mivel egyrészt 100% új információt kapsz a Mechanicus-ról, másrészt minden egyes oldalon olyan írói trükköket vág az arcodba Abnett, hogy sosem lehetsz biztos a következő lapon történtekben. Magyarul még nem olvastam, de kemény feladat lehetett fordítani, mivel tele van kis (angol) nyelvi leleményekkel.

Akinek az Eisenhorn nem tetszik, annak ajánlott a Ravenort megpróbálni. Az Eisenhorn idején még csak kezdték kidolgozni ezt az inkvizítorosdit, így csak Abnetten múlt, hogy az efféle történetek kötelező elemei végül érdekesnek mondhatók - inkább olyan, mint az RPG kiadók kötelező regényei, melyek a karaktertípusokat hivatottak bemutatni
A Ravenor viszont egy elvetemült összeesküvés feltárásáról szól, amit csak a 41. évezred színfalai közt lehet elmesélni. “Hátránya”, hogy eleve trilógiának íródott, így az első kötet végén max a fejünket vakarhatjuk smile

Az Enforcer trilógia meg valóban látványos példája a háttér kidolgozásának, ebből néhány szerepjátékos kiegészítő is tanulhatna (az omnibus kiadásban vannak a könyvek közt kis nyalánkságok is, mint pl besúgói jelentés egy inkvizítornak, egy zarándok naplója stb)
A harmadik kötet mindent visz smile

Ha meg Necromunda, akkor Redeemer képregények, hihihi

 Aláírás 

That Chaos army seems suspiciously well-organised…

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-15 16:49   [ Eltüntet ]   [ # 470334 ]  
Akolitus

Nem hivatalos könyv, de kifejezetten jó. Játék beszámolónak indul, de hamar átvált sima sztori mesélésbe.
http://www.theallguardsmenparty.com

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-15 13:57   [ Eltüntet ]   [ # 470333 ]  
Akolitus

Freddy, Watson alapból beteg smile

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-15 12:08   [ Eltüntet ]   [ # 470329 ]  
Veterán
Zsolti - 2017-11-14 22:04

Amúgy alapvetően egész jó könyv, csak ez nekem kicsit bassza a hangulatot.

ez a hosoket kedvelo generacio altal kedvelt sztorikra valtas miatt van.
Eleinte egy inkvizitor meg inkabb titkosrendorkent mukodott, aki felderiti az elfajzasokat es vagy megoldja sajat erobol (1 pszi, kisebb banda) vagy hivja a megfelelo birodalmi erot tudva, hogy par ev mire a helyszinre ernek (genorzo fertozes, nagyobb kaosz kultusz) es addig is a helyzet romlani fog.

Sajnos mostanra elegge a Mary Sue karakterek iranyaba megy minden, ahol a fel kezzel dobalt exterminatusok es a masik kezzel pofan vagott Avatarok a normalitas. Mindenki egyre nagyobb hos, egyre nagyobb hostettekkel ami egy szint utan inkabb rohejesen fajdalmas, mint jo.

Nekem pl Eisenhorn pont azert tetszett, mert nem ennyire elszallt.
Igazabol Gaunt szellemeinel is parszor megemelkedett a szemoldok, hogy ezt most hogy? (annyira nem tetszettek az olvasott konyvek)

 Aláírás 

Festesek (kepek)

Seregek (lista)

Song of the Stars

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-15 11:50   [ Eltüntet ]   [ # 470328 ]  
Veterán

dobermann79: azért a legjobb csak Watson. Az Űrgárdista beteg világát, leírásait egy könyv se múlja felül.

Zsolti - 2017-11-14 22:04

Persze, ez így tök valid, de szerintem a könyvben ennél sokkal komolyabb az erőforrás hiány. Kb. egy kocsmai bunyóval alig boldogul. Meg a másik inkvizítor is, akinél odaírja, hogy ő az ajtót rúgja rá mindenkire, és utána sem kopog, az is ketten, egy másik emberével megy akciózni vén fasz létére az éjszakába, ekkora haderővel egy megijesztett háziasszony a családi shotgunnal is simán elboldogul. Így azért marha nehéz káosz kultistákkal elbánni.

A másik még, amit itt látni kell, hogy egy inkvizítorcsapat, ha kislétszámú is, azért ezerszer jobb felszereléssel rendelkezik az egyszerű birodalmi csőcseléknél. Egy bolter, vagy bolt pistol átlagos birodalmi sikátorban kifejezetten komoly fegyvernek számít.

A Necromunda/Shira Calpurnia könyvek, novellák, micsodák, és hogyan érhetőek el?

Necromunda könyveket nem olvastam, vonzó voltát alapvetően a settingre értettem.
Shira Calpurnia az Enforcer c. regénysorozatban szerepel, magyarul szerintem nem jelent meg. Egy Adeptus Arbites parancsnoknő, az a tipikus téglafejű GI Jane, de nem miatta jók a könyvek, hanem itt is a setting miatt. Nem az orkokat/káoszt/nidákat gyakják, hanem csak egyszerűen az élet zajlik egy Hydraphur nevű városvilágon. Ebben a rendszerben nagy flottatámaszpont van, annak a parancsnokai konfliktusba kerülnek a helyi elöljárókkal, az egyik sztoriban egy nagy vallási ünnepséget szerveznek, a főszervező nemesnek pedig a rivális nemescsaládok közül valaki keresztbe akar tenni, most meg egy olyat olvasok (még nem értem a végére), amiben egy rogue trader halála körül zajlanak az események: az illető egy nagy, vándorló flottát gyűjtött maga köré, és ennek elöljárói küzdenek az öröklésért, az öröklési ceremóniát pedig csak Hydraphuron lehet megtartani a rogue trader szerződése szerint. Ez a szerződés viszont a Birodalom egyik legrégebi rogue trader contractja, sok generációval ezelőtt, a Great Crusade alatt adták ki, és személyesen a Császár írta alá még járkálós korában. Nagyon jó jelenet pl, mikor erre így rájönnek, és mindenkiben vigyázzba áll a szar is, hogy te jó ég, a rendszerbe érkezik egy papír, amin magának a Császárnak az aláírása van rajta. Egy ilyen ereklyének a megszerzése pedig természetesen a helyi egyházi vezetők számára is csábító lehetőség… Szóval ilyenek történnek benne, mindenkinek ajánlom.

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-15 00:35   [ Eltüntet ]   [ # 470323 ]  
Akolitus

Abnett az Isten WH40kban és furcsamód Eisenhorn tetszett de Ravenornak harmadszorra állok neki, valahogy nem akaródzik. Gaunt szellemei szerintem kötelező alapmű, Titanicus meg a Kétfejű Sas jó közepes iparos munka.
A többiek hm:
Bestia a végére unalmas, összecsapták.
Ciaphas Cain röhejesen briliáns.
Kal Jerico jópofa, majdnem Cain szintű.
Mark Clapman Iron Guard-ja,  Andy Hoare Commissar-ja olvasható.
Guy Haley Banblade-s szösszenete egész pofás. (Uriel Ventrist viszont imádtam)
Ben Counter Soul Drinkers-e nagyon jó, Seventh Retributon közepesen szar (Lysaner 1 pöcs smile)
George Mann - Shrike csalódás volt részemről.
James Swallow - Blood Angels sorozata is jó. William King Ragnarja tűrhető.
Legacy of Caliban kötelező (csúnya angyalkák smile )
Amire emlékszem smile

Néha annyira 1 sémára vannak felhúzva a történetek lásd SM hogy unalmasak szó szerint.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-14 23:13   [ Eltüntet ]   [ # 470321 ]  
Veterán

Olvass Ciaphas Cain-t. Az is egy teljesen más arca a 40K-nak. smile

 Aláírás 

There is no “overkill.” There is only “open fire” and “need to reload.”

Kis sablon, nagy sablon, ágyú...

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-14 22:04   [ Eltüntet ]   [ # 470320 ]  
Veterán
Freddy Krueger - 2017-11-14 09:46
Zsolti - 2017-11-13 23:20

Na most jutottam el odáig, hogy neki is álljak (még tök az elején vagyok) olvasni az Eisenhornt (igen, tudom, több, mint 10 éves könyv, de úgyis pang a fórum, szóval tök mindegy).

Ezzel is az a problémám, mint az összes többi 40k regénnyel, amit olvastam, hogy olyan, mint egy valamilyen regény, csak 40k környezetben. Ez pl. eddig egy nyomozós Sherlock Holmes regény, csak inkvizítorral.

És ez itt elég furcsán jön ki, mert az, hogy egy random detektív regény főhősét szájon kenik a kocsmában, az belefér, de egy Inkvizítor szinte végtelen erőforrása mellett nagyon hülyén veszi ki magát, hogy csak pislog, mint hal a szatyorban, ha háromnál több embert kéne kezelnie (és teljesen random írói eszközök mentik meg a seggét, mint katonai parádé, vagy mamutfenyőnyi hidraulikák).

Egy csomó helyzet nagyon hülyén vette ki magát, mert a lépték egy Sherlock Holmesé, egy-két Watsonnal, és nem egy Inkvizítoré. Kb. hogy egy négy lövetű stub pistollal rohadt nehéz egy exterminatust végrehajtani, mert sokszor begörcsöl a kezed a sok tárcserébe, mire egy bolygónyi lakosságot egyesével pofánlősz.

Nekem tetszett a könyv, meg úgy általában bírom a 40k-s Birodalom hétköznapibb életét bemutató dolgokat, Necromundától a Shira Calpurnia-sztorikig.
Az inkvizítori léttel az a szopás, hogy hiába van papíron korlátlan hatalmad, az emberek 95%-a ezt alapból teljesen leszarja, mert megvan a maga baja, általában bolygón-bolyon belüli kavarások formájában. Erre a kincstári válasz az lenne, hogy hívja az ember a Birodalom haderejét, és szétágyúztatja a jövő hetet is a nem kellően készséges polgárok környékén, csak ugye a Birodalomban vagyunk, mire a conscriptek megérkeznek, eltelik 2-3 év. Ezért aztán egy inkvizítor vagy elkezd keményen politikai kapcsolatokat építeni, vagy maga sherlockholmesoskodik, az inkvizítorság ebben a játszmában legfeljebb egy jó kártya lehet, de semmiképp egy bármikor bevethető mindentvivő dolog.

Persze, ez így tök valid, de szerintem a könyvben ennél sokkal komolyabb az erőforrás hiány. Kb. egy kocsmai bunyóval alig boldogul. Meg a másik inkvizítor is, akinél odaírja, hogy ő az ajtót rúgja rá mindenkire, és utána sem kopog, az is ketten, egy másik emberével megy akciózni vén fasz létére az éjszakába, ekkora haderővel egy megijesztett háziasszony a családi shotgunnal is simán elboldogul. Így azért marha nehéz káosz kultistákkal elbánni.

Amúgy alapvetően egész jó könyv, csak ez nekem kicsit bassza a hangulatot.

A Necromunda/Shira Calpurnia könyvek, novellák, micsodák, és hogyan érhetőek el?

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-14 09:46   [ Eltüntet ]   [ # 470304 ]  
Veterán
Zsolti - 2017-11-13 23:20

Na most jutottam el odáig, hogy neki is álljak (még tök az elején vagyok) olvasni az Eisenhornt (igen, tudom, több, mint 10 éves könyv, de úgyis pang a fórum, szóval tök mindegy).

Ezzel is az a problémám, mint az összes többi 40k regénnyel, amit olvastam, hogy olyan, mint egy valamilyen regény, csak 40k környezetben. Ez pl. eddig egy nyomozós Sherlock Holmes regény, csak inkvizítorral.

És ez itt elég furcsán jön ki, mert az, hogy egy random detektív regény főhősét szájon kenik a kocsmában, az belefér, de egy Inkvizítor szinte végtelen erőforrása mellett nagyon hülyén veszi ki magát, hogy csak pislog, mint hal a szatyorban, ha háromnál több embert kéne kezelnie (és teljesen random írói eszközök mentik meg a seggét, mint katonai parádé, vagy mamutfenyőnyi hidraulikák).

Egy csomó helyzet nagyon hülyén vette ki magát, mert a lépték egy Sherlock Holmesé, egy-két Watsonnal, és nem egy Inkvizítoré. Kb. hogy egy négy lövetű stub pistollal rohadt nehéz egy exterminatust végrehajtani, mert sokszor begörcsöl a kezed a sok tárcserébe, mire egy bolygónyi lakosságot egyesével pofánlősz.

Nekem tetszett a könyv, meg úgy általában bírom a 40k-s Birodalom hétköznapibb életét bemutató dolgokat, Necromundától a Shira Calpurnia-sztorikig.
Az inkvizítori léttel az a szopás, hogy hiába van papíron korlátlan hatalmad, az emberek 95%-a ezt alapból teljesen leszarja, mert megvan a maga baja, általában bolygón-bolyon belüli kavarások formájában. Erre a kincstári válasz az lenne, hogy hívja az ember a Birodalom haderejét, és szétágyúztatja a jövő hetet is a nem kellően készséges polgárok környékén, csak ugye a Birodalomban vagyunk, mire a conscriptek megérkeznek, eltelik 2-3 év. Ezért aztán egy inkvizítor vagy elkezd keményen politikai kapcsolatokat építeni, vagy maga sherlockholmesoskodik, az inkvizítorság ebben a játszmában legfeljebb egy jó kártya lehet, de semmiképp egy bármikor bevethető mindentvivő dolog.

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
Dátum: 2017-11-13 23:20   [ Eltüntet ]   [ # 470299 ]  
Veterán

Na most jutottam el odáig, hogy neki is álljak (még tök az elején vagyok) olvasni az Eisenhornt (igen, tudom, több, mint 10 éves könyv, de úgyis pang a fórum, szóval tök mindegy).

Ezzel is az a problémám, mint az összes többi 40k regénnyel, amit olvastam, hogy olyan, mint egy valamilyen regény, csak 40k környezetben. Ez pl. eddig egy nyomozós Sherlock Holmes regény, csak inkvizítorral.

És ez itt elég furcsán jön ki, mert az, hogy egy random detektív regény főhősét szájon kenik a kocsmában, az belefér, de egy Inkvizítor szinte végtelen erőforrása mellett nagyon hülyén veszi ki magát, hogy csak pislog, mint hal a szatyorban, ha háromnál több embert kéne kezelnie (és teljesen random írói eszközök mentik meg a seggét, mint katonai parádé, vagy mamutfenyőnyi hidraulikák).

Egy csomó helyzet nagyon hülyén vette ki magát, mert a lépték egy Sherlock Holmesé, egy-két Watsonnal, és nem egy Inkvizítoré. Kb. hogy egy négy lövetű stub pistollal rohadt nehéz egy exterminatust végrehajtani, mert sokszor begörcsöl a kezed a sok tárcserébe, mire egy bolygónyi lakosságot egyesével pofánlősz.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-01 19:08   [ Eltüntet ]   [ # 465113 ]  
Akolitus

Szerintem, pont azt a hangulatot nem hozzá át a fordítás, amiért kegyetlen jó a Mészáros.
Bár lehet csak én vagyok vele így.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-01 18:06   [ Eltüntet ]   [ # 465111 ]  
Veterán

Sziasztok!

Az “Én vagyok a mészáros” és a sorozat további kötetei mennyire jók? Tudom, elég szubjektív a kérdés, de megüti mondjuk a Gaunt szellemei, vagy a Horus Heresy sorozatok szintjét?

Üdv,
Csempa

[ Profil ]  
   
1 ennyiből: 13
1
 
‹‹ Rajtaütés      Csak egy csók... ››