Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája
 
 
1 ennyiből: 310
1
Ûrgárdisták az új kiadásban
Dátum: 2017-07-18 18:34   [ Eltüntet ]   [ # 466894 ]  
Veterán

az SM
tactics-ok a 8. kiadáshoz

 Aláírás 

Another day nearer the battle,
So drink up my lads and look brave,
Cos every day nearer the battle
Is another day nearer the grave.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-07-18 13:23   [ Eltüntet ]   [ # 466885 ]  
Tag

Sziasztok!

A 7. kiadáshoz ez a legutolsó FAQ?

https://www.games-workshop.com/resources/PDF/Errata/Warhammer_40000/Space_Marines_EN.pdf

[ Profil ]  
Dátum: 2017-07-10 07:42   [ Eltüntet ]   [ # 466641 ]  
Veterán
gerry666 - 2017-07-06 22:50

Sziasztok. Most, hogy játszottam már pár mecset a 8th-val az lenne a kérdésem mik a vélemények a primarisokról és a papájukról Guillimanról? Nekem eddig a nagy mariskák eléggé rosszul szerepeltek talán egyedül az inceptor az ami tud valamit alkotni. A plazmások is jók lennének ha nem kapnának olyan fókuszt, hogy nincs az a wound és mentő mennyiség ami megmentené őket. A primarchát pedig még nem próbáltam ezért kérdezem a véleményeket róla nem tűnik valami marcona harcosnak Magnus tesójához képest. (meg a 360pt is elég vaskosnak tűnik érte)

Törppapa egy 1500 pontos meccsen Orkok ellen az első körben “nope” bevetésével lekapott egy Stompát az asztalról közelharcban. Stompa előrejött, hogy agyon lője, Törppapa berohamozta és megette reggelire.

Az új kiadásban kicsit konszolidáltabban viselkedik - de azért nem sokkal.
A lövése még mindig nem sokat ér, de legalább már kettőt sebez - ergó a termiket is leszedi.

A 2+/3++ mentője kb. egy termi páncélos Storm shieldes karakter.
Már csak egyszer kel fel, de cserébe azonnal és több sebbel.
A környékén mindenki gyorsabban fut és újradobja a rontott morált

Ha egy töpörödött törp-ördögökből álló sereget vezet, akkor a törpök 6”-en belül MINDEN to hit és to Wound dobást újradobnak. Akkor most ezt képzeld el nehézfegyverekkel körbepakolva…

Közelharcban NEM akarsz vele pofozkodni Storm shield nélkül. A császár kardja S8 / Ap -4 / 3 sebzés, és 6+ toWound esetén további d3 mortal woundot osztogat. A Power fist S12 / Ap -3 / 3 sebzés és nem kap rá toHit módosítókat. Ezzel lehet lekapni a járműveket.

Primarisok: Jól használható specialisták. Mivel az egész osztagnak azonos a felszerelése ezért az ellenfeled is könnyen rá fog jönni mit akarsz velük csinálni.

És hiába szép a Hellblaster squad, 12 POWER azt jelenti, hogy hozhatok ellene mondjuk 2 osztag Fallent (Azoknál meg nem 5 plazma lesz, hanem 10).
Vagy néhány IG tankot, mondjuk 2 Hellhound-ot.

Ha azt akarod, hogy a primarisok túléljék az első köröket, akkor 2 tanács van:
1, Mindig párban hozod az osztagokat, és az asztal két szélére teszed fel őket. így az ellenfeled nem tudja mindkettőt lelőni az első körben.
2, Fedezékban mozognak.
3, Ha csak a tűzerő kell, akkor a Plazma Devastatorok is elég meggyőzőek. Bár az ellenfeled anyázni fog értük…

 Aláírás 

WH40K 2nd - 7th Edition, WH30K
OWW2 Német sereg
Keszulo AoS sereg

[ Profil ]  
Dátum: 2017-07-06 22:50   [ Eltüntet ]   [ # 466543 ]  
Veterán

Sziasztok. Most, hogy játszottam már pár mecset a 8th-val az lenne a kérdésem mik a vélemények a primarisokról és a papájukról Guillimanról? Nekem eddig a nagy mariskák eléggé rosszul szerepeltek talán egyedül az inceptor az ami tud valamit alkotni. A plazmások is jók lennének ha nem kapnának olyan fókuszt, hogy nincs az a wound és mentő mennyiség ami megmentené őket. A primarchát pedig még nem próbáltam ezért kérdezem a véleményeket róla nem tűnik valami marcona harcosnak Magnus tesójához képest. (meg a 360pt is elég vaskosnak tűnik érte)

 Aláírás 

http://warhammer40k.blog.hu/

“Ha az út könnyű a cél értéktelen.”

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-22 20:22   [ Eltüntet ]   [ # 466076 ]  
Veterán

Dreamer88 könyvtára is feltöltésre került a 8th anyagaival:
https://mega.nz/#F!bEkglJwb!6qmF4o4ydr6NKkpBuq1YKQ
Linket másolni kellene

 Aláírás 

This is our legacy. This is our Purpose. This is why we fight’
“For Russ and the Allfather!”
WarpStorm Szolnok (Inkvizítor)
WarpStorm Szolnok (facebook)

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-22 17:01   [ Eltüntet ]   [ # 466061 ]  
Veterán
Belial - 2017-06-22 16:51

Mennyire legalis most az hogy 2 rendhazat keverek a seregben??
Vagy eetleg a detachmentben?
Mert az army keyword mind kettonel ugyanaz.
Vagy valamit felreertettem?

Teljességében legális, viszont egyes képességek (pl. a kapitány Rites of Battle-je) csak az adott rendház keyword-jével rendelkező egységekre hat. Seregen és detachmenten belül a rendházak halmozhatók, a bónuszok nem.

 Aláírás 

Kik a Tauk?
Egy gépezet részei.
Számukra a gyermekek nem többek, mint a részek pótlásai, melyek képesek tudásukkal szolgálni, amíg meg nem halnak.
Akkor mi ez a gépezet?
Ez a gépezet a rettenetes és gonosz Tau Birodalom.
Az emberiséget fenyegeti ez a gonosz gépezet, és ha belenyugszunk létezésébe, a gépezet felőröl minket.
Az ilyen gépezetet el kell pusztítani.

Ducimax Alkotóvacka

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-22 16:51   [ Eltüntet ]   [ # 466060 ]  
Veterán

Mennyire legalis most az hogy 2 rendhazat keverek a seregben??
Vagy eetleg a detachmentben?
Mert az army keyword mind kettonel ugyanaz.
Vagy valamit felreertettem?

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-21 14:47   [ Eltüntet ]   [ # 466033 ]  
Veterán

Guardok bárkinek örülnek akik jönnek segíteni és meghosszabbítják a 12 órás szánalmas kis életüket tongue laugh .

Primaris marine meg… erőteljesen a deus ex machina / mary sue kategória és csak azért nem eretnekség a létük mert: 1: GW mondta hogy ez jó, 2: Rob Guiliman mondta hogy ez frankó és hát ő mégis csak a leglojálisabb primarka az összes közül (Secound imperiumról nem beszélünk) meg de-facto az Imperium vezére.

 Aláírás 

The Crozius is the Imperium in a nutshell: pitiless authority, unquestioning zeal, and half understood technology encased within the form of a beating stick.

God-Emperor? Calling him a god was how all this mess started.
-Bjorn the Fell-Handed

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-21 14:46   [ Eltüntet ]   [ # 466032 ]  
Tag

Persze ahogy én is a még több marínt. Értelmesebb lett volna az ismét légiók felé elmozdítaniuk a játékot, meg a sztorit, abban lett volna ráció, ha már az előző kiadás a vegyél sokat lesz formáció meg effekt felé ment, ahogy a Black Templars eddig is csinálta féltitokban. Ehelyett elkezdtek egy léptékváltást. Gazdasági szempontból megértem, túl sok figura mozog a játékosok között, abból nincs bevétel, csak így olyan érzés, hogy több évnyi időráfordításomat hamarosan kivághatom a kukába. Persze még megtartom. Csak félek, hogy ebből a szempontból rossz irányba halad a dolog.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-21 14:31   [ Eltüntet ]   [ # 466028 ]  
Veterán
T1001 - 2017-06-21 12:20

mostantól rettegve imádkozik, hogy jöjjenek a megmentő űrgárdisták, ahogy eddig a guard várta őket.

Höjj, azt csak a marinok hiszik, hogy a guard őket várta- a guard nem a marinokat várta, hanem a még több guardot!

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-21 12:20   [ Eltüntet ]   [ # 466026 ]  
Tag

Nem vagyok versenyző típus, otthon toljuk a házi apokalipszisainkat haverommal, szóval annyira nem érint hogy verseny seregépítési szempontból milyenek lesznek az új primariskák. De mégis megalázónak érzem a jelenlétüket a teljes 8k pontnyi haderőm szemszögéből. Az eddigi nagy héroszaim, mondjuk Hellbrecht hirtelen hobbit lett, aki csak kapálózik kicsit, összeszarja magát a nazgúltól, aztán átszellemült arccal felnéz és felkiált: - Nézzétek, jönnek a nagy marinok, jönnek a nagy marinok! Szóval 1000000 űrgárdista mostantól rettegve imádkozik, hogy jöjjenek a megmentő űrgárdisták, ahogy eddig a guard várta őket. Nem mellesleg, a történet szerint akkor illegális génkísérletek miatt Guilliman wanted plakátjai szigorúan kísérni fogják Fabius Bille-ét? Részemről kihagyom őket, mert ezzel az erővel kiderülhet, hogy csináltak imperialis marínt is titokban. 80 méter magas, 1500 tonna, termi páncélban, reggelire titánnal szkanderozik. Kösz nem. smile

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-05 13:57   [ Eltüntet ]   [ # 465326 ]  
Veterán

Ezen kb látszik a puska is:

http://inkvizitor.hu/index.php?ACT=25&fid=5&aid=20058_L2jAoTfUNE1JODciSbu9&board_id=1

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-05 13:53   [ Eltüntet ]   [ # 465325 ]  
Veterán

A Bolt Rifle alapból is hosszabb fegyvertesttel rendelkezik a sima boltgun-nál (talán az MP5-M16 aránynak felel meg mai fegyverekben). Az assault bolter meg inkább egy storm bolterhez hasonló böszöm puska, csak primariska méretekben…

 Aláírás 

Kik a Tauk?
Egy gépezet részei.
Számukra a gyermekek nem többek, mint a részek pótlásai, melyek képesek tudásukkal szolgálni, amíg meg nem halnak.
Akkor mi ez a gépezet?
Ez a gépezet a rettenetes és gonosz Tau Birodalom.
Az emberiséget fenyegeti ez a gonosz gépezet, és ha belenyugszunk létezésébe, a gépezet felőröl minket.
Az ilyen gépezetet el kell pusztítani.

Ducimax Alkotóvacka

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-05 12:21   [ Eltüntet ]   [ # 465321 ]  
Veterán

Na ezt nem tudtam, mivel nem láttam még egymás mellett őket. A képek alapján egyformának tűntek a fegyverek.

 Aláírás 

Mucc

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-05 12:14   [ Eltüntet ]   [ # 465320 ]  
Veterán

Boltrifle az új primaris marine-okon van.
Teljesen más méretűek a babák, mint a sima marine, és teljesen más méretű így a fegyverük is.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-05 12:00   [ Eltüntet ]   [ # 465318 ]  
Veterán

Egy kis WYSIWYG kérdés. Mi a különbség a bolgtun és a boltrifle, illetve a bolt pistol és az assaultbolter között? Konkrétan a tár formáján kívül nem látok értékelhető különbséget. Lehetséges e egyiket a másiknak használni?

 Aláírás 

Mucc

[ Profil ]  
Dátum: 2017-04-19 21:14   [ Eltüntet ]   [ # 463521 ]  
Veterán

Wolfspirit,
Úgy gondoltam, hogy hozok egy gladius formációt, és mellé AD-ben meg valami impérium sereget, Belesarius Cult + valami troop. (ha jól értem Belesariust be tudom rakni bármely impérium seregbe hq-nak)

Ducimax.
Ez van a fall of Cadia kiegben:
Below are three Canticles of the Archmagos that can
only be used if Belisarius Cawl is on the battlefield.
These work in exactly the same way as Canticles of the
Omnissiah, except they also affect friendly vehicle units
from the Armies of the Imperium within 12” of him,
even if they don’t have the Canticles of the Omnissiah
special rule.

122. oldal
Nem a legjobb az angolom, de google fordító szerint ez így ok. Vaaaagy ezt úgy kell érteni, hogy hiába van 12” 10 marin gép, arra csak hat az áldás, de a létszámot nem befolyásolja?

[ Profil ]  
Dátum: 2017-04-19 20:16   [ Eltüntet ]   [ # 463520 ]  
Veterán
lordquator - 2017-04-17 17:24

Jól értem, ha Belesarius Cultot berakok egy Gladiusba, akkor azt meg tudom játszani, hogy 4++, vagy +3bs a gépeknek?

Abban az esetben, ha a gladius mellé egy hatalmas adag cult mech-et hozol (Cawl mesteren kívül legalább még 7-et) akkor igen. Amennyiben csak őt magát hozod be egy CAD-ba és begyalogoltatod a gladius egységei közé, abból csak 6++ vagy +1BS lesz, mert nincs meg a megfelelő mennyiségű “Canticles of the Omnissiah” spec. szabályos egység a seregben az über effect-hez. (mert igaz, hogy minden Imperium járműre hat a képesség, az erejét továbbra is csak a szabállyal rendelkező egységek határozzák meg)

 Aláírás 

Kik a Tauk?
Egy gépezet részei.
Számukra a gyermekek nem többek, mint a részek pótlásai, melyek képesek tudásukkal szolgálni, amíg meg nem halnak.
Akkor mi ez a gépezet?
Ez a gépezet a rettenetes és gonosz Tau Birodalom.
Az emberiséget fenyegeti ez a gonosz gépezet, és ha belenyugszunk létezésébe, a gépezet felőröl minket.
Az ilyen gépezetet el kell pusztítani.

Ducimax Alkotóvacka

[ Profil ]  
Dátum: 2017-04-19 19:52   [ Eltüntet ]   [ # 463519 ]  
Veterán
lordquator - 2017-04-17 17:24

Jól értem, ha Belesarius Cultot berakok egy Gladiusba, akkor azt meg tudom játszani, hogy 4++, vagy +3bs a gépeknek?

Miért is lehetne beletenni egy Gladiusba egy Cult Mechanicus IC-t? Csak akkor lehet SM HQ-ja ha CAD vagy AD-ben hozod, vagy Castellan detachmentben ami egy szép nagy keverék.

“DATASHEETS AND UNIQUE RULES
This book includes three new character datasheets, one
each for the Cult Mechanicus, Adepta Sororitas and
Inquisition Factions – Belisarius Cawl (pg 120), Celestine
(pg 122) and Inquisitor Greyfax (pg 124) respectively. It is
important to note that any of these powerful characters can
be included as an HQ choice in a Detachment belonging
to their Faction as normal, but each of them can also be
included as an HQ choice in any Combined Arms or Allied
Detachment comprised of an Armies of the Imperium
Faction (such as Astra Militarum or Space Marines),
regardless of the individual character’s actual Faction.”

Esetleg én maradtam le valamiről?

[ Profil ]  
Dátum: 2017-04-19 19:11   [ Eltüntet ]   [ # 463516 ]  
Veterán

Üdv

Az előző kérdés engem is érdekelne.

ARCHON

[ Profil ]  
   
1 ennyiből: 310
1
 
‹‹ Vassal40k      Adeptus Mechanicus ››