Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája
 
 
312 ennyiből: 314
312
Ûrgárdisták az új kiadásban
Dátum: 2008-08-27 14:42   [ Eltüntet ]   [ # 161188 ]  
Veterán

Retinues
Some Codex books allow you to field characters together with a special unit that they cannot leave during the game (which is normally called a ‘retinue’,‘bodyguard’ or similar). Where this is the case, the character counts as an upgrade character until all of the other members of this unit are killed, at which point it starts counting as an independent character and it will do so for the rest of the game.

Ezt írja a könyv.
Namost akkor az a kérdésem, hogy a SM/DA/BA karakterek elhagyhatják-e a nekik/melléjük/utánuk hozott command squadot/honour guardot?

 Aláírás 

GHB avagy Górugrány Hadijátékos Blogja
————————————————————————————————
“Success is 1% inspiration, 98% perspiration, and 2% attention to detail.”

Phil Dunphy

[ Profil ]  
Dátum: 2008-08-27 14:05   [ Eltüntet ]   [ # 161187 ]  
Veterán

Az ûrgárdistáknál ha az kapitány/káplán/könyvtáros mellé veszek command squadot, akkor a karakter a squad fejlesztett karaktere lesz vagy sem?
Illetve a kérdés vonatkozik a DA/BA rendházakra is, valamint ezek igaz-e a nevesített karaktereire is?

Most pontosan nem tudom megmondani, de a retinue-ra, mint egységtípusra külön kitérnek a szabálykönyvben, azt nézd meg.

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
Dátum: 2008-08-27 14:05   [ Eltüntet ]   [ # 161186 ]  
Veterán

loves szempontbol igen, kozelharcban tovabbra is tamadhato kulon.

 Aláírás 

Festesek (kepek)

Seregek (lista)

Song of the Stars

[ Profil ]  
Dátum: 2008-08-27 14:00   [ Eltüntet ]   [ # 161185 ]  
Veterán

Az ûrgárdistáknál ha az kapitány/káplán/könyvtáros mellé veszek command squadot, akkor a karakter a squad fejlesztett karaktere lesz vagy sem?
Illetve a kérdés vonatkozik a DA/BA rendházakra is, valamint ezek igaz-e a nevesített karaktereire is?

 Aláírás 

GHB avagy Górugrány Hadijátékos Blogja
————————————————————————————————
“Success is 1% inspiration, 98% perspiration, and 2% attention to detail.”

Phil Dunphy

[ Profil ]  
Dátum: 2008-08-27 13:25   [ Eltüntet ]   [ # 161184 ]  
Veterán

Izé, továbbra is csak DA és BA sereget érinti… Mivel új SM kódex még nincs kint.wink

1 razorbacket hozhat a 10 fõs osztag, nem hozhat kettõt, épp a Freddy által említett okok miatt. Igen, mind a kettõ használhatja dedikált jármûnek, és 5. ed-ben miután azok kiszálltak belõle, utána bárki beszállhat megfelelõ létszám alatt.

 Aláírás 

Beware the Palmtop Tiger!
Be individual!
http://www.l5r.com/images/crane_2.jpg
http://www.l5r.com/images/craneclan.jpg

[ Profil ]  
Dátum: 2008-08-27 13:09   [ Eltüntet ]   [ # 161183 ]  
Veterán

Üdv,

Mivel már többeket érint nem csak a DA-kat felteszem a kérdést. 10 marine, 5+5 fõre bontva, hány razorbacket hozhat? (1 v 2) (mert ugye 6 fõs kapacitásba a 10 fõ nem fér bele). Gondolom mindkét falének dedikált jármûve, így mind2 használhatja annak.

Gondlom, csak egyet, seregépítésnél még egy egység.

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
Dátum: 2008-08-27 13:03   [ Eltüntet ]   [ # 161182 ]  
Veterán

Üdv,

Mivel már többeket érint nem csak a DA-kat felteszem a kérdést. 10 marine, 5+5 fõre bontva, hány razorbacket hozhat? (1 v 2) (mert ugye 6 fõs kapacitásba a 10 fõ nem fér bele). Gondolom mindkét falének dedikált jármûve, így mind2 használhatja annak.

[ Profil ]  
Dátum: 2008-08-27 12:57   [ Eltüntet ]   [ # 161181 ]  
Veterán

Ok, értem, köszi!

 Aláírás 

Néha a jók is győznek!

Pitypangvirágos Crybaby háborús érdemérem síró tulajdonosa

[ Profil ]  
Dátum: 2008-08-27 12:54   [ Eltüntet ]   [ # 161180 ]  
Veterán

Úgy hívják kockáztatás. Ha nem bontom szét, akkor egy fia kill pointot nem érek el… vagy legalábbis jóval kevesebbet, mivel több célpontra kell koncentrálnom, és a 9 ember répázik, 1 meg lõ 1-et felállást nem engedhetem meg. Illetve de, és ekkor választhatok, hogy van-e esélyem kill pontot hozni, mert ekkor CCben nem én dominálok, mivel állnom kell, hogy lõhessek… Egyet körönként….
Mocisoknál meg egyszerû... 2 osztagnál van teleport homer nem 1-nél… szintén kockáztatás…..

Meg nem arra számol az ember fia, hogy egy szerencsés 6-osnak köszönhetõen MÉGSEM õ kezd!!!!

[ Profil ]  
Dátum: 2008-08-27 10:27   [ Eltüntet ]   [ # 161179 ]  
Veterán

Szerencsére az ellenfelem nem döntött így. smile Bár azt nem értem, hogy miért nem.

 Aláírás 

Néha a jók is győznek!

Pitypangvirágos Crybaby háborús érdemérem síró tulajdonosa

[ Profil ]  
Dátum: 2008-08-27 10:12   [ Eltüntet ]   [ # 161178 ]  
Veterán

de annihilationnal donthetsz ugy felallasnal, hogy megsem bontod szet, rogton jobb.

olcso rhino legnagyobb elonye nem is a ramming, hanem a LOS blokkolas szvsz. berakod kozepre, es ha destroyed, akkor van egy los blokkolo terep (gyalogosoknak, tankoknak meg talan eleg a coverhez)

 Aláírás 

Festesek (kepek)

Seregek (lista)

Song of the Stars

[ Profil ]  
Dátum: 2008-08-27 09:30   [ Eltüntet ]   [ # 161177 ]  
Veterán

Rhino elõnye: miután megüresedik, már nem nagyon veszünk róla tudomást, ha van jobb célpont a pályán, mivel nem ér túl sokat, ráadásul fegyvertelen. Akkor gondolkodtam el ezen kijelentés balgaságán, mikor Hanky két Rhino-ja folyamatosan rammingolta a Vindicatoromat/Whirlindemet + egy Tornadot le is kapott… :D

Combat squad: 2 VP ellenfélnek Annihilation küldetésnél, és az az 5 W-os rakétaállás hamar leesik. Nagyon vicces ez az 5.-ik kiadás. Nekem speciel tetszik. smile

 Aláírás 

Néha a jók is győznek!

Pitypangvirágos Crybaby háborús érdemérem síró tulajdonosa

[ Profil ]  
Dátum: 2008-08-27 09:03   [ Eltüntet ]   [ # 161176 ]  
Veterán

kulonben a rhino-razorback-en gondolkodok eppen.
combat squad es alapjaraton az eddigiekhez kepest kevesebb tuzero miatt lehet, hogy jobb a razor, mivel:

- pontszerzo osztagszam miatt 80%-ban erdemes szetvalni 2 combat squadra.
- razorback szallithatja oket
- RB ara elvileg csokken valamelyest, de a rarakando fegyverek egy resze ingyenes lesz (HB, AC, talan meg MM)

ugyhogy osztag szetvalik:
- raketas 5 fo hatul marad tuztamogatasnak (5 wound-os raketa allas smile )
- plasmas / meltas / langszoros osztag meg bele a jarmube, ami vagy extra tankirtasra kepes, vagy extra tuzero gyalogsag ellen.

igy 1 tac jo esetben megall 250pt korul (165 alap + 25 PF + 50-60 RB-AC-val), ad 2 foglalo egyseget, 1 spec fegyvert, 2 nehezfegyvert.

———————-

re plasma-e Carlosnak:
- SM/CSM/Necron(MEQ) a leggyakoribb ellenfel, keves tereppel: plasma
- jarmuvek elleni cucc kell(droppod vagy rhino hasznalataval kozelmenve): melta
- Ork/IG(GEQ) a leggyakoribb ellenfel: langszoro.
- legoptimalisabb valtozat: cserelhetore megcsinalni pl magnessel.

 Aláírás 

Festesek (kepek)

Seregek (lista)

Song of the Stars

[ Profil ]  
Dátum: 2008-08-27 08:51   [ Eltüntet ]   [ # 161175 ]  
Veterán

ahogy Dax mondja, alig 1 honap mulva ugyis minden felborul, amit irnank, de addig is:

- igen, jo lehet a plasma + raketa egy taktikai osztagba (szerk: mas SM es CSM ellen jo fokepp)

- nem allitunk neked ossze sereget, sajat osszeallitast velemenyezunk, de a jatek egyetlen kicsit gondolkodos reszet mindenki csinalja meg sajat hataskoron belul.

ami eddig van, nem teszi ki az 1000pt-ot sem, olyan 700 korul all meg.
5-ik kiadas alapjan meg 2 taktikai osztagot ajanlok jarmuvel (rhino).
(szerk: ez ujabb olyan 200-250pt/osztag es igy megvan az 1000-1200)
orminek ne adj plasma-t inkabb powerfister/powerweapon-t. (kettot egyszerre(plasma es energiafegyver) vegkepp ne)

 Aláírás 

Festesek (kepek)

Seregek (lista)

Song of the Stars

[ Profil ]  
Dátum: 2008-08-27 01:46   [ Eltüntet ]   [ # 161174 ]  
Veterán

Üdv!

Bár nem vagyok az SM-ek szakéertõje, szerintem a konkrét sereglistával várd meg az 5.ik kiadású codex kijövetelét. A régin sokat gondolkozni már nincs igazán értelme (meg nem is ez a topic), az újjon meg elég nehéz pontértékek nélkül.

 Aláírás 

Ultramarines. The most violent Disney movie I’ve ever seen.

[ Profil ]  
Dátum: 2008-08-27 00:46   [ Eltüntet ]   [ # 161173 ]  
Veterán

hi mindenkinek!
lenne egy kérdésem és egy kérésem

A kérdés:
-érdemes plasma puskát teni egy olyan osztagba amiben van rakétavetõs? szerintem igen (csak azért mert nem vagyok 40k-ban elég tapasztalt….)

A kérés:
-valaki ösze álitana nekem egy 1000-1500 pontos sereget?

ezek vanak eddig:
-commander combi plasmá-val
-káplán (assault packal)
-assault osztag (5 fös de ha kell veszek bele még 5-öt mert teccenek smile ja ebben van már egy plasma pisztolyos és egy power öklös)
-rhino vagy razorback
-scout (5fös mindenkinek sniper)
-drenya
-és most készül egy 10 fös tactic osztag amiben van 1 rakétás (még nincs benne speciális fegyo mert nem tok választani ja és az ömi kajon plasma pisztolyt?)

 Aláírás 

mobil: 0620/5608576

[ Profil ]  
Dátum: 2008-08-04 17:49   [ Eltüntet ]   [ # 161172 ]  
Veterán

Semennyire sem részesülnek semmibõl, ami az új SM kódexben lesz. Legalábbis hacsak valami késõbbi FAQ nem engedi nekik pár új játékszer használatát, akkor semmit sem kapnak. Ugyanígy nem lesz hatással rájuk a módosuló képességû felszerelések semelyike sem mindaddig, míg valami FAQ ezt nem engedélyezni számukra.
Egyszerûen azért, mert az SM kódextõl független, saját kódexük van, leírva abban minden egyes dolog ami számukra elérhetõ. Nincs semmi olyasmi a kódexeikben, hogy használd a SM kódex x. oldalán lévõ adatokat vagy hasonló. Minden fontos fegyver/wargear/jármû felszerelés ami elérhetõ az pontosan leírva szerepel a kódexeikben és nekik bizony azt kell használniuk.

A FW-s cuccok maradnak használatban úgy ahogy vannak. Ha a FW akar, majd ad ki update-et, addig használd az ott leírt dolgokat az ott megadott értékekkel és opciókkal.

 Aláírás 

8th edition Indexek és szabálykönyv pdf verziók
A Warhammer 40000 embléma alatti hozzászólásokban az egyes könyvek linkjei.

[ Profil ]  
Dátum: 2008-08-04 17:11   [ Eltüntet ]   [ # 161171 ]  
Veterán

Õõõõõ...
Én ugytudtam hogy a legutobbi hivatalos kiadványban szereplõ adatok az aktuálisak, különösebben nem fontos csak érdekelne

Ill azis érdekelne hogyha a BA DA BT SW rendházak megtartják a saját speceiket menyire részesülnek az uj codex “ajándékaibol” vagy esetleg kapnak update-et?
ill: a forgeworld cuccai most mehetnek a kukába? mert hogy azok nem most jöttekki.

[ Profil ]  
Dátum: 2008-08-04 16:24   [ Eltüntet ]   [ # 161170 ]  
Veterán

MIndig az aktuális codex a mértékadó (illetve a FAQ-k). Pl. démonoknál is rossz értékek szerepelnek a codexükhöz képest, NEcronoknál pedig pont a legutóbbi FAQ változtatta meg a Save karakterisztikát -/3+ - ról 3+/3+ - ra.

 Aláírás 

Hive mind says: Nerfing is temporary, 5* paintjob is eternal.

Deadzone magyarul - másold be a linket:
https://mega.co.nz/#!NctwSBjQ!XiiEsnlQQaeLfEIz0FVDR29Jz_wCa18ndviFBodJ0Cw

Klubtársak blogja, F:A, Flames of War, meg sok minden más

[ Profil ]  
Dátum: 2008-08-04 16:02   [ Eltüntet ]   [ # 161169 ]  
Veterán

Az 5.-dik kiadású szabkönyv végén vannak sereg listák az itt beállt modositások már élnek??
Pl chaplain a marineoknál?
De van más fajbanis eltérés.

[ Profil ]  
   
312 ennyiből: 314
312
 
‹‹ Vassal40k      Adeptus Mechanicus ››