Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája
 
 
414 ennyiből: 422
414
Astra Militarum (Imperial Guard)
Dátum: 2005-07-15 12:57   [ Eltüntet ]   [ # 19613 ]  
Veterán

Egy lascanonnál rámodellezni se nehéz:) fogom és felfelé fordítom mint egy basilisk löveg raspberry

[ Profil ]  
Dátum: 2005-07-15 12:53   [ Eltüntet ]   [ # 19612 ]  
Veterán

Nem hagyom ám, hogy csak úgy bemondásra megvegye- ha rámodellezi, akkor OK.

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
Dátum: 2005-07-15 12:52   [ Eltüntet ]   [ # 19611 ]  
Veterán

Hali!

Bobo:
Én speciel Demo Charge-ot csináltam a catachani vox-okból. smile Annak sem rosszak.
A plasmagunhoz meg nem kell ám hátizsák. Az más kérdés, hogy a cadianoknál így lett megoldva, de egyébként nem igényel ilyet. A lángszóróból meg úgy lehet a legegyszerûbben kialakítani az egyedi plasmagunt, hogy eltávoltítod az elejérõl a lángszóró fejet, valamint azt a 2 csövet is levágod, ami a fejhez megy. Eltávolítod a tartályt, majd egy plasmapistol markolatának lefaragása után csak rá kell aplikálnod azt az átalakított lángszóróra. De egyszerûbb, ha megnézed a mellékelt ábrán. smile

Pszík:
Az a gond, hogy totál véletlenszerû a képességük, doktrína pontot vesznek el, emellett nagyon gyengék. Ha legalább választható lenne nekik a képességük, akkor azért mindjárt jobbá válnának. De sajnos ezt csaták elõtt kell random meghatározni.
Ahhoz, hogy plusz 1 woundként legyenek jelen túl drágák és még csak harcolni sem igazán tudnak.

Az egyetlen módozat, amikor el tudom képzelni õket a seregemben az, ha nem doktrínás sereggel jövök, mert így legalább nem vesz el doktrínát és nem is tiltott.

Freddy:
A röppencs egész jó. A listában meg nem tudtam rájönni, hogy mi az az S3, de most már ezt is tudom. :D

De ez valami istentelen drága buli és elég könnyen leszedhetõ (bármilyen gépre felrakható potom pontért a légvédelmi állás és csak ki kell neveznie egy fegyverét légvédelminek aztán mindjárt mehet a darálás). 190 pont alapból, amihez a két iker lézerágyú összesen 75 pont pluszban,. Ez 265 pont. Ennyibõl egy mocskosul erõs tankot is behozhatsz, sõt, akár kettõt is. Meg ugye a röppencs bejövetele kockafüggõ. :(

De hangulati elemként nagyon el van találva. Én is ezért fogtam hozzá a nyitott chimera variánsom készítéséhez (a 2. vh-s német féllánctalpas csapatszállító mintájára), mert bár az árából 1,5 chimerát hozhatnék, aminek még a fegyverzete is lehet, hogy erõsebb, de ez valahogy jobban passzol a zsoldosaimhoz. Ugyanilyen elgondolásból (mert jól néz ki és mert valahogy jobban beleillik a képbe) lesz majd buggy is a seregben.

 Aláírás 

8th edition Indexek és szabálykönyv pdf verziók
A Warhammer 40000 embléma alatti hozzászólásokban az egyes könyvek linkjei.

[ Profil ]  
Dátum: 2005-07-15 12:50   [ Eltüntet ]   [ # 19610 ]  
Veterán

SZvsz a légifölénnyel egy gond van, h meg kell kérdezned az ellent h behozhatod e, õ pedig akkor már mindenhova megveszi az AA-mountot, ami kb 10 pont, és akkor már bsre talál el, és akkor már egy két fegyver halálos lehet, fõleg h 300 pontos a jószág

[ Profil ]  
Dátum: 2005-07-15 12:10   [ Eltüntet ]   [ # 19609 ]  
Veterán

Üdv!

Bobo: szerintem (ez nagyobbrészt elméleti elgondolás, kisebbrészt saját kiscsapatos tesztjeim eredménye) túl esendõ mind a Kiméra, mind bármilyen parancsnoki raj ahhoz, hogy csak úgy kiküldd a sereg elé, bele az ellenfél közepébe vitézkedni. De biztos lesz vki tapasztaltabb, aki jobban tudja.
Egyébként éppen ezért a gépesített rajra is inkább mint +1 lövészraj és különálló könnyûtank-ként tekintek.

Más. A képeket ha néztétek, biztos feltûnt, hogy van nekem egy repülõm. Már készen van, csak a fegyverpilonok hiányoznak róla.  VDR-esek a szabályai:

S-3 Birodalmi vadászbombázó
Medium Flyer (Heavy Support)
Crew: Imperial Fleet
Armour: 11/11/10
Equipped with Ejector seats, Flare launchers and Armoured cockpit
Weapons: 1 Lascannon
1 Autocannon
+optional (6 strongpoints+turret)
Point cost: 190+optional weapons

Fegyverként tervezek rátenni két ikerlézerágyút meg talán HB-ket.
Szeretném kérni a segítségeteket, hogy szerintetek hogyan érné meg ezt a gépet behozni/használni.

A saját elgondolásom az, hogy ez a ruszki Sturmovik ûrhajó-változata lenne, elsõsorban tankokra specializálva.
Elõször is ugye ez egy majd’ 300 pontos gép lesz. Viszont egy repülõt nem olyan könnyû lelõni, nem túl jó páncélja ellenére. Eltalálni csk BS-tõl függetlenül 6+-on lehet, ráadásul a távolság is nagyobb, a 2.-3. körben, mikor színre lép, lesz elég dolga az ellenségnek, és nekem sem muszáj a legnagyobb csapat ellenség fölött elrepülve megközelíteni a dolgokat. A légifölényem valszeg biztosítva lesz, mert nem túl sûrûn fordulnak elõ sem a légvédelmi fegyverek, sem az ellenséges repülõk.  Szóval remélem, pár körig azért fent marad az égen.
Viszont ha végre bejön, lesz ugye három lézerágyú is rajta, amibõl kettõ twin-linked (75%-ban talál). Ez kb két találat körönként egy-egy tankra, ami pedig azért nem állja annyira jól a lézerágyút, fõleg, hogy gyakorlatilag simán rámehetek pl hátulról is.
Úgy számolok, hogy ha a második-harmadik körben bejövök, legalább két tankot azért sikerül kiszednem vele, és akkor már behozta az árát.
Szerintetek megéri?

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
Dátum: 2005-07-15 11:37   [ Eltüntet ]   [ # 19608 ]  
Akolitus

Köszi az ötleteket, ez a plasmapistol + lángszóró dolog jó lehet, majd kipróbálom. (Összevagdosott vox casterbõl lehetne mondjuk hozzá hátizsák). Storm boltert én asszem bolter + gránátvetõ lövedékdobjából fogom, bár egy storm bolterem van is. Ha szerzek zöldet majd megpróbálok összefarigcsálni egy HSO-t…

Ami érdekelne seregösszeállításból: psykerek. Mennyire használhatók? Pénzre is olcsók, pontban is olcsók, de hogy mit tesznek egy éles bevetésben… Esetleg az egyiknek egy Honorifica Imperialis + Force weapon? Berakni mondjuk az infantry platoon command közelharci command squadjába, és elõreküldeni õket egy chimérában, levadászni az ellenfél hõsét, én csak ezt tudom elképzelni, mint járható út raspberry De ez mind csak elmélet, remélem valami gyakorlati tapasztalatot is meg tudtok osztani velem…

[ Profil ]  
Dátum: 2005-07-15 09:56   [ Eltüntet ]   [ # 19607 ]  
Veterán

Hali!

Garvey:
Sajnos nem kivitelezhetõ a dolog, mert a slave osztagoknak semmilyen más doktrínát nem adhatsz. Ám ha úgy csinálod, hogy 1 vagy 2 szakaszt kiállítasz slave-nek, míg a többiek drop troopként jönnek, nehézfegyverek nélkül, az úgy nagyon jó kombináció lehet. Be kell még tenni 1-2 sentinelt is, hogy legyen mire feltenni a rádiót, amivel újradobhatja az ember a tartalékos dobást. No meg a sentinelek is használhatóak drop troopként. Ekkor a legjobb nekik a heavy flamer. smile

De a deep strike legnagyobb hátránya, hogy az elsõ körben ugyen nincsenek jelen a srácok. Valamit viszont ki kéne állítani, mert ha nincs velünk a szerencse és a második körünkben sem jön be senki, akkor buktuk a csatát. :(

Senior:
A közelharci variánson az a láncfûrész inkább hangulati elem. Gyakorlatilag nem jelent plusz fegyvert csak azért van ott, hogy tudjad, ez a gép jobb a közelharcban (+1A és +1Ws). Ha lelövik a sentineledrõl a fõ fegyvert és bekap egy újabb weapon destroyed találatot, akkor bizony immo lesz. És csak egy újabb weapon destroyed vagy immo után megy zuhanyozni (illetve marad mint remek fedezék). Kivéve, ha van rajta raketta, mert akkor ez repül le róla és a közelharcban még mindig alkothat a gép.

Közelharcra egyébként elég jól lehet használni a sentineleket. Nem egyszer láttam már olyat, mikor komoly karaktereket(FFZ2 esetében Emerald egyetlen sentinelje 4 körig feltartott egy Space Wolf papot, miközben vígan lerugdosta mellõle a kíséretét és bevert 1 sebet a papba is, vagy ott van Inphoenity esete, aki 2 DE karakterrel, akiknél agoniser volt, gyepálta 3 körig egy sentinelemet de nem tudta leütni azt) tartottak fel körökön keresztül, mivel megsemmisíteni nem tudták szegény gépet, kibontakozni nem lehet a közelharcból normál esetben, így ott ragadtak. Lévén a sentinel gép, így nincs morál tesztre szüksége. Ha meg netán 2-3 sentinel van egy csapatban, úgy akkor még egy normál osztag sem lesz túlerõben velük szemben így megintcsak tovább maradnak harcképesek. Nem azt mondom ,hogy vigyük be õket a közelharcba, de nagy segítséget jelenthetnek azáltal, hogy egy lövési fázis után berohamozzák a túl közel kerülõ osztagokat, így fedezve a hátrébb álló egyéb csapatainkat.

Bobo:
Nem kell elkeseredni. Nagyon egyszerû kis váltzotatásokkal is príma eredményeket lehet elérni. Én például álcaköpenyt tettem minden figurámra (normál gyalogosokra), megszórtam õket alaposan mûfûvel és egész vad összhatást keltenek így. Emellé jöttek az I-Kore Viridian marine figurák, akikbõl megkreáltam a veteránjaimat, illetve vetarán õrmijeimet, meg szintén ettõl a gyártótól beszerztem többféle nehézfegyverest is, így nagyon egyedivé teszik a sereget (a gépágyúsok például nõcik, minigunnal felszerelve, meg a Hq esetében a sima officerek is nõk nagy kalapban, hosszú copfal, nagy késsel, pisztollyal és a hátukon egy autogunnal, de a fõbb karakterek is mind GW mentes termékek).
Továbbá mivel nem volt ugyebár csóri catachaniakhoz gránátvetõ a dobozban, ezért ezt is máshonnan imoprtáltam. Most már 16 gránátvetõsöm van. A plazmásokat is úgy oldottam meg, hogy csereberéltem és plasmagunokat vadászatam. Ezt végül nem találtam (csak egy ork kivitelüt), de jópár plazmapisztoly és lángszóró összeházasításából megszülettek az egyedi plasmagunok. Ezek is növelik a hangulatot.
De ha minden igaz, akkor a jövõ héten hozzájutok pár bolterhez és storm bolterhez. Ezek beintegrálása is lendít a bandán, mert elüt a normál fegyverzettõl. Ehhez persze majd a kiszemelt modellek át lesznek pozícionálva, hogy jobban mutassanak.

Cadian figurák esetében kis puttyval, esetleg catachan karokkal egész jó eredményeket és egyedi ízt adhatsz a seregednek. karokból és plusz fejekbõl nekem akad bõven, majd valahogy eljuttatom hozzád. Mert szépen tud ám kinézni és elég egyedien a cadian gárdista testen az izomkötegektõl dúzzadó kar, meg a kiabáló, vicsorgó, fejkendõs és nem sisakos fej.

 Aláírás 

8th edition Indexek és szabálykönyv pdf verziók
A Warhammer 40000 embléma alatti hozzászólásokban az egyes könyvek linkjei.

[ Profil ]  
Dátum: 2005-07-15 09:12   [ Eltüntet ]   [ # 19606 ]  
Veterán

Deep Strike-oló sereg:
én SM-el próbáltam ki, de nagy-nagy suck. Egyszerûen az ellenfél az elsõ körében beássa magát a jó helyekre, és utábba tényleg rommá lövi/szétveri a megérkezõ egységeidet. Simán lemostak ezzel a felállással.

 Aláírás 

Ahol az Angyalok laknak: http://sites.google.com/site/acelangyalok/Home

[ Profil ]  
Dátum: 2005-07-15 01:30   [ Eltüntet ]   [ # 19605 ]  
Veterán

Ja, Senior. Én otthon úgy próbáltam ki õket, amit az Armoured companynál írtak: ha vki megüt egy jm-t és hatost dob a S-re, dobhat mégegyszer, hozzáadhatja, és ha eléri a páncélt, okoz egy lecsúszott találatot. Ez így persze elég spec eset volt, de tapasztalataim szerint a sima Sentineleket érdemes mindenképp távoltartani a közelharctól, és nem összekeverni egy rommá páncélozott ostromdarálós dreadnoughttal. A Sentinel fõ feladatának mindenképp az ,,odaszalad, ahol nagy a baj, és küldi neki multilézerrel”-típusú mobil támogató mûködést látom.

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
Dátum: 2005-07-14 22:18   [ Eltüntet ]   [ # 19604 ]  
Veterán

Üdv!

Bobo: kösz:))) De azért közelrõl nézve, fõleg a régiek, elég rondák.
Talpak: nem olyan nagy munka, és tényleg sokat dob azösszhatáson. A sereghez az inspirációt az elsõ világháborús osztrák-magyar sereg csatái szolgáltatták nagyrészt. Ja meg Otto Dix képei.
Szerintem, ha már veszi az ember a fáradtságot, mindenképp csináljon saját, egyedi sereget. Hatalmas fíling,  mikor minden figurán ,,ott a kezed nyoma”. Persze nem mondom, munka is van vele, de hát ,,valaé-valaé, náne?”:)

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
Dátum: 2005-07-14 22:12   [ Eltüntet ]   [ # 19603 ]  
Veterán

Hali!

Kérdés:

A sentinelek HK rakétái és esetleges közelharci kiegésszítõi (cathacan variáns, vagy közelharcos sentinel) be számítanak , ha a weapon megsemmisül? Tehát ha már nincs a gépen aa alap fegyvere, és ismét be kap egy weapon disztrojt akkor le kell venni? Mer ez azé’ gáz… ugyanis még mindig lehetne közelharcra használni.

Tapasztalataitok szerint mennyire érdemes a sentineleket közelharcra használni? Minnyire jön be a dolog?

Senior

[ Profil ]  
Dátum: 2005-07-14 21:23   [ Eltüntet ]   [ # 19602 ]  
Akolitus

Ú! Nagyon teccik a sereged! Csupa izgalom, egyediség, stílus… valahogy jobban átjön rajtuk a 40k sötét csatatere, mint azokon a cadiaiakon, amiket most pingálok hmmm Nekem is nagyon bejönnek a talpak: egyszerûek és mégis borzasztó jól mutatják a véres harcteret… Egy szó mint száz nagyon tetszik. (A seregösszeállításhoz nem tudok mit fûzni, mivel kezdõ IG-s volnék.) Már átkozom a napot amikor sima Cadia gyûjtésére adtam a fejem, saját sereg alkotása helyett hmmm

[ Profil ]  
Dátum: 2005-07-14 21:06   [ Eltüntet ]   [ # 19601 ]  
Veterán

Üdv!

SaGa: igen, ezért tervezem több tömeggyilkos csúzli rendszerbe állítását. Bár necronfosatásra azért szerintem még mindig a plazma meg a lézerágyú a legjobb. De most konvertálódik pár nehézfegyveres osztag, meg a rajok támogató fegyverei közül is kicserélek párat. Fõleg rakétavetõket akarok, mert az ugye többcélú, de lesz egy raj 2Hb-val meg egy gépágyúval, egy páncéltörõ raj 2 lézerrel meg egy rakétával, és még egy vagy két mortar, terrornak. Persze ez nem mindig fog egyszerre bejönni, de legalább lesz mibõl válogatni.

Az I-Kore figurák szvsz nagyon jók, sõt, talán olcsóbbak is, mint a GW- csak sajnos Bécsbe kell értük menni:( Nekem is van egy pár, bár nem volt szívem IG-vé szétmetélni õket. Talán lesz belõlük egyedi spec. kari.

Rádió: arra gondoltam, hogy ha a rádiós, vagy horribile dictu von Haller megfikál, még mindig ott a veterán õrmester. Close order drillel meg ilyesmivel nem nagyon akarok trükközni, mert szvsz néha nagyon jól jöhet az is, de pl mikor 8-an állnak a lángszórósablon alatt, az azért már nem olyan vicces.

Pap: direkt azért használom a régi papos szabályokat, mert az új ,,kódexesek” szvsz teljesen használhatatlanok. Talán úgy jók lettek volna, ha nem kéne elõször a HQ-knak adni belõlük, hanem lehetne mondjuk annak, akinek akarod: a papos conscriptek pl sok vidám percet szereznének. De ahogy nagyapám haverja mondta: ,, ha a vóna benne van, mán sz@r”.

Deep strikeos sereg: hááát, én, mint ugye nagy profi, azt mondom, hogy ez az az eset, ami vagy nagyon bejön, vgy nagyon nem: az elsõ körben az ellenfél azt csinál, amit akar (odamegy az efoglalandó ojektívához), aztán meg egyesével leszedegeti a sorban érkezõ fiaidat. Persze ha jól trükközöl, gyorsan leszeded a hátsó támogató egységeit, és mikor a diadalmasan elõromboló seregei megfordulnak, ott leszel a hátukban teljes pompában, és még a saját asztalszélük felé menekülni se lesz nekik nagy öröm.
Az ilyen gyorsanmenõs tükközõs dolgok nekem sose jöttek be. Csak a szerencsén múlik: vegyük pl a 2. vh két híres csatáját. A bevehetetlen Eben Emael-erõd belga védõi csak arra figyeltek fel, hogy a német ejtõernyõsök az ablakon szórják be a kézigránátot, míg a Market Garden hadmûveletben az angolok az SS Panzer Lehr hadosztály tankjaira szórták az ejtõernyõsöket- na onnan viszont nem sok angol került haza élve. Deep strikeos cspatot max támogatónak hoznék, nem egész seregnek. De próbáld azért meg.

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
Dátum: 2005-07-14 20:30   [ Eltüntet ]   [ # 19600 ]  
Veterán

Hali

Szerintetek megéri egy olyan IG sereget összerakni ahol mindenki deep strike-al érkezik?

Arra gondoltam hogy a guard infarty-nak megveszem az abhumanokból a slave-et és minden szakasz kap heavy boltert és plasmát meléjük vagy 9 sentinel 3 lascanonnal 3 heavy flamerrel 3 autocanonnal

a mardék helyet pedig veteránok és storm tropperek töltenék fel

 Aláírás 

Dreadball és KoW magyarosítás. Másold be a linket
https://mega.co.nz/#F!ewd1wIwY!OMtR_deae_zKghYne5SfBA

[ Profil ]  
Dátum: 2005-07-14 19:31   [ Eltüntet ]   [ # 19599 ]  
Veterán

Hali!

Freddy:
Kétségtelen, hogy a nagy erõ, kis Ap csak hasznos lehet, de ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy egy lascannon csak egyet lõ körönként, drága, és ugye 50%-os a találati pontossága. Viszont IG seregbe tényleg kell legalább 3-4 anti tank fegyver. Én jelenleg 8-at használok (4 lascannon és 4 rakétavetõ). Persze van még 2 gépágyú, 4 HB, meg a sentinelek tömkelegein a sok sok multilézer, hogy a troopok se érezzék magukat biztonságban. smile

Sajnos tény, hogy a legtöbben az agyonpáncélozott gyalogságra esküsznek és az elit, kimagasló statisztikákkal megáldott seregeket preferálják. Ennek oka lehet a kevesebb, ezért könnyebben kifesthetõ/beszerezhetõ, modellek száma ugyanúgy, mint a GW eröltetett stratégiája.

Viszont nem szabad elfelejteni, hogy hiába a jó páncélmentõ, ha egyszer sok sebet kap be az osztag, ott bizony hullás lesz. Egy jól felszerelt chimera például akár 9 lövést is leadhat mozgás után (3 HB, 3 Multilézer, 3 Heavy Stubber), amik egyre emelkedõ eséllyel sebeznek. Ez legalább olyan jó taktika, mint a ritkán, keveset lövõ, de mindenen átmenõ fegyverekre alapozott stratégia. Legfeljebb a sorozatlövõ csúzlik többcélúak is lehetnek (lásd HB, ami jó lehet rhino vadászatra is, vagy a gépágyú, ami kitûnõ transzportvadász és tankvadász/drenyagyilkos, vagy a legjobb, a multilézer).

Az egyedi dolgok sokat tudnak dobni a seregen. Én például arra szoktam kérni olykor az ellenfeleimet, hogy a túlméretes autogunokkal felszerelt (nagyobb a csövük, mint a bolternek) modellejeim esetében tekintsük bolternek azt az autogunt. Ez általában a veterán örmik esetében fordul elõ. Vagy ha sikerül elkunyerálnom az ismerõsöktõl, akkor lovasság helyett szívesen alkalmazom az I-Kore gyártotta motorosokat. Már ha kapok rá engedélyt. smile

Rádiók:
Nagyon hasznosak tudnak lenni. Én mondjuk olyan számban használok szakaszokat, hogy egyszerûen mindig lesz elegendõ tiszt, aki segítheti a parancsnoki tekintélyével az osztagokat, meg ha nagy ritkán bevetek egy HSO-t, akkor õ meg rohangál a sereg vonalai mögött, mint a mérgezett egér, és a zászlós, meg a komisszár miatt osztja ám a 10-es Ld-t. smile
Bár én jelenleg könnyûgyalogosokkal játszom, ezért nem igazán passzolna hozzájuk a nehézfegyver. Ámde ennek a stratégiának már többször láttam kárát, mert ugye egy 10-es Ld értékû tiszt, aki 12”-es körzetben mindenkinek ekkora Ld-t biztosít, eléggé a figyelem középpontjába kerül aztán meg megy a vakulás a sok drop pod miatt. smile

HQ:
Ha van rá lehetõséged, akkor próbálj meg úgy segíteni a HSO-d osztagának mozgékonyságán és tûzerején, hogy egyrészt idõvel beszerzel majd egy chimerát nekik, vagy pedig a nehézfegyveresek helyett 2 gránátvetõs modellt, míg a fõnöknek és a zászlósnak mehet egy storm bolter. Ez nagyon feljavíthatja õket, mivel ugye ezek roham fegyverek, 24”-es lõtávval és vagy sokat lõnek (storm bolter) vagy nagyon erõsek (grenade launcher). Ez a kombináció elég hatékony mobil támogatója lehet a csapataidnak, mert egyszerûen az ebbe az osztagba koncentrál tûzerõvel, kis szerencsével, csak a legerõsebb tankokat és szörnyetegeket nem tudod károsítani egy sortûzzel. Viszont nem veszíted el a mobilitásodat.

Pap:
Elméletileg nincs is szükséged a régi papi szabályokra, hiszen a sima IG sereg hozhat papokat is, ami elég rizikós dolog lehet (ugye a pap bácsi javíítja a közelharcot, de mindenáron oda is hajszolja a védendõ Hq-t).

 Aláírás 

8th edition Indexek és szabálykönyv pdf verziók
A Warhammer 40000 embléma alatti hozzászólásokban az egyes könyvek linkjei.

[ Profil ]  
Dátum: 2005-07-14 18:51   [ Eltüntet ]   [ # 19598 ]  
Veterán

Üdv!

Thx a kritikát.

A figurák igen kis része eredeti GW, van pár fém régi (vállemezes) cadiai, meg mûanyag kezek/lábak, rengeteg scratchbuilt figura, az egyik õrmester meg például egy lemásolt és átkonvertált Junkers Enforcer. A talpak nem para, fogpiszkálók meg makettöntõkeretek/maradék fotómaratáskeretekkel vannak díszítve. Fõleg.

Ami a legnagyobb kifogás, hogy nincs tûzerõ, ez javítás alatt van: HB-s csapatok és a tankokra golyószórók készülnek. Tapaszatlataim szerint azonban (van pár kisebb csapatom/seregem más fajokból) az IG-nek NAGYON elkél a nagyS/kisAP-fegyverek segítsége. Necronok ellen pl szinte esélytelenek 2AP-jû fegyverek nélkül. És az ellenfelek nagy része (elemeztem az RPG.hu-s statisztikákat…:P) 3+-os fiúkkal jön. Persze, tudom, több lábon kell állni.

Szuronyok/menekülõajtók/kombifegyver/repülõ: ha az ellenfél beleegyezik, én szívesen játszom ezekkel, ha nem, behozok pár újabb egységet a felszabaduló pontokból.

Rádiók: a sereg ,,erkölcsi tartásást” ezekkel képzelem el biztosítani… Egyrészt, mikor még terveztem, nem voltak doktrínák, másrészt meg pont azért nem használok doktrínákat, amiért mondod: sok jó cuccot elvesztenék velük.

HQ: én valahogy úgy képzelem el, hogy állnak hátul, zászlóznak, rádióznak, és oda lõnek/mennek, ahol a legnagyobb para van az elsõ sorokban. (Ehhez persze talán nem árt majd egy jármû is nekik, de ez még a jövõ zenéje)  Meg megfogják a sorok mögé jutó rondaságkat (pl Lictor).

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
Dátum: 2005-07-14 18:13   [ Eltüntet ]   [ # 19597 ]  
Veterán

Hali!

Freddy:
Nem semmi melód lehetett a konvertálgatással, meg a talpak ilyen komoly kialakításával. Csak gratulálni tudok hozzá. Prímák. Ahogy elnézem a sereg sem csak és kizárólag GW figurákból épült fel. smile

A lista:
Szerintem a doktrínák nélküli seregek legalább annyira ütõképesek, mint a doktrínások, legfeljebb lemond az ember néhány speciális képességrõl, viszont cserébe nincsenek restricted troopok. Ezzel pedig lehet variálni.

HQ
No elõször is a power weapon mindössze 5 pontba kerül, nem 10-be, mint ahogyan a magyarra fordított kódexben szerepel. Emellett nincsen már lehetõség az IG seregbe kombi fegyvereket hozni. :(
A HQ többi része jó kis támogatója a seregnek akár rádión keresztül (bár így nem érvényesül a zászló és a trademark item jótékony hatása), akár a parancsnok közelében.

Troop
Nagyon életszerûek ezekkel az elnevezésekkel. smile Pláne a véreskezû Freddyvel.
Ahogy látom az osztagok elsõsorban nehéz páncélzat ellen vannak felszerelve. Ez jól jöhet SM és Káosz ellen, viszont a sok plazma miatt veszélyes is lehet sajnos. Ellenben egy 12”-en belül leadott sortûzben lesz egy lézerágyú és 4 plazma lövés, ami még a legelszántabb SM parancsnokban is szívritmuszavart okozhat.

Ellenben én kivenném az armoured fist osztagból a lézerágyút. Ha mozognak (akár a jármûvel, akár gyalog), akkor úgysem lõhetnek vele, emellett ha közel ér az ellenfél, akkor a sok plazma lövés hatékonyabb lehet. Az õ nehézfegyverüket úgy hívják, hogy Chimera, ráadásul ez a nehézfegyver mozog és lõ. A lézerágyú helyett inkább a chimerára aggass egy heavy stubbert, mert a sereged gyakorlatilag iszonyatos hiányt szenved a troop elhárító fegyverekben.

Heavy
Ehhez nincs mit hozzáfûzni, önmagáért beszél.

Mindenesetre a sereg legnagyobb ellenfel ebben a felállásban a nagy létszámú seregek képében fog jelentkezni. Egyszerûen nem tudsz majd mit kezdeni az ilyenekkel. Ha netán az ilyen sereg még mozgékony is lenne (például Dark elda, netán motorizált orkok, vagy TAU sereg), akkor nagyon gyorsan komoly gondok merülhetnek fel. Igaz, ekkora pontszámnál még nem kell tartani a túl nagy létszámoktól.

A csatádhoz mindenesetre csak sok sikert és vakító lézerpuska sortüzeket kívánhatok. Várjuk a beszámolót a csapat teljesítményérõl. smile

 Aláírás 

8th edition Indexek és szabálykönyv pdf verziók
A Warhammer 40000 embléma alatti hozzászólásokban az egyes könyvek linkjei.

[ Profil ]  
Dátum: 2005-07-14 17:45   [ Eltüntet ]   [ # 19596 ]  
Veterán

Üdv!

Itt van IG seregem 1200 (1199)  pontos listája, melyet nemsoká ki fogok próbálni. Szeretném kikérni a véleményeteket róla.

HQ 1: HQ

Parancsnoki raj  
-Heinz von Haller (legendás veterán tiszt)  70
  fémpáncél       5
  energiakard   10
sorozatvetõ    1
védjegy[fél szem]    10
-zászlóvivõ (veterán)      6
szuronyos lézerpuska
zászlótartó      5
ezredzászló    20
-rádiós (veterán)      6
szuronyos lézerpuska
rádió      5
parancsnoki rádió    20
-gárdista
szuronyos lézerpuska
lézerágyú      25
-gárdista
szuronyos lézerpuska
lézerágyúlõszer
Összesen:      183
Sentinel-különítmény
-SENTINEL       35
multilézer     10
vadász-gyilkos-rakéta     10
Összesen:        55

TROOP 1: Gyalogosszakasz

Parancsnoki raj
-hadnagy (tisztes)      40
  fémpáncél       5
  energiakard   10
szuronyos sörétes puska     1
védjegy[tetoválás]    10
-Dr Krueger Alfréd (veterán)      6
Freddy-kesztyû(közelharci fegyver)
lézerpisztoly
orvosi táska     5
-rádiós (veterán)      6
szuronyos lézerpuska
rádió      5
-gárdista
szuronyos lézerpuska
lézerágyú      25
-gárdista
szuronyos lézerpuska
lézerágyúlõszer
Összesen:      113

Gyalogos raj2       60
-veterán õrmester       6
  fémpáncél       5
  lánckard    
plazmapisztoly     10
-gárdista
plazmapuska     10
-gárdista
szuronyos lézerpuska
lézerágyú      25
-gárdista
szuronyos lézerpuska
lézerágyúlõszer
-rádiós (veterán)      6
szuronyos lézerpuska
rádió      5
-5 gárdista
szuronyos lézerpuska
Összesen:      127

Gyalogos raj3       60
-veterán õrmester       6
  fémpáncél       5
  lánckard    
plazmapisztoly     10
-gárdista
plazmapuska     10
-gárdista
szuronyos lézerpuska
gépágyú      15
-gárdista
szuronyos lézerpuska
gépágyúlõszer
-rádiós (veterán)      6
szuronyos lézerpuska
rádió      5
-5 gárdista
szuronyos lézerpuska
Összesen:      117

Gyalogos raj4       60
-veterán õrmester       6
  fémpáncél       5
  lánckard  
plazmapisztoly     10
-gárdista
plazmapuska     10
-gárdista
szuronyos lézerpuska
lézerágyú      25
-gárdista
szuronyos lézerpuska
lézerágyúlõszer
-rádiós (veterán)      6
szuronyos lézerpuska
rádió      5
-5 gárdista
szuronyos lézerpuska
Összesen:    127

TROOP 2: Gépesített szakasz
Gépesített raj       60
-veterán õrmester       6
  fémpáncél       5
  kard    
plazmapisztoly     10
-gárdista
plazmapuska     10
-gárdista
szuronyos lézerpuska
lézerágyú      25
-gárdista
szuronyos lézerpuska
lézerágyúlõszer
-rádiós (veterán)      6
szuronyos lézerpuska
rádió      5
-5 gárdista
  szuronyos lézerpuska
Összesen:    127

Szállítójármû
-KIMÉRA       70
  nehéz sorozatvetõ      5
  multilézer     10
  lánctalpvédõ    10
  vadász-gyilkos-rakéta   10
Összesen:    115

 

HEAVY SUPPORT 2: Leman Russ

Leman Russ
-LEMAN RUSS       140
testbe szerelt lascannon     15
oldalsó heavy bolter-pár     10
  lánctalpvédõ    10
  vadász-gyilkos-rakéta     10
Összesen:    195

Repeszgránát
  HQ1       5  
  TROOP1       35
  TROOP2       10
  Összesen:      50


Sereg összesen
HQ-raj:  183
Sentinel:  55  
Szakasz HQ:  113
2.raj:  127
3.raj:  117
4.raj:  127
Arm. Fist squard: 127
Chimaera:  105
Leman Russ:  185
Repeszgránátok:  50

  =1199

Képek itt.
A szuronyos lézerpuska azért van kihangsúlyozva, mert van rá egy háziszabály (+1 pont/fõ-ért +1S CCW-ben és egy CCW-találat újradobatása/kör), amit ez a sereg ugyan nem használ, de nem akartam mindenhonnan kitörölni a ,,szuronyos” szót.
Érdekességképpen mellékelem a full sereglistát is, bár ez inkább a ,,csináljunk egy sereget úgy, hogy minden figurám benne legyen”-koncepciót képviseli. + van benne pár, azóta IG-bõl kikopott cucc is.

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
Dátum: 2005-07-13 20:29   [ Eltüntet ]   [ # 19595 ]  
Veterán

Hali!

Senior:
Csak azt ne feledd, hogy egynél több rakettát nem tehetsz fel a járgányokra. smile Erre csak a TAU képes.

Egyébként nem használsz a seregedben spec/nehéz fegyvert, hogy nincs abszolúte 7 feletti erejû fegyvered?

SaGa: Összefoglalnád tömören mit is ír a lentebb írt “válaszban” a szerzõ? Köszi! Az én angoltudásom mellett több óra hossza lenne.

Na ezt most nem értem. Kire/mire vonatkozik? Lehet, hogy én vagyok a hülye, de nem tudtam leszûrni a dolgot. :(

Ha netán az anti nida dologra gondolsz, akkor majd összefoglalom. smile Elöljáróban annyit, hogy felejtsd el a nagy lényeket. Lõdd az apróságokat és ne foglalkozz a hive tyranttal, a lictorral vagy a carnifexekkel, ha azok közelharcra gyúrtak. Egyszerû az oka a dolognak. Egy ilyen lény ha megfeszüls sem nagyon fog 4-5 figuránál többet levenni egy közelharci fázis alatt, így egy normál osztag is kis szerencsével (no meg veterán õrmi + close order drill segedelmével) jó hosszan feltarthatja ezeket a dögöket. Az igazi veszély ugyanis az apróságokban van, mivel õk az iszonyat gyorsak és ha beérnek, lefoglalnak és oda a lövöldözés.
Egy jó inkvizítor szövetségessel, akit támogat 2-4 acolite mancatcherrel felszerelve, gyakoraltilag a játék végéig megfoghatja az ilyen lényeket. A mancatcher az oka a dolognak, mivel ez elvesz 1 attackot a támadótól. smile

 Aláírás 

8th edition Indexek és szabálykönyv pdf verziók
A Warhammer 40000 embléma alatti hozzászólásokban az egyes könyvek linkjei.

[ Profil ]  
Dátum: 2005-07-13 19:47   [ Eltüntet ]   [ # 19594 ]  
Veterán

SaGa: Összefoglalnád tömören mit is ír a lentebb írt “válaszban” a szerzõ? Köszi! Az én angoltudásom mellett több óra hossza lenne.

El Endro: A basilisk-el az a gáz hogy kis pontszámú seregeknél, amit pl én ki tudok állítani, hamar az indirekten belülre kerül az enemy, aztán ha kidugja az orrát vége… :(

De há’ na’on nem t’om…

Senior

[ Profil ]  
   
414 ennyiből: 422
414
 
     Warhammer 40K szabályok ››