Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája

1 ennyiből: 54
1
[Rendezvény] Call of War
Dátum: 2012-04-17 21:20   [ Eltüntet ]   [ # 284286 ]  
Veterán
Chrome - 2012-04-17 14:15

Viaszszal vívott meccsemet konkrétan emlékeim szerint épphogy nyertem, javíts ki Tamás ha tévedek, de 9-6 volt a javamra nem? (többet lőttél ki tőlem pontértékben) A Capture and Control az kétoldalúan sikertelen volt.

9-3. (Berza+rhino+daemon prince), a többi osztagod túlélte 1-1 fővel, lásd 15 fős marine-ból 1 db. Ugyanezt éltem át Jabba ellen is, ott egy fistes berza maradt kellemetlenül életben minden lövés ellenére. Nem fogok a kockákra semmit, de a linkelt 4+ 3x2 broadside (legtöbbször pathfinderrel megerősítve) szánalmasan gyengén produkált. A linkelt 2+-ra hízlalt broadsideok nem egyszer sikertelenül lőttek. (Ez miatt, meg fölösleges bosszankodni. Az más ha talál és vacak az effekt. Itt még találni sem akartak).

Ha képek lesznek, (illusztrációnak), amiket még várok, írok beszámolót.
Annak ellenére, hogy nincs mire büszkének lennem.

Előszóban persze röviden:

Tyuki(Ork): kezd, dow kezdés, motorosok fél pályáról arcomban, majd levágtak. (wipe out)
Chrome(CSM): Kezdek, 2 körig gunline, abaddon beér, levágnak. (nagy vereség)
Tamás (SM): -Kezd, 3 ponton áll a játék végéig. Majd felébredek. 5-4 kill point ide, 3 pont vitatva. (Egyetlen győzelem. Jó hogy wolf, SM ellen “készült” a sereg, azt legalább hozták, bár én döntetlenre játszottam)
Szász István: Elda, kezdést elvettem. Lövésekből semmi, lövésekből totál semmi. Mishape. Itt már nagyon elkeseredtem. Inkább támadtam, bujkálás helyett, mint hogy számolgassunk. (wipe out)
Jabba: CSM, Kezdek. LR-re minden 2 körig, semmi. Berzák beérnek. Wipe out.

Valami “hogyan ne várj csodát” oldalról igyekszem majd levonni a következtetéseket.
Egy biztos: nem tudom miért gondoltam lehet döntetlenre játszani tau jármű spam nélkül. Változtattam a korábban már “normálisabban” szereplő listámon. Fölösleges csodálkoznom, hogy a döntetlenekre sem futotta.

Egy p* hajszállal többet vártam, nah. Nem ekkora alázást. smile

(Egyetlen vigaszom, hogy bár verseny előtt, szó szerint reggelig festettem, nem kellett kölcsön sereggel játszanom. Ez volt a legfőbb célom. Ez sikerült.
Tovább szépítgetem őket, és nem adom fel. Újra ringbe szállnak. Meg lehet csinálni velük a döntetlent szerintem.)

Aláírás 

Kreatív ostromállapot

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-17 20:54   [ Eltüntet ]   [ # 284283 ]  
Veterán

Uff!

Így van, én is köszönöm a meccset Egillnek, és a szervezést minden szervezőnek!! Nagyon hangulatos volt az egész…

Sebitar

Aláírás 

Sebitar Workshop
Épületek gipszből
sebitar.blog.hu

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-17 15:25   [ Eltüntet ]   [ # 284234 ]  
Veterán

Sebitarral külön köszönjük a meccset Egil! Nagyon jó volt végre játszani veled, mert szerintem sose hozott még össze a sors versenyeken. Ősszel szeretnék menni megint és akkor csapathatunk egy visszavágót smile Addigra gyártsál pár repcsit vagy legalábbis légvédelmi gépet smile

Én is gyúrok addig raspberry

Aláírás 

A Cold One’s thoughts during battle:  “Kill Kill Kil Kill Kill Kill Kill Kill Oooooooooooooh,  shiny….”

In the grim darkness of the far future,  there is only…Blood Angels! 

The Forge Miskolci Stratégiai Játék Klub
VOKE Vörösmarty Mihály Mûvelõdési Ház Miskolc Lenke u.14/a.

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-17 14:15   [ Eltüntet ]   [ # 284227 ]  
Veterán

Viaszszal vívott meccsemet konkrétan emlékeim szerint épphogy nyertem, javíts ki Tamás ha tévedek, de 9-6 volt a javamra nem? (többet lőttél ki tőlem pontértékben) A Capture and Control az kétoldalúan sikertelen volt.

Csak furcsa hogy 0-0 a második meccsre szerzett pontjaink értéke.

1. meccs: Blackfire dark eldái. Nos, ami azt illeti, totálisan besz*ptam már a seregkoncepciónál ezt a meccset. Egy rhino, és masszív 15-fős közelharci havoc osztag Abaddonnal, terminatorok… Esélytelen, akárhogyan is, az a sereg jó horda és páncél ellen. Eygidejűleg. A végén már azért szurkoltam hogy lőjjön már wipe-ra ami sikerült is, úgyhogy köszönöm a bögrét. Életem első meccse volt Dark Eldar ellen én viszont páratlan jól éreztem magam, ahogy a 7 fős Chaos termi osztag vagy 70-80 lövéstől sem akart elsőre megdögleni egészében. 

2. meccs: Viasz taujai. picit hülyén csináltam a kezdést, de fogjuk rá volt szerencsém is. Megint olyan sereg, ami ellen a transzport nélküli sereg rossz. Bár a végén a túlélő termi osztag Abaddonnal szemennyalta a HQ és broadside osztagokat, egy troop choicot úgy hogy meghaltak és elmenekültek. Viasz igen korrekt ellenfél, csakúgy mint múltkor élvezet volt játszani ellene. Talán killpointban mintha győztem, de ő nagyobb pontösszeget lőtt ki. A verseny leghangulatosabb harca volt, mint az volt fél éve is.

Kösz a bitzeket!

3. Spess Wolf Warboss/Dante kezei közt. Nem taglalnám nagyon, jó a sereg, vérprofi ellen én fánkpofájú kezdőként négy körig áltam a sarat kevés, de jelenlévő eséllyel. Végül az lett az eredménye, ami, és korrektül meg lett oldva minden. És persze nagyon jó lecke volt, igen korrekt ellenféllel. Piszok mák négy rakétával azonnal leölni egy DP-t mondjuk…

4. Jabba CSM serege ellen. Itt aztán kurvára kiszúrt velem a kocka is, meg hogy nm volt transport. Lash orrba szájba, abaddonék legylaogolták a deployment zoneom füvét-havát, de jó szoros meccs volt minden egyes percében. Magammal kicsit , ellenfelemmel meg végképp meg voltam elégedve. Sikerült menteni a menthetőt, lehetett volna rosszabb is.

5. Alali IG-je: IG ellen már játszottam és féltem is. Szoros mérkőzés, tehetséges, fair és brátságos ellenféllel, aki komolyan képes volt engem izgulásba hozni, hogy sikerül-e? Nem sikerül? Szerintem, ha taktikailag nézem a meccset, végeredménytől függően dominálta minden egyes körét (hogy a fánkba ne, 35 perces lövési fázissal az oroszokat is sakkban tartja….) és halomra lőtt mindent. Piszok szerencsém volt hogy a troop és Havoc CSM osztag két utolsó tagja fennmaradt. Mindenképp olyan meccs, amit meg akarok ismételni majd. 

Szóval, a legtanulságossabb versenyem eddig. Én élveztem az egészet.

Aláírás 

Aut vincere, aut mori.

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-17 08:00   [ Eltüntet ]   [ # 284190 ]  
Veterán

Üdv!

Köszönöm a szervezést, köszönök mindent, élmény volt a CoW, még akkor is ha el vagyok keseredve egy kicsit a szereplésem miatt.

Csata jelentést most nem írok, mert kezdem túltenni magam a dolgon és nem akkor bosszantani magamat, ettől függetlenül köszönöm ellenfeleimnek a csatákat.

Jah és egy dologot kiválóan megtanultam a hétvégén, méghozzá azt, hogy érdemes valamennyi ellenfél valamennyi szabályát ismerni, mert akkor sokkal több esélyem van…

Üdv:
Tyuki

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-16 21:17   [ Eltüntet ]   [ # 284177 ]  
Veterán

Üdv!

Valamelyik ellenfelemtől nálam maradt egy lángszórósablon. Jelentkezzen az illető, valahogy megpróbálom visszajuttatni.

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-16 19:34   [ Eltüntet ]   [ # 284155 ]  
Veterán

grrr :(
hát ez nem olyan apró hiba sajnos. :(

Ne idegeskedj Dante, az első CoW-s pólómon a Warhammer 40.000 felirat nem stimmelt, a múltkorin a rendelésem tűnt el, már hozzá szoktam.  cool grin

Aláírás 

“Fear us, for we are the STORM.”

-Lukan Thunderhand, of the Stormfang

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-16 19:16   [ Eltüntet ]   [ # 284152 ]  
Adminisztrátor
Frigli - 2012-04-16 18:47

Tisztelt Szervezők!

Szerény személyem most az 5. vagy a 6. helyet szerezte meg? Csak mert a verseny végén Egill az 5-nek olvasott, a neten meg a 6. vagyok.

már az eredményhirdetés után szólt Freddy, hogy az ő utolsó fordulós pontját Ubi felcserélte fejszee-ével. ezt javítottuk is, és így ami a neten van, az a végleges.

Aláírás 

“Indeed he is thought by many to be the oldest living Space Marine. Even Captain Lysander of the Imperial Fists, who was lost in the eddies and tides of Warpspace for a thousand years, cannot recall a time when Dante did not reign supreme over the Blood Angels.”

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-16 19:15   [ Eltüntet ]   [ # 284151 ]  
Adminisztrátor
Beowulf - 2012-04-16 18:38

Tisztelt szervezők!
Apró hibára lettem figyelmes a CoW-s pólón, nem tudom tudatos vagy véletlen, de az évszám 2011 lett rajt a 2012 helyett.  cool smile

grrr :(
hát ez nem olyan apró hiba sajnos. :(

Aláírás 

“Indeed he is thought by many to be the oldest living Space Marine. Even Captain Lysander of the Imperial Fists, who was lost in the eddies and tides of Warpspace for a thousand years, cannot recall a time when Dante did not reign supreme over the Blood Angels.”

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-16 18:47   [ Eltüntet ]   [ # 284143 ]  
Veterán

Tisztelt Szervezők!

Szerény személyem most az 5. vagy a 6. helyet szerezte meg? Csak mert a verseny végén Egill az 5-nek olvasott, a neten meg a 6. vagyok.

Aláírás 

A csata eszmai síkon dől el,DE ELŐTTE SZÉTÜTÖM A FEJEDET!

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-16 18:38   [ Eltüntet ]   [ # 284140 ]  
Veterán

Tisztelt szervezők!
Apró hibára lettem figyelmes a CoW-s pólón, nem tudom tudatos vagy véletlen, de az évszám 2011 lett rajt a 2012 helyett.  cool smile

Aláírás 

“Fear us, for we are the STORM.”

-Lukan Thunderhand, of the Stormfang

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-16 17:59   [ Eltüntet ]   [ # 284133 ]  
Veterán

Csak szólok mindenkinek a biztonság kedvéért, h ne taggeljetek pls! wink

Aláírás 

“My sons, the galaxy is burning. We all bear witness to a final truth—our way is not the way of the Imperium. You have never stood in the Emperor’s light. Never worn the Imperial eagle. And you never will. You shall stand in midnight clad, your claws forever red with the lifeblood of my father’s failed empire, warring through the centuries as the talons of a murdered god. Rise, my sons, and take your wrath across the stars, in my name. In my memory. Rise, my Night Lords.”

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-16 17:14   [ Eltüntet ]   [ # 284123 ]  
Adminisztrátor

Cziky képei kikerültek a facebook oldalunkra.

Aláírás 

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-16 15:45   [ Eltüntet ]   [ # 284112 ]  
Adminisztrátor
Vik - 2012-04-16 14:23

Első ellenfelem Dante volt, beugrósként, kölcsönwolfokkal. A sereget nem ismerte túl jól, inkább közmarinként játszott velük. Emiatt aztán a rendelkezésünkre álló időt alaposan kihasználva toltunk egy jó meccset. Ezt nyertem.

valóban, nagyjából 20 perccel azelőtt kezdtem ismerkedni a sereggel, hogy az asztal mellé álltam. persze emellett benne volt a vereségben az utóbbi évek kihagyásaiból származó tapasztalatlanság és az új Necron kódex potenciálja is. smile ennek ellenére örültem, hogy játszottunk végre egyet. wink

Aláírás 

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-16 14:23   [ Eltüntet ]   [ # 284099 ]  
Veterán

Akkor Jani után én is :) Köszönöm a szervezést, nem véletlenül ez a rendezvény már évek óta a legnívósabb 40k verseny kicsiny hazánkban. Köszönet az ellenfeleknek, meg persze mindenkinek, akinek eljött. Csatajelentéseket nem írok, inkább csak benyomásokat.
Nem titkolt célom volt, hogy megmutassam az új necronban rejlő potenciált és változatosságot. Azt hiszem, ez sikerült is.

Első ellenfelem Dante volt, beugrósként, kölcsönwolfokkal. A sereget nem ismerte túl jól, inkább közmarinként játszott velük. Emiatt aztán a rendelkezésünkre álló időt alaposan kihasználva toltunk egy jó meccset. Ezt nyertem.

Másodikként Komarov bácsit kaptam. Ő leírta a csatánkat, sokat nem tennék hozzá. Igyekeztem a nagyobb veszélyeket gyorsan semlegesíteni, így gyorsan visszafordíttattam a gk-it és a hentes henchmen osztagát. Utána meg már csak lövöldözni kellett, abban pedig leginkább a kockáimnak köszönhetően jobb voltam. Rosszabbra számítottam, de végül egy jó hangulatú, érdekes meccs kerekedett belőle, és bevallom, szívet melengető érzés volt GK-t verni :)

Harmadikként Freddy jött. Barakis írta a Legendás topikban, hogy megnézne egy Freddy vs Vik meccset. Összehoztuk :) Kicsit tartottam a Freddy-fél hangyaháborútól, annyi figurát egyszerűen nem lehet leölni. De amikor megtudtam, hogy DoW a felállás, némiképp megkönnyebbültem, ugyanis ez három kör night fightot jelentett neki. Ahogy írta is, a hibát ott követte el, hogy túl közel pakolt hozzám félve a nf-tól, így aztán tudott érvényesülni a rövid- és középtávú tűzerőm. A teslák nagyon vitték a bakáit, a scarabek és wraithek egymás után kötötték be közelharcba a srácokat. Míg egyszercsak a negyedik kör végére Freddy seregének fele elpárolgott, én meg gadagabb lettem sok gyilokponttal.
Ezután a meccs után nagyon bizakodó voltam, összesítésben második helyen álltam.

No, hát emiatt aztán az akkor első helyen álló Zaggart kaptam, és az orkjait. Nagyon nem féltem, mert Zaggar tapasztalata és tudása állt szemben az új necron seregkönyvvel és orkok elleni csatákon csiszolt sereglistámmal, ezeknek ki kellett egyenlíteniük egymást. Az első kör elképesztőre sikerült, Zaggar is megjegyezte, hogy olyat még nem látott, hogy egy körben 3 battlewagon purcanjon ki. Aztán a csata izgalmas volt, az utolsó körig kérdéses végkimenetellel. Végül úgy nyerte az elsődleges küldit, hogy egy shoota boy osztagból megmaradt magányos nob megdobta a lövés utáni moráltesztjét és nem futott el.

Negyedikként Frigli jött és a farkasai. A seregét ismertem, én is sokat játszottam hasonlóval. Baráti hangulatban telt az egész, szánalmas dobásokkal mindkét oldalon. Ő az első körben elvesztette a farkasai nagy részét, a második körben az egészet, egy egysebes futó bolhást kivéve. Itt fellélegeztem, de aztán egy nagy hent utáni szerencsés dobás sorozat az ő részéről, és egy szerencsétlen az enyémről eldöntötte a meccset. Anélkül, hogy jobban belemennék a részletekbe, 6 db S8, 8 db S5 és 12 db S4 gauss képtelen volt két fegyvertelen razorbacket lelökni az általuk vitatott objektívámról.

Így aztán 3 győzelem, 2 vereség, ami mindösszesen egy tizedik helyre lett elég végül.

Aláírás 

“Kampány? Elbasszák a másnaposságom a hülye eredményeikkel”
by Leslie, Fluffisztán

“GW try to make balanced codexes. They fail because they get nice people to play test them to see if they are fun, rather than getting dead-eyed tournament junkies to test them to see if they are broken.” by Warseer

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-16 13:20   [ Eltüntet ]   [ # 284088 ]  
Veterán

Folytatás:

Másnap a 4. csata fejszee orkjai. Ork ellen (is) jó a seregem, ráadásul előtte Zaggarral gyakoroltam és győztem is, de azért volt benne rizikó. Szerencsémre a Vik elleni szar dobásaim utáni elbeszélgetés a kockáimmal meghozta a gyümölcsét, egy erős átlagot dobtam. Azzal kezdtem, hogy lenyúltam a kezdést, majd kiszedtem az egyetlen BW-t. Ezután teljesen beszorítottam a saját zónájában lévő rom mögé a seregét, az egy kióvakodó 3 fős killa kan osztagot gyorsan harcképtelenné tettem. A 2. körben bejöttek a mocis nobok a warbossal, innen izgalmas lett a műsor, időközben a lootakat lelőttem, így a Stormravent nem fenyegette senki. A mocisok kiütüttek egy kimérát, utána berohantam őket a hentesosztaggal, előtte pedig durva össztüzet is kaptak. Warp rift+dakkadrenya+Vindicare+minden ami még ott volt, utána roham. Veszteség nélkül leszedtem mindet, ezután már csak arra kellett figyelnem, hogy ne tudjon vitatni negyedet. Ebben nagy segítségemre volt a purgáló osztag, aki LOS nélkül biztosan kiszedegette minden gyors járművét a játék végére. Balázs még megpróbálkozott egy utolsó körös waagh-al, de hiába dobott rá 6-ost, azzal sem ért át a negyedembe. Így 30-0ra sikerült hozni a meccset és sejtettem, hogy kit kapok a végére.

Természetesen Zaggart:-) A gyakorlómeccsünkből kiindulva bizakodó voltam, de Zaggarnál ezt soha nem lehet tudni. A kockáimat keményen befenyegettem, be is szartak rendesen. Olyant dobtam szinte végig, hogy Zaggar egy darabig biztosan nem felejti el. A 4 power claw sebet 4+-on zsinórban levédő libra volt a kedvencem. Hatalmas taktikai csata alakult ki, 5 kör ment le, de Zaggaré már időn túl. Effekteket nem dobtam túl jól, eg BW-t sikerült kinyitni és egyet immózni, cserébe a looták nem bírták leszedni a Stormravent. A meccs 3 emlékezetes pillanata: A minden instantos sebet hárító libra, a fullos boy osztagból feljövéssel kiszedett nob (vindicare) és a végén Ghazkull ellen 7-es LD-re is kitartó purgator csempa. Zaggar mindent kihozott a seregéből amit lehetett, amikor látta, hogy az elsődlegest nem nyerheti meg, ráment a másodlagosra. Ha azt tudja hozni, akkor övé az első hely, mert 6 pont előnye volt, de a KP-osban 6-6 lett az állás. Most nekem kedvezett a szerencse és bár az első helyhez ez is kevés volt, de ennél többet Zaggar ellen nem tudtam hozni. 20-10 lett a vége, érdekesség, hogy a csatát összesen 6 VP különbséggel kezdtük, ami 4 csata után vicces.
Sajna ismét nem sikerült megnyerni a COW-ot, legutóbb is a célvonal előtt estem pofára. Akkor Petinek köszönhettem, most Blackfire-t illeti az elismerés, hogy sunnyogópályán sikerült 30 pontot húznia és azzal egy ponttal elém kerülnie:-)

Köszönöm a csatákat és a szervezést, a díjak ismét nagyon szépek voltak, tartsátok meg ezt a jó szokásotokat, hogy nem érmeket és kupákat adtok. Tyukinak pedig köszönöm, hogy intézte a szállásunkat. Az új küldetések nagyon tetszenek, ezentúl csak ilyent!

Aláírás 

Régen a jók csak a mesékben győztek.
Aztán Matthew Ward megírta a GK kódexet.

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-16 12:53   [ Eltüntet ]   [ # 284084 ]  
Veterán

Na akkor én is, kicsit bővebben:

GK sereggel mentem, de csak nyomokban tartalmazott GK modelleket:-) Egy libra, egy techmarine és egy 5 fős purgáló osztag kimerítette a termi/power armour részt. A többi mind Coteaz mester inkvizíciós kísérete volt, rogyásig kimérákkal, tiszta IG fíling, csak ők tudnak közelharcolni is:-)
Szerencsém volt, mert az utolsó csata kivételével olyanokkal játszottam, akikkel még soha vagy nagyon régen.
Első csata Orosz Dávid káosz mariskái ellen. Mivel “mindenki kedvence” Matt Ward pont a CSM ellen írta a GK kódexet, reménykedtem egy erős nyitásban. Nagyjából a 2. körben látszott a végkimenetel, azzal, hogy a Stormravent képtelen volt a káosz kiszedni a 3+ fedezékből. Az tette a dolgát és beszállította a hentesosztagot az ellen objektívájához. Ott aztán kiszálltak és legyakták az egyik foglaló osztagot, Abaddont és a terminátorokat, meg úgy mindenkit aki a közelbe jött. A játék végén aztán megfogyatkozva, de 3 fővel kitartottak és elvitatták a pontot. Három dologgal okoztam ellenfelemnek komoly szemforgatást. Sorrendben a 3+ fedezékes, flat-out után lövöldöző Stormraven, a 2+ invuval Abaddont kiröhögő Techmarine és az Astral Aim-el LOS nélkül 16 S7+rendinget lövő purgálókkal. Matt Wardot kéretik megkövezni:-) 27-3 lett a vége.

Második csata Vik nekronjai. Valahogy nem tett boldoggá, hogy pont ellenem múlt el Vik rossz dobás szériája. Pláne, hogy olyan szinten, hogy amelyik járművemre ránézett, annak vége volt. Győzelméhez erősen hozzájárultam, hogy a 3+ fedezéket a 2. körtől képtelen voltam megdobni, a libra az első páncélmentőtől kapott egy sebet, aztán levitte egy dupla egyes pszi teszt, az egy sebes techmarine, akinek az övén ott fityegett Abaddon feje, szintén az első páncélmentőbe belehalt, no comment. Mindezt persze nem objektívásban, amit akár hozhattam is volna a 40+ foglaló modellemmel, hanem kill pontosban. A másodlagos küldit sikerült döntetlenre izzadni és Vik bátor játékának köszönhetően (ugyanis 6-2nél nem elrejtette az egységeit, hanem tovább nyomult előre) sikerült annyi veszteséget okozni, hogy 9 pontot megmentettem. 21-9 oda lett a vége és innen üzenem az új Necron kódexben csalatkozott játékosoknak, hogy rakjanak össze egy jó listát és tanuljanak meg játszani, mert Vik simán kiporolta az űbertáp GK-t.

Harmadik csata ismét CSM, ezúttal Jabba irányításával.
Ellenfelem még gyakorlatlan volt a seregével, megkért hogy a végén mutassak rá a taktikai hibákra, így a csata egy baráti gyakorlómeccsé változott:-) Rugalmasan kezeltük a szabályokat, ha valamit elfelejtett, azt utólag lemozgattuk, stb. Két hibát követett csak el, ami egy GK kódex ellen bőven elég, egyébként jól játszott, erős átlagot dobott és gratulálok neki, hogy bejutott az első 10-be. Azért kezdő játékostól, enyhén elavult kódexel ez nem kis teljesítmény! A hentesosztagot 6 fázison keresztül feltartó 3 obliterátorra sokáig emlékezni fogok:-)  32-0 lett a vége, de úgy éreztem, hogy András nem rossz szájízzel távozott az asztaltól. Legalábbis próbáltam tenni ez ellen, az eredménytől függetlenül.

Aláírás 

Régen a jók csak a mesékben győztek.
Aztán Matthew Ward megírta a GK kódexet.

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-16 11:38   [ Eltüntet ]   [ # 284078 ]  
Veterán

Pont én is írni akartam egy kis beszámolót, amikor láttam, hogy Svindler kolléga megelőzött… smile Így azokat a részeket, amik az oda-vissza úthoz kapcsolódnak, most ki is hagyhatom, majd nála elolvassátok!

Vegyes érzelmekkel indultam el erre az egész versenyre. Végül persze nem bántam meg. smile

Első csatám Fejszee orkjai ellen volt. Könyörtelenül leirtottam szegényt, minden mocskos táposságot kihasználva, amit a kódexem adhat. Végül a terep miatt el tudta rejteni úgy az egyik osztagát, hogy nem tudtam az objektíváról lelőni, az én kevéske troopom miatt meg a másodlagos küldiben sem tudtam elég helyre ráállni. Így habár borzalmasan nagy VP különbségged, de küldetés szempontból döntetlent játszottunk. Nem is bántam, legalább kivételesen nem Komarovot, vagy Zaggart kaptam meg a második csatára. smile

Második meccs Beatles SM-je ellen. Itt különösebb nehézség nélkül sikerült győzedelmeskedni. A terep is segített nekem, a küldetés is, valamint különösen fontos dolgot nem rontottam el dobásilag.

Harmadik csata Frigli féle Space Wolf ellen, aminek egyikünk sem örült. Sokat játszottunk már egymással, tudjuk, hogy mit tud a másik, és a serege, így azt is, hogy ez kocka-háború lesz, valamint mindkettőnk fáradt és kedvetlen volt már eléggé. smile A meccs ettől függetlenül érdekesen kezdődött, a kritikus helyzetben rettentő rossz dobásaim ellenére meglepően sok dolgot magammal vittem, viszont sajnos nem eleget, így a végén kínkeservesen, de a kolléga kihozta magának a győzelmet, szerencsémre relatíve nem nagy VP különbséggel.

Negyedik csata másnap Beowulf Space Wolf-ja ellen. Vegyes érzelmekkel mentem neki ennek. Egyrészt egy, a Frigliéhez nagyon hasonlatos SW sereg volt, amiben benne van a potenciál, hogy megverjen, ugyanakkor a küldetés sokkal jobban feküdt nekem, és az is, hogy neki is csak két Troopja volt. Én különösen jól nem dobáltam itt, csak korrekt, erős átlagot hoztam, ő szegény viszont amit lehetett, azt elrontott az elején, így körülbelül 3 kör alatt kiirtottam. Befejezni végül csak az 5. körre sikerült, (nyertem egy bögrét. smile ) nem is mondanám erre, hogy nagyon izgalmas csata volt az első két kört kivéve.

Ötödik, és egyben utolsó meccs Bill (na vajon mi?) Space Wolfjai ellen. Körülbelül az elejéhez ugyanazt tudom hozzáfűzni, mint a Beowulf elleni csatához. Az elején látszott, hogy vagy nagyon kikapok, vagy nagyon irtok. Szerencsére végül az utóbbi lett. Életemben nem dobtam ilyen jól a fedezékmentőket (úgy is, hogy a Stealth-t adó pszi egyszer nem jött ki), amikor meg végre átengedtem valamit, akkor a kolléga leszedett 1 fegyvert, vagy egy kegyetlen nem lő effekt-el jutalmazta a dolgot. A TWC-t meglepően hamar lelőttem, valamint minden járművet, amire kicsit komolyabb erőfeszítést fordítottam, kinyitottam, a rohamcsapatokkal meg előrerohantam. Itt két dolgon múlt, hogy a fő küldetés végül döntetlen lett: Nem volt hatodik kör, így megálltam az egyik objetkívától 5”-re, míg egyet fogtam tisztán, de ő is, egyen meg ketten is álltunk. Mondjuk hasonlóan a fejszés csatához, itt is hatalmas volt a VP különbség a javamra, ráadásul az a plusz 5 pont nem juttatott volna előrébb a 4. helyről, így nem volt jelentősége.

Klassz volt a rendezvény, habár mint ahogy Svindler is utalt, mert velük beszéltünk erről a kocsiban, meg ott másokkal is, sajnos vesztettem egy nagy lendületet a lelkesedésemből. Ennek ellenére a CoW valószínűleg mindig olyan lesz, hogy akármi a helyzet, arra elmegyek. smile

Aláírás 

“My sons, the galaxy is burning. We all bear witness to a final truth—our way is not the way of the Imperium. You have never stood in the Emperor’s light. Never worn the Imperial eagle. And you never will. You shall stand in midnight clad, your claws forever red with the lifeblood of my father’s failed empire, warring through the centuries as the talons of a murdered god. Rise, my sons, and take your wrath across the stars, in my name. In my memory. Rise, my Night Lords.”

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-16 11:07   [ Eltüntet ]   [ # 284073 ]  
Veterán

Üdvözlet mindenkinek…hát már alig-alig akad ember, aki komolyabb összefoglalót írna az eseményekről?

Remek volt a CoW, már rájöttem rég, hogy csak az motivál, hogy lássam ezt a társaságot, mindamellett, hogy játszunk is smile A szervezés jó volt. Persze ezzel az egy mondattal nem tudom megköszönni a sok belefektetett munkát!!!

Már az indulásnál is akadtak izgalmak, sajnos az eredeti transportunk kapott egy „nem mozog” effektet. Remélem azóta 6+ra megjavult. És a transporttal együtt hátrahagytuk Tonio kollégát is. De végül megoldottuk valahogy a dolgot. Mondjuk ez azzal járt, hogy nagyon álmosan kellett nagyon gyorsan vezetnem…megszegve viszonylag sok közlekedési szabályt, főleg a sebességkorlátozást illetően. De volt talán piros lámpa is.smile

Sajnáltam, hogy a külföldiek nem tolták le az arcukat.

A csatáim…szerencsére játszottam olyanok ellen is, akikkel még eddig sose…Tyukival meg mindig összekerülünk…Zaggart el nem tudom képzelni, hogy valaha is meg tudom szorongatni…Konrád meg egy bölcs varázsló, akinek minden szava magában hordozza a tanítást.

1.  csata. Kollár Tamás. BoS(SM) sereg…nem pontosan emlékszem a csatára…de nyertem…a seregem pont az elit seregek ellen a legjobb, így a marine-t vitte a dark lance-blaster-splintercannon-Vect kombináció…ráadásul a sok objektívás küldikben a mobilitás és a sok troop elég jól jön. Tamásnak javaslat: ne legyél mindig ilyen komoly.

2.  csata. Dr. Zaggar ellen. (ORK)Itt úgy gondoltam van keresnivalóm…mert ismerem az orkokat…az első mozdulatom az volt, hogy kilőttem a looták wagonját…itt már arra gondoltam, hogy itt az idő, hogy földbedöngöljem a nagymestert…király vagyok…sima ügy. Nem is tudom, hogy maradt –e fönn cuccom a végére…de valami iszonyat zakót kaptam. Ha orkozni fogok, akkor én is felszerelem a grabbin klaw-kat…

3.  Konrad…CSM…itt elrontottam a felállást…tálcán kínálva a lelövés lehetőségét. Mondjuk a 2 radírját hamar kinyitottam, de a 9 oblit kellett volna inkább elküldenem a warpba slaneeshribancokat megszeretkezni hátulról. Végül 1 lelőhetetlen és egy semmiképpen sem elpusztítható venom hozta meg nekem a döntetlent.

Hazaút…nem alvás…megint Tatára vezetni…

4.  Tyuki…ORK…itt az elején megijedtem, amikor megindult és sarokba szorított, de volt egy jó köröm, amikor le tudtam szedni 2 wagont meg a motoros boss+nob kombót…a megtisztítás küldit viszont úgy sikerült megnyernem, hogy Tyuki lootái inkább elfutottak ld 7-re, mintsem maradjanak és meghozzák neki a döntetlent. Fene tudja miért, én szeretek Tyuki ellen játszani.

5.  Dáci…CSM…itt minden összejött…elvettem a kezdést, bár 4+ra nem nehéz…fedezék nem volt…és mindent megdobtam amit kellett…a végén wype out-al nyertem…33 pont.

Összességében a 7. lettem…meg is lepődtem:) Nagyon jó volt a verseny: A KÜLDETÉSEK NEKEM TETSZETTEK!!!! A szabályok is!!!!
Hazavezetni…közben félálomban hallom a Petit, miközben mondja, hogy : „kalandor vagyok”…mármint ő…lásd ETC topic.

Üdv:
Svindler

Aláírás 

You must gather your party before venturing forth…

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-16 10:13   [ Eltüntet ]   [ # 284069 ]  
Veterán
Beowulf - 2012-04-16 09:27

A 3 győztes csatám a 14.-ik helyre volt elég ha jól rémlik, de CoW oldalán a 13.-ik helyen vagyok valamiért. Az első 10-be most se sikerült bevergődnöm.

Én vagyok a 14-edik, Uborka az utolsó csatánkat rosszul írta be, az eredmények felolvasása után javíttattam ki vele.
Egyúttal köszönöm a csatákat az ellenfeleimnek, és a versenyt a szervezőknek!

Az első csatánkat Beowulf leírta.

A másodikat Konrád ellen vívtam, beálltam szépen egy városba védekezni, és nem nagyon tudott mit tenni a gyilkos tűzerő ellen. Lashelni csak 55 pontos osztagocskákat tudott, az oblik ellen meg ha más nem, fedezék volt. Valami hat oblija maradt a végére.

A harmadik csatámat Vik ellen vívtam, nem kell bemutatni a köcsög nekron sereget, lövős sereggel DoW-ban külön élmény volt a három körig tartó éjszakával. Mindegy, új necron ellen is játszottam egyet legalább:) Az volt a baj egyébként, hogy a night fightra gondolva jól belemásztam az arcába, és ugyan értem el sikereket, de a sok kis osztagomat a rapidos fegyvereivel cserébe ledarálta (,,a lövök hatot, 10 találat”-fegyverek kitalálóját innen üdvözlöm, és még fedezék se volt a pályán), behozhatatlan KP-előnyt elérve. Ezen nem segített az se, hogy az objektívás küldetés, ha jól emlékszem, döntetlen lett, talán 7 pontom lett.

Negyedik csata Bill SW-i ellen, hát itt a TWC-k bizonyultak soknak: mire lelőttem őket, kb véget ért a csata. KP-tal ő is nagyon elhúzott, és a végén be is néztem: egy TWC még volt az én térfelemen, bár végtelen mennyiségű 3+-t megdobott, még vagy 3 lascannonnal elfelejtettem rálőni. Igy a táblanegyed kijöhetett volna döntetlenre, és nem csak 5 pontot kaptam volna.

Ötödik csata Fejszee orkjai ellen, ez vicces volt. Sajnos itt is túl sok volt a csak lascannonnal lelőhető dolog, és nem is én kezdtem, ez is 5 pont lett.

[ Profil ]  

1 ennyiből: 54
1