Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája
 
 
101 ennyiből: 103
101
Dark Eldar
Dátum: 2010-05-19 17:48   [ Eltüntet ]   [ # 190613 ]  
Veterán

igazad van, de az osszes codex kevergetos raw jatekost leloni.

 Aláírás 

Festesek (kepek)

Seregek (lista)

Song of the Stars

[ Profil ]  
Dátum: 2010-05-19 17:43   [ Eltüntet ]   [ # 190612 ]  
Veterán
[konyvtar] MAXXxxx - 2010-05-14 14:15
buci - 2010-05-14 14:06

köszi mindenkinek a válaszokat. lehetőségeimhez mértem próbálom majd alakítani.
A jet-bike sqad-ot miért húzza le mindenki ennyire? én régebben szerettem, nagyon gyorsak és ha nagyon nagyon gyorsak invi mentőjük lesz, ami azért jó, mert legalább vhol dob6ok mentőt smile miután 3+on találnak és 2+ on sebezik a sereg 99%át..

par ok ra:
- nem invi mentojuk lesz, hanem cover, elso langszoro meginkabb nehezlangszoro negalja (utobbi a pancelt is, igy semmit sem dobsz)
- 25pt-ert eleg huzos az aruk. Tul konnyen fontos celpontta valnak. Es vagy emlitett flamer vagy akar Heavy Bolter leszedi oket gond nelkul. (pl.: 5 reaver fejlesztes nelkul 125pt, 5 Tac Marine 90, 5 SW-LongFang 5HB-el 110pt, ebbol a kettobol akarmelyik leszedi a reavereket nagyobb gond nelkul.)

Teljesen biztos vagyok benne h invi mentőjük lesz smile nem sok minden maradt meg emlékeimben a régi rendszerről de ez fix-en él, mond6ni beleégett.
amúgy ha így nézem a sereget, h mit nem szed le a heavy bolter/long fang akkor kb semmit nem tudnék hozni DE-ből :D

De biztos igazatok van, m minden tapasztalt játékos lehúzza a JB-ot :( pedig régen a szívem csücske volt ez az osztag, mind a fluff mind a használhatóság terén kiemelkedett.

 Aláírás 

I used to roll the dice
Feel the fear in my enemey’s eyes
Listen as the crowd would sing
“Now the old king is dead! Long live the king!”

[ Profil ]  
Dátum: 2010-05-19 16:45   [ Eltüntet ]   [ # 190602 ]  
Veterán

Nem értelmezhető a ‘hellion lord’ kifejezés.
Létezik olyan wargear lord számára, h hellion skyboard, ergo megveheted neki és akkor kapsz egy lordot (archon/drachon etc) hellion skyboardon. Hellion osztaghoz pedig azzal vagy anélkül is csatlakozhat annak minden előnyével/hátrányával egyetemben.

Az alapszabályokat nézegesd meg az independent character résznél.

Vex: logika azt diktáljaa, h akkor nem üthet senkire. Mivel átlag 8-9 Ld seregek rohangálnak mindenfelé, ezzel ne nagyon tervezz szvsz.

 Aláírás 

Warhammer Fantasy latest AB 2.2c data file
Warhammer 40 k latest AB 2.2c data file

[ Profil ]  
Dátum: 2010-05-19 14:41   [ Eltüntet ]   [ # 190585 ]  
Veterán

Vex: ha elrontja a LD-t, akkor nem ütheti kifejezetten az adott modellt, hanem a 2”-es körzetében valaki mást. Pl, lordodnál van Vex. Ellen rontja az LD-t, akkor a lordot nem ütheti, csak a kíséretét.

Csak a Vex hordozója van ott, senki a környéken? Mi történik?

Ez a Jetbike-ra Lord, (nem is az a kérdés, hogy érdemes-e, hanem), hogy hogy gondolták anno az ólommal. O-O Akkor hellion DE lord nincs is?

Nevesített hősök még messze vannak, de van akinek van, illetve használja és tud véleményt mondani róla?

 Aláírás 

Web: figurafestes.hu
Instagram: @figurafestes
FB: @figurafestes

[ Profil ]  
Dátum: 2010-05-19 11:57   [ Eltüntet ]   [ # 190546 ]  
Veterán
Viasz - 2010-05-19 11:47

Üdv.:

Folytatódik a fórumtémában kérdés/válaszok koreográfia.

DE lordnál a szabálykönyv csak annyit ír: választhat a DE armoryból cuccot. Arra nem tér ki mi van nála: ha jól értem semmi. Fel kell szerelni armoryból: pl.: close combat weapon 1 pts, erre jön a poison blades 5 pts, és pistol 1 pts?

Félreértésre adhat okot, hogy az itemek közt van: helion skyboard 15pts, reaver jetbike 35 pts. Akkor jól látom, hogy a De lord indep. karikén becsatlakozhat helonokhoz, jetbikokhoz? Mondjuk helionnál heliosokat említ,de a bikenál nem láttam semmi kizáró okot.
Vagy ugy kell értenem pl.: a jetbikenál külön kell jetbike-ot vennem, ami rosszul hangzik, az alap ponton kívül?


Sybaritenek vehetek combat drogot, a 12” assaultot megy, a többi skac ugyebár nem tudja követni, mert a leglassabbal haladhatnak assaultban is, tehát ez az effekt semmit nem ér, ha 1 emberen van, igaz?


Plasma Grenades: These grenades negate the effect of cover in close combat, so that models strike in Initiative order.
nincs cover közelharban, azt írja, a többit nem tudom. Cover közelharban? ööö...

Vexantrope: Models wishing to attack a model with a Vex, in any round of combat must pass a ld test or direct its against a different model within 2” as per the normal rules for supporting attack.

Kérlek segítsetek értelmezni.
A többi azt irja: ez nincs hatással unlivving models, daemons, vehicles, nida-k, walkers
A not living: az az undead. de nem tudom ki esik még bele, hogy ezt így kiemelték és nem démon, walker, nide, meg jármű.

Előre is köszönöm!

Igen, DE lord csupaszon jön. Régen minden csupaszon jött. Minden mást, amit akarsz, meg kell venned hozzá (ha járművön akarod hozni, akkor azt is, ami fel van neki sorolva, annyi pontért, pl jetbike neki alap pontja+felszerelés+jetbike).

Plasma grenades: régen így volt a coverbe rohamozás (ellenfél coverben volt, akkor ő I10-nél ütött). Most, ha assault fázisban nehézterepen mész át, akkor I 1-nél ütsz. Ha van plasma gránát, akkor normál I-nél.

Vex: ha elrontja a LD-t, akkor nem ütheti kifejezetten az adott modellt, hanem a 2”-es körzetében valaki mást. Pl, lordodnál van Vex. Ellen rontja az LD-t, akkor a lordot nem ütheti, csak a kíséretét.

Not Living: régen voltak még zombik is. wink

 Aláírás 

Beware the Palmtop Tiger!
Be individual!
http://www.l5r.com/images/crane_2.jpg
http://www.l5r.com/images/craneclan.jpg

[ Profil ]  
Dátum: 2010-05-19 11:53   [ Eltüntet ]   [ # 190544 ]  
Veterán

A cover régen ugyanazt adta, amit ma a nehézterepen átrohamozás. Nagy szerencséd van, hogy külön is oda van írva az, hogy I-sorrendben ütnek.wink

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
Dátum: 2010-05-19 11:47   [ Eltüntet ]   [ # 190542 ]  
Veterán

Üdv.:

Folytatódik a fórumtémában kérdés/válaszok koreográfia.

DE lordnál a szabálykönyv csak annyit ír: választhat a DE armoryból cuccot. Arra nem tér ki mi van nála: ha jól értem semmi. Fel kell szerelni armoryból: pl.: close combat weapon 1 pts, erre jön a poison blades 5 pts, és pistol 1 pts?

Félreértésre adhat okot, hogy az itemek közt van: helion skyboard 15pts, reaver jetbike 35 pts. Akkor jól látom, hogy a De lord indep. karikén becsatlakozhat helonokhoz, jetbikokhoz? Mondjuk helionnál heliosokat említ,de a bikenál nem láttam semmi kizáró okot.
Vagy ugy kell értenem pl.: a jetbikenál külön kell jetbike-ot vennem, ami rosszul hangzik, az alap ponton kívül?


Sybaritenek vehetek combat drogot, a 12” assaultot megy, a többi skac ugyebár nem tudja követni, mert a leglassabbal haladhatnak assaultban is, tehát ez az effekt semmit nem ér, ha 1 emberen van, igaz?


Plasma Grenades: These grenades negate the effect of cover in close combat, so that models strike in Initiative order.
nincs cover közelharban, azt írja, a többit nem tudom. Cover közelharban? ööö...

Vexantrope: Models wishing to attack a model with a Vex, in any round of combat must pass a ld test or direct its against a different model within 2” as per the normal rules for supporting attack.

Kérlek segítsetek értelmezni.
A többi azt irja: ez nincs hatással unlivving models, daemons, vehicles, nida-k, walkers
A not living: az az undead. de nem tudom ki esik még bele, hogy ezt így kiemelték és nem démon, walker, nide, meg jármű.

Előre is köszönöm!

 Aláírás 

Web: figurafestes.hu
Instagram: @figurafestes
FB: @figurafestes

[ Profil ]  
Dátum: 2010-05-19 10:36   [ Eltüntet ]   [ # 190519 ]  
Veterán

ENNYI!
Én másrészt azért is játszok DE-kkel, mert szeretem a kihivást, és ez a sereg kétségkívül az smile
Én viszont kritikán alul is dobok, de az már más tészta.

 Aláírás 

“Holy SHIT! IT’S SIGMAR!’’ Mircea screamed in horror. ‘‘GAME OVER MAN, GAME OVER!”
Of course im putting lots of points into vampires! The name of my army book is Warhammer: Vampire counts, not Warhammer: Random undead!
“Can you blame the doll, for the master’s poor stitching?”
I am the light inside, heed my voice!

[ Profil ]  
Dátum: 2010-05-19 09:50   [ Eltüntet ]   [ # 190513 ]  
Veterán

Az elsődleges seregem Tau.

Nem veszem a lelkemre velük sem ha kikapok, én úgy képzelem fokozatosan van rá esélyem beletanulni mindkettő játékába. Mindkettő fajban spec. karik vannak, amik nem univerzálisan mindenre jók, de a fórumokon bevált sereglistákból kiindulva, a saját elképzeléseimet beleépítve alakítok mindent. Nem eszement módon.
Az egységek amiket választottam számomra érthető módon lettek kitalálva.

Én nem ilyen feketén-fehéren látom, hogy mi rossz, mi jó.
Önmagukban a DE egyik koncepciója sem ér semmit, ha nem a megfelelő helyen sikerül, a választott karival operálni+ a kockák közbeszólnak. Van türelmem, hogy kipróbáljam, ami még nincs leírva.

Régi a kódexük és majd jön ki az új cuccok, hasznos információ volt.
Bármit is találok ki, azt az új kódex teljesen fel fogja borítani, de írtam nem akkor akartam DE-t amikor mindenkinek lehet. Számomra van ha jól számolom fél évem, hogy az eddigi régi tau és DE kódex szerint fluffosakat játsszak.
Ha a győz-veszít koncepció érdekelt volna, akkor alapból nem ezt a 2 fajt választom, de nekem nagyon fontos, hogy ne unjak rá amibe belekezdtem. Hosszú távon jól választottam úgy érzem.

 Aláírás 

Web: figurafestes.hu
Instagram: @figurafestes
FB: @figurafestes

[ Profil ]  
Dátum: 2010-05-18 23:42   [ Eltüntet ]   [ # 190490 ]  
Veterán

Nos én megvettem a sereget, mert meguntam az IG-t. Aztán azóta DE-vel nyomom kisebb kilengésekkel. smile

Amit Wolflord leírt teljesen igaz. Ha nem ismered a sereget és az ellenfél seregeit, akkor a meccs bukó. Ha viszont mindkét sereget ismered, akkor anyázni fognak, utálni, persze ha nem dobsz kritikán alul.

Talán valamelyik topicban valaki írta: szar dolog úttörőnek lenni.
Ha amúgy is új vagy a 40k-ban és a zakókon kívűl mást is szeretnél, akkor próbálj meg olyan sereget összerakni, ami működik is. Szépek a dolgok, amiket meg szeretnél konvertáni, de a hatékonysága a figurák nagy részének nulla.

A másik megoldás, hogy nem DE lesz a kezdő sereged…

W

 Aláírás 

The question is: What is ......
The question is: Who cares?

[ Profil ]  
Dátum: 2010-05-18 17:56   [ Eltüntet ]   [ # 190426 ]  
Veterán

debizony smile))

 Aláírás 

“Holy SHIT! IT’S SIGMAR!’’ Mircea screamed in horror. ‘‘GAME OVER MAN, GAME OVER!”
Of course im putting lots of points into vampires! The name of my army book is Warhammer: Vampire counts, not Warhammer: Random undead!
“Can you blame the doll, for the master’s poor stitching?”
I am the light inside, heed my voice!

[ Profil ]  
Dátum: 2010-05-18 17:13   [ Eltüntet ]   [ # 190410 ]  
Veterán

BoneHeart… Csak nem jobb a szintetikus latex, mint a hasított bör? :D

[ Profil ]  
Dátum: 2010-05-18 13:23   [ Eltüntet ]   [ # 190380 ]  
Veterán

Hemonculus: 1-3 hemonculi lehet /HQ choice, azaz 6db összesen 2HQ-ból. Ezek nagyon jo support karik, illetve ha nem aakrsz lordra költeni, beteszel Hq-nak 1 hemonculust, a többi meg mehet az ütőerőre.

Ja, nekik lehet adni portált (mindenkinek lehet, aki tud armorybol vásárolni)
9 grotival mehetnek raiderre, én ált 1-1et szoktam tenni a raider osztagaimba (destructorral meg scissorhanddel) Nagyon fontos, hogy csak ők kaphatnak templates fegyót, ami néha muszáj horda seregek ellen. Meg cruciblet is csak ők vihetik.
mégvalami: Ha grotikhoz csatlakozik, NEM lép életbe a retinue szabály. utána bármikor kicsatlakozhat (not recommended)

Gruesome talisman: nincs már érvényben, vedd ugy mintha nem is létezne.
Érdekes: Fantasyban nekem nem tetszenek annyira a dark elfek, mint 40k-ban a dark eldák, pedig ugyanugy kalozok, t3,s3,i5, gonoszság, stb. furcsa smile

 Aláírás 

“Holy SHIT! IT’S SIGMAR!’’ Mircea screamed in horror. ‘‘GAME OVER MAN, GAME OVER!”
Of course im putting lots of points into vampires! The name of my army book is Warhammer: Vampire counts, not Warhammer: Random undead!
“Can you blame the doll, for the master’s poor stitching?”
I am the light inside, heed my voice!

[ Profil ]  
Dátum: 2010-05-18 13:18   [ Eltüntet ]   [ # 190379 ]  
Veterán

Utánnanéztem, igaz, hogy 10-en férnek be Raiderbe, tehát lord+9 DE, amiben incubbus is lehet, de a lényeg összesen 10-en legyenek.

A kérdés szerintem jogos volt, csak utólag felesleges.
Itt a hivatkozás second edition DE codexben, hogy látható legyen utánnanéztem:
DE retinue:
Squad: The Retinue contains between 5 and 10 DE. (Az 10+1 lord=11, ami nem megy dedikált Raiderbe, tiszta).
Raider: If the DE Lord and his Retinue number ten models or less, they may be mounted on a Raider at an additional cost of +55 pts. See the Troops section of this army list for details of the Raider.

A járműre vnatkozóan ezt írja:
Raider: The Raider may transport up to 10 Dark Eldar.

Kérlek segítsen valaki a következő értelmezésben:

Haemonculus:
Number: You may include between 1 and 3 Haemonculus as a single HQ choice.
Special rules:
Independent character: Each H, is an independent character and follows the indep. char. special rules as given in the Wh 40k rulebook.

Ha jól értem:
Választott DE lordom mellé, ha van figu lehozok pl.: 1500 pontál még 1 HQ-t amiben van 3 homonkulusz, és kicsatlakozva/becsatlakozva a szabály szerint, koherencia stb. pl.: 1 fickó beáll vezetni a groteszkeket, hogy beszállhassanak a Raiderbe. Másik máshova, így ha rajta van a portál nyit valahol szintén a szabályoknak megfelelően, amit fordítottatok.
Megjegyzem itt is 9 grotit kel hoznom a 10 helyett, hogy kalkuláljam, ők utaznak.

Még a gruesome talismanra vagyok kiváncsi:
Model with GT count as 2 models when working out if one side outnumbers the other in close combat. Note that works against any foe, including Daemons!

Szóval, én olvasatomban, amikor összeszámoljuk a közleharcot ki mennyivel vesztette az ld miatt, akkor úgy működik 1 fővel vesztett DE közelharcnál +1 fő a GT, tehát nem kell ld teszt?

Előre is köszönöm!

 Aláírás 

Web: figurafestes.hu
Instagram: @figurafestes
FB: @figurafestes

[ Profil ]  
Dátum: 2010-05-18 13:17   [ Eltüntet ]   [ # 190378 ]  
Veterán

mondjuk azért hozzátenném h bucinak fantasyban is dark elfecskéi vannak, és 40któl mondhatni visszavonultunk smile

[ Profil ]  
Dátum: 2010-05-18 13:11   [ Eltüntet ]   [ # 190375 ]  
Veterán

Én káoszról váltottam dark eldarra a fantasztikus új káoszkodex miatt, másrészt pedig a 3+ os mentődobásaim miatt. Itt legalább nem kell mentőt dobnom.

 Aláírás 

“Holy SHIT! IT’S SIGMAR!’’ Mircea screamed in horror. ‘‘GAME OVER MAN, GAME OVER!”
Of course im putting lots of points into vampires! The name of my army book is Warhammer: Vampire counts, not Warhammer: Random undead!
“Can you blame the doll, for the master’s poor stitching?”
I am the light inside, heed my voice!

[ Profil ]  
Dátum: 2010-05-18 12:44   [ Eltüntet ]   [ # 190370 ]  
Veterán

Wolfnak van igaza, nem hiszem, hogy sokan kezdtek ezzel a sereggel és nem szereztek be mellette mást. BoLS-on volt róla egy jó írás, hogy a “profi játékos serege” titulus itt tényleg nem önfényezés, hanem tény. Ha nem ismersz centire és grammra minden ellenfelet, akkor könnyen fűbe harapsz.

 Aláírás 

Hive mind says: Nerfing is temporary, 5* paintjob is eternal.

Deadzone magyarul - másold be a linket:
https://mega.co.nz/#!NctwSBjQ!XiiEsnlQQaeLfEIz0FVDR29Jz_wCa18ndviFBodJ0Cw

Klubtársak blogja, F:A, Flames of War, meg sok minden más

[ Profil ]  
Dátum: 2010-05-18 12:20   [ Eltüntet ]   [ # 190367 ]  
Veterán
Viasz - 2010-05-18 11:42

Kiváncsi vagyok, ki hogyan kezdett DE-vel? Van akinek nincs is más serege mellette?

Talán Bucinak, de ő kihagyott egy teljes kiadást emlékeim szerint. A DE egyébként igen komoly sereg, kezdőseregnek egyáltalán nem javasolt, a legkisebb hiba is halált okozhat. Viszont jó játékos kezében az őrületbe kergetnek bárkit…

 Aláírás 

Beware the Palmtop Tiger!
Be individual!
http://www.l5r.com/images/crane_2.jpg
http://www.l5r.com/images/craneclan.jpg

[ Profil ]  
Dátum: 2010-05-18 11:42   [ Eltüntet ]   [ # 190364 ]  
Veterán

Még dolgozom fel a válaszokat.

Én előre tudtam dark elda revolutionról, de ez is csak olyan, mint amikor egy új divat rock együttes albumát csak azért veszik, vagy hordjáka pólójukon, mert új.

Én nem lehetek régi motoros mert a 40kban is újnak számítok, de az orkokon nagyszerű csináld magad felfogása mellett számomra kétségkívül a DE fogott meg legjobban.
Mint leírtam nem akarok dobozból egy az egyben összeállított sereget, ha egyedi megjelenés,  ilyen kreatív kihívást jelent, én megtaláltam az ezzel járó időtöltésem.
Sok embernek tettszenek a DE-k, és lehet főleg a régi kiadás miatt, sok embert visszatart, hogy kezdjen. Először 2 hétre hirdettem vennék DE-t, de senki nem adott el.

A másik seregem tau, szóval, arra is kaptam lehúzásokat: “régi”, “jah a lövősök?” áá, “leverem SM-mel”

A DE, az az abszolút jó oldal mellett nekem a dark side. Unikum játék, szóval lelkes vagyok és nem tudhatom, hogy lesz év végén pénzem, amikor úgyis több új DE játékos fog porondra lépni, a sok hülye kérdésével, mint én most. :D
A téma beindult, ahogy látom.
Kiváncsi vagyok, ki hogyan kezdett DE-vel? Van akinek nincs is más serege mellette?

 Aláírás 

Web: figurafestes.hu
Instagram: @figurafestes
FB: @figurafestes

[ Profil ]  
Dátum: 2010-05-18 11:26   [ Eltüntet ]   [ # 190359 ]  
Veterán

Daemonettek wycheknek behozva ezzel szoktak magyarazni: Archon nem bizik a wych cultban, igy legjobb hemonculusait megbizta h csináljanak jó kis combat-monsztákat, amik kinézetben daemonettek, profil szerint wychek.

Raiderbe sehogyse fér 10főnél több.
Uj kiadás: Tökmind1, 5éve ez megy, igazábol lehet, hogyha kijön az uj kiadás csunyának fog tünni mellettük a sereged, de ez aprobb konverziokkal, egy jol választott szinsémával, és jó festéssel elkerülhető. Nekem eddig mindenki dicsérte a seregem, és nekem is tetszenek smile
Mind1, inkább arra készülj, hogy még 2-3x ennyit kell költenekd rájuk ha kijön az uj seregkönyv.

 Aláírás 

“Holy SHIT! IT’S SIGMAR!’’ Mircea screamed in horror. ‘‘GAME OVER MAN, GAME OVER!”
Of course im putting lots of points into vampires! The name of my army book is Warhammer: Vampire counts, not Warhammer: Random undead!
“Can you blame the doll, for the master’s poor stitching?”
I am the light inside, heed my voice!

[ Profil ]  
   
101 ennyiből: 103
101
 
‹‹ Battlemissions      40k bili ››