Tehát apróságot kell még vennem inkább., új kiadásig, hogy ne nyúljak nagyon mellé.
Horma egyelőre elég 15, nagy iramba belerohan az ellenfélbe, és meghal, tökéletes, szerintem több nem kell, de kevesebb sem, irgalmatlan Linebackerek.
Termából tényleg kéne vagy 30 összesen, 10 akitől a tervi troop lesz, és 20 amit leszülhet. Későbbre terveztem, de akkor ezekkel kezdem.
Akkor hagyom egyelőre a monsztrákat, beszerzek még 17 termát, és szerintem az orzók számát növelem olyan 20/25-re. Ezek mindig jók voltak.
Ha tank jön, akkor meg úgy vigyázok a 2 HG-ra, mint ha aranyból lennének, (nem pedig warriorból )
Ahogy meg megvan az 1000 pont, és felbaseltem, lelakkoztam őket, azt hiszem jön egy Swarmlord guardokkal. Azzal már nem lesz para a tank. Utána még 1 Tervi, még sok Terma, orzó, sok HG, 1 Trygon, stb… az már a jövő zenéje.
- még terma. 10 kell, hogy a tervigon troopként jöhessen, és akkor nem marad mit szülnöd. Ha csak a szülést nézed, akkor is 2 kör alatt átlagban lenen 20 db, de így csak 13-at tudsz felrakni.
- még orzó. 12 db nem nagy fenyegetés, 2 brood már annál inkább. Szükség esetén jöhetnek Ymgarl-ként.
- még Hive guardok. Ha ők nem jönnek be, akkor 3 zoanthrope. Korábban már kifejtették, hogy a zoa / HG duóból mit érdemes venni, és mennyit.
- Hive Tyrant, ha mindenképpen a fenti monsztákból kell választani. Szükséged lesz mellé tyrant guardra is.
De a leghasznosabb tanács, hogy proxizd le a dolgot, mielőtt bármit is veszel.
1000 pontban ne parázz a raidertől. Tekintve, hogy alaphangon 240 pont, a sereg értékének jó negyede egyetlen gépben ücsörög. Vagy lesz@rod, ami benne van, vagy kiteszel elé valami csalit. A rippereket meg dobd ki, vagy hagyd meg objektívajelzőnek, másra sajna ebben a kiadásban nem igen jók.
SZoszi! Olyan jó tanácsokat szoktam kapni tőletek, hogy megkérdezlek titeket ismét;)
Namármost, nemsoká 1000 ponton leszek ( lelkes munkásosztály, dikk ), és tanácsot kérnék, mit szerváljak be.
Eddig van 1 Tervigonom, 4 talp tripper swarmom, 15 horma, 11 génorzó(ebből 1 lehet Broodlord), 1 Warrior Prime ostorral - kardal, 2 hive guard konverzió és 13 terma, akiket a Tervi szülöget.
Kb 800 pont, számomra ideális fejlesztésekkel játékban, méreggel a hormák, orzók + 1ik broodlord, ripperekkel együtt trallalla trallalla, valami 840 körül van.
A lényeg, hogy 1000 ponton megállok őszig, és baselgetek meg lakkozgatok. Kifesteni egyből festem őket.
1 parám van, ha tank, ne adj isten, Land Raider jön szembe. Otthon még nem fog :D de ha.
Arra gondoltam, hogy a maradék 200 pontból jöhetne 1 Kukac ( trygon mágneses fejjel / mawloc), vagy 1 Hive Tryant, vagy egy Tyrannofex.
Pénz szempontjából a T-fexel járok jobban, ha konverziót nézek, de abból 2 kellene később, hogy a Rupture daráljon, és elég…háát, elég tré
A legdrágább pedig a Trygon, de ebből lehet, hogy később is csak 1 lesz golyófogónak, így ha a jövőbe nézek, 1 ilyet úgy is szeretnék.
Zoákat nem akarok, a tankot heavyből vagy HQ-ból akarom megoldani, elite-nek meg 3+3 hive guard és 1 hely, ami Deathleaper töltene be egyelőre, később meg még eldől.
Mit javasoltok? Mire gyurmázzak? Legyen még 1 Tervigon (később 2 Tervivel Tervezem úgy is), és imádkozzak, hogy Radirral ne találkozzak kb fél évig? :D Valami dara kéne, ami kajálja a 14-es páncélt is.
Azt nézem h lehet veszek egy új dobozt belőle, mert a hozzá adott plusz dolgok miatt a régi fém HT-t felhasználva össze tudok rakni egy rendes swarmlordot, meg egy szárnyas HT-t is!
Az új Swarmlord/HT egyébként ugyan az, mint a HT volt, csak adnak hozzá kardokat is?
tervigon: te tudod, de a hivatalos modell nagyon jora sikerult.
deathleaper: haat fembol mar nem fogsz igazan venni (failcast-ban kaphato), raadasul GW szepen atver mindenkit, mert a figura, amit deathleaper neven arulnak, az a regi seregdobozos sima lictor.
Swarm/HT: ossze lehet a regi HT-ra is rakni, de van 4 extra kard swarmlord miatt, es extra alsotest (labak, farok) es 2 nagy szarny a repulo tyrant gyartasara, 2 fej, kb ennyi. Epp festem a doboz tartalmat (Szarnyas Swarmlord, 2 szarny es 4 kard ).
Kardokat, szárnyakat, kétfajta farkat, asszem kétfajta fejet is, és ez már nem fém! De meg tudod nézni a GW honlapján a kereteket is amik a dobozban vannak!!
A Tervigonomnál kb 1.5 szőr kisebb 1 Carnifex.
Akkor viszont mindenképp maradok a Carni+mellplasztika/púpplasztika= Tervigonnál, jobban el tudom bújtatni a Swarmlord mögé! )
Az új Swarmlord/HT egyébként ugyan az, mint a HT volt, csak adnak hozzá kardokat is?
Á, havi 5-10 rongyot tudok rá költeni, van amikor 2havonta ennyit (mint legutóbb), úgyhogy mindent leproxyzok 10szer, mire megveszem, és akkor is olyat veszek, ami szerepel a könyvbe (akkor nem veszik ki valszleg, pl Zoa), és mindig hoz 1 szintet, vagy annyira új a modell, hogy 2-3 évig tuti nem változtatják meg ;-D
Okosba.
Nekem egy vadállat Tervigonom van, Carnifex test, Tervigon háttal, hassal, stinger salvo-val, Grim rakta össze, nagyon dúrva. Nincs arra pénzem, hogy 12ért megvegyem az új, egybe modellt :D Egyébként is gírhes, vékonyka lábakkal, a mostani Tervigonom meg 1 kigyúrt pitbull.
A T-fex miatt meg 5 ropinál többet nem adnék ki, akkor se, ha felmágnesezem Tervigon/Carnifex/Tyrannofex varriánsnak. Annyir nem ér. A Deathleaperért viszont perkálok 4 rongyot majd, ha jó hónapot zárok ;D
Egyébként is rengeteg eladó Carnifex van még a régi időkből. A Tervigon/T-fex Bitztekkel méretarányba is, esztétikusan és szabály szerint is megfelel, csak masszívabb a teste és talán nem annyira magas.
Ha van rendes Tervigonod majd szólj, viszem az enyémet és megnézzük, a régi hivatalos és az új, a hivatalos mennyiben tér el,-hol.
Ja, és ha van GK sereged, akkor majd játszhatunk is, ha adsz a játékra pár osztag Nidát. És ha pesti vagy.
Hát igazából a carninak már nincs konverziós értelme, mert a tervigon a T.fexxel egyező modell!! Ráadásul szép is! Szóval inkább azt mágnesezd ügyesen!
De arra számíts h bár nekem működik ez a sereglista, a te kezeid között nem biztos h ugyan úgy fog teljesíteni.
Jaaahogy… értem :D
Hát, sima Termával tudod proxizni a hormát (8 pont egyébként méreggel, az elég), és viszont, nekem van 15 hormagantom, 13 termám (kb 500 ponton vagyok egyelőre, tisztán, a többi proxy:), ha a Tervigon szülése nem akad be, a lelőtt hormákat bedobom a helyére azt cső
Nekem a hormák aprítanak mindig, az orzókat 2x próbáltam ki eddig, most veszek majd magamnak 11-et, ez 2 5ös osztag és 1 Bloodlord lesz egyelőre.
Később felakarom magam tuningolni 30 hormára, 2 Tervigonra, olyan 50 orzóra, 1 Deathleaper (ez annyira tetszik nekem, hogy kell az eredeti fém modell majd:D) 1 felmágnesezett Carnifex Mágnes Rupture Cannonnal T-fexnek v Carnifexnek varriálhatóan. Ja, meg 1 mágnesezett swarmlord/Hive Tryant.
Meg Zoa, warriorjaimat Hive Guardnak, és akarok 10-20 gargoyle-t is, a taktikád után :D
Minimum fél év, és a 6. kiadásra már tudok rittyenteni talán újat is, addig proxy+kölcsön babák+szabályok.
A zoák nem 3+on jönnek, hanem alapból fent vannak a pályán!! Én nem one hit unit-ként használom őket! Illetve maximum az egyik osztagnak veszek csak spórát, de annak se szívesen.
Hormák már többször megmutatták h nem rosszak, de kicsit drágának érzem őket, akkor már inkább orzókat hozok. Illetve hormákra nincs modellem, ezért hiába gyakorlok velük haverokkal, ha utána versenyre az orzókat viszem…
Egyszer nagyon szívesen megnézném, hogy muzsikál ez a lista.
A Swarmlord miatt a 2. körben 3+-ra tudsz bejönni Zoákkal. Jó ez a sereg így! Kis termák devourerrel végig szívatják az ellent, mi? Nyomás alatt tartják.
Hormagauntok nem bejövősek nálad?
Hát 195 pontosan hozom a tervigont általában… elgondolkodtató amit mondasz… eddig ugye a FnP bűvöletében élve mindig van kettő a listában. Arról nem is beszélve h szül is, meg foglal is, ráadásul annyira nem elveszett közelharcban mint lövős termák…
Eddig általában elfogadhatóan dobtam a szülést, meg a To Hit-et nagysablonnal, de lehet kipróbálom nélküle. Úgyis kell a proxi a T.fexnek!
Meglássuk! A sok-sok elborult lista után általában sikerül egy balancos mindent bele listát összehozni, svájci bicska jelleggel! (GK-val sikerült, remélem itt is)
szerk: másik topicból áthozva a témát, legtöbbször ezt a felállást hozom:
Swarmlord+TG
Tervigon
Tervigon
terma
terma
orzó
orzó
zoa
zoa
HG
gargoyle
gargoyle
hogy miből mennyi, az a pontszámtól függ természetesen. De amit lehet azt méreggel és adrenallal, kivéve az orzókat, mert őket csak méreggel. A sikerek vegyesek, attól függ ki/mi ellen játszom. De az én kezeimben ez a felállás szokott a legjobban működni.
Szóval pont azt játszom amit ajánlasz
Mindent ölő lista nincs és nem is létezik! Persze h van aki megszorítson! Ez nem GK!!
Shagatan: ha mar ugyis lovos, akkor esetleg egyik Tervigon-t dobhatnad es helyette meg tobb (kb 18db)devoureres termagant. Ha valahogy ossze tudod kukazni a 200pt-ot a tervigonnal, akkor 2db extra osztag.
Annyi biztos h a warrioros részt a főnökükkel együtt száműzöm, helyettük jönnek majd orzók! A HT helyett kell a Swarmlord mert közelharcban is kell valamit villantani. Esetleg kevesebb T.Guarddal még több nyüzsit tudok hozni, illetve egyenlőre marad a T.fex, cserébe az egyik zoa osztagot HG-re cserélem. Vagy ha megy a Tfex akkor visszajön a Zoa, LR és társai ellen kell az S10. Remélem a héten még sikerül tesztelnem velük!
Warriorral nálam az volt a gond, hogy ugyan multifunkciós, de ott van a troop szekcióban konkurenciának a többi nyüzsi, ami ugyanarra jó, csak jobban csinálja, kevesebb pontért.
A lövést nem is nagyon nézem, devoureres termából ugyanúgy hozol hármat, 30-35 pontért, ami 3* annyit lő.
Közelharc: instázza a force weapon / S8. Tudom, nem csak ebből áll a 40k, de akkor mégis, kinek engedem neki, aki nem csapja le visszakézből, VAGY nem döglik meg azonnal, hogy utána kint malmozzak a placcon tűzmágnesnek? Malmozzon egy 90 pontos tac squaddal a 450-500 pontos halálosztagom?
Horma, vagy génorzó, mindkettő jobban tud teljesíteni.
Synapse megint csak olyan, hogy gyorsabban segíti a közelharcban való felőrlődést a 4+-os save-re dobott no retreat mentőkkel.
Akkor látom majd értelmét, ha a 6. kiadásban az instant death tényleg úgy fog működni, ahogy ígérték, és 1 db S8 powerfist seb nem 3 woundot szed le, hanem csak 2-t.
Szerintetek annak van ütőereje, ha a Hive Tryant képessége alapján 1 full osztagnyi lövős, devoureres + 1 venomcannonos warrior outflankbe bejön Prime-vel? 1500 pont körül. 4 BS-t kapnának, és mire feljönnek, már esély van arra, hogy a nagy dögöket meg a nyüzsit lövik, mert lőtávba érnek.
Oké, instantolják Őket, mert csak 4 a T, de 9-en vannak + Prime, és Devourerrel szép sortűzt tudnak produkálni 18 inchre, 3+ találaton.
Próbáltatok Warrioros listát?
Sok reményt nem látok benne, inkább kis ponton éri meg, de tömegbe hozva hátha.