Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája
 
 
63 ennyiből: 68
63
Ecsetek és festékek
Dátum: 2007-11-08 17:40   [ Eltüntet ]   [ # 50905 ]  
Adminisztrátor

Ha óvatosan csinálod, akkor nem gond, de nem biztos, hogy minden vásárló mûértõ is egyben smile Ha van rá lehetõsége az embernek, akkor ez a legjobb amit tehet. Jobb helyeken még papírt, vizet is kitesznek teszteléshez, bár ez Mo-ra nem annyira jellemzõ.

Egyébként pont a megnézés, megfogás, tesztelgetés az, ami online vásárláskor hiányzik, de szerencsére nekem nem került a kezembe így rossz minõségû ecset.

Én simán tudtam az oldalról rendelni, de nekem ez általában nem szokott gondot okozni. Maxnak is ment, szóval szerintem neked is fog, ha van megfelelõ kártyád.

[ Profil ]  
Dátum: 2007-11-08 14:50   [ Eltüntet ]   [ # 50904 ]  
Tag

ezt dobta ki a google a keresésre és azért sztem hasonlít rá. Talán a hassal igazatok van.  Biztonság kedvéért megnéztem megint mikor hazaértem:)

Nem volt sok belõle és télleg rossz állapotban voltak, szal érdekel ez az oldal.

Simán tudtál róla rendelni?

Ja és megvallom én is megnyomogattam(tesztelgettem azokat az ecseteket:)...izé, engemet így okítottak régen.

O75:)

[ Profil ]  
Dátum: 2007-11-07 14:00   [ Eltüntet ]   [ # 50903 ]  
Veterán

en is onnan veszem, mint stark (mondjuk 2 ev alatt eddig 1x kellett venni)

a kep, amit linkeltel legjobb esetben is WnN7 standard, a mini szeria tenyleg rovidebb szoru

 Aláírás 

Festesek (kepek)

Seregek (lista)

Song of the Stars

[ Profil ]  
Dátum: 2007-11-07 10:19   [ Eltüntet ]   [ # 50902 ]  
Adminisztrátor

Ez, amit belinkeltél, szerintem nem W&N Miniature Series 7. Annak nincs ilyen hosszú, középtájt hasas, szõre.
Használtam már elég sok ilyen ecsetet, de kunkorit és elállószõrût még nem láttam (eddig a legnagyobb hiba, amivel találkoztam, hogy pár szõrszál vissza volt törve, de avval együtt lehet élni). Elképzelhetõ, hogy a boltban nem megfelelõen kezelték õket, ill a potenciális vásárlók tesztjei tették tönkre õket.

Én INNEN rendeltem eddig ilyen ecseteket.

[ Profil ]  
Dátum: 2007-11-07 10:08   [ Eltüntet ]   [ # 50901 ]  
Tag

Ti honnan szerzitek be? Kapható idehaza is?

Különben még nem próbáltam ki, de sokan dícsérik.

O75:)

[ Profil ]  
Dátum: 2007-11-07 10:07   [ Eltüntet ]   [ # 50900 ]  
Tag

http://www.misterart.com/grouppix/280x210/1000/g1435.jpg

Igen a 7-e Minis szériából…de nem volt túl sok. Én egy 0-ást és egy 1-est hoztam el, a többi nem volt túl jó állapotban. Kunkorodott, meg többnek is elállt a bajsza:)

O75:)

[ Profil ]  
Dátum: 2007-11-06 19:26   [ Eltüntet ]   [ # 50899 ]  
Veterán

És milyet? Ugyanis kismillió féle van W&N-ben is. Mi a Series 7 Miniaturie-t használjuk. Lehet van még ami ugyan ilyen jó, de ez már bizonyított, és igazából mindenhol ezt használják/ajánlják figurafestésre.

[ Profil ]  
Dátum: 2007-11-06 14:24   [ Eltüntet ]   [ # 50898 ]  
Tag

Jelentem Winsor & Newton ecseteket találtam a Maria Hilfe Str. elején(ott még talán nem is Maria Hilfe a neve, a ringhez közel) található mûvészellátóban.

O75:)

[ Profil ]  
Dátum: 2007-10-08 20:59   [ Eltüntet ]   [ # 50897 ]  
Veterán

Valóban jó  Revell festék, én is megerõsítem!

 Aláírás 

GHB avagy Górugrány Hadijátékos Blogja
————————————————————————————————
“Success is 1% inspiration, 98% perspiration, and 2% attention to detail.”

Phil Dunphy

[ Profil ]  
Dátum: 2007-10-08 18:57   [ Eltüntet ]   [ # 50896 ]  
Újonc

A Revell vízbázis tényleg jó, én is vettem egy színt és azonnal fújtam amit értem. Csak ahol eddig kaptam ott már nem árulják (úgy tûnik nem jött be), valaki esetleg nem tud Bpen fellelhetõségi helyet?
üdv
imi

[ Profil ]  
Dátum: 2007-10-08 18:22   [ Eltüntet ]   [ # 50895 ]  
Veterán

Hali !

Lehet , hogy ismeritek és használjátok de csak azért is ! A Revell új vízbázisu festékcsaládja , meglepõ új formabontó csomagolásban ( jobb oldal közepe, kicsi kocka nagyon ) megjegyzem ez nagyon praktikus és jól zár ! Az oldalon van egy katalóg itt minden színt megtaláltok !
A fetékrõl szvsz : Vettem 3 tubust : két féle barna ( világos és sötét ) valamint arany ! Egy rétegben tökéltesen fed , nagyon szépen terül még nagy sima felületen ( nem csíkosodik vagy csomósodik ) jól keverhetõ a GW és gondolom a Vallejo festékkekel ( nekem ilyen nem van ) és iszonyat szép ! Ezzel festem a menoth Warcasterem !
Legfõbb érv : Nálunk (Tbánya) 530 Huf / tubus !!!


MAC

 Aláírás 

Egyedi figurák, terepek és terepasztalok megrendelésre : T.M.T Manufaktura

http://tmtmanufaktura.blog.hu/
There is no such thing as innocence, only varying levels of guilt.

Hiszek a sárkányokban,a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben.

[ Profil ]  
Dátum: 2007-09-15 13:28   [ Eltüntet ]   [ # 50894 ]  
Veterán

microconstructot nezem es par erdekes, uj szint lattam meg a VGC sorban:
- Glacier Blue
- Mutant Flesh
- Parchment Yellow
- Off White
...

minden szin pont az, ami a Rackham szinek kozott volt es Vallejonal nem. Viszonylag gyorsan megleptek a dolgot, es szokas szerint a szinek nevei is csak alig kulonboznek. smile

 Aláírás 

Festesek (kepek)

Seregek (lista)

Song of the Stars

[ Profil ]  
Dátum: 2007-09-12 23:46   [ Eltüntet ]   [ # 50893 ]  
Veterán

Ecsetnyalogatás: én mindig meghökkenve olvastam az errõl szóló beszámolkat,a festés után még a kezét is meg kell mosnia az embernek, nemhogy a festékes ecsetet megnyalni… A Modell és makettben (béke poraira) volt a modellezéssel kapcsolatos veszélyekrõl egy cikk, sok festék és ragasztó sokkal mérgezõbb, mint az átlagos háztartási cuccok. A rákkockázat meg oylan dolog, hogy naponta derül ki addig ártalmatlannak hitt dolgokról, hogy kifejezetten ártalmas, úgyhogy ami vegyianyagot nem kifjezetten gyógyszernek vagy kajának készítettek, azzal alapból óvatosnak kell lenni.

Nem fedõ zöld: próbálj meg fehérrel alapozni, illetve (nem tudom, hogy hogy csináltad, de) sok (SOK!) vékony (VÉKONY!!!) rétegben festeni.

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
Dátum: 2007-09-12 21:39   [ Eltüntet ]   [ # 50892 ]  
Újonc

Szép jó napot. A következõ kérdéssel fordulnék hozzátok. Van nekem egy Rackham colour nem tom milyen zöldem (irrítálóan világos.) és az agyrák kerülget mert akárhogy higítom egyszerüen nem fed (van alatta 3 réteg chaos blackel kevert ugyanilyen, az alapozásnak.) nem tom mitévõ legyek, mert ez az a szín ami nekem kell és más palettákon enyire elütõ “szuperzöld” nincs (érdekes ha chaos blackel keverem felezve akkor úgy viselkedik mint ha citadell lenne…de ha tisztán használom higítva vagy töményen akkor nem fed.) várom tanácsaitokat smile és thx allZ

[ Profil ]  
Dátum: 2007-09-12 10:57   [ Eltüntet ]   [ # 50891 ]  
Adminisztrátor

A hangsúly a “lehet”-en van. Az az egy ember pedig túlságosan fiatal egy ilyenfajta megbetegedéshez. Persze lehet, hogy egy régi orosz reptérre épült házban laknak, ahol a földbõl szivárog a kerozin a házfalba smile.

Ha elolvastad, a kadmium többféle állapotban lehet jelen, egyfajta, nem mérgezõ, állapotban a cigarettában is megtalálható. Hatása mindig van, ha a mérgezõ állapotában fogod ki. Számomra a lényeg nem is annyira az volt, hogy a Vallejo a mérgezõ, vagy sem, hanem hogy vannak más lehetséges mérgezõ dolgok is a hobbitémában, amikre eddig nem is gondoltam (pl az ecsetek gombásodás elleni kezelése, és ugye ki akar permetlét szopogatni).

Én se nagyon nyalogattam az ecseteimet, kínai szart se használok, nem is festek sokat, de azért talán érdemes tudni, hogy van egy bizonyos veszélylehetõség a dolgoban. A rák nem fun.

[ Profil ]  
Dátum: 2007-09-12 10:40   [ Eltüntet ]   [ # 50890 ]  
Veterán

haat csak az eredeti tortenetet olvastam el a mostani link forumbol.
Nekem annyi derul ki, hogy van 1 ember aki esetleg a hobbi miatt lett rakos, de se orvos, se ceg, se mas nem tudja bizonyitani, hogy osszefugges van. Csak lehet, hogy osszefugges van.
+kulon erdekesseg, hogy pl a tobbszor emlitett esetlegesen mergezo cadmium(nem mindig van hatasa) benne van a dohanyban is, amit az arcomba fujnak bulikon haverok.

nem tudom… azt nem hiszem, hogy a kimosott ecset hegymegtartas miatti nyalogatast elhagyom, a festekest eddig sem csinaltam igazan (kiveve, amikor elbambultam, es utolag jottem ra, hogy meg nem mostam ki az ecsetet)
igazabol amennyit en festek (nem napi 4-8 ora, hanem 2 naponta talan 1-2) tul sok hatasra nem szamitok. Varosi kornyezet miatt elobb varhato a tudorak, gyomorrak, borrak.

 Aláírás 

Festesek (kepek)

Seregek (lista)

Song of the Stars

[ Profil ]  
Dátum: 2007-09-12 10:14   [ Eltüntet ]   [ # 50889 ]  
Adminisztrátor

Visszatérve a festék mérgezõségre, paintminion aka Sue Wachowski leírta történetét a rákos megbetegedésével és a figurafestõs hobbival kapcsolatban. Ebben kifejti, hogy a betegségének oka utáni nyomozások nem erõsítették meg azt a gyanút, hogy a Vallejo festékekben található kadmium lett volna felelõs, de nem is cáfolták meg. Szó esik más vegyszerekrõl is, többek között például amit ecsetek preparáláshoz használnak kevésbé szigorúan szabályozott országokban (ld Ázsia).

Érdemes elolvasni. Én biztos, hogy abbahagyom az a kis ecsetnyalogatást is, amit eddig csináltam.

NON-Toxicity of Vallejo Paints

[ Profil ]  
Dátum: 2007-09-06 22:23   [ Eltüntet ]   [ # 50888 ]  
Veterán

kb stimmelnek, mint P3, de

jack bonenak van kis zoldes arnyalata a bleached bone-hoz kepest.
cygnus azt hiszem 1-1 a sunburst, bar lehet, hogy kicsit melyebb szin (golden fele, de nem teljesen)
sulfuric most nem ugrik be.

 Aláírás 

Festesek (kepek)

Seregek (lista)

Song of the Stars

[ Profil ]  
Dátum: 2007-09-06 22:04   [ Eltüntet ]   [ # 50887 ]  
Veterán

Köszönöm. Estleg még azt megkérdeném, hogy az alábbi GW-s cuccok itt milyen néven futnak?
Bleached Bone, Sunburst Yellow

Gyanús nekem a JACK BONE és a CYGNUS YELLOW ,SULFURIC YELLOW .

 Aláírás 

Az Apokalipszis Pónilovasai [JÁRVÁNY]

Megettem anyádat!

[ Profil ]  
Dátum: 2007-09-05 21:43   [ Eltüntet ]   [ # 50886 ]  
Veterán

Én is élek még khhhmm…öhhhrggg…khhmmmm. Na nincs semmi baj. Amúgy érdekes, mert ízre meg lehet különböztetni a különbözõ festékeket sõt a különbözõ színeket. Amúgy ha használnak nehézfémeket a gyártásukhoz, akkor tuti, hogy mérgezõek, de párszáz figurát ki kell azért festeni, hogy baja legyen az embernek smile

 Aláírás 

GHB avagy Górugrány Hadijátékos Blogja
————————————————————————————————
“Success is 1% inspiration, 98% perspiration, and 2% attention to detail.”

Phil Dunphy

[ Profil ]  
   
63 ennyiből: 68
63
 
‹‹ Figurafestés      Tereptárgyak ››