Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája
 
 
66 ennyiből: 67
66
Ecsetek és festékek
Dátum: 2004-12-27 20:16   [ Eltüntet ]   [ # 50812 ]  
Moderátor

Vallejo-Gw színpárok

[ Profil ]  
Dátum: 2004-12-27 19:45   [ Eltüntet ]   [ # 50811 ]  
Veterán

A következõ Citadel festékeknek mi a Vallejo Game Color megfelelõje? Nézegettem a Warpon meg a saját oldalukon is, de nem bízok annyira a monitoromban, hogy pontosak lennének az árnyalatok. (Különösen a kék színek)
- Red Gore
- Enchanted Blue
- Regal Blue
- Dwarf Flesh
- Bronzed Flesh
- Elf Flesh
Persze ha van egy teljes lista annak is örülnék.

 Aláírás 

GHB avagy Górugrány Hadijátékos Blogja
————————————————————————————————
“Success is 1% inspiration, 98% perspiration, and 2% attention to detail.”

Phil Dunphy

[ Profil ]  
Dátum: 2004-12-05 14:39   [ Eltüntet ]   [ # 50810 ]  
Veterán

matt lakk, vagy egy vizes átmosás. nagyon vizes

[ Profil ]  
Dátum: 2004-12-05 14:01   [ Eltüntet ]   [ # 50809 ]  
Moderátor

Lenne egy kérdésem : a figurákon a csillogást mivel lehet mexüntetni? Engem ugyanis eléggé zavar a “porcelán-marine” hatás…

[ Profil ]  
Dátum: 2004-11-30 17:06   [ Eltüntet ]   [ # 50808 ]  
Veterán

öühh, szal nem kell csapkodni, meleg vízbe (60 C) állítva nagyon kellemetes állagú (folyós, könnyen terülõ, vékony réteget adó, mégis jól fedõ) lesz, ha esetleg valaki ilyennel festene. akrilnál nem mûködik..
jut eszembe, használtok festésnél retardert?

[ Profil ]  
Dátum: 2004-11-23 23:23   [ Eltüntet ]   [ # 50807 ]  
Újonc

A leírásból következtetve,szerintem ugyanarról beszélünk:)

[ Profil ]  
Dátum: 2004-11-23 23:14   [ Eltüntet ]   [ # 50806 ]  
Moderátor

Ha testor féle model masterrõl beszélsz, én 550-ért vettem, és egész jók (bármely gw szín megvan). Szóval vagy elírtad, vagy írd meg a bolt címét smile
Állaguk kissé hígabb, de szépen fednek, fém tetejû üvegedényben vannak, ami jól zárható.Festés elõtt általában jól fel kell rázni õket, meg asztalhoz csapkodni, mert könnyen leülepszenek.

[ Profil ]  
Dátum: 2004-11-23 20:59   [ Eltüntet ]   [ # 50805 ]  
Újonc

Én festettem zománcfestékekkel,általában repcsiket, humbrol és testors márkájúval.Szerintem jól használhatóak,remekül fednek csak körülményesebbek mint a citadellek,higítózás stb..

[ Profil ]  
Dátum: 2004-11-23 20:11   [ Eltüntet ]   [ # 50804 ]  
Veterán

Sok makettezõ cég ad ki történelmi figurákat 1:32-es méretarányban. Ezek mûgyantából és fémbõl vannak, kis emelvényekre, mintegy mini diorámákba rendezve szokás elkészíteni. Kis hazánkban is mûvelik eme nemes mûvészetet, lapozzatok fel egy Pro Modell magazint és akárki megláthassa. Nem mondanám hogy ezek nem profi munkák. Ja és ezek az emberkék fõleg olajfestéket használnak. Érdemes lehet kipróbálni. Pl: a Model Master 15ml-s festékei olyan 250Ft körül vannak.

 Aláírás 

GHB avagy Górugrány Hadijátékos Blogja
————————————————————————————————
“Success is 1% inspiration, 98% perspiration, and 2% attention to detail.”

Phil Dunphy

[ Profil ]  
Dátum: 2004-11-23 19:54   [ Eltüntet ]   [ # 50803 ]  
Veterán

Miért? Tudom, h a profik csak akrillal festenek, ismerem az elõnyeit is, de szerintem megérne egy próbát, bár tudom, h senki sem adja fel szívesen a bevált technikáit.
Az viszont tényleg érdekelne, hogy szerinted miért nem lehet zománccal aprólékosan festeni, mert úgy tûnik próbáltad.

[ Profil ]  
Dátum: 2004-11-23 19:42   [ Eltüntet ]   [ # 50802 ]  
Veterán

nem tudsz vele olyan szépet festeni olyan aprólékosan

[ Profil ]  
Dátum: 2004-11-23 19:29   [ Eltüntet ]   [ # 50801 ]  
Veterán

Hali,
biztos szentségtörés, amit kérdezek, de egyéb, zománc alapú modellfestékkel próbált már valaki festeni?
Lassan szárad, de pl épp emiatt szebben lehet blendingelni.
Sztem a nem “Citadel-szabvány” színek is adnának némi egyedi külsõt a figuráknak, persze csak ha valaki nem nagyon ortodox GW hívõ...

[ Profil ]  
Dátum: 2004-11-16 18:49   [ Eltüntet ]   [ # 50800 ]  
Tag

hoi!

a Coolminiornot -on találtam egy cikkek a különbözõ színárnyalatok alapszínekbõl való kikeverésérõl ... alapvetõen hasznos lehet, annak akinek nem állnak otthon tonnaszámra különbözõ színû festékek ...

http://www.coolminiornot.com/article/aid/271

mivel nem túl használhatóan vannak itt a keverési táblázatok, csináltam egy összevont táblázatot ...

üdv: imr

[ Profil ]  
Dátum: 2004-10-15 13:10   [ Eltüntet ]   [ # 50799 ]  
Adminisztrátor

A Cikkek -> Modellezés, Figurafestés közt megtalálható a Figurafestés II. c. cikk, ahol található egy rövid leírás a Vallejo és GW festékekről.

[ Profil ]  
Dátum: 2004-10-15 13:08   [ Eltüntet ]   [ # 50798 ]  
Adminisztrátor

A kimerítő válaszhoz annyit fűznék hozzá,.hogy a Vallejot nem szárazecsetelésre találták ki, szerintem a Vallejo nem is ismeri (el) ezt a fogalmat, techinkát. Arra valóban jobbak a GW festékek.

[ Profil ]  
Dátum: 2004-10-15 12:05   [ Eltüntet ]   [ # 50797 ]  
Veterán

nos nekem gyakorlati tapasztalatom van mind a GW- mind a VA game color szincsaláddal!

A Vallejo ugy csinálta meg a Game color családot hogy egyezzen a GW szineivel majd minden tekintetben amiben nem egyezik abban a VA jobb!

De a VA-s szinekröl külföldi forumokban azt találtam hogy a modell color sürübb mint a GC és ezátal jobban kell higitani! és jobban is fed, na majd ha megjön amit rendeltem addigra mindenki okosabb lesz a témában! raspberry mert nektek is megérkezik!

egyébként a VA-nak van egy air color szincsaládja is szoropisztolyhoz kifejlesztve!

[ Profil ]  
Dátum: 2004-10-15 11:06   [ Eltüntet ]   [ # 50796 ]  
Adminisztrátor

Visszatérve az eredeti témához.

Citadel / Testor / Vallejo: a Testor féle festéket nem ismerem, itthon nem elterjedt dolog. A Citadel igen, a Vallejo most fog. Mindkettő akril, tehát víz alapú festék. A továbbiakban a Citadel festékeket GW-nek, a Vallejo Acrylics-et pedig VA-nak rövidítem. Állagában a GW kicsit sűrűbb a tapasztalataim alapján, mint a VA. Úgy vettem észre, a VA-nak kicsit jobb a fedőképessége is, azaz kevesebb réteget kell felvinni hogy teljesen eltakarja az alatta levő színt, mint a GW. A legnagyobb különbség azonban a flakon kialakításában van. A GW csavarós-pattintós zárással rendelkezik, amely nyitás után a flakon teljes átmérőjével megegyező méretű nyílást hoz létre. Ez azt jelenti, hogy ha nyitvahagyod a flakont, baromi nagy felületen tud a drága párologni és beszáradni. Ha ki akarsz venni belőle festéket, valamit bele kell mártani (fogpiszkáló, ecset, stb), és arról lecsepegtetni a festéket a palettára. Ez minden esetben némi festékvesztéssel jár, hisz nem tudod az összeset a palettára applikálni, amit kiveszel, tehát pazarolsz. Ha megvagy a festékkel, jön a bezárás. A zárómechanizmusból adódóan a festék néha kicsöpög, befolyik a résekbe, ez azt eredményezi, hogy a tetőt nehéz visszazárni, mert ott a festékgöb. Ha nem tudjuk megoldani rendesen, akkor el fogja tartani a tetőt, folyamatosan szellőzik és szárad a festék benne. Hosszú távon pedig a zárófelületnél levő festék megszárad és összeragasztja a felületeket, és ember legyen a talpán aki újra kinyitja. Ehhez képest a VA orr- vagy szemcseppre hasonlító üvegcsében jön, lecsavarható kupakja alatt kis cseppentő. Ezzel egyenesen a palettára tudjuk cseppenteni a festéket, pontosan annyit felhasználva, amennyire szükségünk van, a kicsi lyukon nem párolog a festék, és ha visszaállítjuk függőlegesbe, a csőben maradt lecsúszik, ezért nem lesz maszatos. Amit a VA hátrányára tudok felhozni egyetlen dolog, hogy szárazecseteléshez híg. Ha a nagyon vizes festéket felvisszük az ecsetre, majd kitöröljük, szinte minden ki fog menni belőle. Ezért úgy érdemes vele szárazecsetelni, hogy az ember rácseppenti a palettára, vár vagy 10 percet hogy besűrűsödjön, és aztán ezzel dolgozik, nekem legalábbis ez bejött. Valamint hallottam olyat is, hogy a fémszínek nem olyan jók, mint a GW fémszínek, de gyakorlati tapasztalatom nincs.

Ecsetek: hát erről teljesen szubjektívak a vélemények. Sokan mondják, hogy a GW ecset nem jó minőségű. Nekem beváltak, tartósak is voltak, ellenben ugyanilyen minőséget művészellátóban, más márkanév alatt jelentősen olcsóbban lehet venni. Amit feltétlen GW-t használok, az a Large Drybrush és a Small Drybrush, ezek szerintem nagyon jól vannak megcsinálva az adott célokra. A Detail Brush készlet helyett művészellátós dolgokat veszek inkább. Csak példaképp, egy Detail Brush a Warp.Shop-ban 890 pénz, a Trollban emlékeim szerint 1100 (a weboldalukon sajnos nem találtam), egy ilyen minőségű ecset a művészellátóban 600-700 forint. És bár a különbség csak 200 forintnak tűnik, egy ecsetnél, ami pár festés alatt elkopik, és újat kell venni, ez elég nagy dolog.

A remegéssel kapcsolatban egy tippet tudok adni amit érdemes kipróbálni: fess nagyobb ecsettel. Ha pld. eddig 00 vagy 000 ecsetet használtál, mert az olyan jó vékony, meg a többiek is azt használták, vegyél egy 1-es vagy 2-est. Fess ezzel. A hegye igazából ugyanolyan finom, ha ráköltesz mondjuk 6-800 forintot, ellenben vastagabb, ezáltal kicsit jobb a “tartása”, és nem megy olyan könnyen tönkre. Ezzel próbálkozz, és csak az olyan dolgoknál vedd elő a kicsi, 00-ás ecsetet, ami tényleg nem megy másképp, mint egy szem vagy egy aranypénz méretű részlet. Ezzel szerintem meg lehet tanulni egy biztos ecsetkezelést, és utána már könnyebben fog menni vékony ecsettel is.

Remélem segítettem.

[ Profil ]  
Dátum: 2004-10-15 10:09   [ Eltüntet ]   [ # 50795 ]  
Adminisztrátor

Szerintem nem kell kidobni. Drybrushra még lehet használni a teljesen szilárdra beszáradt akrilokat, gyakorlatilag úgy funkcionálnak, mint az általános iskolai vízfesték. Pici vizet teszel a felületére, és egy vastagabb ecsettel (GW féle Large Drybrush) elkezded masszírozni, és felold egy csomó festéket, ami ha ügyesen tetted a vizet, jó sűrű lesz. Ezt utána ki lehet törölni az ecsetből és tökéletesen drybrusholható.

Rendesen festeni is lehet vele így, csak az már nagyon macerás, tönkrevágja az ecsetet, meg ilyenek. Jobban megéri befektetett idő, energia meg ilyenek tekintetében ha az ember vesz egy új flakonnal.

Persze ezek mind a Citadel festékekre vannak alapozva, Vallejo festékről nehezen tudom elképzelni hogy beszárad a cseppentőn keresztül…

[ Profil ]  
Dátum: 2004-10-14 21:34   [ Eltüntet ]   [ # 50794 ]  
Veterán

remegés ellen két megoldás van.
1. csinálsz egy figuratartó és úgy festesz
2. a bábut az aszatlhoz támasztod. én így csinálom, a remegés 0

Koncz: annak vége. kidobós. A nem használt festékeket ajánlatos bizonyos időközönként alaposan átkeverni, esetleg higítani.

[ Profil ]  
Dátum: 2004-10-14 20:44   [ Eltüntet ]   [ # 50793 ]  
Tag

Ha egy vízfesték teljesen beszárad . Lehet valamit csinálni ?

[ Profil ]  
   
66 ennyiből: 67
66
 
‹‹ Figurafestés      Tereptárgyak ››