Az hogy pl a 2. küldetésnél az van írva, hogy “Felállás: Meeting Engagement” az csak a felállási zónákra vonatkozik, vagy pedig a teljes seregfelpakolási szabályok vannak átvéve az adott küldetésből az alapkönyv szerintiekben?
csak a felállás képét adja meg,az egység felhelyezésben nem számít.
Az hogy pl a 2. küldetésnél az van írva, hogy “Felállás: Meeting Engagement” az csak a felállási zónákra vonatkozik, vagy pedig a teljes seregfelpakolási szabályok vannak átvéve az adott küldetésből az alapkönyv szerintiekben?
Mondjuk pont a gyalog ogrénak nem fáj jobban sebszámra, mint bármi más gyalogságnak. A szörnyeknek és karaktereknek nagyon rossz így, illetve a taktikai kis létszámú egységeknek.
Az ágyú meg nyugodtan csücsülhet a mocsáron kívül. Nem hiszem, hogy 2 tereptárgy lesz az egész táblán.
De továbbra is tartom, hogy a módosítás sok kellemetlenséget okoz és nem látom egyszerűbbnek semmivel sem az alapkönyvi megoldásnál.
(Arról nem is beszélve, hogy érdekesen a kiírás szerint egy 50 fős hordának úgyanannyi esélye lenne sértetlenül átkelni, mint egy 5 fős scout osztagnak.)
A d6 seb minden bukott DT után az Ogre seregbe annyit jelent, hogy a harmadik körben nem pakolok fel. Sabertusk elrontja halott, Ironblasternek is kellemetlen, mivel ellentétben a nem chariot ágyúkkal őneki rá kell fordulnia a célpontra. Szóval még azt sem tehetem meg vele, hogy állok és lövök. Stonehornról nem is beszélek, hogy mennyire kellemes egy elrontott DTből leszedni… De csak, hogy a Core-t emlegessük: 1 elrontott DT = jobbik esetben csak 1 Ogre a 7-8ból.
Monsterek és szerekek nem egy sebpontosak. Egy 4 fős ogre osztagnak 12 sebe van, mintha egy 12 fős sok modelles osztag legyen.
Alternatíva, ha Te is szeretnéd, hogy a döbbsebes modelleknek minden seb D3 sebnek számít :D
Én azt szeretném, ha a normál szabályokkal menne a veszélyes terep. Ebben a verzióban, ami a kiírásban szerepel, a kis osztagok nagy hátrányban vannak, a karakterek egyedül használhatatlanok, mivel d6 seb sok, és amúgy is az értelmetlenül nagy blokkoknak kedvez ez a verzió, ahol a karakterek nem részesülnek külön diff terrain dobásban, mert a unit részei. Valamint már csak azért is nagy blokk, hogy egy Ranger zászlóval (BRB) le legyen tudva a dolog.
Szekerek, monsterous cavalryk a könyv szerint is több sebet kapnának, de pl hülyén néz ki, hogy a kb térdig érő mocsárba bele hal egy óriás első körben, mert kap d6 sebet az alap 1 helyett.
Annyiban összevethető, hogy ha közelharcra gyúrsz akkor a mocsár, semmiben se lassít és 18” van itt a deployok között.
Csak annyiban, hogy dangerous terrain, azaz minden alapmozgás kívüli mozgás tesztet követel - ráadásul lovasságnál, szekereknél 1-2-n bukod a tesztet. Szoval egy lovasosztag - netán szekerek - lehet, hogy oda sem ér egy march és egy roham után.
Köd borítja a pályát, emiatt -2To Hit minden olyan egységnek akik BS-t használnak.
Annyiban összevethető, hogy ha közelharcra gyúrsz akkor a mocsár, semmiben se lassít és 18” van itt a deployok között.
Viszont ha az ellenfél netalántán Törpe, vagy olyan sereg aminek van nagy távra lövő hadigépe, akkor ő csak áll és lő és berakja leghátra a seregét.
Ha nekem 4"es a mozgásom a srácokkal azaz 8"et menetelek, és a rövid oldali felállásnál 24” a deploy a közelharcolós sereg kirakja az egységeit 24"re, a “védő” azaz a lövős sereg mondjuk feláll max 10"re.A lövős sereg minden körében csak lő és ha beljebb jön az ellenfél akkor mágiázik, ha tud.
Az közelharcos sereg:24"re pakolt ki az ellenfél 10"re kettőjük között a távolság azaz legjobb esetben is az 5 körben tud csak rohamozni, úgy hogy potyog a serege…A mágiával meg legjobb esetben is 24"re küldhető általában.Szóval egy olyan sereg ami csak mágiázni és közel harcolni tud az (szerintem) buja ezt a küldetést.(Az utóbbi 2 rövid asztalos felállásos versenyen 2 szer kaptam ki törpét..-.-” )
Tudom hogy itt off, de milyen -2-ről beszélsz a skinkeknél?
És azért kis kreativitással biztos tudsz erre a küldire valamilyen jó sereget kiötleni… És az, hogy mocsár az egész pálya, az nem vethető össze a rövidoldali felállással…
Egyedül akikre nem hat az a :salamander, skinkek és kroxigorok.
Ezek közül a kroxit nem érdemes hozni, a skinkeket se a -2 ToHit miatt és az egyedüli dolog az a salamander amit szoktam használni és hasznos állatka:)
Mindig van olyan küldetés, ami valamikeknek kedvez..Én például nem szeretem a rövid oldalhosszon a felállást.De ha ez van akkor ez van
Ja, és javasolnám, hogy a mocsár ne mocsár legyen, hanem mondjuk “gyilkos miazma”, és akkor minden seregre ugyanúgy hatna, nem kivételezne ilyen durván a gyékokkal (jók azok e bónusz nélkül is). Szia, Dawe !
Nem. Idén egyenlőre csak az “alap” seregekből lehet választani. De jővőre mindenképpen jöhetnek majd a FW-os listák is, addig mindenképp beszerezzük és átnézzük őket.
Igen, de rutinos véristvánként a mozgás fázisban végignérhetem az egész asztalt. Tudod, hogy honnan számíthatok rohamra… Mágiafázisban detto, aztán lehet becsülgetni a lövésnél.