kgb:
jogos felvetés értem.Másik megoldás lehet,hogy a hadigépeknek kell kezdeni a lövésfázist.Megfontoljuk.
Emlékeim szerint régebben a lövés fázist a saccolást igénylő hadi gépeknek kellett kezdenie. Ha valaki elkezdett méricskélni, akkor a saccolós gépek már nem lőhettek.
3. küldinél értem, hogy d6 seb az osztagnak minden figu helyett, de ezt nem lehetne a sok modelles osztagokra korlátozni? Egy monszter vagy szekér ezzel sokkal rosszabbul jár.
Monsterek és szerekek nem egy sebpontosak. Egy 4 fős ogre osztagnak 12 sebe van, mintha egy 12 fős sok modelles osztag legyen.
Alternatíva, ha Te is szeretnéd, hogy a döbbsebes modelleknek minden seb D3 sebnek számít :D
Köszi Halandó.
De mi van akkor ha a stegadon van a mocsárban.A stegán van 5 skink akikre nem hat a mocsár, ezért csak a stega kapja a sebet, kap 5 sebet, és belehal, ilyenkor az összes skink is vele pusztul.Akkor a skinkek a mocsártól pusztultak el.Szóval ilyenkor mi van?
Tetszik, hogy a gyíkember játékos aggódik egy olyan küldetésen, amit konkrétan neki találtak ki - ha egy breton sír, azt megértem, mert neki aztán kalap-kabát ez a küldetés, akár fel se álljon, de egy lizardmen
Amikor elolvastam ezt a küldetést, már azon gondolkodtam, Dawe mivel vette meg a szervezőket
Kis gyakorlati meglátás (bár nem megyek, szóval csak az oldalvonalról beszélek bele): nehéz lesz kivitzelezni a becslést a nem BS fegyvereknél, merthogy mindent lehet mérni, és így könnyebben lehet becsülni + akár vita is lehet egy lövés előtti “egyéb” mérés szükségessége. Nem lenne egyszerűbb, ha minden indirect shot lenne?
Köszi Halandó.
De mi van akkor ha a stegadon van a mocsárban.A stegán van 5 skink akikre nem hat a mocsár, ezért csak a stega kapja a sebet, kap 5 sebet, és belehal, ilyenkor az összes skink is vele pusztul.Akkor a skinkek a mocsártól pusztultak el.Szóval ilyenkor mi van?
Szeretem mennyire ki tudod tekerni a dolgokat.
Szerintem értelemszerű mi történik.Visszakérdezhetnék akkor mi van ha lelövik a stegát.A skinkek továbbmennek mert nem őket lőtték le?
Feleslegesen ne bonyolítsd meg a kérdéseket.(érettségin is így fogsz neki állni értelmezni a kérdéseket? )
Köszi Halandó.
3. küldinél értem, hogy d6 seb az osztagnak minden figu helyett, de ezt nem lehetne a sok modelles osztagokra korlátozni? Egy monszter vagy szekér ezzel sokkal rosszabbul jár.
Amúgy is ez főleg a nagy osztagoknak kedvez ahogy nézem.
Ugyanitt, akkor ha unit kap, akkor unitban álló karakterek biztonságban vannak?
Lizard FAQ:
“Page 41 – Special Rule – Aquatic
Change the first sentence to “Models with the Aquatic special
rule have the River Strider, Marsh Strider and Lake Strider
rules.”
1) Itt a kikötés az, hogy Core unit legyen - nincs köze a seregösszeállításhoz, az osztag besorolása számít. Az uralja a dombot, akinek darabra több egysége van a dombon. Azért 505, mert az pont 25%-a a seregek pontértékének.
2) Ráállni ráállhatsz. De ha az egységben nincs karakter, akkor nem tudod felvenni.
3) Nem. Olyan lesz, mint a 4-5-6-7-ben
Az elírást javítom, de értelem szerűen: az asztal lapja mocsár, minden tereptárgy amire fel lehet állni, az nem mocsár.
1 küldetés: A swarmok minek számítanak? oda van hozzájuk írva hogy nem tudod kitölteni a minimum25% core unitot, de a core kategóriában van.
A unitok száma kell hogy több legyen vagy pontbeli értékük?
(Miért pont 505pontot ér?:D)
2 küldetés: Ha az objektívát hordozó karakter meghal, akkor ki kell tenni az objektívát.Erre ráállhat egy osztag, úgy hogy nem veszi fel senki?
3 küldetés: A vissza kell térni a saccoláshoz-t azt hogyan értitek? Olyan lesz mint a 7-ben?
Ez számomra ellenmondásos: “minden ami nem tereptárgy domb, erdő az a stabil biztonságos földterület.”-Eddig értem, a tereptárgyakon kívül minden más normális föld.
“Minden ami magának az asztalnak a lapja az mocsár (Marshland)”-Itt a bibi.Most akkor biztonságos, vagy nem, az ami tereptárgy?
Úgynéztem a tavalyi pontok megvannak,ha az előző fordulóra gondolsz azt megcsinálom nem sokára.
Akkor köszönöm én is mindenkinek aki eljött és játszott (persze azoknak is akik nem )
az ellenfeleimnek.Azért merészen bízakodom a következő fordulóra több hadúr,úrhölgy) jön.
De nem i ragozom tovább íme a tegnapi eredmények:
Köszönöm az ellenfeleimnek hogy adtad kockát és “mérőt:)
Jók voltak a küldetések, izgalmas volt mindegyik játékom.
Ha valaki szeretne velem játszani akkor keressen fel.Legyen az visszavágó, vagy csak a Lizardok porba tiprásának terve
Annyit szeretnék kérni a szervezőktől, hogy a legendas.hu-n írják be még a tavalyi pontokat és a végeredményt(ha ez még lehetséges) és a mostani eredményeket is.