Szóval a LGok jól hangoztak,de nem nagyon tudtam mit csinálni velük.
Amúgy beértek oda ahova akartam.
A DMok hasonlók voltak.
A NS nagyon jól bevált ,3db volt és én kezdtem,közvetlen az ellenhez mentem és kipakoltam lőttem a 2 osztag immo is lőtt.
Szóval elég nagy kárt okoztam,LGok helyett hozhattam volna még immot v destroyert az jobb lett volna.
Szívesen tesztelném még a sereget valaki…?
Az odaéréssel nincs gond, de ha kiszállnak a scytheból, jó eséllyel valami sortűz viszi el őket, mivel nem tudnak rohamozni. Ha a gépet kilövik, gyalogolhatnak fel asztalszélről, tehát messzebbről jönnek, mint alapvonal… Ha meg közelharcra kerül a sor, egy tisztességes közelharci osztag elviszi őket. De legalább drágák:) Attól függetlenül szimpatikus modellek.
Elvileg NightScytheben szállítva odaérhetnek. De ha én lennék az asztal túloldalán, akkor (hacsak a kockák nem akarják úgy) nem érnének át… Amúgy én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit csináltak.
A lichguardokról majd számolj be kérlek, hogy mit csináltak, mert eddig egy értelmes listámba sem sikerült beszuszakolnom őket, még próba szintjén sem:(
igen,ez sajna nem jött össze.
Viszont átalakítottuk.
Lett 3 NS,lichguardok+overlord,és ami lejött az a destlord+HD+DM.
A két troop meg a LG a NSekben.
Ez igy elég mozgékony sereg lett és be is jött,de ezen is lehet még finomítani,már meg is van,de ezt majd legközelebb…
Egyenlőre nem teljesen értem még ezt a listát.
Ami jó: Cryptek, Anakyr, Destrolord, ezek ebben a konfigban igen jók járművek ellen, meg ott vannak a scarabok és a TS-ek is.
Ütőerőt viszont még nem nagyon látni a listában. Lehet fuvarozni a Night Scythevel az Immortalokat, csak a kérdés az, hogy hová és minek (másrészt sajna 1 db NS pont arra jó csak, hogy lelőjék. :S). A Deathmarkokat sem teljesen értem még, nagyon egyedül vannak.
Ha én DA játékos lennék, landradír arcbatolósat játszanék sok termivel. Utóbbival lehetnek gondjaid, mert itt nem nagyon van, ami termit tud egészséggel enni, a TS-ek sajnos el tudnak fogyni, bár egy termiosztagra valószínűleg elegendőek.
A másik kérdés a HD+ destro lord combo, mert velük gondolom csak lőnél. Arra szerintem a destrolord viszont drága (supportnak is). Egy körben ki tudják szedni a HDket, aztán a supportálásnak lőttek. :S
Ha lődözni akarsz, akkor sztem a lista nem rossz, csak a nem lődözős dolgokat kell belőle kigyomlálni (én support miatt bevágnék egy adag wraithet, a night scythet mindenképpen kivenném, és talán a destro helyett is mehet supportálni egy sima lord (akár 35 pontos is).
My5 cents.
- 2db troop kell, erre az 1db immorals osztag keves
- csak 3 fast valasztasod lehet, HD + wraith + 5x scarab mar 7db.
egyeb velemeny:
- szamomra tul keves figura (26db a scarabok nelkul) Reanimation miatt jol szokta birni a Necron, de nem ennyire.
- Szvsz a HQ+CTan+HD-k tul sok pontot visznek el, ahhoz kepest, amit csinalnak
- hol a court? az egyik olyan necron egyseg, ami nagyon megdobja az egesz sereget.
- mi a terv veluk? mert leginkabb az az erzesem, hogy “dobjunk bele mindent aminek a statja tetszik”.
Mindezek mellett akar mukodhet is a lista, de tudom, hogy en nagyot buknak vele (kb 3-ik korben leirtananak 0-ra)
wraith kerdesre: igen, szabalyos a 4whip+2 beamer felallas.
Emlékezetből: nem. A jármű veszélyes terepen megy a közelében, és a deep strike-kal érkezők mishapolnak, de talán csak, ha duplát dobnak szórásra, vagy valami ilyesmi. Sohse használtam…
jol emlekszel. Arra is, hogy DS-nel dupla-nal jon a mishap.
Emlékezetből: nem. A jármű veszélyes terepen megy a közelében, és a deep strike-kal érkezők mishapolnak, de talán csak, ha duplát dobnak szórásra, vagy valami ilyesmi. Sohse használtam…
A Sentient singularityt pontosan hogy kell értelmezni a járműveknél?
Ha egy jármű elhalad 6"re mellette akkor az veszélyes terepen van.és a járműnek meg kell egy mishapot dobnom?kicsit kusza nekem ez…
A másik kérdés,ha van 1 vagy 3 spyder és akarok scarabot létrehozni,6"re legyenek a meglévők,ugyebár,minden egyes spyder ad +1et vagy ha egy csapatban 3 van akkor is csak +1 lesz a scarab?
THX
Először dobsz találatra, ha mozgott a jármű. Amennyi talált, annyi kockával dobsz 4+-ra. Amennyi megvan, annyival csökkented a gép páncélját körben. Majd felmarkolod mégegyszer a kockákat, és dobsz átütésre S3-mmal.
Jó móka!
Nem igazán tudom hol lenne a helye, úgyhogy ide írom a tapasztalataimat új figurák terén.
Ma lesétáltam a helyi GW boltba, hogy szétnézzek, és nagy örömmel láttam, hogy kirakták az új necron babákat - be is vásároltam egy doboz wraitht.
Először a többiről: a stalker nem olyan nagy, mint amilyennek gondolnánk, nem magasabb egy nagyobb wraithnél. A tomb spyder viszont igencsak megnőtt, jóval nagyobb a réginél. Le lehet venni a pók hátsó páncélját, aminek őszintén szólva sok értelmét nem látom.
Az új fájcastos babák bár jobbak a régi FCnél, még mindig messze nem jók. Elvileg akartam venni egy illuminor szerast, de aztán a babákat elnézve úgy döntöttem, hogy csak a külseje miatt nem adok ki 18EUR-t egy ilyen minőségben öntött babáért.
Ez a jelenség egyébként részemről az új necron range tekintetében általános: bitang drága lett. Csak összehasonlításként, idekint 37EUR egy doboz Wraith, azaz több, mint 10eFt. 3 figuráról beszélünk.
Wraithek: alapvetően nagyon tetszenek. Kicsit “nagynak” érzem a babákat, jóval nagyobbak a régi wraitheknél, viszont irtó jók. Elég sok a bitz, a régi wraitheket is lehet belőle upgradelni nyugodtan. A figuk természetesen különböző pózokban állnak, van egy nagyon magas, és két közepesen magas baba. A Whip coilok és általánosságban véve az “elülső” karok összerakása úgyszólván problémás. Konkretizálva: nagyon véknyás a műanyag a karmok végén, így gyakorlatilag az egyik kart a keretről való levágás közben egyszerűen eltörtem… Ilyen mutatványt eddig még semmivel sem sikerült megcsinálnom. Vigyázni kell vele. Továbbá néhány darabnál nincsenek túl szerencsés helyen az öntőcsonkok, de ezt megszokhattuk, valahová mégis tenni kellett őket.
Egyetlen tényleg tragikus pontja van a doboznak, ez pedig a farkak, amiknél a szelvények közötti “rések” rendszeresen ki lettek öntve, így szépen ki kell őket reszelgetni. Irtó kényelmetlen meló. Ennek ellenére szerintem nagyon jó az új doboz, jó a koncepció, szépek a figurák.
Tervezek vásárolni egyébként egy stalkert is, úgyhogy majd arról is írok, ha eljön az ideje.