Ma sikerült rátennem a mancsomat egy Fey Enchantressre, még a fémre, nem a failcastra. Szoktátok használni? Ill. ez a kérdés fennáll a többi spec karira is. A ződlovagról hallottam, hogy elég tápos az árához képest, és játszanak vele. A király rohadt drága, de 3000 pont fölött megéri hozni?
Emi nagyban füg attól hogy ki irja azt a könyvet mert pl az ogre tök jó lett és csak egy nem sokat használt régi osztagott tettek teljesen használhatatlanná a yetiket. De ha az irja aki a beastet vagy a TK/birodalom könyvet akkor régen rossz szegény seregnek.
Van look out sir lévén mind a unit, mind a karakter monstrous cavalry, de csak a sor szélére állhat, merthogy a base méret nem összeegyeztethető.
Erre is válaszolok, mert felmerült tegnap…
Igen van Look out sir, de csak ha 5 Demigriff van mellette (nem számítva a bajnokot), szóval szerintem az ötlet egy kicsit drága megvalósítást igényel!
MÁS:
Teszteltem az alább pedzegetett Birodalom ellen egyet 2400 pontból, de nem ETC megkötésekkel.
Tömören annyit mondanék, hogy az új irány, amit kiveséztünk a helyszínen Trafival egyszerűen röhejes. Mindazt, ami eddig volt legyengítették (az a pár state troop, a mortar, a pápamobil stb…), és amit az emberek már rég elfeledtek / kidobtak / átalakítottak, azokat erősítették (spearmen, lovagok, hellblaster) vagy kihoztak új “kötelező” modelleket (demigriff).
Ami velem szemben felállt, az egy kis tüzérséggel és tankkal megtámogatott, a kötelező hatalmas gyalogblokkot hozó breton sereg volt rengeteg lovassal, pegás karakterekkel.
A játék nagyon izgalmas és vicces jelenetekben bővelkedő volt, de szerintem a Birodalom kárára változott, hogy a hangsúly áthelyeződött a gyalogságról játékélmény szempontjából.
A meccs hőse Lord Emerald volt, aki végre közelharcba ért a Heroic Killing Blow-jával és először az ellenfél generálisát, aztán a tankot, majd pedig két demigriffet hasított ketté Trafi legnagyobb örömére. Végül összesen 4 osztag maradt a pályán (ebből egy BSB és egy 1 fős maradék), tehát iszonyú mészárszék volt, a mérleg mégis Trafi javára billent el.
Rám jellemző módon, ha 1-2 kockával kellett dobni, az általában 6-os lett és Trafi már tépte a haját, de a nagy átlagban túl sok mentőt rontottam el, ráadásul a nagy dobások a Törés Tesztjeimet is sújtották (konkrétan 3 kritikust, amiben összeomlott a jobb szárny illetve a középső részleg), pedig 6-7-8-akat kellett volna megdobni…
No mind1, legközelebb visszavágok, de a mi seregkönyvünktől már előre félek drága breton generális társaim, mert ha minket is képesek ENNYIRE elszúrni, akkor a játéknak nem sok jövőt jósolok… :(
Felmerült egy kérdés bennem. Breton lord royal pegán (monstrous beast) beáll egy pega egységbe(monstrous cavarly). Tudom hogy eddig nem állhatott be, de a 8. szabálykönyv csak a chariot és monster háton lovaglóknak tiltja az egységbe állást a sima repülőknek nem.
A monstrous beast leírásánál az szerepel ha karakter ül rajta akkor a monstrous cavarly szabályai érvényesek rá. Most akkor a breton lord pegán minnek számít? Mi az egységtípusa “look out sir” szerint? Tehát kapja e pegák közt vagy sem?
Szaka, valóban beállhat osztagba, bár pegán ül, de nem tud beállni repülő osztagba karakter (BRB 97 “what unit I can join”).
Felmerült egy kérdés bennem. Breton lord royal pegán (monstrous beast) beáll egy pega egységbe(monstrous cavarly). Tudom hogy eddig nem állhatott be, de a 8. szabálykönyv csak a chariot és monster háton lovaglóknak tiltja az egységbe állást a sima repülőknek nem.
A monstrous beast leírásánál az szerepel ha karakter ül rajta akkor a monstrous cavarly szabályai érvényesek rá. Most akkor a breton lord pegán minnek számít? Mi az egységtípusa “look out sir” szerint? Tehát kapja e pegák közt vagy sem?
Két dolog, ismét WoC ellen írtam listát (volt szabad 45 percem…). Véleményeket kérek ismét:
Lords:
Lord
Heartwood Lance
Shield
Armour of Agilulf
Virtue of Heroism
Horse
BSB
Gromril Greathelm
Horse
Questing Vow
Damsel
Horse
Lvl 2
Dispel Scroll
Damsel
á la nature
10 KotR (Lord and Damsel goes here)
FC
9 Knights Errant
Errantry Banner
5 Questing Knights (BSB goes here)
FC
9 Grail Knights
Full Command
Valorous Standard
3 Pegasus Knights
FC
29 Archers (here goes the foot Damsel)
Musician
Trebuchet
Trebuchet
Másik. Mennyire kezelnétek eretnekségnek egy Breton sereget az Empire könyv alapján? Alabárdos/dárdás az egyértelmű, a swordsmen gyalogos lovag, greatsword is, számszeríjász az számszeríjász (csak a bretonokhoz illő ruházattal/egyebekkel), puskás nincs/ugyanúgy, mint a számszeríjásznál, íjász/huntsmen egyértelmű, milícia a parasztok, lovagok egyértelmű, demigryphont kihagyom/konvertálom bretonra, a szekerek vagy relikvia, vagy kihagyom…vélemény?
Nagyon vicces jelenetet osztanék meg a közösséggel…
A minap Lord Emerald azt üzente, hogy még több lovag álljon szolgálatba, mert a hegyesfülű Nemes Tündikék támadni fognak. Így is lett és egy keskeny rég elfeledett sötét szorosban készült megállítani őket (3-as küldi Battle for the Pass és a sok kidobott spéci tereptárgy közül a legfontosabb a Mist Wreathed Swamp)!
“A felkelő nap sugarai nem hatoltak be a magasan tornyosuló, komor sziklafalak tövéhez, ahol a két sereg táborozott. Rég nem járt itt ember fia, de a gőgös tündéket meg kellett állítani. Talán a Káosz fertőzte meg elméjüket?! Mindegy is, a cél, hogy szót értsünk velük vagy, ha az nem megy visszazavarjuk őket a szigetükre.
Ügetésbe ugrattam lovamat és kíséretemmel együtt megindultam a szürkületi homályban. Ködpamacsok úsztak be a látóterünkbe és a többiek hangját is elnyelték, szinte csak a saját páncélom nyikorgását hallottam. Ekkor egy hatalmas árnyék vetült ránk, én ösztönösen balra kaptam a fejem, szerencsémre, mert ekkor egy óriási sas repült el alig pár méterrel felettünk. A bestia észrevett és visszafordult, hogy jelentse helyzetünket az ellenségnek. Ennek a fele sem tréfa gondoltam, ezért vágtát vezényeltem.
A lovam nagyot küzdött, minden egyes lépésért, mert a talaj megváltozott, fellazult. Egy mocsár szélén jártunk, feltételeztem, de különösebb figyelmet nem fordítottam rá. A következő pillanatban azonban ezt nagyon megbántam. Egy, kettő, majd egy tucatnyi vöröslő szembogár vette fel a sebességünket és haladt velünk párhuzamosan a ködben. Az alakokat, akihez tartoztak, nem tudtam kivenni, de a biztonság kedvéért elfelé vezettem tőlük a csapatomat, de már elkéstem. Villámgyors mozdulatokkal közeledtek és két hű lovagomat, már ki is rántották a nyeregből, mire elkiáltottam magam (mozgás fázisban Kezdeményezés/Initiative teszt az egységnek, különben D6 modellt elragadnak a Fimir-ek). Gyors egymásutánban módszeresen kiirtották kíséretemet, majd körbevettek. Hát itt ér véget a kalandom, kérdeztem a Tó Úrhölgyétől, majd kirántva kardomat, rájuk vetettem magam és együtt tűntünk el a ködben…”
A kezdeményezés teszt elrontása után 6-ost dobtam egy 6 fős egységre, amiben a generális volt, de ő is csak akkor élte volna túl, ha legalább 5-en vannak mellette, NEM számítva a bajnokot, így ő is elhalálozott, körülbelül az első kör első mozdulatában. Hát nem vicces?!
Továbbá a csata során dobott 25 db Veszélyes Terep Teszt/Dangerous Terrain Test-ből 10-et biztosan elrontottam (D6-on dobott 1-esre), így csapataim, igencsak megfogyatkozva értek oda az ellenfél vonalaihoz, ahol Teclis várta őket!
Ha már a questingre terelődött a szó...15 questing knight, esetleg belerakva egy great weaponos lovas hős, 3 mélyen, 5 szélesen működhet? Oldalbatámadáshoz pl., törpék ellen, magas T, ésatöbbi, meg egy Prophetess támogatással valahonnan.
Dawe egyrészt repcsis kari a pegás béla és beállhat ...
Ebben te biztos vagy?
BRB 97: itt felsorolja, hogy milyen osztagba nem lehet beállni karakternek, és megemlíti a flyer-eket is. Szóval hacsaknem nincs spec szabály, szerintem nem lehet.
Én a következőt szoktam használni 2400-on. ETC környezetben működött, de szerintem amúgy sem rossz:
LORD:
Breton Lord on Pegasus, Questing Vow, Shield
Virtue of Heroism, Heartwood Lance, Other Trickster’s Shard
(Ő egy remek monster killer/magányos kari/szekér/hadigép gyilkos, és supportolni sem utolsó! Na azért a pozícionálásához ész kell, de az sem egy nagy ördöngősség. Hátránya, hogy egyedül egy kockával nem bír el, és nem szereti az ágyúkat.)
Prophetess lvl. 4 (LIFE)
Warhorse
Verdant Heart, Crown of Command
(Ez a kislány a sereg szíve és lelke. Ő tart életben mindenkit. A LIFE buff-okkal védi a bretonokat T5/7-es lovagok 2+ 6/5++-al egész jól bírják. Illetve egy kissebb egységgel remek anvil a Crown of command miatt.)
HERO:
Bretonnian BSB
Warhorse
Dawnstone, Wyrmlance, Enchanted Shield
(Nos igen ő a kötelező BSB. Egész kellemesen bírja a csapkodást, de azért nem akármit. Buffal akármit is bírhat.)
Demsel of the Lady lvl.2 (BEAST)
Scroll
(Ez a kislány hátul áll egy kis paraszt kockában és ő az, aki megoldja, hogy az S3-as nyomorékok tudjanak ölni is a +1T+1S spellel. Illetve tekintve lvl.2, még egyéb buff-ot is nyomhat)
CORE:
11XKnight of the Realm
MS, Banner of Swiftness
(ide áll a BSB és próbálnak flankelni arra az osztagra amit a prophetess beragasztott, vagy becsattan a Knight Errantokkal egy másik kockába. Ő a steadfast elvevő osztag. Ja és BSB-vel imádnivaló, mikor egy regenes osztag hullik mint állat a wyrmlance miatt)
8XKnight of the Realm
MS
(Ez a Stubborn osztag. Prophetessel)
Dawe egyrészt repcsis kari a pegás béla és beállhat, de itt nem ez a lényeg hanem az, hogy nem hozhatna csak 1 osztagot, ha nincs pegás karakter a seregben