Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája

1 ennyiből: 37
1
Breton sereglista
Dátum: 2012-05-22 12:23   [ Eltüntet ]   [ # 288941 ]  
Veterán

Ma sikerült rátennem a mancsomat egy Fey Enchantressre, még a fémre, nem a failcastra. Szoktátok használni? Ill. ez a kérdés fennáll a többi spec karira is. A ződlovagról hallottam, hogy elég tápos az árához képest, és játszanak vele. A király rohadt drága, de 3000 pont fölött megéri hozni?

Aláírás 

Blogjaim:

Történelmi figuraelemzős, értékelős

”És mégis milyen az a breton könnyűlovas? Nincsen rajta sisak?”

Bérfestéssel zaklathattok éjjel-nappal!

[ Profil ]  
Dátum: 2012-05-04 07:41   [ Eltüntet ]   [ # 286269 ]  
Veterán

Emi nagyban füg attól hogy ki irja azt a könyvet mert pl az ogre tök jó lett és csak egy nem sokat használt régi osztagott tettek teljesen használhatatlanná a yetiket. De ha az irja aki a beastet vagy a TK/birodalom könyvet akkor régen rossz szegény seregnek.

[ Profil ]  
Dátum: 2012-05-04 06:02   [ Eltüntet ]   [ # 286264 ]  
Moderátor
kgb - 2012-04-15 21:35

Van look out sir lévén mind a unit, mind a karakter monstrous cavalry, de csak a sor szélére állhat, merthogy a base méret nem összeegyeztethető.

Erre is válaszolok, mert felmerült tegnap…

Igen van Look out sir, de csak ha 5 Demigriff van mellette (nem számítva a bajnokot), szóval szerintem az ötlet egy kicsit drága megvalósítást igényel! wink

MÁS:

Teszteltem az alább pedzegetett Birodalom ellen egyet 2400 pontból, de nem ETC megkötésekkel.

Tömören annyit mondanék, hogy az új irány, amit kiveséztünk a helyszínen Trafival egyszerűen röhejes. Mindazt, ami eddig volt legyengítették (az a pár state troop, a mortar, a pápamobil stb…), és amit az emberek már rég elfeledtek / kidobtak / átalakítottak, azokat erősítették (spearmen, lovagok, hellblaster) vagy kihoztak új “kötelező” modelleket (demigriff).

Ami velem szemben felállt, az egy kis tüzérséggel és tankkal megtámogatott, a kötelező hatalmas gyalogblokkot hozó breton sereg volt rengeteg lovassal, pegás karakterekkel.

A játék nagyon izgalmas és vicces jelenetekben bővelkedő volt, de szerintem a Birodalom kárára változott, hogy a hangsúly áthelyeződött a gyalogságról játékélmény szempontjából.

A meccs hőse Lord Emerald volt, aki végre közelharcba ért a Heroic Killing Blow-jával és először az ellenfél generálisát, aztán a tankot, majd pedig két demigriffet hasított ketté Trafi legnagyobb örömére. Végül összesen 4 osztag maradt a pályán (ebből egy BSB és egy 1 fős maradék), tehát iszonyú mészárszék volt, a mérleg mégis Trafi javára billent el.
Rám jellemző módon, ha 1-2 kockával kellett dobni, az általában 6-os lett és Trafi már tépte a haját, de a nagy átlagban túl sok mentőt rontottam el, ráadásul a nagy dobások a Törés Tesztjeimet is sújtották (konkrétan 3 kritikust, amiben összeomlott a jobb szárny illetve a középső részleg), pedig 6-7-8-akat kellett volna megdobni…

No mind1, legközelebb visszavágok, de a mi seregkönyvünktől már előre félek drága breton generális társaim, mert ha minket is képesek ENNYIRE elszúrni, akkor a játéknak nem sok jövőt jósolok… :(

Aláírás 

“There is only one war open to mankind, and that is the war against our extinction…” /Isaac Asimov/

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-15 21:35   [ Eltüntet ]   [ # 284033 ]  
Veterán

Van look out sir lévén mind a unit, mind a karakter monstrous cavalry, de csak a sor szélére állhat, merthogy a base méret nem összeegyeztethető.

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-15 18:34   [ Eltüntet ]   [ # 284010 ]  
Veterán

Jogos a pont.
Akkor maradjunk az empire captain pegán, a demigriff lovasság közt. Csupán az elmélet levezetése miatt. smile

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-15 17:59   [ Eltüntet ]   [ # 284003 ]  
Veterán
Szaka - 2012-04-15 17:20

Felmerült egy kérdés bennem. Breton lord royal pegán (monstrous beast) beáll egy pega egységbe(monstrous cavarly). Tudom hogy eddig nem állhatott be, de a 8. szabálykönyv csak a chariot és monster háton lovaglóknak tiltja az egységbe állást a sima repülőknek nem.

A monstrous beast leírásánál az szerepel ha karakter ül rajta akkor a monstrous cavarly szabályai érvényesek rá. Most akkor a breton lord pegán minnek számít? Mi az egységtípusa “look out sir” szerint? Tehát kapja e pegák közt vagy sem?

Szaka, valóban beállhat osztagba, bár pegán ül, de nem tud beállni repülő osztagba karakter (BRB 97 “what unit I can join”).

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-15 17:20   [ Eltüntet ]   [ # 283998 ]  
Veterán

Felmerült egy kérdés bennem. Breton lord royal pegán (monstrous beast) beáll egy pega egységbe(monstrous cavarly). Tudom hogy eddig nem állhatott be, de a 8. szabálykönyv csak a chariot és monster háton lovaglóknak tiltja az egységbe állást a sima repülőknek nem.

A monstrous beast leírásánál az szerepel ha karakter ül rajta akkor a monstrous cavarly szabályai érvényesek rá. Most akkor a breton lord pegán minnek számít? Mi az egységtípusa “look out sir” szerint? Tehát kapja e pegák közt vagy sem?

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-14 15:10   [ Eltüntet ]   [ # 283892 ]  
Veterán

Két dolog, ismét WoC ellen írtam listát (volt szabad 45 percem…). Véleményeket kérek ismét:

Lords:
Lord
Heartwood Lance
Shield
Armour of Agilulf
Virtue of Heroism
Horse

BSB
Gromril Greathelm
Horse
Questing Vow

Damsel
Horse
Lvl 2
Dispel Scroll

Damsel
á la nature

10 KotR (Lord and Damsel goes here)
FC

9 Knights Errant
Errantry Banner

5 Questing Knights (BSB goes here)
FC

9 Grail Knights
Full Command
Valorous Standard

3 Pegasus Knights
FC

29 Archers (here goes the foot Damsel)
Musician

Trebuchet

Trebuchet

Másik. Mennyire kezelnétek eretnekségnek egy Breton sereget az Empire könyv alapján? Alabárdos/dárdás az egyértelmű, a swordsmen gyalogos lovag, greatsword is, számszeríjász az számszeríjász (csak a bretonokhoz illő ruházattal/egyebekkel), puskás nincs/ugyanúgy, mint a számszeríjásznál, íjász/huntsmen egyértelmű, milícia a parasztok, lovagok egyértelmű, demigryphont kihagyom/konvertálom bretonra, a szekerek vagy relikvia, vagy kihagyom…vélemény?

Aláírás 

Blogjaim:

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-03 07:34   [ Eltüntet ]   [ # 282523 ]  
Veterán

Emi, te még meglepődsz? smile Mem értelek smile csak egy átlagos játéknapod :D

(egyébként nagyon köszi az izgalmas és élvezetes beszámolót! smile )

Aláírás 

Csaták, taktikák, agymenések a hobbiról (WHFB, 40K, EDEN, MALIFAUX, hírek, csataleírások, ismertetők, minden)

[ Profil ]  
Dátum: 2012-04-03 06:13   [ Eltüntet ]   [ # 282520 ]  
Moderátor

Hihi, huhu, háhá grin

Nagyon vicces jelenetet osztanék meg a közösséggel…

A minap Lord Emerald azt üzente, hogy még több lovag álljon szolgálatba, mert a hegyesfülű Nemes Tündikék támadni fognak. Így is lett és egy keskeny rég elfeledett sötét szorosban készült megállítani őket (3-as küldi Battle for the Pass és a sok kidobott spéci tereptárgy közül a legfontosabb a Mist Wreathed Swamp)!

“A felkelő nap sugarai nem hatoltak be a magasan tornyosuló, komor sziklafalak tövéhez, ahol a két sereg táborozott. Rég nem járt itt ember fia, de a gőgös tündéket meg kellett állítani. Talán a Káosz fertőzte meg elméjüket?! Mindegy is, a cél, hogy szót értsünk velük vagy, ha az nem megy visszazavarjuk őket a szigetükre.

Ügetésbe ugrattam lovamat és kíséretemmel együtt megindultam a szürkületi homályban. Ködpamacsok úsztak be a látóterünkbe és a többiek hangját is elnyelték, szinte csak a saját páncélom nyikorgását hallottam. Ekkor egy hatalmas árnyék vetült ránk, én ösztönösen balra kaptam a fejem, szerencsémre, mert ekkor egy óriási sas repült el alig pár méterrel felettünk. A bestia észrevett és visszafordult, hogy jelentse helyzetünket az ellenségnek. Ennek a fele sem tréfa gondoltam, ezért vágtát vezényeltem.

A lovam nagyot küzdött, minden egyes lépésért, mert a talaj megváltozott, fellazult. Egy mocsár szélén jártunk, feltételeztem, de különösebb figyelmet nem fordítottam rá. A következő pillanatban azonban ezt nagyon megbántam. Egy, kettő, majd egy tucatnyi vöröslő szembogár vette fel a sebességünket és haladt velünk párhuzamosan a ködben. Az alakokat, akihez tartoztak, nem tudtam kivenni, de a biztonság kedvéért elfelé vezettem tőlük a csapatomat, de már elkéstem. Villámgyors mozdulatokkal közeledtek és két hű lovagomat, már ki is rántották a nyeregből, mire elkiáltottam magam (mozgás fázisban Kezdeményezés/Initiative teszt az egységnek, különben D6 modellt elragadnak a Fimir-ek). Gyors egymásutánban módszeresen kiirtották kíséretemet, majd körbevettek. Hát itt ér véget a kalandom, kérdeztem a Tó Úrhölgyétől, majd kirántva kardomat, rájuk vetettem magam és együtt tűntünk el a ködben…”

A kezdeményezés teszt elrontása után 6-ost dobtam egy 6 fős egységre, amiben a generális volt, de ő is csak akkor élte volna túl, ha legalább 5-en vannak mellette, NEM számítva a bajnokot, így ő is elhalálozott, körülbelül az első kör első mozdulatában. Hát nem vicces?! wink

Továbbá a csata során dobott 25 db Veszélyes Terep Teszt/Dangerous Terrain Test-ből 10-et biztosan elrontottam (D6-on dobott 1-esre), így csapataim, igencsak megfogyatkozva értek oda az ellenfél vonalaihoz, ahol Teclis várta őket! smile

Aláírás 

“There is only one war open to mankind, and that is the war against our extinction…” /Isaac Asimov/

[ Profil ]  
Dátum: 2012-03-26 18:45   [ Eltüntet ]   [ # 281525 ]  
Veterán

Normál esetben a törpék gw-vel tolják ebben a kiadásban, szóval annyira nem is magas az a T.

Aláírás 

There is no “overkill.” There is only “open fire” and “time to reload.”

[ Profil ]  
Dátum: 2012-03-26 13:57   [ Eltüntet ]   [ # 281482 ]  
Veterán

Ha már a questingre terelődött a szó...15 questing knight, esetleg belerakva egy great weaponos lovas hős, 3 mélyen, 5 szélesen működhet? Oldalbatámadáshoz pl., törpék ellen, magas T, ésatöbbi, meg egy Prophetess támogatással valahonnan.

Aláírás 

Blogjaim:

[ Profil ]  
Dátum: 2012-03-26 11:24   [ Eltüntet ]   [ # 281461 ]  
Veterán

Jó oké igaz luzer vagyok elfogadom. Utánaolvastam valóban görög van a falóban.

Amúgy nem tom miért adtam a srácnak questing vow-t :S
Igazából nincs rá szüksége

Aláírás 

I’m gonna stomp ‘em to dust! I’m gonna grind their bones! I’m gonna burn down dere towns and cities! I’m gonna pile ‘em up inna big fire and roast ‘em! I’m gonna bash ‘eads, break faces and jump up and down on da bits dat are left. An’ den I’m gonna get really mean!
WHAAAAAAAAAAGHHH!!!!!

[ Profil ]  
Dátum: 2012-03-26 10:42   [ Eltüntet ]   [ # 281451 ]  
Veterán

Nem állhat be, és a questing wow miatt lándzsát sem hordhat.

[ Profil ]  
Dátum: 2012-03-26 06:42   [ Eltüntet ]   [ # 281409 ]  
Veterán

A pegás lord nem állhat be pega osztagba, asszem hetedikbe sem. Csak a limit eltörlése miatt raknám be, meg azért így is tud alkotni a srác smile

Aláírás 

Blogjaim:

[ Profil ]  
Dátum: 2012-03-26 04:04   [ Eltüntet ]   [ # 281404 ]  
Veterán

7.-ben még tutira beállhatott aztán nem tom h spec miatt vagy nem

Aláírás 

I’m gonna stomp ‘em to dust! I’m gonna grind their bones! I’m gonna burn down dere towns and cities! I’m gonna pile ‘em up inna big fire and roast ‘em! I’m gonna bash ‘eads, break faces and jump up and down on da bits dat are left. An’ den I’m gonna get really mean!
WHAAAAAAAAAAGHHH!!!!!

[ Profil ]  
Dátum: 2012-03-26 00:00   [ Eltüntet ]   [ # 281401 ]  
Veterán
w1ck - 2012-03-25 21:59

Dawe egyrészt repcsis kari a pegás béla és beállhat ...

Ebben te biztos vagy?

BRB 97: itt felsorolja, hogy milyen osztagba nem lehet beállni karakternek, és megemlíti a flyer-eket is. Szóval hacsaknem nincs spec szabály, szerintem nem lehet.

[ Profil ]  
Dátum: 2012-03-25 22:02   [ Eltüntet ]   [ # 281396 ]  
Veterán

Én a következőt szoktam használni 2400-on. ETC környezetben működött, de szerintem amúgy sem rossz:

LORD:

Breton Lord on Pegasus, Questing Vow, Shield
Virtue of Heroism, Heartwood Lance, Other Trickster’s Shard
(Ő egy remek monster killer/magányos kari/szekér/hadigép gyilkos, és supportolni sem utolsó! Na azért a pozícionálásához ész kell, de az sem egy nagy ördöngősség. Hátránya, hogy egyedül egy kockával nem bír el, és nem szereti az ágyúkat.)

Prophetess lvl. 4 (LIFE)
Warhorse
Verdant Heart, Crown of Command
(Ez a kislány a sereg szíve és lelke. Ő tart életben mindenkit. A LIFE buff-okkal védi a bretonokat T5/7-es lovagok 2+ 6/5++-al egész jól bírják. Illetve egy kissebb egységgel remek anvil a Crown of command miatt.)

HERO:

Bretonnian BSB
Warhorse
Dawnstone, Wyrmlance, Enchanted Shield
(Nos igen ő a kötelező BSB. Egész kellemesen bírja a csapkodást, de azért nem akármit. Buffal akármit is bírhat.)

Demsel of the Lady lvl.2 (BEAST)
Scroll
(Ez a kislány hátul áll egy kis paraszt kockában és ő az, aki megoldja, hogy az S3-as nyomorékok tudjanak ölni is a +1T+1S spellel. Illetve tekintve lvl.2, még egyéb buff-ot is nyomhat)

CORE:
11XKnight of the Realm
MS, Banner of Swiftness
(ide áll a BSB és próbálnak flankelni arra az osztagra amit a prophetess beragasztott, vagy becsattan a Knight Errantokkal egy másik kockába. Ő a steadfast elvevő osztag. Ja és BSB-vel imádnivaló, mikor egy regenes osztag hullik mint állat a wyrmlance miatt)

8XKnight of the Realm
MS
(Ez a Stubborn osztag. Prophetessel)

9XKnight Errant
MS, Errantry banner
(Szintén flankelni próbál)

10XPeasant Bowmen
M, Braziers
(Regen elvételre a Trevünek)

10XPeasant Bowmen
M, Braziers

34XMen@Arms
MS
(Ide megy a daemsel)

SPEC:

3XPegasus
MS

3XPegasus
MS

RARE:

1XTrebuchet

Szerintem ez kiegyensúlyozott és műkszik. Persze alakítható, node kellemes

Aláírás 

WHAAAAAAAAAAGHHH!!!!!

[ Profil ]  
Dátum: 2012-03-25 21:59   [ Eltüntet ]   [ # 281395 ]  
Veterán

Dawe egyrészt repcsis kari a pegás béla és beállhat, de itt nem ez a lényeg hanem az, hogy nem hozhatna csak 1 osztagot, ha nincs pegás karakter a seregben wink

Aláírás 

WHAAAAAAAAAAGHHH!!!!!

[ Profil ]  
Dátum: 2012-03-25 21:37   [ Eltüntet ]   [ # 281392 ]  
Veterán
zirrian - 2012-03-25 21:13

Lehet, hogy a jövőben 2*5 fővel fogom futtatni őket pegás lorddal

Ha jól tudom(lehet hogy tévedek) de csak spec képességgel állhat be repülő karakter repülő egységbe(ilyen spec. szabály pl.: a Terradonoknak van.)

Dawe

[ Profil ]  

1 ennyiből: 37
1

Ogre Kingdoms ››