Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája
 
 
1 ennyiből: 78
1
Filmsarok
Dátum: 2018-01-22 23:37   [ Eltüntet ]   [ # 471929 ]  
Veterán

sikerult megnezni a Thor 3-at.
Meglepodtem. Szokasos unalmas marvel mozit vartam minden extra nelkul.
Es bar tortenet nem egy vilagcsucs, de egesz jol mukodik erdekes fordulattal a vegen.

Ami legjobban tetszett, hogy inkabb a galaxis orzoi/deadpool szinten veszi komolyan magat. Eleg sok helyen lehetett nevetni a filmen. Nem is annyira kaland/scifi/szuperhosos akarmi, mint inkabb egy akcio komedia.

 Aláírás 

Festesek (kepek)

Seregek (lista)

Song of the Stars

[ Profil ]  
Dátum: 2018-01-06 09:23   [ Eltüntet ]   [ # 471409 ]  
Veterán
zirrian - 2018-01-05 19:39
dinnyeTM - 2018-01-05 10:47

Az hőbörgők pont azért hőbörögnek, mert ők a klasszikus SW-t várták és most azért verik a mellüket, mert nem azt kapták, amit vártak (the epic tales of Skywalker Lajos).

Erre inkább nem írok semmit, mert megint bannolnak.

Én bírom a kritikát. Freddy írásával is hol egyet értek, hol nem. De a “SW a Pilisben”-t elloptam, ezzel jó lesz még idegesíteni a sírós kislányokat :D, akik szerint a 7 az bármilyen formában is használhatónja tűnne akár a kanyarból is.

 Aláírás 

We’re not here to destroy THE game, we’re here to destroy YOUR game

As you know, the key to victory is the element of surprise. Surprise!

[ Profil ]  
Dátum: 2018-01-05 19:39   [ Eltüntet ]   [ # 471394 ]  
Veterán
dinnyeTM - 2018-01-05 10:47

Az hőbörgők pont azért hőbörögnek, mert ők a klasszikus SW-t várták és most azért verik a mellüket, mert nem azt kapták, amit vártak (the epic tales of Skywalker Lajos).

Erre inkább nem írok semmit, mert megint bannolnak.

 Aláírás 

Blogom:

Történelmi figuraelemzős, értékelős, tanácsadós, örömködős

Ha akad régi Warzone figurád, ne habozz értesíteni.

[ Profil ]  
Dátum: 2018-01-05 15:54   [ Eltüntet ]   [ # 471379 ]  
Veterán

Nekem nagyon nem tetszett az új SW. (SPOILER)

A legrosszabb az volt, ahogy a történetből hiányzott a léptékarányosság. A klasszikus trilógiában ez jól megvolt: a felkelés és a Birodalom sztálingrádi, majd kurszki csatája, aminek vannak fókuszpontjai erdőben kommandózással meg fénykardpárbajjal, és van egy nagy háttre űrben harcoló kurvanagy hajókkal. Az előzménytrilógiában is megvolt ez: hogyan lesz a naboo-i konfliktusból galaxisméretű háború. Itt meg össze-vissza ugráltak. Eldöntjük a galaxis sorsát- azzal, hogy egy darab birodalmi hajó utolér-e egy darab lázadó hajót. Megvívjuk a mindent eldöntő utolsó csatát- nyolc lépegetővel 5 olyan repülő basz ellen. Megmentjük a lázadók vezérkarát: kimegyünk a bunkiból a titkos ajtón, de jajj, leomlottak a kövek.
Emellett valahogy nem is tudta átérezni az ember az egész konfliktus fontosságát. Valahogy csak így az űrben (jó, igen, de értitek) lebegett az egész: egyik párt harcol a másik párt ellen valahol- elvileg egy galaxisért, amiből viszont semmit nem látunk. Mind a klasszikus trilógia Birodalma, mind az előzménytrilógia háborúja ott volt a világban- a rohamosztagosok Mos Eisley ucáin, az okoskodó szenátorok minden bolygóról, a droidok és a klónok a 66-os parancsos jelenetben. Itt meg- baszódnak az űr közepén, meg mindenféle néptelen bolygókon, a konfliktus jelentősége max szavak szintjén van meg- sehol nemhogy egy város, de egy gungan, vagy ewok, akit konkrétan meg kéne menteni. Már csak az új univerzumot is ennél sokkal jobban be kellett volna mutani.
És nekem a látvány se tetszett. A hetedik rész külön is mindennek az alja volt, Star Wars a Pilisben, wtf. Nekem nagyon hiányoztak azok a grandiózus tájképek, amik az előzménytrilógia látványvilágát meghatározták- valahogy az egész sokkal kisszerűbbnek érződött vizuálisan is. Effektek ide, vagy oda, az embernek végig az volt az érzése, hogy itt most az a bizonyos negyedik világháború folyik, amit a harmadik után kövekkel és botokkal vívnak meg, ráadásul néhány senkihez nem kötődő ember egy olyan célért, ami harmincukon kívül senkit nem érdekel.

A humor, ahogy már írták is, néhol jó volt, néhol pedig kifejezetten erőltetett- és nem azért, mert szar poénok voltak, hanem sokszor helyzet- és karakteridegenek. A távol-keleti szál erőltetése egyértelműen üzleti húzás, az elmúlt pár évben nagyon durván benne van minden nagy költségvetésű filmben- ha nem is konkrét karakter formájában.

És nem úgy általában az új Star Warsok nem tetszenek, a Rogue One pl kifejezetten jó volt.

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
Dátum: 2018-01-05 12:17   [ Eltüntet ]   [ # 471372 ]  
Veterán

Hát, az én véleményem az Uccsó Jedikről hogy a készítőgárdán nagyot spórolt az Egér, pedig nem kellett volna. Vagy a sztorit kellett volna egyszerűre venni mint az Ébredő Erőnél, hogy a Tesco Gazdaságos írók és rendező meg tudjon birkózni a feladattal.

Monnyuk azt megadom hogy ha ebből csináltak volna egy BR2049 szintű művet akkor lehet hogy már kitört volna a 3. világháború.

 Aláírás 

AtomMaki megmutatja a fény erejét!
KAAA- ,......-*-......, -POOOWWW

[ Profil ]  
Dátum: 2018-01-05 10:47   [ Eltüntet ]   [ # 471371 ]  
Veterán

Rose Tico egy tanulság volt. Rá Finn karakterének volt szüksége, hogy tovább tudjon lépni a végletekben való gondolkodásból. Semmi baj nem volt vele, sosem értettem a gyűlöletet iránta.
Az egész első rend el van rontva már a 7tel kezdve, köszönjétek meg Jar Jar Abramsnek.
DJ szerepe végtelenül egyszerű volt. 1 kontraktor, akit felbéreltek 1 munkára, cserébe minimális nevelési töltet a 2 idealista kölöknek. Egy rávetítése a valóságnak, hogy nem minden fekete fehér és nem lehet egyszerűen definiálni, hogy ki a jó és ki a gonosz.

Kiindulva a 7 nettó fasságcunamijától, az itteni dramat és forgatókönyv hibákat simán rákenem Jar Jarra, hisz producerkedett, ergó belepofázott (maradtál volna kussban te barom).

Az hőbörgők pont azért hőbörögnek, mert ők a klasszikus SW-t várták és most azért verik a mellüket, mert nem azt kapták, amit vártak (the epic tales of Skywalker Lajos).
Snokeot a 3ben illik kifejteniük, Phasmával teljesen egyetértek. Szegény csajt nagyon átverhették (kivéve, ha megfizették).

 Aláírás 

We’re not here to destroy THE game, we’re here to destroy YOUR game

As you know, the key to victory is the element of surprise. Surprise!

[ Profil ]  
Dátum: 2018-01-05 10:34   [ Eltüntet ]   [ # 471370 ]  
Veterán

Mindjárt itt az új fórummotor, amikor az egész hóbelevanc archiválva lesz, és már bő 4 hét eltelt a premier óta; talán bocsánatos bűn, ha előveszem

AZ UTOLSÓ JEDIK-et. (még mindig kvázi-spoiler-mentesen, hátha valaki még nem látta)

Ami jó:
+ A nyitójelenet. Istenem, az első 10 percben minden benne van, ami miatt anno kiskamaszként, a keszthelyi mozi székében lapulva a Birodalom visszavág alatt megszerettem a SW-t. Akció, dráma, űrcsata, Poe dob egy piros manővert, BB8 vicces pillanatai, önfeláldozás, Leia megmenekül, hajót lebombázzák, fakkje!
+ A látvány. Talán fura egy ekkora költségvetésnél felemlegetni, de tényleg az utolsó képkockáig minden a helyén van. Mindannyian láttatok már rossz, vagy nem jól megoldott CGI jeleneteket a filmekben. Na, itt egy pedig sem fordult meg a fejemben, hogy akkor mi lehetett makett, mi blue screen, vagy éppen maszkba öltöztetett színész.
+ A zene. Ez az amiben nem bír hibázni a sorozat. A TFA témák visszatérése különösképp szívmelengető.
+ Az irányváltás. Egyelőre pozitívként élem meg a film fő sodorvonalát, miszerint vezessük ki a régit, és hozzuk be az újat. “Nincs szükségetek Luke Skywalkerre” - és könnyen meglehet, igaza van. Van élet a SW univerzumban a klasszikus trilógián kívül is. Persze, lehet mondani, hogy ez Rian Johnson promója a saját trilógiájához, de anno meg JJ Abramst vádolták azzal, hogy nem mert egyéni, önálló lépéseket tenni, csak csinált egy New Hope remake-et. Szóval szorítok neki.
+ Luke, Leia és Rey. A két nagy öreghez egyértelműen Riley tudott felnőni. Boyega és Isaac sem volt rossz, de nekem messze kiemelkedett az ő alakítása.
+ Admiral Holdo utolsó jelenete. Baaaazzzzeeeeeeg…
+ Hoth Battle remastered. A negatívumoknál emlegetett részt leszámítva minden pillanatát szerettem. Igen, a lezárást is.

Ami meh:
0 A humor. Hol működik, hol nem. Ugyanez a helyzet a kikacsintásokkal a korábbi részekre. A kettős naplementés jelenet ha lehet, itt még szívbe markolóbb, de Finn “Rebel Scum” egysorosa valahogy nem jött át.
0 Adam Driver. Hol működik, hol nem. Heroikus pillanataiban abszolúte szerethető, gonoszként komolyan vehetetlen, még mindig. Ahogy Snoke is megmondta, sisakos hisztispicsa.
0 Az elpazarolt karakterek. DJ, Snoke, Phasma. Valamit hozzátesznek a film egészéhez, de ekkora hosszúságban bőven lehetett volna még mit kezdeni velük - főként Snoke-kal. És Leia… Tudjuk, mi történt vele a való életben, és (SPOILER) itt lett volna lehetőség a méltó elbúcsúzásra, úgy, hogy annak történetileg is súlya legyen. Ehelyett az egész film legnevetségesebb jelenetébe tették bele szegény Fishert.

Ami nem
- Rose Tico. Huhh. Próbálnék érzelem-mentesen nyilatkozni róla, és nem beállni a mindenért fröcsögők sorába, de bevallom, masszívan drukkoltam azért, hogy ne érje meg a film végét. Semmire sem jó töltelék-karakter, idegesítő dialógusokkal, full logikátlan döntések sorozatával, és a film legjobb jeleneteit vágja tönkre a jelenléte. Az elején azért is háborogtam , hogy “persze, kell egy kínai is, csak hogy a Távol-Keleten is jobban pörögjön a film” (egyébként vietnami). Aztán végiggondolva, szegény kislány nem tehet róla, hogy ennyire idióta szerepet adtak neki. Lehetne ő fehér férfi, vagy antropomorf űrlény, a karakter alapjaiban van elrontva. Jar Jart legalább végig egy comic relief-nek szánták (hogy ez hogy sikerült, azt mindenki döntse el maga), de őneki konkrétan akartak mondanivalót adni; csak ez nekem baromira nem jött át. És a forgatókönyv sem segíti a dolgot.
- Oh, igen, az írók is szégyelljék magukat. Pár helyen katasztrofálisan szar scriptet raktak össze. Egyik pillanatban “hehe, lúzer Első Rend, hülye Hux, röhögjünk rajtuk”, a másik pillanatban érezz mély megvetést és szánalmat a kizsákmányolt munkásosztály miatt, és dühöt a szemét fegyverkereskedők miatt. Persze, működhetnének ezek a kiszólások, csak egy hiteles(ebb) dramaturg és forgatókönyv segítségével. A többibe a spoiler-veszély miatt nem megyek bele.

Összességében? 6,5/10. Sokfelé írták, hogy az egyik legmegosztóbb Star Wars mozi, és nekem is valahogy ez az érzésem az első vetítés után. Tipikus se veled, se nélküled állapot. Vannak szerethető részei. Vannak NAGYON szerethető részei. És vannak azok, ami közben megáll a popcorn a kezedben, és kérdezed, hogy ezt miért kellett.

 Aláírás 

Hive mind says: Nerfing is temporary, 5* paintjob is eternal.

Deadzone magyarul - másold be a linket:
https://mega.co.nz/#!NctwSBjQ!XiiEsnlQQaeLfEIz0FVDR29Jz_wCa18ndviFBodJ0Cw

Klubtársak blogja, F:A, Flames of War, meg sok minden más

[ Profil ]  
Dátum: 2017-12-14 13:32   [ Eltüntet ]   [ # 470989 ]  
Veterán

Ha már “magát-nem-komolyan-vevős” szuperhősfilm kategória, Guardians of the Galaxs 2 után ajánlom röhögős családdal nézős filmnek a Thor Ragnarököt.

 Aláírás 

Kabaman Blogja - Gates of Hell

[ Profil ]  
Dátum: 2017-12-14 13:00   [ Eltüntet ]   [ # 470988 ]  
Veterán
Zsolti - 2017-12-14 09:35

Szerintem az első rész kifejezetten unalmas és értelmetlen. Lehet azt is gyerekként kellett volna nézni, akkor sokkal jobb lett volna.

regen nem kedveltem az elso reszt.
Iden valahogy elokerult a rendezoi valtozat, gondoltam megprobalom megnezni ujra.
Most kimondottan tetszett.
Fene tudja, korabban szvsz a film fele nem esett le, hogy mi is tortenik/mirol szol.

Kicsit hasonlo, mint a watchmen. Amikor eloszor lattam nagy kupac ***-nak gondoltam, most meg az egyik legjobb szuperhosos filmnek.

 Aláírás 

Festesek (kepek)

Seregek (lista)

Song of the Stars

[ Profil ]  
Dátum: 2017-12-14 11:51   [ Eltüntet ]   [ # 470986 ]  
Veterán

Nem, azt is fáradtan, éjjel kell nézni, mint mondjuk a Stalkert vagy az Apokalipszis most rendezői változatát. Én legalábbis sokkal fogékonyabb vagyok az ilyen jellegű filmekre “félholttan”.

 Aláírás 

There is no “overkill.” There is only “open fire” and “need to reload.”

Kis sablon, nagy sablon, ágyú...

[ Profil ]  
Dátum: 2017-12-14 09:35   [ Eltüntet ]   [ # 470980 ]  
Veterán
Agony - 2017-10-28 18:48

Tegnap megnéztem a Szárnyas fejvadász 2049-et. A legtöbbet talán az árulja el, hogy időnként horkoltak mögöttem. A legnagyobb probléma, hogy egy csomó elemet beleerőltettek az “előző” részből. De amik annak egyedi hangulatot adtak, itt sajnos nem működnek, vontatottá, egyhangúvá teszik a filmet. Ráadásul a sztori is elég silány, gyenge kis csavarral a végén. Western-film utánérzésű befejezéssel. A zene jó. Azt is az “első” részből vették át, de szerencsére nem rontották el.

Szerintem az első rész kifejezetten unalmas és értelmetlen. Lehet azt is gyerekként kellett volna nézni, akkor sokkal jobb lett volna.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-12-14 07:52   [ Eltüntet ]   [ # 470979 ]  
Veterán
MAXXxxx - 2017-12-13 21:34

Dunkirk:
uhh, imdb es tarsai pontszama ellenere ez szornyu volt. Es ez alatt nem szornyen jot, inkabb szornyen unalmast, pontatlant, stb ertek.
Az egesz film kb ennyi:
- katonak varnak az evakuaciora, jon a tuzerseg/bombazo, paran meghalnak, hajo amire szallnanak elsullyed
- fenti kb 10-15 percenkent megismetlodik, mig 106-ik percben vegre veget er a film.

az egesz kb olyan, mint a rosszabb 40k SM regenyek, ahol az elso oldaltol az utolsoig csak a harc leiras van, minden mas nelkul.

Mondjuk a film pozitivuma, hogy se szerelmi szal, se aktualpolitika, se PC.

Viszont Hans Zimmer zene, shepherd effektussal (tudjátok amikor nő állandóan a feszültség és lehet rá gyúrni). smile

 Aláírás 

Kabaman Blogja - Gates of Hell

[ Profil ]  
Dátum: 2017-12-14 07:36   [ Eltüntet ]   [ # 470978 ]  
Veterán
MAXXxxx - 2017-12-13 21:34

Dunkirk:

Mondjuk a film pozitivuma, hogy se szerelmi szal, se aktualpolitika, se PC.

HA úgyvesszük, a puskagolyók PC-k, nekik mindenki ugyanolyan :D

 Aláírás 

We’re not here to destroy THE game, we’re here to destroy YOUR game

As you know, the key to victory is the element of surprise. Surprise!

[ Profil ]  
Dátum: 2017-12-13 21:34   [ Eltüntet ]   [ # 470973 ]  
Veterán

Dunkirk:
uhh, imdb es tarsai pontszama ellenere ez szornyu volt. Es ez alatt nem szornyen jot, inkabb szornyen unalmast, pontatlant, stb ertek.
Az egesz film kb ennyi:
- katonak varnak az evakuaciora, jon a tuzerseg/bombazo, paran meghalnak, hajo amire szallnanak elsullyed
- fenti kb 10-15 percenkent megismetlodik, mig 106-ik percben vegre veget er a film.

az egesz kb olyan, mint a rosszabb 40k SM regenyek, ahol az elso oldaltol az utolsoig csak a harc leiras van, minden mas nelkul.

Mondjuk a film pozitivuma, hogy se szerelmi szal, se aktualpolitika, se PC.

 Aláírás 

Festesek (kepek)

Seregek (lista)

Song of the Stars

[ Profil ]  
Dátum: 2017-10-28 18:58   [ Eltüntet ]   [ # 469842 ]  
Veterán

errol jut eszembe, DC begyorsitott rajzfilmben, egesz gyors egymasutanban 2-t is kiadtak.

A 2 cim: Batman es Harley Quinn, Batman vs Two Faces.

Mindkettot tudom ajanlani a bennuk levo humor miatt.

A ketarc kisse fajdalmas, de ha valaki latott mar reszt a 60-as evek beli Adam West-es Batmanbol… nos eleg jol hozza azt a debil hangulatot. Raadasul a szinkronhang maga AW.

A Harley viszont kimondottan jo, ahogy Quinn kisse elmebeteg modon osszedolgozik Batmannal, hogy megmentsek a vilagot.
Jopar olyan poen van benne, ami miatt korhatarosnak kellene lennie a filmnek (lehet, hogy az is, nem neztem)

 Aláírás 

Festesek (kepek)

Seregek (lista)

Song of the Stars

[ Profil ]  
Dátum: 2017-10-28 18:48   [ Eltüntet ]   [ # 469841 ]  
Veterán

Tegnap megnéztem a Szárnyas fejvadász 2049-et. A legtöbbet talán az árulja el, hogy időnként horkoltak mögöttem. A legnagyobb probléma, hogy egy csomó elemet beleerőltettek az “előző” részből. De amik annak egyedi hangulatot adtak, itt sajnos nem működnek, vontatottá, egyhangúvá teszik a filmet. Ráadásul a sztori is elég silány, gyenge kis csavarral a végén. Western-film utánérzésű befejezéssel. A zene jó. Azt is az “első” részből vették át, de szerencsére nem rontották el.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-09-11 10:22   [ Eltüntet ]   [ # 468412 ]  
Veterán

nnu par filmet bepotoltam az utobbi idobol. Eloszor a gyengebbek:

Karib Tenger 5: nem olyan rossz, mint ahogy a kritikusok irjak, de nagyon jo sem. Olyan 1x nezheto mozi. A 4-ik resznel mondjuk jobb.

Mumia: naggyon gaz. Bar a bukasat tekintve megmenekultunk a “dark world” univerzumtol (1 vilagban a mumia, farkasember, drakula, lathatatlan ember, Mr Hyde, stb). Foszereplo menjen inkabb vissza MI filmekhez, ott meg kb nezheto.

Galaxis orzoi 2: mindenkepp ajanlom. Legerosebb pontja, hogy onmagat sem veszi komolyan igy jopar jelenet szuperhos parodianak tunik.

——————————-

Es ketto japanbol, amiket nagyon ajanlok fuggetlenul attol, hogy se szuperhosok, se idegenek, se haboru, se terroristak, se hasonlok nincsenek bennuk. Igazabol meglehetosen elternek mind a Hollywoodi szennytol, mind az europaban megszokott animektol (dragonball, one piece, naruto mint legelterjedtebb/ismertebb harmas talan)

Az elso a “Kimi no na wa (Your Name)” cimu anime 2016-bol. Az alaphelyzet nagyon egyszeru egy japan videki kisvarosban elo lany es egy tokioi fiu tudata minden elalvaskor kicserelodik, igy kb minden masnap a masik eletet elik a masik testeben. Ez onmagaban okoz par erdekes helyzetet, de a tortenet akkor kap igazan erore, amikor a fiu megprobalja megkeresni a lanyt es kiderul, hogy a kisvarost (es kb osszes lakosat) 3 eve pusztitotta el egy meteor…

A masikat tegnap este neztem: “Koe no Katachi (Silent Voice)” (2016-os film). Nagyon utott.
A tortenet alapban eleg egyszeru. Egy fiatal fiu ki van rekesztve az osztalytarsai kozul, mivel korabban (altalanosban) az uj tanulot (egy suket lanyt) terrorizalt (angolban bully, nem tudom mi a legjobb magyar szo ra). Kozepiskola vege fele megprobalja helyretenni a hibait es ujra baratokra/megbocsajtasra lelni.

Mondjuk a sztori ugy indul, hogy mindentol megszabadul, majd ongyilkos probal lenni, de megsem mer ugrani a hidrol. Ezutan az altalanos iskolai resz (bevezeto) kb az elso 20 perc a 2 oras filmbol ami bemutatja azt, hogy milyen volt elotte. A film tobbi resze azt mutatja, ahogy megprobalja helyrehozni, amit akkor gyerekkent elrontott.

Nem is annyira a tortenet bonyolultsaga ami tetszett ami, bar par csavar van benne, nem a legosszetettebb dolog, hanem ahogy eloadja a dolgot es a szereplok kozti kapcsolatok.

Megnezeshez erdemes bekesziteni egy doboz csebkendot, kellhet. smile

Mindketto kinezete sem rossz, szoval a rajzok/hatterek/szereplok meg jol is vannak megrajzolva.

 Aláírás 

Festesek (kepek)

Seregek (lista)

Song of the Stars

[ Profil ]  
Dátum: 2017-07-27 12:11   [ Eltüntet ]   [ # 467060 ]  
Veterán

Galaxy Quest

Véletlen botlottam bele ebbe, miután kult filmekről olvasgattam…

Ilyen filmet még nem láttam!
Azt hittem valami olcsó Star Trek paródia, nem is akartam igazán időt pazarolni rá...
...de milyen jól tettem, hogy mégis!!

Nehéz körül írni a feelinget.
A humoros, meg a “komoly sci-fi” olyan fúziója, hogy még olyat!
Ha a filmek szellemi része érdekel rá jöhetsz, hogy vérkomoly a sztorija, de ez olyan körítésben van, hogy nem látszik annak.

Már nem is emlékszek mikor izgultam egy filmen, erre pont ezen volt izgulás!  smile
Valahogy nagyon jól van “fűszerezve”.
Nem csoda, hogy kult film! Ezt meg kell nézni!

Ui: Ja és a színészek nagyon jók! Előzetest ne nézzetek, mert tele van spoilerrel!

Csatolt képek
galaxyquestcropped.jpg
 Aláírás 

W40k 2nd és 7th ed
W40k Epic
Space Hulk
Blood Bowl
X-wing
SW Armada

[ Profil ]  
Dátum: 2017-03-31 09:10   [ Eltüntet ]   [ # 463137 ]  
Veterán

par film megnezeset potoltam az utobbi idoben, roviden:

Resident Evil 5: haat erdekes. Remelhetoleg tenyleg utolso resz volt… Kb semmit nem vartam tole, de azert sikeresen azt is alulmulta. Valami bunrossz.
Plusz CGI es PS ellenere nagyon meglatszik Jovovich-on, hogy az otodik elem ota eltelt 20 ev.

SW-Rouge 1: Bar szinte semmi SW erzes nem volt benne, de mint sci-fi es film teljesen rendben van. Kimondottan tetszett a kevesbe hosies hangulat, bar a foszereplok itt is kb Mary Sue szintuek. Plusz volt jopar szerintem folos kikacsintas a tobbi film fele (pl az elejen belebotles a parosba, akiknek a karjat Obi lenyiszalja az elso filmben).

Great Wall: Ez meglepett. Valami nagyon langyos 0 filmet vartam. Ennek ellenere egy nagyon jol elvezheto kellemes akciofilmet kaptunk. Tortenete (ami keves van) es a jelenetek is rendben voltak.
Egyetlen ami zavart, hogy szegeny lenyek miert a kinai falat rohamozzak, miert nem csangaznak egyszeruen europaba be? Sokkal kevesebb macera nekik, mint ezrevel a falnal pusztulni.

—————————
es valami ujabb. Tegnap kezdtek vetiteni itt a Ghost in the shell-t. Jobb dolgom nem leven elmentem megnezni.
Nos a film egyszerre tetszett es nem is.
A jelenetek kb rendben voltak, sztori… fogjuk ra, de par kikacsintason kivul 0 koze van az anime valtozathoz.
Amit megvaltoztattak:
- Section 9 hataskoret
- Kusanagi elotortenetet es jellemet (hatarozott ornagybol egy onmagaval is vivodo nyul)
- Batou elotortenetet es film kb feleig a kinezetet
- Togusa kinezetet es jellemet (anime: ujonc zsaru , film: mocros veteran)

Szoval ha valaki vegignezte korabban a SAC1-2 sorozatokat, SAC mozifilmeket, Arise sorozatot, akkor az ott felepitett vilagot el is lehet felejteni.
Par kikacsintas:
- haztetorol ‘meztelenul’ leugras (bar filmben elfelejtodott az animeben logikusan ottlevo drot, hogy ne a foldig zuhanjon) (GITS… ooo osszes)
- szemetes es utana verekedes (GITS1)
- pok-tank (GITS1, bar jopar elteres van)
- Ellenfel halozata kb megjelenese (GITS-SAC2)
- Section 9 tagokra tamadas (GITS-SAC vege)
- vegen temeto kinezet (GITS-SAC)
- Robot gesak (GITS-SAC)
- Batou kutyai (GITS2)
szoval epitettek a nosztalgiafaktorra, de hal isten valtoztattak eleget belole, hogy nem csak a korabbi animek jeleneteit forgassak ujra.

Ami kimondottan tetszett:
- pok tank. Itt a hangokkal jol jatszottak. Tenyleg egy tobb tonnas harci gepnek erezni
- ha mar mas a sztori es vilag, szerencsere az eredeti zeneket is dobtak (korabbi zene GITS-bol csak a feliratok alatt volt)
- mint cyberpunk film egesz jol mukodik

Vegeredmenyben, ha nem GITS lenne a cime, hanem “atlagos cyberpunk mozi” akkor meg talan jobban is tetszene, de ennek ellenere helye lesz a filmgyujtemenyben.

 Aláírás 

Festesek (kepek)

Seregek (lista)

Song of the Stars

[ Profil ]  
Dátum: 2017-02-10 09:05   [ Eltüntet ]   [ # 461920 ]  
Veterán

Nem tudom ide tartozik-e, de végtére is rendes film.

Biztos sokan ismerik, de én nem rég botlottam csak bele a youtub-on.
Szóval aki még nem hallott róla:

Damnatus - The Enemy Within

“Házi” fan made 40K film, és szuper jó!!
Ötletességük, és fantáziájuk, és kb minden előtt le a kalappal, állva tapsolás!
Sajnos spoiler nélkül nem nagyon tudok példákat írni, ha még nem tetted meg, nézd meg!

Nem tudom mikori, talán 2006-8 körüli állítólag (ezt is tessék figyelembe venni).
Német nyelvű, angol felirattal.

Szerk.: én sötétedés után sötét vörös lámpafénynél néztem, és úgy még jobb volt :D (állítható színű led égő).

 Aláírás 

W40k 2nd és 7th ed
W40k Epic
Space Hulk
Blood Bowl
X-wing
SW Armada

[ Profil ]  
   
1 ennyiből: 78
1