Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája

1 ennyiből: 40
1
Tatabányai Wargamerek
Dátum: 2012-05-22 04:39   [ Eltüntet ]   [ # 288873 ]  
Veterán

áhá szóval ezt csináljátok továbbképzés cimén XD

[ Profil ]  
Dátum: 2012-05-22 01:35   [ Eltüntet ]   [ # 288871 ]  
Veterán
komlo - 2012-05-21 21:26
MAC - 2012-05-21 21:13
komlo - 2012-05-21 20:28

Krombacher, Krombacher, sálálálálááááá !!!

Most tuti szöszi vagyok :-D
Elmagyarázod nekem ???

MAC

Krombacher: a német sörök királynője, Németország No.1. prémium márkája. Jellemzői az összefüggő hab a mély aranyszínű italon, meleg kenyérre emlékeztető illat, ami az ízében is ott van, hozzá markáns erő, keserűvel a végén. Évi 5 millió hektoliteres mennyiségben gurítanak le torkukon a német sörivók és a világ 48 országának fogyasztói. A Krombacher Sörgyárat 1803-ban megalapító család a mai napig független maradt a sörpiacot eluraló multinacionális gondolkodástól, gyártási hatékonyságot minden szempont fölé helyező szemlélettől.

Az oké , hogy leesett , hogy sőr , (egyébként köszönöm a hangulatos magyarázatot :-D ) de hogy jön az most ide ??? grin
Vagy talábn arra próbálsz célozni , hogy ilyen sőrt hozol karton számra haza a kis kirándulásodból :-D

MAC

Aláírás 

Egyedi figurák, terepek és terepasztalok megrendelésre : T.M.T Manufaktura

http://tmtmanufaktura.blog.hu/
There is no such thing as innocence, only varying levels of guilt.

Hiszek a sárkányokban,a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben.

[ Profil ]  
Dátum: 2012-05-21 21:26   [ Eltüntet ]   [ # 288861 ]  
Veterán
MAC - 2012-05-21 21:13

Elmagyarázod nekem ???

MAC

Krombacher: a német sörök királynője, Németország No.1. prémium márkája. Jellemzői az összefüggő hab a mély aranyszínű italon, meleg kenyérre emlékeztető illat, ami az ízében is ott van, hozzá markáns erő, keserűvel a végén. Évi 5 millió hektoliteres mennyiségben gurítanak le torkukon a német sörivók és a világ 48 országának fogyasztói. A Krombacher Sörgyárat 1803-ban megalapító család a mai napig független maradt a sörpiacot eluraló multinacionális gondolkodástól, gyártási hatékonyságot minden szempont fölé helyező szemlélettől.

Csatolt képek
krombacher.jpg
 Aláírás 

Mantic Blogom: http://mantickingsofwar.blogger.hu/
Képgaléria: http://www.mantickingsofwar.eoldal.hu/

[ Profil ]  
Dátum: 2012-05-21 21:13   [ Eltüntet ]   [ # 288859 ]  
Veterán

Elmagyarázod nekem ???

MAC

Aláírás 

[ Profil ]  
Dátum: 2012-05-21 20:28   [ Eltüntet ]   [ # 288852 ]  
Veterán

Aláírás 

[ Profil ]  
Dátum: 2012-05-21 19:48   [ Eltüntet ]   [ # 288849 ]  
Veterán

Juppi !

A héten éjszakások vagyunk, szóval bármelyik nap du / kora este jó kivéve pénteken. NEkem egy Wichling handler jön aminek az árát passzolnám (a hasonló kategória kb 2000 Huf kedvezménnyel).
A klubra még visszatérünk de a művházas szerintem akár működhetne is ! Talán a 3 lehetőség közül ez lenne a legjobb !

MAC

Aláírás 

[ Profil ]  
Dátum: 2012-05-21 17:08   [ Eltüntet ]   [ # 288820 ]  
Veterán

MAC: a Sulis/művházas dolog részemről okés! Szóval ha tudsz vaalmit ezügyben mozgolódni(főleg, hogy van tapasztalatod is benne) akkor hajrá!

Aláírás 

Nem tudtam, hogy lehetetlen ezért megcsináltam!

necron.blog.hu
Újra Frissül!

[ Profil ]  
Dátum: 2012-05-21 16:59   [ Eltüntet ]   [ # 288819 ]  
Veterán

Urak, megjöttek a cuccok. Ricsinek már átadtam, ami az övé, gondolom MAC-nek van még valamilyen. Mikor, hogyan jusson el hozzád?

[ Profil ]  
Dátum: 2012-05-21 14:30   [ Eltüntet ]   [ # 288803 ]  
Veterán
Petrow - 2012-05-21 12:18

Ha a partvonalról jöhet egy tanács: próbáljátok felvenni a kapcsolatot a helyi sulikkal, könyvtárakkal.
Ha egy picit is normálisabb az adott intézmény vezetője, meg tudjátok győzni, hogy tulképp egy kreatív, készségfejlesztő, csapat- és jellemépítő hobbiról van szó, és az csak a látszat, hogy hermafrodita démonlények szabdalnak fel páncélos übermencs nátzigárdistákat grin
Ha pedig azt is bedobjátok neki, hogy esetleg hajlandóak lennétek havonta pár ezressel donálni az adott intézményt, akkor biztosan könnyebben kötélnek áll.

Igen-igen-igen!

Én is valami hasonlóra gondoltam mivel abszolúte egyet értek Fritz által leírtakkal. Én elsősorban az most felújításra kerülő Művházat vagy valamelyik kisebb művházat nézném ki . Ezeknél a havi bérlet tokkal vonóval nem lehet olyan sok mint egy garázs vagy egy bármilyen helyiség. Meg lehetne próbálni mondjuk valamelyik sulit , hogy klub szerűen üzemelnénk mndjuk a Technika teremben saját kis szekrénnyel (ilyent én már csináltam Kincsesen).
Szerintem Tereptárgy és asztalok könnyen és gyorsan megoldhatóak nem nagy ráfordítással.
A beolvadás szintén anyagi okokból nem gazdaságos (szerintem) mivel az éves tagdíj mellett még pluszba utazhatsz is… Persze nem olyan húzósan sok de mégis több és időben az utazást is számolni kell !
Ennyi!
De ha mindenkinek egyszerübb a mostani állapt , hát akkor maradhatunk is még így egy darabig!

MAC

Aláírás 

[ Profil ]  
Dátum: 2012-05-21 14:15   [ Eltüntet ]   [ # 288799 ]  
Veterán

A kettő egyvelege szerintem a járható út. Valkinél simán lehet játszani ha úgy alakul aztán ha meg valamiért nem tudunk shol játszani akkor lemegyünk a TTKM-be. Csak azt kell majd lebeszélni valakinkek velük, hogy majd egyszer ezt miként tudjuk kivitelezni.  Én pl tuti nem fogok havi tagságot váltani, de gondolom van náluk is valami napijegy vagy ilyesmi

Aláírás 

necron.blog.hu
Újra Frissül!

[ Profil ]  
Dátum: 2012-05-21 13:25   [ Eltüntet ]   [ # 288790 ]  
Veterán

Hello hello:

szerintem a megoldás az a tatai TTKM klub lenne , beleolvadni vagy hasonló. Mégis tartoznánk valahova meg lenne hol játszani ha Tomi épp nem ér rá vagy ha túl sokan lennénk már. Én jövőre szerintem jelentkezek oda tutira, Fritz már most is tag.

Átgondolva a Tomi-val folytatott beszélgetést nem sok esélyt látok egy saját klubra itt TB-n, főleg ilyen kevés embernek így három megoldás marad: TTKM beolvadás vagy valakinél zsúfolódni össze időnként mint eddig, vagy a kettő kombinációja!

Aláírás 

[ Profil ]  
Dátum: 2012-05-21 12:39   [ Eltüntet ]   [ # 288783 ]  
Veterán

Igen, ehhez kell a meggyőzés, hogy kapjatok kulcsot az adott helyhez.
Hévízen szerintem az ország legszerencsésebb klubját üzemeltetjük, mivel az egyik alapítónk könyvtáros, és így gyakorlatilag munkaköri kötelessége a különböző szakkörök-miegymás szervezése a nyitvatartási időn túl.
Ahol ez így nem rendezhető le, ott írhattok akár felelősségvállalási nyilatkozatot, hogy megőrzitek a helyiség épségét, nem zavarjátok a rendeltetésszerű működést, blablabla…

Aláírás 

I didn’t yet have my coffee - don’t make me kill ya…

[ Profil ]  
Dátum: 2012-05-21 12:27   [ Eltüntet ]   [ # 288782 ]  
Veterán
Petrow - 2012-05-21 12:18

Ha a partvonalról jöhet egy tanács: próbáljátok felvenni a kapcsolatot a helyi sulikkal, könyvtárakkal.
Ha egy picit is normálisabb az adott intézmény vezetője, meg tudjátok győzni, hogy tulképp egy kreatív, készségfejlesztő, csapat- és jellemépítő hobbiról van szó, és az csak a látszat, hogy hermafrodita démonlények szabdalnak fel páncélos übermencs nátzigárdistákat grin
Ha pedig azt is bedobjátok neki, hogy esetleg hajlandóak lennétek havonta pár ezressel donálni az adott intézményt, akkor biztosan könnyebben kötélnek áll.

A tanácsokat elfogadjuk és szívesen vesszük grin A suli/könyvtár/egyéb közintézménnyel az a baj, hogy azok márpedig este emberi idő előtt bezárnak :-(

Ja és nálunk nincsenek hermafrodita démonlények grin Csak rémálomszörnyek, sosemvoltak, lenge ruhába öltözött táncoslányok meg hasonlók wink

[ Profil ]  
Dátum: 2012-05-21 12:18   [ Eltüntet ]   [ # 288780 ]  
Veterán

Aláírás 

I didn’t yet have my coffee - don’t make me kill ya…

[ Profil ]  
Dátum: 2012-05-21 11:46   [ Eltüntet ]   [ # 288777 ]  
Veterán

Peti leírta pontosan azt amit én lusta voltam!:)

A jelenlegi keretből MAXIMUM egy garázs bérlésre futja ami mondjuk olyan 10K(körbe kérdeztem egy picit). Ehhez jön mondjuk még télen havi 2-3 a fűtés egy hősugárzóval. De ekkor ugye nincs vizes blokk és hely is max 2 pici asztalnak van meg egy pici polcnak szűkösen.

Egyedül még az jöhetne szóba ha valami iskolába tudnánk termet szerezni, pici zárható tárolórésszel ahová betehetnénk az asztalként szolgáló lapokat. De ez meg ugye kérdés, hogy mennyire biztonságos.

Valljuk be őszintén, hogy nagyon jó lenne a dolog, de eléggé álom kategória. Ennél még az is reálisabb, hogy a tataiakhoz járunk játszani. Bár az nem tudom, hogy közelíthető meg gyalogosan. De ha azt vesszük, hogy hány olyan alkalom van amikor CSAK olyan játszana akinek nincs asztala eléggé kevés alkalom van szerintem. De ha szerzünk még kb 4-5 embert akkor már egyből máshogy néz ki a dolog!

Amúgy én nekem a jelenlegi játék ritkaságomat nézve ami egy jóó ideig nem fog megnőni gyerek miatt a mostani körülmény tök elég és szívesen alkalmazkodom/vagy megyek bárkihez és még mindig megéri átmenni akár egyedül is Petihez, mint havi 2 ezret kifizessek mondjuk havi 1 játékért. De hangsúlyozom, ha találtok megoldást akkor ettől függetlenül benne vagyok a havi 2ezres költségbe!

Aláírás 

necron.blog.hu
Újra Frissül!

[ Profil ]  
Dátum: 2012-05-21 11:31   [ Eltüntet ]   [ # 288775 ]  
Veterán

egy megjegyzés, mielőtt megkapom, hogy rombolom a hangulatot:

Nem a klub ellen vagyok. Hanem reálisan gondolkodom, hogy mennyi pénzt kellene befektetni, és hogy az megéri-e. Per pillanat azt látom, hogy ennyien vagy k… sok pénzből (amennyit nekem már nem ér meg) vagy sehogy sem tudnánk megvalósítani. Ha bárki meg tud győzni arról, hogy nem kerülne fejenként többe, akkor benne vagyok. Nekem Ricsihez hasonlóan max havi 1-2K-t ér meg perpillanat.

Ja, még egy dolog: én felajánlottam többször is, hogy nálam lehet játszani gyakrabban. Természetesen nem akármikor. De amíg a hozzám átjövetel is sokba kerül szerintetek (10 km, kocsival kevesebb, mint 10 perc Tomiéktól - kb egy darab 1000 forintos/kocsi vagy még annyi se - vonat oda-vissza, teljesárú jeggyel 500 HUF kereken), addig ne nagyon akarjatok klubhelyiséget bérelni szerintem…

[ Profil ]  
Dátum: 2012-05-21 11:22   [ Eltüntet ]   [ # 288770 ]  
Veterán

Számoljátok kicsit másként:

Tegyük fel, hogy a következő emberek vannak, akik beszállnának:
- MAC
- Necron
- komlo
- IronFist
- Zoli
- én

Ez 6 fő, nem tudok több emberről. Ebbe bele kell számolni azt is, hogy pl Iron általában pénzhiánnyal küzd, Zoli pedig erősen inaktív, tehát nem hiszem, hogy sokat fektetne ebbe bele (bocs, ha sért valakit, de itt leírt vagy látható tényeket közlök).

Na most, a hely, ami megfelelne “klub” üzemre, ismérvei:

- megfelelően zárható (hiszen akarunk (?) ott nem kis értéket tárolni: asztalok, tereptárgyak, stb.)
- megfelelő méretű - ha csak azt nézem, hogy egy Malifaux asztal alsó hangon 90x90 cm, de kényelmesebb a 120x120 cm (fél-fél láb ráhagyással, mint nálam van otthon. Higyjétek el, sokkal jobb, mint a 90x90), és ebből kellene minimum 2-nek hely. Ha körbe akarod járni az asztalokat, úgy hogy nem zavarják egymást a két asztaltól, akkor ott tartunk, hogy minimum 4x4 m a hely (mivel kell tárolórész is). És akkor ez még kicsi, mivel mondjuk ha tényleg akarunk bármilyen más játékot is játszani (és miért ne akarnánk), akkor máris kell 6"x4” asztal is. Tehát a hely legyen inkább minimum 4x5 m (=20m2). Plusz vizesblokk.
- legyen azért megközelíthető kényelmesen.
- bármikor elérhető, időlimit nélkül.
- vizes blokk kell. Öreg vagyok már ahhoz, hogy a sarokba pisáljak…

Hát, ez nem olcsó.

És ne csak bérleti díjjal számoljatok havi kiadás szinten:
- áram - legyünk őszinték, világítás kell - a megfelelő világítás drága.
- víz - wc, takarításhoz is kell, stb.

rendbehozatal - ez ugyan kvázi “egyszeri” beruházás, de minimum ki kell festeni. Széket/asztalokat berakni, polcot tároláshoz. Ha mindent kézzel csinálunk, saját magunk, a következő tételeket számolhatod hasraütve:
- festés - 10K a festék, ha már festünk, akkor glettelni, stb. összesen 15K
- asztalok: sima, lepusztult lábakat csak szerzünk innen-onnan ingyen, de ha még OSB-t is rakunk fel rá, amihez már vékony a 3 mm-es, minimum 8-as ajánlott, táblája kb 5000. EGy nem elég, max ha megelégszünk a kisebb asztalokkal. TEhát számoljuk 2-vel: 10K
- székek: mondjuk veszünk 500 HUF-os kerti lófaszt (mert széknek nem nevezném), 6-ot. 3K
- polc: veszünk deszkát, lecsiszoljuk, felfúrjuk, felrakjuk. csak simán csiszolt, nincs rajta se lazúr, se lakk. 10K a deszka minimum…
- a fentiekhez kell sok csavar, sok tipli. Legyen 2K.

Minden más tegyük fel, jó: van víz, van WC, nem kell a vizesblokkban semmit csinálni, nem kell égőt cserélni, sőt új világítást sem kell beszerelni, a meglévő teljesen jól bevilágítja a helyiséget.

Ez eddig csak a felújításra: 40K. Mondom, hasraütve, minimális dolgokat számolva. De minimumként számolhatunk ennyivel.

Ez már sok. Havi rendszerességgel mondjuk berakok 1-2K-t, rendben van. De az egyszeri is sok. Annyim nincs fölöslegben. És a havi bérleti díj 1-2K/hó/fővel számolva kijön úgy, hogy 10K-nél többe ne kerüljön mindenestől havonta. Maximum. Ebből a 10K-ból ha levonod a villanyt, akkor kijön a havi max 5000 HUF bérleti díj. Ennyiből kizárt, hogy bárhol, bármit lehessen bérelni.

Bocsánat, ha azt mondom, de úgy, hogy van saját asztalom (legalábbis készülőben smile), nem feltétlenül akarok beruházni olyan dologba, amit nem annyira használok ki. Pláne nem ennyit. Nekem sem két fillér átmenni Tbányára, nekem az is plusz költség, a havi díj mellett nekem annyira nem nagy biznisz átrohangálni túl sokszor.  Nekem havi 1-2K-nál többet nem ér meg Tatabányán klubhelyiségbe fektetni, azért, hogy havonta jó esetben egyszer lemenjek játszani. Én ráérek gyakrabban is, de legyünk őszinték, hogy nagyon sokan nem, örülünk, ha havonta 1-szer össze tudunk jönni játszani.

Mindemellett kérdés, hogy honnan lesz az asztalokra terep? Ki dobja be a saját asztalát a közösbe? Vagy építünk egy rakat tereptárgyat? Rendben, de az is pénz, nem kevés… Ezt ugye tudjuk. Vagy csinálhatunk papírból, de ha őszinte akarok lenni, nekem az nem terepasztal…

Ha akarjátok, leülhetünk beszélgetni egy jót. Nincs ellene kifogásom. De kevés emberrel nem fogunk tudni hova jutni. A fentieket vehetitek vitaindítónak is akár a beszélgetéshez. De az én véleményem az, hogy 5-6 emberrel az életben nem fogsz tudni fenntartani egy klubot bérelt helyiségben gazdaságosan, úgy, hogy nem fáj senkinek túlságosan anyagilag.

[ Profil ]  
Dátum: 2012-05-21 09:45   [ Eltüntet ]   [ # 288763 ]  
Veterán

Jó lenne mint a fene!
Egyedül egy dolog az ami miatt ez nehéz lesz: Pénz!
Helyiséget tuti találnánk, de olyat ami pénzben nem sok az lesz a nehéz. Azt tudom hogy én részemről 1-2 ezernél többet nem tudok havonta egyenlőre kigazdálkodni szóval mondjuk ha havi 2 ezret számolunk és ideális esetben 6 fővel akkor az 12 havonta. Ennyiért helyet találni szerintem elég lehetetlen. Max egy garázst lehetne kivenni de ez is igen TALÁN kategória. Természetesen nem kéne csilli-villi helyiség az igaz, mert önerőből megoldjuk úgyis idővel, de szerintem még így is nehéz helyiséget találni. Ezért kár, hogy nincs senkinek saját különbejáratú pincéje:)!

Necron

Aláírás 

necron.blog.hu
Újra Frissül!

[ Profil ]  
Dátum: 2012-05-21 09:26   [ Eltüntet ]   [ # 288761 ]  
Veterán

Sziasztok !

Múlt héten Norbi leugrott hozzánk beszélgetni bár játszani is lett volna időnk ! A fő témánk a tatabányai klub volt! Arról beszélgettünk , hogy most már jó lenne valamit kezdeni , helyet találni és beindítani a klubéletet itt Tatabányán ! Egy olyan helyiség kellene ahova bármelyikünk előre megbeszéltek alapján lemehet játszani! Lehetőleg valahol a városban vagy annak a szélén!Másrészről a társaságot is összetartaná ,Zolit már nem is tudom mikor láttam utoljára…megvagy még ?
Jó lenne egyszer összeülni és erről a témáról beszélni egy sort !
- Ötletek ?
- Gondolatok ?
- Vélemények ?

MAC

Aláírás 

[ Profil ]  
Dátum: 2012-05-19 16:52   [ Eltüntet ]   [ # 288636 ]  
Veterán

Holnap, mármint most vasárnap? Ok, nekem jó, csak még mindig áll az a gondom, hogy nálam sajnos nem jó, a gyalogközlekedés miatt meg viszont csak Tatabányán :D

Aláírás 

With Iron Fist
I ‘ll smash this shit
No questions, no answers
Just with IRON FIST!
Don’t ask my why
Hate me, hunt me,
But you’ll never get me!
Be careful, I’m waiting for you
I’ll smash your fuckin skull
.... And eat your brain!
You won’t need it anyway.