Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája
 
 
1 ennyiből: 4
1
Csatajelentések
Dátum: 2012-07-16 14:02   [ Eltüntet ]   [ # 297318 ]  
Adminisztrátor
Vanger - 2012-07-16 13:17

1W-os bunyival kihívod a karit, az osztag maradéka, meg addig laposra veri az ellenfél osztagát, így nyerve a CC-t.

Kíváncsi vagyok, mikor FAQ-zzák ezt meg, mármint hogy a kihívásban okozott mentetlen sebek számítsanak a közelharc végeredményébe, ne csak az allokált mentetlen sebek :-D

[ Profil ]  
Dátum: 2012-07-16 13:36   [ Eltüntet ]   [ # 297315 ]  
Veterán

Viszont most olvastam, hogy egy közelharcban csak egy kihívás lehet csak….ha jól értelmezem a szöveget…Tehát rosszul csináltuk, hogy a te 2 örmid kihívta 2 karakterem.

 Aláírás 

You must gather your party before venturing forth…
You must gather your party before venturing forth…
You must gather your party before venturing forth…

[ Profil ]  
Dátum: 2012-07-16 13:17   [ Eltüntet ]   [ # 297311 ]  
Veterán

A játszottam egy ismerkedős játékot WH40K 6. kiadásban. Konkrét csataleírást kihagyom inkább csak a tapasztalataimat osztom meg.

Először is maga a terepasztal felrakása sokat változott. Ugye először választasz oldalt, majd csak utána lesz berendezve a terep. Így az oldalválasztás pusztán kényelmi szempont lett.

Elég sűrűek lettek az új asztalok. Minimum 6, max 18 tereptárgy lehet az asztalon (+2 erődítmény) ami átlagban 12 tereptárgyat jelent, ebből azért már lehet csemegézni. Kérdéses, hogy a versenyeken ez hogy lesz megoldva. Szerintem a legnormálisabb megoldás, hogy minden asztal ugyanannyi tereptárgyat kap és azt a játékosok úgy rendezik ahogy akarják.
Itt jegyezném meg, hogy a felváltva pakolás vicces lehet, ha beraksz az ellenfél a romod, erődítményed elé egy kurva nagy hegyet, hogy blokkolja a LOS-t :D Persze ez annyira nem sportszerű. (bár lehet hogy itt elsiklottunk valami szabály fölött, hogy van-e minimum távolság minden tereptárgy között…)

Maga a játék nem lett lassabb szerintem. Főleg az, hogy előre lemérhetsz mindent az sokat segít. A többi funky szabályhoz meg érdemes egy súgót készíteni, ami kéznél van (mysterious objectives pl).

Warlord képességek nem tűnnek sorsdöntőnek. Eléggé lutri, nem lehet arra építeni, hogy ezt és ezt a képességet kapom. Aztán ott van, hogy kidobod pl, hogy bónuszt kapsz az objektíva közelében, aztán meg kidob a Purge the Alien küldit, ahol meg gyilkolni kell :D

Pszik hasznosnak tűnnek az új pszik, de azzal, hogy a PotW ellen már nincs invi, az elég gáz. Plusz random. Pl egy DP-nek tök jó lenne a Pyro2-es (4+ invi +2S), de két kockából is nehéz kidobni. Szerintem maradnak a szabálykönyves pszik, azokkal lehet tervezni.

Sebelosztás nem olyan komplikált, mint elsőre látszik. Elég gyors.

A közelharc halálos továbbra is, de inkább odajutni a nehezebb. A 2D6 valóban csalóka tud lenni, jól jön, ha újra tudod dobni. Viszont a HoW az jó dolog. Effektíve +1 támadás és egyensúlyozza, hogy pl FC már nem ad +1I-t.
A kihívások tökéletes módja annak, hogy visszafogd az übertáp karikat. 1W-os bunyival kihívod a karit, az osztag maradéka, meg addig laposra veri az ellenfél osztagát, így nyerve a CC-t. Viszont a sima bunyiknak vehető fegyverek (pl veteránok, DC, stb) így felértékelődnek, mert azokat nem tudod kihívni. Nem csodálkoznék, ha elszaporodnának a “meztelen” őrmik, csak, hogy megfogják a karaktereket.

Lövés az erősödött, egyrészt csökkentek a fedezékmentők. Bár már 5. kiadásban is ez volt a jellemző, de mennyiség jobb mint a minőség.
Overwatch és a Snap Shot nem tűnik soknak, de hasznos. Főleg TL fegyvereknél. Na ott kifejezetten veszélyes lehet.

Járművek gyengébbek lettek. Egyrészt úgy viselkednek mint egy T7 W3-as model (rhino esetében, vagy egy T10 W4 (LR esetében), de továbbra is kinyírhatóak egy szerencsés találattal és nincs mentőjük. Cserébe az, hogy glancre nem kapnak effektet, kevés.
Vagy sokat hoz belőlük az ember, vagy pedig első körben előrerongyol aztán majd kap pár extra fedezéket.

Az erődítmények viszont potenciális game breakerek. Lövős seregeknek fejfájást okozhatnak, viszont nagyon érzékenyek CC-re és főleg meltabombákra.

Az új küldik is VP-t használnak, viszont az már független az egységek értékétől, így pl gyilkolós küldinél (Purge the Alien) hátrányt jelentenek a sok kis egységek. És figyelni kell a másodlagos küldikre. Nem tűnnek soknak, “csak” 3 pont), de könnyen dönthetnek, hogy egy csata győzelemmel, vagy vereséggel zárul.

Repülők megintcsakpotenciális game breaker. Egyedül nem túl zavaró, de tömegesen bizony komoly fejfáját okozhatnak. 2. körben bejönnek (3+-ra), 2 körig biztos az asztalon maradnak, 4. körben kimennek, majd automatikusan visszajönnek az 5. körben és ha van extra kör az azt jelenti, hogy megint csak 2 körig osztják az áldást.
Persze kérdéses, hogy meddig tart majd a dominanciájuk, ha elszaporodnak az erődítmények, illetve majd az új kódexekben a skyfire fegyverek.

Végül is a 6. kiadás nem különbözik annyira az 5. kiadástól, elég gyorsan bele lehet rázódni. Ennek is meglesznek a maga trükkjei.

 Aláírás 

I love to hate and hate to love.

[ Profil ]  
Dátum: 2011-08-30 20:07   [ Eltüntet ]   [ # 253598 ]  
Veterán

Hi! smile amugy is akartam az elda topic-ba irni br-t, kozbe meg itt egy br-topic, nofene XD


Mult heten, szerdan. 1250 pont, en eldaval, ellenfelem Haha SM-mel szfvar fonixcsarnok

kuldetes: a most kovetkezo H.E.T. 2. kuldetese (valaki 3. szemely dobott d3-mal 4-est)

asztal: epulet nem volt, csak mindenfele egyeb: domb sziklaval, kicsi erdo, kraterek (azt mondtak, hogy amugy versenyen ennel kevesebb szokott lenni, merthogy nincs eleg terepuk)

mj.: eletem 3. meccse (ket hete jatszottam eletem elso ket meccset, azok 600 pontbol mentek, ld. elda topic)

seregek:

eldaim:
Maugan Ra + 10guardian + bright lance + warlock landzsaval + conceal + farseer guide + fortune + 2× psi egy korben + 3d6 pszi tesztemre, legnagyobb kocka figyelmenkivul hagyasa + landzsa

5 ranger pathfinder

6-os firedragon exarch, firepike, tankhunter, crackshot

3 jetbike (1ik cannon) + warlockjetbike conceal spear
3 jetbike (1ik cannon) + warlockjetbike embolden spear (csak hogy el legyen koltve a pont…)

falcon fossa tapolva brightlance-szel es cannon-nal

mj.: 1000 pontra keszultem, elotte talalta ki Haha, hogy jatszunk 1250-bol, akkor elkezdtem draga opciokkal telebacni (alapbol nem is lett volna farseer + warlock a guardian-oknal, firedragon-okat proxy-ztam 5 ranger-rel meg egy kolcson sm-akarmivel)


Haha serege: kedves volt, es ez ellen rakott ossze valamit… (amugy ott helyben XD)
2 rhino, benne 10-10 tactical, happybolterrel meg mittom mikkel
1 whirlwind, csak nekem xD
1 radir (asszem alap), benne valami sternguard veteran + egy (nevesitett?) hq (valami commander vagy captain vagy mi )


en kezdtem, atadtam neki a kezdemenyezest (otlet az volt, hogy pakoljon csak ahova akar, en a leheto legtavolabb pakolok, merhogy radirral rhinoval megindul, kivarok a megfelelo pillanatig, aztan megprobalok valamit csinalni… hulyeseg volt… de sztem alapbol eselyem nem volt ilyen sereg ellen tapasztalat nelkul es ilyen sereggel, amivel mentem… de sebaj wink )

mj.: specialis szabalyok: hq 2 killpoint, egy hq-t fo-hq-nak kinevezni, aki 3 killpoint-ot er, ha fohq csapja le, amig fohq van, addig minden moral-t ujra lehet dobni, ha fohq meghal, akkor a vegen moraldobas, kul. elfutnak, ill. jarmuben levok ha nem dobjak meg, kov korben nem csinalhatnak semmit

neki egy hq-ja volt, tehat az volt a fohq, nalam maugan volt a fohq


Haha kozepre pakolt a tablaszelhez kozel mindent (es mindenki a jarmuveben volt), kiveve a radirt, azt kicsit jobbra (nekem tehat balra), es annyira elore, amennyire csak lehetett (a tabla kozepen is volt egy domb, azt megkerulve jott kesobb felem)

en kozeptol jobbra raktam maugant a guardianokkal egy erdobe, jobb sarokba a falcon-t (benne a firedragon), a 2 jetbike osztagot kulon helyekre, de domb moge (ralatas volt ettol fuggetlenul…), ranger-ek beszivarogtak az o oldalan, az en szemszogembol jobb sarokba egy kraterhez


megprobaltam elvenni a kezdemenyezest, persze sikertelenul

nos, nem irom le reszletesen az elso 3 kort, mert kb annyi tortent, hogy en benaztam es aprankent fogytam, o viszont jott a radirral, rhinok-bol lottek a marisok amit tudtak (elso meglepi volt ez szamomra, de hat istenem, 3. jatekom XD ) es a legjobban a whirlwind csesztetett, elfogyott egy jetbike (kirohamoztak a veteranok rajuk), fogyoban volt a ranger osztag, lekalapalt ket fegyvert a falconrol, lekalapalta a dragonokat mielott tudtak volna csinalni valamit is, egyszeruen nagyon benan csinaltam mindent…

vegre elerkezett a 4. korom: falconnal 36” el balra, maugan + farseer + warlock + guardian mozog a veteranok fele, lovik oket, utana berohamozom oket (teljesen vesztes helyzetben voltam, o 2-0 -ra allt ekkor)

maugan lekalapalta rohambol a Hq-jat, ekkor 3-2-re alltam! smile, farseer nem tudott mit utni eztan, mert csak a hq-t tudta volna, DE a warlock es a guardianok letakaritottak a veteranokat, csak egy maradt eletben, en meg csak egy guardiant vesztettem! XD

veteran elfut sajna

5. kor Haha: kivegzi a ranger-t, kicsit puttyogtat, 3-3, en meg mindig vesztes helyzetben, de talan nyerhetek…

5. kor en: mozgok falconnal, probalom az egyik rhinot bontani az S6 cannon-nal, semmi, jetbike S6 cannon semmi

maugan+guardianok leszedik a maradek veterant, 4-3 -ra vezetek 5. kor vegen

ezek utan Haha egy 3. szemellyel dobatott, lett 6. kor, kesobb 7. is, folenyesen leradirozott, csak egy megtepazott jetbike osztag maradt, azaz a wipe-ot elkerultem


Vegeredmeny: vesztettem, DE marha sokat nyertem ebbol a meccsbol (es halas vagyok Haha turelmeert, mert ezt a szerencsetlen meccset kb 3 oran at toltuk, es sokat magyarazott, meg ilyesmi smile )

hibaim: tulzottan feltem a seregetol, es ahelyett hogy az elejen megindultam volna falconnal, jetbike-okkal mint a szelvesz hogy a rhinok pofajaba erjek, csak vartam es vartam, meg tili-toliztam a jetbikeokat + rohadtul feltem a radirtol, es leginkabb arra koncentraltam (kar volt, jobb lett volna a nyithato celpontokra figyelnem…)

 Aláírás 

A GW termeke draga, de penzben merheto…
Az Elda es az SM tehat penzben merheto…
4. kiadasu Eldaval legyozni 5. kiadasu SM-et olyan elmeny, ami penzben nem merheto grin

[ Profil ]  
Dátum: 2011-08-29 21:20   [ Eltüntet ]   [ # 253450 ]  
Veterán
Hankyaku - 2011-08-29 20:30

Az alap helyzetben utolsó körben aztán a LR-em maradék lascannonjával sikeresen leszedte Barakis Vindicatorát (amit igen rosszul pozícionált ezt megelőzően),

Nem a pozícióval volt a baj, hanem, hogy képtelen voltam 4+ dobni coverra. smile Viszont tény, megint izgalmas játékot játszottunk, remélem holnap megint ilyen lesz.

 Aláírás 

Néha a jók is győznek!

Pitypangvirágos Crybaby háborús érdemérem síró tulajdonosa

[ Profil ]  
Dátum: 2011-08-29 20:30   [ Eltüntet ]   [ # 253440 ]  
Veterán

Ma este ismételten nagyon nagy fungamet játszottunk Barakissal, ám ezúttal én is felvettem az SM köntösömet.

1650 pontból raktunk fel sereget. Barakisnál 1 LR, 5 termi+könyvtáros, vindicator, 2 troop (las, melta, PF), 1 rhino, 1 razorback (Twinlas), 2 Typhoon (1 squad), és egy Ironclad pihent DP-ben.
Én nagyon ritkán játszom SM-mel, így gondoltam összedobok egy poént, és így Vulkán Pista bá twin linkelt melta madnesse mellett döntöttem. 3 tac troop (MM, Mgun, PF, az egyik DP-ben), 1 LR, 5 THtermi, Pistabá, 5 meltás Sternguard DP-ben, és egy DP-s drenya volt az én seregemben.

Ez mind közelharci “erő”, így nehéz feladat elé néztem. Barakis is régi motoros, így hamar “átlátta” a seregem gyengeségét. Felállt egy kupacban az egyik sarokban, miután kidobtunk egy sima killpointot és én kezdtem.
Az első körömben elég kevés opcióm volt, így ledobtam az egyik drenyát, illetve a másik DP-ből az egyik troopom érkezett (nem volt nagy szóródás). Egyből lekaptam Barakis Rhinoját (mert Barakis bolond lett volna meltatávba tenni a LR-t) a drenyámmal, illetve a troopommal igyekeztem sorozni - nem nagy sikerrel. Ezt követően sikeresen lebénítottam egy körre Barakis Razorbackjét.
Az első körében Barakis sem volt tétlen, bár nem ment ilyen jól a köre. Az LR-em mellé érkezett Barakis Ironcladje, és rálőtt - nem nagy sikerrel, a LR jól bírta a sarat. A troopom viszont megkapott apait-anyait az ott ácsingózóktól, és nagyon hamar elvérzet a vindicator demolisherje által. Emellett Barakis termijei berohanták a nyugodtan álldogáló drenyám a jobb szélen, de nem sikerült leszedniük.

Nem festett számomra túl jól a helyzet a pillanatnyi előny ellenére sem, de szerencsére a sternguardjaim nem érkeztek meg. Próbáltam lődözni, de senki nem volt távban, így csak a LR lascannonjai lődöztek - így Barakis razorbackje ismét lemondott a lövöldözésről egy körre, illetve lekaptam Barakis Ironcladjét a termijeimmel, akik eggyel megfogyatkoztak.
Barakis második körében aztán folytatta a lődözést és a közelharcot. Leverte a drenyám közelharcban, majd sikeresen leimmozta a LR-em. Ez nem volt nagy érvágás, mivel elég jó pozícióban volt a tank, ahogy volt… jó jó, persze nem örültem. Emellett Barakis behozta a Typhoonjait, és a háttérben tartotta őket, hogy ne legyen hely a DP-mnek a tankjai mellett. Ebben a szituban nekem nagyon bukóra állt a meccs. Sok lascannon odaát, itt kevés nagylőtávú fegyver…

A sajnálatos módon megérkező Sternguardjaim egy kényelmetlen pozícióba kellett kerüljenek a háttérben, de kis szerencsével - no meg a twin linkelt meltákkal - sikerült leszednem Barakis typhonnjait. Itt már viccesebb volt a helyzet, mert ismét vezettem, 4KP-vel (Rhino, ironclad, és DPje, typhoonok) 3KP (troop, drenya és dpje) ellenében.
Ez az áldásos állapot persze nem tarthatott sokáig 5 szabadon ácsingózó stern guarddal és DPjükkel. Furcsa mód azonban mégsem változott a helyzet, mivel a srácok állták a sarat a lövés körben és a rohamkörben egyaránt. A LR-em viszont kapott egy stunnedet Barakis 3 körében.
A negyedik körömben már nagyon össze kellett kapnom magam, de nem volt sok esélyem még itt sem. Ekkor viszont végre sikeresen lemostam Barakis razorbackjét, és még mindig bírták a sternguardok a sarat. És tán ami még fontosabb - még mindig vezettem két KP-vel (de veszélyben volt 3).

Barakis persze ezt igencsak meg szerette volna változtatni. Így a teljes termi osztagát ráküldte a húsvéti tojásként ücsörgő DP-mre, így a “távolságunk” 1 KP-re csökkent… Persze nem volt kellemes dolog, de volt egy jó mellékhatása: belesétált a lőtávomba. :D No ezt természetesen nem sikerült kihasználnom, de legalább Barakis könyvtárosa kapott végre valahára egy sebet. Ezzel nagyjából egyidőben elvéreztek a sternguardjaim, és döntetlenné vált a meccs - ráadásul a LR-em elbúcsúzott az egyik Lascannonjától is…

Az alap helyzetben utolsó körben aztán a LR-em maradék lascannonjával sikeresen leszedte Barakis Vindicatorát (amit igen rosszul pozícionált ezt megelőzően), így ismét “elhúztam” 1 KP-vel, és egy vergődő LR-el. Persze kérészéletű volt a vezetés, hiszen Barakis egy laza félmosollyal lebontotta a védtelenül ácsingózó DP-m. Így megint döntetlen…
Ami ennél rosszabb volt, hogy volt következő kör, amelyben 4 Lascannon (2 link) nézett az egyébként Immo LR-em egyetlen Lascannonjával. De nem alkottak semmit, csupán lekapták a második lascannont. Aztán volt még egy kör… és akkor sem.

A meccs vége tehát döntetlen lett, és az egyébként elég esélytelen szituból egy komoly fungame kerekedett, és ez így jó. A dobások tekintetében (mert megint jegyzeteltem) érdekes volt: Barakis jól dobta a 2+-t és 4+-t, míg én a 3+ és +5 dobásokban voltam nagyon jó. Persze sokszor nem dobtam meg szükséges dolgokat, de a dobások jegyzetelése úgy tűnik jó ötlet, így nem igazán rinyálhat senki a dobásokra. Szvsz a ligákon is alkalmazni fogom…
Szóval király meccs volt, holnap sztem lesz folytatása, ez a mai tanulságos volt. Jó dolog ilyen “kis extrával” rendelkező sereggel harcolni.

[ Profil ]  
Dátum: 2011-07-26 12:04   [ Eltüntet ]   [ # 249410 ]  
Veterán

Üdv.:
Egy kis Report!

Szombat hajnalban egymásnak eresztettünk 2500 pont 40k-t oldalanként:
A démoni szarkofágok
Dogan (Wolf) vs. Viasz (Csm)
Sima felállás, 3 pont foglalás.
Kezdést átadta.

Seregem vázatosan (felraktam, amim van):
Kharn, Lash sorci, greater demon, 2 land raider, 9-9 berzával, (fist), 9-9 plague marine , fist, (2 plazma-flamer, melta, fistek, icon) rhinoban, 2x 10 lesser demon, 2 obli, és “Torpedo”, az öreg Slanesh chaos drenya. (rakéta, cc)

Ellenfél:

Logan, szétgyúrt termipáncélos kísérettel, sok Polc, LRCben, runepriest guardokkal, rhinoban, 5 TWC, (3 shield, fist, meltabombos,) 2 predator oldal lascával, 3 speeder full heavybolterrel, egy véndrenya MM-mel drop podban és egy másik guard osztag 4 combimeltával drop podban.

Illik megemlékezni a remek hangulatú csatáról, hajnal 3-kor fejeztük be, részemről nagy tanulságokkal zárult, mert sokat hibáztam,
előbb a rosszak:

-Mivel első körös mindennel előre, smoke volt a tactica, 2. körben mindennel kiszálltam (1 rhino pukkant csak), nem fordítottam elég erőt arra, hogy a landraiderét a fő ütőerővel valóban ki tudjam bontani. (3 lascannon kevés volt)-utólag belátom valóban amatőr voltam. Szépíteni sem tudtam: még körbekerítése után sem tudtam 3 fisttel kibontani, így a sereg fele a szabadban várt a wolf ellencsapásra.

-A hátországba bepottyanó véndrenyával nem tudtam foglalkozni: így lelőtte “Torpedot”, fellökött egy LR-t, megverte a szétzilált Kharnékat.

-A játék alatt nehéz terepes rohamra 4x is dupla egyet dobtam: ezért pl. a 10 lesser nem élte meg, hogy elérje a prediket, akik egymás mellett ácsorogtak (egész játék alatt).
-A Gdemon, és az oblik csak 4. körben jöttek be. (mire már minden eldőlt)
-Sorcival kiszálltam egyedül az Lr-ből egy lashért, hogy Kharn elérje a fő erőt és a pontot vitassam középen a döntetlenért, de lecsuklyázta, ahogy illik, majd csak mázliból nem halt meg, így az ő testét bérelte ki “Bagett”, a Gdémon.

A jó:
-10 lesser és Bagett rohamból elvitte a guardokat: 30 ütés+ a nagy dög. (de térdre kényszerítették a predatorok)
-Kharn szétcsapta a TVC-t, akik a hátországomban ponton campelő plagueosztagot fenyegették volna.
-Múltkor 1-1 obli viccesebb volt, most 2 volt az: Dogan LRjét meltázták szét, és bár a plazmacannon sablon nem vitt le temit, rohamra Dogan is kiszórta nehéz terepen a dupla 1-et, így kövi körben Logan, a hős, kivált és leverte az oblikat.

Tanulság:

-fölös 2 berza osztag, ha 2 LR lesz, akkor javaslom magamnak a termiket, pl.: cmelta/claw slanesh felállásban kipróbálni.
-Kharn egy vadállat- eddig 3 alkalommal játszottam vele: összesen 2 berzát ütött le a saját csapatából, a többi ütése mindig talált: a 2 szerencsétlen is azért kapott pofont, mert nem kerültek közelharcba.
-3 osztagban kisebb plaguek: 2-2 meltával, egyikben 2 plazma.
-Sorci rhinoba.
-Egyenlőre nincs más egység, de talán majd idővel.
(talán sima csm- pl. rhinoban lascával. Ellenben lesz eredeti Ahriman, szóval pár berzát beálldozok a 1000suns egységhez, mert itthoni fun játékra kijuthat belőlük.)

Összességében:

Remek csata volt, mindketten elismertük.
5. kör végén: 2-1 oda.

Csatolt képek
DSC09567.jpgDSC09568.jpgDSC09553.jpgDSC09563.jpg
 Aláírás 

Web: figurafestes.hu
Instagram: @figurafestes
FB: @figurafestes

[ Profil ]  
Dátum: 2009-06-06 22:38   [ Eltüntet ]   [ # 62980 ]  
Veterán

Ellenfél:  Space Marine ( Geske )
Khossaro Khan, bikeon
5 fõs bikeos osztag: power weapon, plasma gun, meltagun
10 fõs Tac Squad: meltagun, plasma cannon
10 fõs Tac SQaud: flamer, multimelta, power weapon
3 fõs Attack Bike Squad: multi melták
Land Speeder Typhoon

Jómagam: Witch Hunter
Canoness: blessed weapon, inferno pistol
5 fõs celestian Squad: power weapon, 2 meltagun
+ Immolator
10 fõs Battle Sister Squad: power weapon, 2 meltagun
10 fõs Battle Sister Squad: power weapon, 2 meltagun
+ Rhino
10 fõs inkviziciós stromtrooper squad: 2 plasma gun
Exorcist Battle Tank
5 fõs retributor squad: 4 heavy bolter
hit pontok: 6

Küldetés: Annihilate
Felállás: Normálos, egymással szemben 12”-re a táblaszéltõl
Én választottam oldalt, de a Geske seize-olta az initiative-om. Felállás tekintetében, én az inkviziciós stromtroopereket és a retributorokat betettem a zónám közepén levõ kráteres-romos fedezékbe, tõlük jobbra a rhinos troop és az exorcist, balra a celestianok immolatorba. A gyalogos battle sister osztag maradt reserve-be ( készülvén az outflank rohamra).
Geske feltete a plasma cannon-meltagun -os troopját, negyjából velem szembe egy kráterbe, és a Land Speedert a nekem jobb sarokba (hogy lõhesse a Rhinot).
1.kör:
A Land Speeder és a plasma cannon ( ami csak rászóródott) próbálta kilõni a Rhinomat, de megdobtam ellenük a fedezékmentõt.
Az immolator és a Rhino elõrenyomult a Tactical squad felé középen, a nyílt terepen. Az exorcist megtáltosodott és kilõtt 6 rakétát és ebbõl kettõ célba is talált, majd sikerült wreckedet okoznom, hála az Ap1 -nek. A Retributorok leszedtek 3 marine-t a tactical squadból.
2.kör:
Geske jó szokásához híven mindenével feljött outflankbõl. Az attack bikeok jobbról, megcélozván, és megsemmisítvén az exorcist tankot. A bikeosok balról a tactical squad plasmacannonjával összefogva megpróbálták kiszedni az immolatort, de ez nem sikerült, ezután a Khan megpróbálta ugyanezt közelharcban, ám hasonló eredménnyel. A power weaponos- flameres- multimeltás Tactical Sqaud is balról jött be, az én zónám szélérõl, nyílt terepen megindultak a támogatóegységeim felé, de nem érték el a tõlem balra lévõ krátert.
Bejött a Battle Sister osztagom, mellyel megtámadtam az attack bike-okat, közelharcban sikerült kettõt megölnöm, az utolsó pedig elfutott. A stormtrooperek és a retributorok szerteszét lõtték a balról közeledõ Tactical squadot, melynek négy tagja ( 3 marine+ 1 flameres) élte túl, és fall backeltek is kemény 2 “-et. NEM szálltam ki a Rhinoból és az Immolatorból (melyen már nem volt heavy flamer), hanem pozícióba álltak és három meltagunlövéssel kiszedtem a Khan-t.
3. kör:
A fennmaradt attack bike nem tétlenkedett, gyorsan immobilizálta a Rhinomat ( bár szerintem ez nem szorzott sokat), de a bike-os oszatg bevégezte a munkáját és wreckedet okozott neki, ezután pedig multiple combattal berohammozta a kiszállókat és a stromtroopereket ( haha, mintha nyerhettek volna), közelharc eredménye: tõlem leesett egy stromtrooper, a Geskétõl pedig egy bike). A Tactical squad nyomult felém( lövésbõl leszedtek egy stromtroopert).
A gyalogos Batle Sister osztagom teljesítette szent küldetését, és vérbosszút állt az utolsó attack bike-on is az exorcistért. A celestianokkat ( + canoness), kipattantam az immolatorból, és megtámadtam a hátul maradt tactical squadot, asszem négyet szedtem le ebben a körben belõlük, tehát még hárman maradtak. A Retributor osztag innentõl kezdve csak megfigyelõként vett részt a csatában ( elfogyott a célpont). A megaközelharcban megint 1-1 lett az eredmény, de nem tudom tõlem mi esett le, asszem még egy stormtrooper.
4.kör:
A négyfõs szupertactical squad erõsítésként becsapódott a közelharcba, elvesztettek egy embert + a bikosok is elfogytak, így az osztag kénytelen volt menekülõre fogni. A másik tactical squad is elvérzett közelharcban a celestianoktól.
A három megfutott marine-t is lelõttem.
WIPE OUT
5.kör: A canoness elvitte kocsmázni a többieket az immolatorral.
U.I: Közelharcokban, a 10 fõs osztagoknak nyomattam a +2 S -es csodát (egyszer nem jött mondjuk össze), a celestianoknak pedig a +2 I -s csodát.
Gyõzelmem három okra visszavezethetõ( és arányuk):
- jól dobtam 40%
- képes vagyok egy körnél távolabbra elõre tervezni 10%
- ellenfelem nagyon szarul dobott 50%

 Aláírás 

BAAAAAAAANNNNNNEEEEEEEEEEBLAAAAAAADDDEEEEEEEEEEEEE!

[ Profil ]  
Dátum: 2009-03-17 23:17   [ Eltüntet ]   [ # 62979 ]  
Veterán

Számomra egyértelmû már a sereglistából, hogy lassú lett e ork sereg.
Nagyon kevés az 1 szem trukk.

[ Profil ]  
Dátum: 2009-03-17 20:08   [ Eltüntet ]   [ # 62978 ]  
Veterán

Múlt hétvégi hordás-mészárlós csatám leírása következik:

2000p Orks (Master Peter) vs The Lost and the Damned (Zombie)


Ork sereg:
Warboss
Nobz x10
Lootas x15 (3 Mekboy)
Boyz 3x20 (Nob mindenhol)
Deffkoptas x5
Killa Kan
Flash Gitz x10 (+ Badrukk)
Trukk

LatD sereg:
Bloodthirster
Obliterators x3
Big Mutants x5 (+ Boss Mutant)
Traitors x14 (+ Agitator + HB + Sniper)
Traitors x5 (+ CSM Champion)
Mutants x15
Plague Zombies x30
Plague Zombies 2x15
Sentinel Squadron x2
Chaos Defiler
Leman Russ
Chaos Rhino

2 objektíva volt a placcon, azt kellett tartani, és a Dawn of War felállást dobtuk ki (fuck).
Az Orkok kezdték az elsõ kört.

1.
Bejött a teljes Ork sereg, a Deffkopta-k kivételével, mivel õk outflank-elni akartak. Ellenfelem itt követett el két olyan taktikai hibát, ami aztán nagyon komolyan megbosszulta magát: elõször is, nem foglalkozva a saját objektívájával, minden épkézláb zöldbõrût elindított felém, hogy majd jól szétdarál közelharcban; másodjára pedig a jelentõs tûzerõt képviselõ 15 fõs Loota osztagot egy épület tetejére próbálta felmászatni (4” volt a magasság, mégis három körig tartott, mire felértek – hiába, a borzalmas dobások…), emiatt csak a 4. körtõl tudtak lövöldözni a skacok. A Trukk-ban a Nob osztag ült, megspékelve a Warboss-al. Õk a jobb szárnyamon száguldottak elõre 18”-et.
Én a két Sentinel-t (szintén outflank) és egy osztag zombit hagytam tartalékban, a többiek felsorakoztak a tábla szélén. Itt volt egy nagy szerencsém: az Obliterator-ok szerte-szana-széjjel lõtték a Trukk-ot (átütõ 7-es), ami ott robbant fel, ahol volt, így a veszedelmes Nob-ok egy füstölgõ kráterben találták magukat, sõt, a Warboss még egy sebet is bekapott.
2.
Megérkeztek a Deffkopta-k, a jobb oldalamon száguldva be a pályára. Rögtön célba is vették az Oblikat a linkelt rakétáikkal. Az eredmény: egy „Fémgárdista” leesett. Egy osztag zõd Boy elég közel jutott, de a rohamtáv még nem volt meg.
Bejött a két Sentinel, akik meg is célozták Lascannon-nal a Killa Kan-t. Mindkettõ mellé lõtt… A Bloodthirster is megjelent, és rögtön el is bújt egy házrom takarásába a bal szárnyamon, azt tervezve, hogy a következõ körben majd jól a vészesen közel érõ Orkok nyakába ugrik. Egy másik felém robogó csoportot mindennel lõttem, amivel csak tudtam. Itt volt a Defi-nek egy gyönyörû mutatványa: egy lövéssel 10 Orkot szedett le grin Az lett a vége, hogy a csürhébõl ketten maradtak – a Nob, és egy Big Shoota-t lóbáló talpas. Ellenfelem elrontotta a morál-tesztet, aztán a Bosspole használatával újradobta, és azt is elrontotta… Az így egyedül maradt Nob hátat fordított a seregemnek, és a játék végéig csak szaladt.
3.
A Loota-k végre felértek a háztetõre, és elfoglalták a lehetõ legjobb pozíciót. Készen álltak rá, hogy a következõ körtõl fossá lõjenek mindenkit. (csak hát ezzel kicsit elkéstek confused) A zõdek tovább nyomultak elõre, a Kopta-k lõdöztek (nem sok eredménnyel) , a Kan pedig egy lövéssel szétszedett egy Sentinel-t. Ja, és egy Big Mutant is meghalt, de már nem emlékszem, ki lõtte le confused
Folytattam a közeledõ csapatok tizedelését, több-kevesebb sikerrel. A megmaradt Sentinel lelõtte a Killa Kan-ról a Grot Zooka-t, jelentõsen csökkentve ezzel a konzerv veszélyességét. A Khorne Nagydémon nekiugrott a 20 fõs Boyz osztagnak, megölt közülük vagy ötöt, és összesen egy sebet szerzett. A Fearless Orkok a közelharc végén kaptak még pár automata sebet, amitõl leesett még vagy három.
4.
A Loota-k és a végre lõtávba érõ Flash Gitz-ek agyonlõttek 10-12 zombit, a Kan pedig berohanta a Rhino-mat. Na, ez vicces volt: 3 átütõ találat a tankra. A táblázatból: 2, 2, 1. Az Extra Armour miatt három 1-es. Ork hadvezért rég láttam ilyen elkeseredettnek, mint akkor… A Bloodthirster megölte az összes maradék Boy-t, és mivel az én köröm következett, el is indult a következõ felé.
Lõttem a Deffkopta-kat mindenféle okossággal (3 HB, Lasgun-ok, Sniper Rifle), de csak egyet sikerült leszednem. A Kan-t hiába próbáltam kinyírni, nem sikerült – a Sentinel megint nem talált. A Nagydémon belerongyolt a következõ 20 Orkba, és szépen szétcsapott köztük.
5.
A Nob-ok, és a Kopta-k is az Obli-kat lõtték, de a 2+os mentõ kitartott grin A két lövõs Ork csürhe (Lootas & Flash Gitz) folytatta a zombik pusztítását, de a helyzet már eléggé elkeserítõ volt számukra. Két lehetõségük kínálkozott, hogy döntetlen legyen a meccs vége: a Kan és a Kopta-k maradt csak, mint szóba jöhetõ egység, akiknek maradt esélyük, hogy megakadályozzanak engem az objektívám tartásában. A gyalogos skacok túl messze voltak, ráadásul az egyik osztagot a Bloodthirster tartotta lekötve. A Killa Kan rárontott az objektíva körül sertepertélõ zombikra, akik csak néztek ki a fejükbõl, de azért állták a sarat. Aztán a Deffkopta-k berohamozták a Big Mutant-okat, hogy ezzel is közelebb legyenek a célpontjukhoz, mondván „majd a kör végén H&R-al kiugrok a közelharcból”. Na ez nem jött össze, mivel a mutik jól bírják a gyûrõdést, a repcsik meg nem, így meg is futottak…
Ebben a körben egyetlen célom maradt: bebiztosítani az objektívát, és megakadályozni az ellenséges csapatokat az odajutásban. A Kopta-kat sikerült rövid úton kicsinálni, mivel egy adag zombival megrohamoztam õket, ellenfelem szépen elrontotta az összeállás-dobást, és így „le is mészárolódtak”.
A Defi úgy döntött, hogy a szemtelen Kan nagyon rossz helyen van (3”-en belül az objektívámhoz), ezért besegített a közelharcba. Sikerült is kiiktatnia a kukát, átütõ 6-os dobással… Egy Plague Zombie bele pusztult a robbanásba, de a közvetlen veszély elmúlt, és ez a lényeg.
6.
A hatodik körben mindkettõnk számára meglepõ dolog történt… a Bloodthirster levágta a „szokásos” 4-5 Orkot, a megmaradtak visszaütöttek rá vagy harmincat, amibõl összesen 2 seb ment be. A két mentõdobásom: 1, 1 wink Ellenfelem hitetlenkedõ tekintete elõtt oszlott semmivé a Vérivó anyagi teste, amint visszatért a Vér Istenének honába. A megtáltosodott zõdek elõretörtek, egyenesen az objektívát õrzõ zombik felé. Ekkorra õk maradtak az egyetlen olyan osztag, akiknek bármi esélye volt arra, hogy veszélyeztessék a nyerésemet.
És külsõ okok miatt, ekkor kellett abbahagynunk a játékot :-(

Mivel lehetett volna még akár hetedik kör is, amikor ugyebár akárbármi is történhetett volna, ezért úgy döntöttünk, hogy kockadobással állapítjuk meg a csata végeredményét. Ha én dobok nagyobbat, akkor nyerek, ha egyforma, vagy ellenfelem dob nagyobbat, akkor döntetlen. Így lett döntetlen :-D

Mint az elején is írtam, a meccs elsõ körében az Ork játékos sajnos két olyan hibát is vétett, ami miatt, hogy úgy mondjam, könnyû dolgom volt ellene. A két nagy létszámú horda-sereg összecsapása igazi vérzivataros esemény volt, de inkább csak az Orkok vére folyt… Lehetett volna sokkal fergetegesebb, közelharcban bõvelkedõ is, de sikerült elkerülnöm azt, hogy a „green tide” ki tudja használni igazi erõsségét.
Sebaj, majd legközelebb, szakértõ segítség bevonásával másképp alakul!


Ja, még mielõtt elfelejteném: Chaos is the only answer wink

 Aláírás 

There is no order, do what thou wilt and let the galaxy burn!

[ Profil ]  
Dátum: 2008-04-11 14:00   [ Eltüntet ]   [ # 62977 ]  
Veterán

Tegnapi report Constantine DH serege versus Dicsõséges DA 3000 pontos egy körös játék! Elsõ kör Szabi kezd! Kilõtte a LRC-met, 2 vindicatort, 2 motorososztagot, 2 attack bikeot! smile)))))) 950 pontHa kellett akkor lecsúszó hattal is! smile) Akor fontolgattam, hogy feladom, de mondom nézzük az én köröm! Mortis 2*TLC dobás 1-2, linked—-1-1 :(, másik dreny TLC+Missile L—semmi, multi meltás speeder nem is talál, sima meltás egyszem motoros, semmi! Sikerülét egy 170 pontos inkvizítor osztagot leszednem 3 temi osztaggal! Belial meg a többi entagled, a crusader mögött! Hát szégyen nem szégyen feladtam!

 Aláírás 

Techno Viking

[ Profil ]  
Dátum: 2008-04-10 14:43   [ Eltüntet ]   [ # 62976 ]  
Veterán

Hali!

Tegnap nagy vérfürdõre került sor az én birodalmi gárdistáim és haver csatanõvérei között. Elég szép csata kerekedett ki, gondoltam, megosztom veletek!

Maga a csata 1100 (nem nevetni!) pontból ment, egy eléggé szimmetrikus terepen: rövid oldalon felállós téglalap, mindegyik oldalon két-két házzal, a házak között két erdõcsíkkal. Utóbbiak kicsit elhúzódva kerültek fel, így a házakból szabad átlövés volt.

Én hoztam egy HQ szakaszt, benne zászlós commanddal és két rakétavetõs csapattal; két egyforma gyalogos szakaszt (2 sniperes (ezt már tudom, hogy nem lehet) command és két rakétavetõ+plazmás gyalogos osztag); egy ötfõs, dupla plazmás Storm Trooper osztagot DS-el és Mr. Russ-t.

Õ hozott egy fullos canoness-t (melta pisztoly, energiafegyó, rosarius, automatikus csodamegadós cucc); egy 9 fõs (itt volt a canoness) és egy 10 fõs (itt veterán superior) sista osztagot rinóban, csupa flamerrel; egy négy flameres speca osztagot immolátorban; egy sima no-cover HB immolátort és két full HB-s nehéfegyveres osztagot.

Én választhattam oldalt, de ez sok fejtörést nem okozott. A két házba egyenlõ arányba elosztottam a fiúkat (mindenhová 2-2 gyalogos osztag, 1-1 raksis osztag és 1-1 szakaszparancsnokság). A HQ-t a baloldali házba tettem. A Russ középre került, a két ház közé.
Õ a két rinót a két szélre tette (a canoness rinóját jobbra, a maxosat balra), az immolátorokat középre, a HB-s csapatokat pedig a baloldali épületbe.

1. kör: Õ kezdett, és nyomban elõre is tört mindennel: a rinók nekisimultak az erdõknek, a csapatszállító immolátor pedig ki a térre. Igen vicces módon félrenéztem a HQ-m fedezékét (mögé akartam õket állítani, de csakazértis belógtak), így õk meg is köszönték a részvételt (3 no-cover HB és 24 normál HB pillanatok alatt letakarította a bagázst). Cserébe a HB-s immolátor elfüstölt a rakétavetõim össztüze alatt, és 3 sista is leesett az egyik HB-s osztagból (Mr. Russ büntetett az egész játék alatt).

2. kör: A két rinó kitört a placcra, és mindketten ki is dobták a rakományukat. A baloldali társaságnak nem jött össze a sebhetetlenes csoda, a jobboldalinak viszont a canoness cucca miatt igen. Haver elfelejtett mozogni az immolátorral, de a smoke-ot ellõtte rajta. A két HB-s csoport megtizedelte az egyik sima gyalogos osztagomat, de kitartottak a fiúk (hiába veszett oda az újradobható ld9). Én allaposan szétvágtam a nõvérek között: a Russ átütõ 6-osssal elkente a baloldali rinót és 8 sista is veszteséglistára került. Az immolátort immobilizáltam és duplán megstunnoltam. A csonka HB-s osztagot lepinneltem sniperrel (ebben a körben idáig elég rosszul dobott az ellenfelem), és a túlélõ két sistát is szétrobbantottam a bal oldalon. A jobb oldalon viszont minden igyekeztem ellenére sem sikerült veszteséget okoznom (egyet sem… 5 rakétavetõ, 2 sniper, 4 plazma és kb. 40 lasgun lövésbõl).

3. kör: A jobboldalon megkezdõdött a canoness irányította mészárlás: elõszõr szétlángszórózták a ottani szakaszparancsnokomat és az egyik gyalogos osztagom felét, majd egy rohammal felszámolták még azt a felet is (és továbbfutottak a rakétásaimhoz). Elõtte azért a HB-sek eltisztították a baloldali rakétásaimat is. Nekem végre lejöttek a stormok a nehézfegyveres nõvérek melletti házba. lõttem, ahogy a csövön kifért: destroy-oltam az immolátort, és megtépáztam azt a HB-s osztagot, amit az elsõ körben Mr. Russ már megkezdett. Õk meg is törtek, de éppen hogy nem futottak le :S. Közelharcban a rakétavetõseim nyertek nekem még egy kört (no nem mert olyan jól harcoltak volna, hanem mert 3-an nem voltak benne a 2”-ben).

4. kör: A speca fegyveresek kitámolyogtak az immolátor roncsai közül, és bevetették magukat a szomszédos erdõbe. Csodával összerendezõdött a futó nehézfegyveres osztag, a másik HB-s pedig meglövöldözte a baloldali rakétásaim, akik a két veszteségtõl bepánikoltak, és lefutottak a pályáról :(. a közelharcban kivégezte a rakétásaim, és ráugrott a megmaradt gyalogosaim nyakára. A frissen összeállt osztagának nem örülhetet sokáig, mivel a stormjaim pontot tettek a pályafutásuk végére. A Russ eltakarította a spec fegyvereseket (haverom már elítélhetõ gyanakvással nézte a szóráskockámat…). A közelharcban bátor gyalogosaim kitartottak.

5. kör: A HB-s osztaga megpróbálta meglövöldözni a stormokat, de nem volt meg neki a 6” kilátás. Egyébként meg csak közelharcolt, de azt brutális eredménnyel (bevarázsolt valamilyen PF-szerû csodát, hogy +2 erõvel üt…). Levágott mindenkit, és egyenesen a Russ felé konszolidált! Az én körömben lõttem õket mindennel, de csak 3 veszteséget tudtam neki okozni (a szóráskockámat az elõzõ körben bevuduzta, mert Mr. Russ ajándéka elszóródott a francba).

6. kör: Itt csak annyi történt, hogy a Canoness szétolvasztotta Russ-t, én pedig még leszedtem 2 sistát a fõnökasszony gyülekezetébõl.

Nekem maradt bõ 230 pontom, havernek majdnem a duplája :D. Nagy purgálás volt, legközelebb már 2 Russal fogok menni ellene smile...

 Aláírás 

AtomMaki megmutatja a fény erejét!
KAAA- ,......-*-......, -POOOWWW

[ Profil ]  
Dátum: 2008-04-06 21:50   [ Eltüntet ]   [ # 62975 ]  
Veterán

Sziasztok!

Nem igazán teljes leírása egy csatának, de mégis csak afféle:

Gondoltam megosztom veletek azt a tapasztalatot, amit az elmúlt két csata során szereztem Fabius Bilet, és az õ helyes kis enhanced warriorait illtõen.
A két sereglista:
1.
Bile
Slaneesh Prince: Lash, Wing
10 raptors: Khorne jel, bajnok twin LC, 2 flamer, personal icon
4db 10 fõs enhanced warrior (EW) osztag , khorne jel, bajnok pwp, 2 spec weapon +rhino
1 defiler 2 ccw-vel
3 obliterátor
8 havoc 4 heppibolterrel, Glory
2.
Bile
Slaneesh Prince: Lash, Wing
10 raptors: Khorne jel, bajnok twin LC, 2 flamer, personal icon
1db 9 fõs enhanced warrior (EW) osztag , khorne jel, bajnok PF+PP, 2 flamer
3db 10 fõs enhanced warrior (EW) osztag , khorne jel, bajnok PF+PP, 2 spec weapon +rhino
1 land raider
3 obliterátor
1 drenya dreadclaw-ban twin heavybolter, heavyflamer, ccw

Az elsõ csata elõtt az EW osztagoknak 2-és 5 közé dobtam, így mind 5-ös erõvel ütött alapból 3, és fearlessek voltak.
A másodiknál az egyik rhinos oszagnál volt egy 6-osom, és így ott 6-os erõvel ütöttem, bajnok PF-el S10!), fearless, cserébe sajnos ez az osztag minden körben csak fogyott.

Így, hogy 4 osztagot hoz az ember, igencsak megéri Bile õméltósága. Az orkok ellen kicsit szokatlan, legjobb védekezés a támadás taktikát alkalmaztam.
A 4 rhinoból kiszálló 40 EW bolterei véres rendet tudnak vágni bármilyen könnyûpáncélos ellenség között. A veszélyes osztagokat a DP Lash-el elõre, vagy éppen hátra mozgatta. (pl. Ghazkull és 30 társa hátra, hogy ne érjenek oda a második körben, a lootasokat meg egy kupacba középre, hogy leflémerezzem, szétbolterezzem õket)
Bile képessége a khorne jellel kombinálva elég hatékony volt az orkok ellen. A raptorokkal és a princel igyekeztem lekötni egy-két osztagot, majd az EW-kal lõttem mindenre, amivel lehetett. Utána megvetették a fiúk a sarkukat, és várták az ork rohamot. Mivel én ütöttem elõször, és mindenki 3-at ütött S5-el, elég sok orkot sikerült leszedni ahhoz, hogy a sok támadás ellenére kevés veszteségem legyen. igaz, hogy mindkét esetben ezekbõl az osztagokból súlyos veszteségeket szenvedtem, de legalább 2 mindíg fél erõ fölött felyezte be a csatát. Bile is viszonylag jól harcol, ez és a képessége elfeledteti azt a fájdalmat, hogy fel kell áldozni érte egy HQ slotot, melybõl második DP is lehetett volna.
Összességében tehát az Enhaced warriorok minimum 2-3 osztagban már elgondolkodtató alternatíva közelharci káosz seregre, ráadásul a bolterek és spec fegyverek remek tûztámogatást nyújtanak, khorne jellel kombinálva betörhetik jó néhány ellenfél orrát.

[ Profil ]  
Dátum: 2008-02-15 11:14   [ Eltüntet ]   [ # 62974 ]  
Veterán

Huh, én voltam itt utoljára is…Na de hátha elolvassa valaki. Nekem nagyon tetszett a csata, fõleg, hogy öt hete nem játszottam, meg hát nagyon fordulatos is volt.

Apokalipszis, 5000 pont ork - elda összecsapás,  Gorcsev Iván orkjait Lord Zolk segítségével waaagholta ellenem. 
Nagyjából a seregük: 4 vagy 5 truck boy osztag, tizensok tanbustas Old Zoggworttal, tizensok lootas mekkel, mellettük SAG big mek, 8 megaarmoros nob Mad Dok Grotsnikkal és Ghazzkullal, vagy 16 vulcsa Zaggstrukkal, sok motor Wazdakkával, 3 looted wagon boomgunnal, zzzzapágyú üteg 3 ágyúval, sok bunyeváccal, Snikrot vagy 15 kommandóssal, ja, és vagy 7-8 deffkopta. Minden boy hard boy, és mindenkinek cybork body.
Nekem avatár, Eldrad seer councillal (3+5), 4 guardian osztag scatterral, storm guardian osztag, dire avengerek Asurmennel, 10 harlekin Jain Zarral, 5 wraithguard Yriel hencivel serpentben, 2x4 dark reaper, 5+1 fire dragon falkonban, egy falkon üresen, 2 ágyúból vibroüteg, wraithlady, 6+1 swwoping hawk, 2x6 pathfinder (infiltrálva mélyen a zorkok hátába), 5+1 warp spider, 2 vyper, 8+1 jetbike.
A kicsit nagyobb felállási zónát Ricsi kiválasztotta, és õ mondott kevesebbet a felpakolásra, tehát õk pakoltak fel elsõnek és õk kezdtek. Reserveben hagyták az összes jármûves osztagot, no meg Zaggstrukkékat és Snikrotékat. Én is kint hagytam minden jármûvet, no meg a pókokat és a sólymokat, no meg a jetbike-okat. Orkok elsõ körében a motorosok megindultak és szétlõtték az összes (amúgy csali) storm guardiant, a deffkopták átrongyoltak 24”-et a harlekinek felett, hogy lebombázzák õket, de csak kettõt sikerült leszedniük, és vészesen a seer council mögött landoltak, ráadásul a köves terepen egy bekapott egy sebpontot. A megaarmorosok szétlõttek-szétvertek egy osztag guardiant, csak egy kezelõ, meg a scatter maradt. Juj, majd kihagytam, a surgical raids-et választották strat. elõnynek, amivel Jain Zarnak és Eldradnak okoztak egy-egy sebpontot. (Én “nemes” egyszerûséggel vortex gránátot, de nem került bevetésre). Eztán én következtem, a seer council careful planning-jével elsõ körben behoztam a rezervjeim felét, a két vypert, egy falkont, a sólymokat, a nagyon fenyegetõ motorosokra. Középen a nagy rangadó kezdõdött el, a megaarmorosokra rámentek a harlik Jain Zarral, az avatár, elindult feléjük egy osztag guardian, a dire avengerek Asurmennel. Iszonyat sok lövés rájuk, de senki sem esett le! 2+/5+ és feel no pain, no comment. a deff koptákat a seer council warlockjai alaposan megdestruktorozták, aki megmaradt, az nem tudott elszaladni, meghóttak. Odaát jobb szélen a motorosok is bekaptak egy halom lövést, de megmaradtak hárman, Wazdakkával, persze. A pathfindereknek egy, azaz egy lootast sikerült lelõniük. Rohamoztam a megaarmorosokat, rettenetesen gyenge eredménnyel, buktam a közelharcot, de az avatár jelenléte miatt mindenki maradt a helyén, a harlik jóval kevesebben, és Jain Zar eltûnt a webwayben. Hiába minden kunsztja, Ghazzkullnak bevitt két sebet, de ennyit tudott.
Ork második kör. Bejött a három looted wagon, meg egy truckboy osztag, ez utóbbi a pathfinderek megleckéztetésére (ezt nem részletezem, nem volt nehéz feladatuk), no meg Snikroték a falcon és a guardianok seggébe. Õket eléggé megszedte az ambush elõnyöm, amit szintén a seer council ad. A lövés nem túl híres lett, se a SAG, se Zoggwort nem sokat segített (ja, õ elsõ körben azért egy waaaghgal megnyomta a megaarmorosokat), a tankbustáknak meg nem volt kire lõniük. Motorosok megették a sólymokat, és a guardianok szájába értek. Snikrot pedig úgy seggbe szúrta a falcont, hogy az megfõtt, no meg a lángszórózás közepette az egyik guardian csapat is megfogyott. A középsõ nagy csata ment tovább, nekem összesen 2 harlim maradt, az avatár bírta, talán egy megaarmor már leesett. Kiugrottam a harlikkal. A körömben bejött mindenem, a jetbike-ok és egy falkonnyi fire dragon a bal szárnyon a két looted wagon ellen nyomultak, plusz a pókok, másik szárnyon Yriel és a lidércrobotok a serpentjüktõl külön, gyalog masíroztak be. Yriel egyedül Snikrotékat célozta, a lidércek a motorosokat, a serpent az ezen a szélen pukkantgató looted wagont. Középen elindultam a seer councillal a nagy közelharc felé, de még messze volt, viszont Asurmennel leváltam az avengerekrõl, és belerongyoltam a megaarmorosokba, közben az avengerek elintézték a zzzapütegeket a jetbike-okkal (hú, itt valamit összekevertem, mert õk már az elõzõ körben bejöttek, de csak ketten maradtak, mert a boomgunok megszedték õket).A looted wagonokat mind egy szálig lelõttem, a motorosokat is, igaz, rohadt sok lövésbõl, de Wazdakkával egyetemben. Közelharcban Yriel egyedül elintézte Snikrotékat, úgyhogy az a szárny tiszta lett, de egy viszonylag nagyobb seregtest ottmaradt távol az objektíváktól és az ellenségtõl. Középen Asurmen nagyon jól szerepelt, vágta az avatárral a megarmoros nobokat, és csak az avatár kapott sebet.
Harmadik kör. Ez lett az ucsó, mert elfáradtunk és késõre járt, úgyhogy mindenki rástartolt az ojjektívákra.
Az orkoknál berongyolt a bal szélre 3 (vagy 4?) truckboy osztag, no és Zaggstrukkék (akikbõl 4-et leszedtem ambushsal) bepottyantak a seer council mellé. Lövésnél nem sok minden történt, vagyis egy mókás dolog igen: a SAG erejére dupla 2 jött ki, ami azt jelentette, hogy az eléggé szorosan álló Zaggstrukkékra tettem a nagysablont grin)). Kissé megfogyatkoztak, de azért rohamoztak, de a jobb kezdeményem (és a dobások) miatt sokkal nagyobb kár esett bennük, mint bennem, õk a fõnökkel együtt hárman maradtak, tõlem 2 warlock esett le. Középen a gigászi küzdelemben elfogytak a harlik, de már a másik oldalon is komoly veszteségek voltak, maradt a közelharc. A bal szárnyamon a truckboy osztagok taroltak, levitték a maradék jetbike-okat, a fire dragonokat, a falcont, és beérték a dire avengereket is, akiket könnyedén megettek. Ráadásul a jutalommozgással az egyik osztag az ojjektívát is megszerezte azzal, hogy az azt foglaló guardianokat beérték, és az én körömben persze levágták õket. Nekem nem maradt másmint a vyperekkel beértem 24” mozgással egy ojjektívát, majd közelharc, itt a seer council levágta Zaggstrukkékat, és beérték egy objektívát. A “nagy” közelharc nem dõlt el, de csak a két-két karakter maradt a végén (vagy Grotsnik tán meghótt, de abban nem vagyok biztos,, már késõ volt nagyon). Így í végeredmény 4-2 lett a javamra.
Nagyon fordulatos csata volt, nagyon élveztük, kösz, skacok!
Érdekesség, hogy semmilyen super heavy és gargantuan és repcsi nem játszott, nem voltak az óriási sablonok játékban, ezért kicsit lassabban fogytak a figurák a pályáról.

 Aláírás 

Dicsőséges Keleti Front, Nyíregyháza

BitzBoat Konvertáló Blog

BitzBoat Webshop - GW-s Figuraalkatrészek

[ Profil ]  
Dátum: 2007-03-23 11:54   [ Eltüntet ]   [ # 62973 ]  
Veterán

3000 pont, két detachment, az én eldáim Csibe (”újfajta”) Dark Angelei ellen, én a második detacsba egy Revenant titánt proxyztam, talán érdekes lehet a csata másnak is.

Csibe serege: company master, káplán, assault osztag, deva, sok szétszedett troop (lézerágyú, plazma, persze mindben), whirlwind, predator, 1 Land Raider Crusader, 1 sima LR, 3 multimeltás speeder, techmarine servitorokkal (4, egy multimeltás), 1Asscanon+rakétavetõs dreadnought és 1 Mortis drenya

eldákok: Eldrad, Iryel herceg, 2x3+1 jetbike osztag, 6 pathfinder, wraithguardok serpentben, 7+1 fire dragon serpentben, 10 harlekin shadowseerrel, egy cuccos falcon csillagágyúval, egy 4 és egy 5 fõs dark reaper osztag, és a Revenant titán (755 pont pulsarokkal)
Terep: középpontosan szimmetrikus erdõs terep, egy-egy heggyel és egy-egy köves tereppel, középen egy tankroncs
Küldi: Recon

Én kezdtem. Bal szélen egy Fortune-ös jetbike osztag turbo boosttal felément a szembe oldalon a DA drenyának és a LR-nek, meg az ott álló mariskáknak, hadd legyen min gondolkodniuk. Középen megindultak a harlik a tankroncs takarásában, a másik jetbike-os osztaggal fej fej mellett, bal szélen a dragonokkal elõrerepült a serpent és kirakta õket. A falcon is elõre ugrott a bal szél felé. A wraithguardokkal elfelejtettem menni grin, a titán a jobb széle, a dragonok mögött röppent elõrébb…Lövésnél a pathfinderek 3 fõt leszedtek a devaosztagból, aztán a répák befejezték a dolgot, a dragonok a serpentjükkel leszedtek két speedert, a titán szanalõtte a LR Crusadert (nagyon kellett, mert levadászta volna a harlikat), és még egy-két marine leesett,  a falconom nem csinált semmit, amúgy jó kis lövési fázis volt. Csibe mozgásnál megindult a jumppackesekkel a káplán vezetésével a turboboostos mocik felé, a LR is kijött, megindult. A lövöldözéstõl sok bajom szerencsére nem lett, az otthagyott serpentrõl leesett a torony, kiszálltak a lidércek, a titán röhögve állta a lézerágyú tüzet meg az egy megmaradt speeder meltáját, viszont a whirlwind sablonja leszedett mocisokat és harlikat, a harlikat mág érte egy kis plazma és bolter is, a felük maradt meg. A serpentjeim nem lõ hatásokat kaptak be, a falcon is. A Káplán és osztaga berohamozta a mocisokat, leesett kettõ, de maradt a közelharc.
Második körben a lövéseim marine-okat faragtak, a dragonok leszedték az ucsó speedert, a skimmer tankokkal csak repkedtem, a wraithguardokkal megindultam középrõl balra, Eldraddal balról középre, a pathfinderek mögé (vele folyamatosan Fortune-t nyomtam önmagára, és a legközelebbi osztagra, és/vagy doomoztam, akit tudtam), a középen lévõ harlik és a két maradék moci rohamtávba került. A harlik meg is ettek egy osztagot, a mosisok egy plazmás devarészletbe gabalyodtak, de odakonszolidáltak a bohócok az õ közelharcukba, a bal szélen a dzsetbájkosok meghóttak. Csibe lövései nem sokat alkottak (gyak. összes lézárágyú a titánra), az assault osztagáról levált a káplán és a szemben lapuló répák felé ugrott, kettõt megölt, a maradék lefutott, míg az osztag középre vette az irányt, ahol a pathfindereim bujkáltak egy erdõben.
3. körben én jóformán csak a dragonokkal lõttem az elõttük lévõ hegyen bujkálókat, kevés sikerrel, a titán leszedte a Mortist, mást nem nagyon talált, a répák néhány marine-t, a harlik közelharcoltak a jetbikeosokkal, jól álltak, de még nem nyertek. Csibe még elõrébb-középre jött a LR-el és a másik drenyával, a káplánnal Falcont szeretett volna lelõni (kombimelta) és kinyitni, de nem ment (shaken), a jumpackesekkel megette a pathfindereket és Eldradba konszolidált velük. A középen, az õ felállási zónája szélén harcoló jetbikejaimat berohamozta egy újabb osztaggal, meg is haltak, egy harlim is mellettük, de õk kiugrottak a közelharcból, hogy újra rohamozhassanak.
4. körtõl kissé összemosódnak a dolgok…A harlik mindenkit ledaráltak középen, az assault osztaghoz odaért Iriyel, és mind levágta õket, még mielõtt Eldrad is üthetett vón, a whilwind sablonjai ált. leszóródtak (bár a végén a még pontszerzõ dragonokat leszedte), a lézerágyúk szórták a titánt, de az állta, bár volt olyan, mikor csak egy fegyvere tudott lõni (sok lecsúszó 1) , 1 struktúrapontja ment le csak, viszont õ leszedett még vagy két osztagot majdnem teljesen, a predator nem sok vizet zavart, a techmarine és kísérete elfogyott, végül dr. octopuszt a 3 megmaradt harli gépelte le, mint Csibe bal szárnyának maradékát is. A másik szélen serpent bright leance lelõtte a LR-t, a titán pulsarja a drenyát, Eldrad (akivel szét akartam vágni a LR-t, de nem jött össze) ütésváltásba kezdett a káplánnal két körig, de nem bírtak egymással.
Utolsó körben még a falconból, aki elõzõleg felvette Iryelt, kiszállt az utas és berohamozta a káplánt, akinek nem volt esélye ellene, a titán berepült a DA-ek felállási zónájába, a falcon is. Csibének nem sikerült lelõnie a predátorral a falcont, csak mint ahogy említettem, a dragonokat a Forgószéllel. a wraithguardjaim és egy osztag répa megmaradt a karakterek, az összes skimmer tank és a titán mellett, Csibének a két tank és a company master (ja, aki szintén meg akarta csinálni a falcont az utolsó körben, de neki sem jött össze).

Csibe elég cefetül dobott, különösen a jármûvek sérülési táblázatán…Nekem meg összejöttek azok a dolgok, amiket elképzeltem.
3600:1800 lett durván a VP arány.

 Aláírás 

Dicsőséges Keleti Front, Nyíregyháza

BitzBoat Konvertáló Blog

BitzBoat Webshop - GW-s Figuraalkatrészek

[ Profil ]  
Dátum: 2007-03-14 00:22   [ Eltüntet ]   [ # 62972 ]  
Veterán

Hány pont volt ez?

Ha megnézed a sereglistát kiderül wink
(2000 pont)

Ja tényleg, csak a szemem ki nem ütötte:)

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
Dátum: 2007-03-13 22:35   [ Eltüntet ]   [ # 62971 ]  
Veterán

Hány pont volt ez?

Ha megnézed a sereglistát kiderül wink
(2000 pont)

 Aláírás 

Fúrás tömés tőlem nem áll távol,
de a VÉSÉS az igazi mámor.

Preferred Enemy: fognyüvő manó
főhadi szállás:
főhadiszállás

[ Profil ]  
Dátum: 2007-03-13 20:45   [ Eltüntet ]   [ # 62970 ]  
Veterán

Hány pont volt ez?

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
Dátum: 2007-03-13 13:45   [ Eltüntet ]   [ # 62969 ]  
Veterán

Ha jól emléxem úgy szól a szabály, hogy a lövési fázisban alkalmazandó varázslatból csak egyet lehet használni. (csak egyet lehet löni)

[ Profil ]  
Dátum: 2007-03-13 13:44   [ Eltüntet ]   [ # 62968 ]  
Veterán

Oké, Oké ! Nem akarom felébreszteni az alvó nidát smile
És pszi, plazma hatótávon kívüli célpontra kérdésre is magvan a válasz?
Tehát kell-e dobni pszi tesztet, plazmánál hit dobást akkor is ha célpont hatótávon kívül van ?
És elszenvedem-e a kellemetlenséget rosz dobás esetén?
igaz ez egy kicsit OFF de a csatában elõfordult

 Aláírás 

Fúrás tömés tőlem nem áll távol,
de a VÉSÉS az igazi mámor.

Preferred Enemy: fognyüvő manó
főhadi szállás:
főhadiszállás

[ Profil ]  
   
1 ennyiből: 4
1
 
‹‹ Space Wolves      Space Marines (4. kiadás) ››