Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája
 
 
1 ennyiből: 11
1
Mordheim bandák
Dátum: 2017-06-21 08:38   [ Eltüntet ]   [ # 466020 ]  
Veterán

Nem tudom érdekel-e valakit, csinálnak 9th age alapú Mordheimet:
http://www.the-ninth-age.com/index.php?thread/17990-the-9th-heim/&pageNo=1

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-25 18:06   [ Eltüntet ]   [ # 464750 ]  
Veterán

tévedtem, teljesen festett bandával játszok a továbbiakban is :D

 Aláírás 

Ha az igazság pihen, a halálnak kétszer annyi dolga van.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-25 06:46   [ Eltüntet ]   [ # 464727 ]  
Veterán

Volt tegnap JÁTÉK!

Possessed álnok bandái ellen álltam ki. Áttörést játszottunk.
Kezdem a végeredménnyel, mert nyertem :D
Védő voltam, nagyjából középvonalon állítottam fel a tűzvonalat. Három gort egy trollvadász és három nyílpuskás várta, míg központi helyen lévő főnököm, hős thunderer és mérnök nagyjából középen volt. Egyetlen közelharci kis szakállasom és a futni már nem tudó trollvadász egy hőssé lépett feketelelkűvel egy ocsmány megszállottal és egy íjászkodni próbáló varázslóval nézett szembe.

Gor oldalon volt párt sikertelen lövés, majd a trollvadász hősies rohamra indult ellenük. Egy sebet okozott, ő megúszta seb nélkül. Következő körben kapott még egy gort, ketten sajnos legyűrték, ám thunderer hősöm sikeresen, egyetlen lövéssel terített le egy gort.
Közben Jozeph Bugman figurám (a főfőfőfőnök) segítségre sietett az északi szárnynak, biztos ami biztos.

Délen a két sebes, futni nem tudó, alabárdos trollvadász nekiment a rettenetes possessednek.
Dulakodásuk eredményeként padlót fogott, de előtte egy tisztességes sebet azért bevert neki a pofájába! Szerencsére az tovább ment, életben hagyta.

Aztán jött a fekete lelkű aki már nézte a trollvadászt, némileg fedezéket nyújtva neki. A varázsló íjász lőtt, sajátját sikeresen eltalálta, és ki is ütötte!

Ezt követően már LD teszt dukált ellenfelemnek (kb 3. vagy 4. kör)

Ezt az írtózatos veszteséget nem bírta a gyáva banda, megfutottak!

Győzelemittasságom nem sokáig tartott, mikor kiderült, hogy a trollvadász sérülései bizony elég súlyosak voltak a dicső halálhoz. Drága pénz lett újra pótolni őt, így a keresett vagyon fele el is ment egy új trollvadász hősre.

Kis közelharci osztagom egy fős létszáma a háromszorosára nőtt, így a következő csatában már (az új trollvadásszal) 5 hős, 3 nyílpuskás, 3 közelharcos indulhat csatába!

ÉS!!!!!!! A kutatás táblázaton egy szépséges tripla hatost dobtam, aminek eredményeként következő csatában egy bérenc csatlakozik hozzánk ingyé, onnantól pedig a fenntartását kell majd fizetni csak.

A csapat besorolása így 130-ra nő. Valamint (remélem jó döntésnek bizonyul) csatlakozik hozzánk egy Ogre is, segíteni a csapatot, aki további 25 ponttal növeli a csapat harci értékét. Reményeim szerint megfelelő mobilitásával (na meg nem kell 80 aranyat kifizetni) jó kiegészítője lehet akár hosszú távon is szerény csapatomnak!

Kiderül, lehet még a héten, egy nagy csapat veremharcos ellen! Addigra ki kéne festeni a figurákat, amire csak ma van lehetőségem, és eléggé lusta vagyok hozzá, hogy ebből ne sok minden legyen addigra :D

 Aláírás 

Ha az igazság pihen, a halálnak kétszer annyi dolga van.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-23 06:04   [ Eltüntet ]   [ # 464648 ]  
Veterán

akkor félszerzet, plusz szakácskönyv azt jelenti hogy félszerzet és 14 törpe! na keménység a keménység :D

 Aláírás 

Ha az igazság pihen, a halálnak kétszer annyi dolga van.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-22 21:12   [ Eltüntet ]   [ # 464644 ]  
Tag

Nem számítanak bele a max létszámba.
De törés tesztnél velük együtt kell nézni a 100%-ot.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-22 14:59   [ Eltüntet ]   [ # 464624 ]  
Veterán

Bérkatona a banda max létszámán felül lehet?
Pl törpd 12 fő, de gnómmal már 13+gnóm?

 Aláírás 

Ha az igazság pihen, a halálnak kétszer annyi dolga van.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-20 20:07   [ Eltüntet ]   [ # 464561 ]  
Tag

Melyik? Illetve átküldöd eMailben?

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-20 18:18   [ Eltüntet ]   [ # 464559 ]  
Veterán

Nekem is megvan zumi

 Aláírás 

Ha az igazság pihen, a halálnak kétszer annyi dolga van.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-20 14:49   [ Eltüntet ]   [ # 464552 ]  
Tag

FAQ található valahol a játékhoz?
Illetve angol szabálykönyv beszerezhető valahonnan digitális formában?

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-20 07:15   [ Eltüntet ]   [ # 464543 ]  
Veterán

a magyar szabálykönyvben van valami opcionális szabály, amikor szintlépéskor, ha képzettséget kapna, dobhat valami káosz táblázaton, az is adhat mutációkat, nem?

 Aláírás 

Ha az igazság pihen, a halálnak kétszer annyi dolga van.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-19 21:14   [ Eltüntet ]   [ # 464539 ]  
Veterán
machine1919 - 2017-05-19 08:21

Carnival of Chaos és Possessed csapatoknál lehet venni Nurgle áldását, ill mutációkat. Ezeket csak a besorozásnál veheti meg az ember. Jó pár csata után, az újonnan besorozott Possessed vagy Tainted One egységek szintén vehetnek kezdő karakterként ilyen bónuszokat, nem csak a csapat indításakor?

csak toborzásukkor vehetsz nekik mutációkat. hogy ez a csapat indításakor van, vagy akkor maikor később felbéreled őket az teljesen mindegy. a lényeg h. csak akkor kaphatják meg a mutációt amikor megveszed őket.

képzeld el úgy, hogy mutációkkal együtt veszed meg, nem pedig a játékok során mutálnak. tehát a múltban megszerzett mutációkért fizetsz. snitt.

 Aláírás 

“One,two, three ‘n four
Some declare a Holy war”

War. War never changes…

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-19 08:22   [ Eltüntet ]   [ # 464494 ]  
Veterán

elviekben a hősök a megfelelő képzettséggel bármilyen felszerelést válogathatnak maguknak.

 Aláírás 

Ha az igazság pihen, a halálnak kétszer annyi dolga van.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-19 08:21   [ Eltüntet ]   [ # 464492 ]  
Tag

Carnival of Chaos és Possessed csapatoknál lehet venni Nurgle áldását, ill mutációkat. Ezeket csak a besorozásnál veheti meg az ember. Jó pár csata után, az újonnan besorozott Possessed vagy Tainted One egységek szintén vehetnek kezdő karakterként ilyen bónuszokat, nem csak a csapat indításakor?

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-18 12:56   [ Eltüntet ]   [ # 464472 ]  
Veterán

possesed/ratogre: natural weapon, nincs levonás.

Másik kettő nem tudom.

 Aláírás 

We’re not here to destroy THE game, we’re here to destroy YOUR game

As you know, the key to victory is the element of surprise. Surprise!

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-18 11:14   [ Eltüntet ]   [ # 464467 ]  
Tag

A Posessed-ek és a patkányogrék nem használhatnak fegyvereket, akkor az ő fegyverük az Ököl, vagy mindenféle módosító nélkül támadnak, és a saját Erő értékükkel sebeznek?

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-18 10:47   [ Eltüntet ]   [ # 464463 ]  
Tag

Pit Fighters:

- A legtöbb stílushoz tőr pajzs, meg még valamilyen fegyver tartozik.
Ha ebből a fegyverből még egyet veszek, akkor használhatom második fegyverként a tőr helyett?

- Ha a Skill-ek közül azt választom, hogy használhat mindenféle fegyvert, akkor a stílustól eltérő fegyverrel is csapathatja?

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-18 06:10   [ Eltüntet ]   [ # 464457 ]  
Veterán

tegnap megvolt az első két életút játékom!

Az első meccset nyertem boszivadászok ellen, káoszkövet kerestünk, de vesztesen jöttem ki. Meghalt egy thunderer nyílpuskával, és az ellen eggyel több káoszkövet foglalt mint én, szóval jobban jött ki.

Második meccsem a veremharcosok ellen folyt, sima összecsapás. Nem tudtam LD-t rontani, ami jó volt egy darabig, de nagyon ledarált. Erősebbek közelharcban. A három thunderer (mert vettem egyet, hogy három legyen) és a mérnök nem tudta támogatni a két slayert (ekkor már alabárd egyiknél, másiknál két törpe fejsze), ledarálták őket. Egyik slayerem sikeresen elvesztette futás képességét. Hát nem tudom mit ér így szegényke, eléggé rövidtávon hatékony csak :(

főnöknek 10 lett az ld-je, slayerek skill-t kaptak, a támadásduplázósat vásároltam nekik.
A második meccs eredményét ma dobjuk ki, mert eléggé későre járt már.
Egyelőre úgy érzem, hogy a törpék nagyon drágák ahhoz képest, amit adnak, hát majd kiderül. a thundererek szintet léptek, remélem kidobok egy hőst, hogy legalább öt hős legyen.

 Aláírás 

Ha az igazság pihen, a halálnak kétszer annyi dolga van.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-15 06:37   [ Eltüntet ]   [ # 464364 ]  
Veterán

ezt írja a magyar szabálykönyv:

“Élőholt csapat esetében, ha a vámpír elpusztul, akkor a halottidéző veszi át a csapat irányítását. Ha a csapatban nincs halottidéző, akkor az élőholtakat összetartó mágia elszáll, és az egész banda rothadó hús és csontkupaccá omlik össze. A következő játék után VÁSÁROLHATSZ új vámpírt, amikor is a halottidéző elveszti a Vezető képzettséget.”

 Aláírás 

Ha az igazság pihen, a halálnak kétszer annyi dolga van.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-10 10:13   [ Eltüntet ]   [ # 464234 ]  
Veterán

Ez kb mindenkire igaz. Nem fogsz dúskálni a hősökben, Mordheimben bizony drága az élet smile. A többi csapat redundásnabb, az undeadnél ha a vámpír &| neco meghal (nem emlékszem már pontosan) akkor disband és újat kell indítani 0ról.

 Aláírás 

We’re not here to destroy THE game, we’re here to destroy YOUR game

As you know, the key to victory is the element of surprise. Surprise!

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-10 09:57   [ Eltüntet ]   [ # 464232 ]  
Veterán
Mr.Grey - 2017-05-10 08:38

hosszú távon a dreggek lovon nehézpáncélban kegyetlen egységekké válnak. a vámpír is elég masszív tud lenni, és általában 1 ghoulnak is bejön előbb-utóbb a hőssé válás.

az undead tipikus oylan csapat ami eleinte brutál de a későbbiekben utolérik az egyéb csapatok sőt, le is hagyják sok szempontból. pit fighterek orkok stb jellemzően vámpírevők, de még a legegyszerűbb emberek is felszerelkeznek annyira idővel h megegyék a vámpírt.

a mordheim elég speciális játék hosszútávon. később nagyon kell ismerni a csapatodat és az erősségeit/gyengéit hogy megfelelően manőverezz velük.

ezt érzem én is, ezért gondolkodok inkább törpe vagy skaven különítményen, mert úgy érzem hogy ez az 5 (majd 6) hős elég kevés felszerelkezés terén, ami hátrány lehet később.

 Aláírás 

Ha az igazság pihen, a halálnak kétszer annyi dolga van.

[ Profil ]  
   
1 ennyiből: 11
1
 
‹‹ Brewhouse Bash      Specialist Studio hírek ››