Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája
 
 
2 ennyiből: 149
2
Tau és Kroot
Dátum: 2017-08-12 16:24   [ Eltüntet ]   [ # 467567 ]  
Veterán

Írtad, hogy ha nem te kezdesz, a doomsday arkoknak fixen rekt… mi szedi le őket? Nem játszottam még Necron ellen, de nehezen tudom elképzelni, hogy a 4xFB-s commander így átmegy a Quantum shielden.

A lista nekem tetszik, nem is tudom, hogy én pl. mivel fognám meg. Ha nem te kezdesz viszont a repcsiknek annyi a commanderek miatt. Bár a death markoknak papíron van esélye ellenük. 4xFB-s commander 160 pont, 8 DM 160 pont, 16 lövés BS3+, ebből 3-4 seb, ami után még dob mentőt. Viszont itt tényleg a mákon múlik, ha jönnek a 6-osok akkor simán leeshet a commander. Bár neki is ott a két drón, amivel két sebet ignorálhat. Fene se tudja. Jó helyezkedéssel meg egy kis mákkal működhet a dolog.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-08-11 21:55   [ Eltüntet ]   [ # 467541 ]  
Veterán

Hát igazából bármilyen ötletre vevő vagyok nem sok minden van amit ne tudnák kirakni max proxyzok egy keveset.

A termi teleport egy nagyon jó ötlet lenne. De 9” kéne dobni rohamra különben egy körig csak várják a halált. Amihez 750 pont egy kicsit sok. De a listámon fent van csak egy kicsit fej vagy írás a dolog.

CSMenél próbáltam ki, hogy viszek egy World Eater termi osztagot mindegyik egy pár claw kivéve a górénak van egy heavy flamere meg egy chain fistje(bár lehet power fist jobb lenne). Velük küldtem egy termi sorcit aki eltolta a warptimeot amivel egyet mozoghattak így 4” kellett megdobniuk a rohamtávot azt is egy újradobási lehetőséggel. Az overwatchba meghalt egy termi és egy meg is sérült tehát 4en értek be egy commandert megöltek és egyet lesebeztek aki a kövi körben kipattant. Az volt a szerencsém egyedül, hogy flamereket meg minden kis szart rálőtt ami nem okozott woundot.(egy osztag sima crisis 3x 3D6 sebet okoz pislogtam nem keveset de végül a 14 woundot ami lett belőle mind megdobtam) Aztán előkapott az egyik commanderről valami szutykot ami ellen invut kellett dobni és meg is haltak. Ez a combo így került kb 500 pontba és min 3CP-be (adtam még egy közelharci fázist a srácoknak új csm stratagem) és lényegesen kevesebb veszteséget okozott (pár drone egy commander és pár wound egy commanderbe). Talán 10-el jobban működne.

A Necron Death markokon én is gondolkoztam illetve a dooms day arkokon. A baj az, hogy ha nem én kezdek akkor fixen rekt az arkoknak. (kivéve ha egy csoda folytán a Death markok leszedik a commandereket) Ami megint fej vagy írás. A 3x20 warrior viszont egy remek ötlet! Bár talán olcsóbb és hatásosabb 2x20 warrior és egy cryptek ami ad + az éledéshez és 5+ invut. Persze ehhez meg kell dobni a D3-mat de max -1CP. Én még a doom scytheken gondolkodtam mivel gyakorlatilag van még egy fegyverük a Stormsurge ellen és ha ő esetleg eltűnne akkor népirtásra is lehet használni.

Necronra volt egy ilyen elképzelésem.

Battelion Detachment:
HQ:
Imotekh (hátha bejön a villámlása)
Cryptek

Troop:
3x10 warrior

Flyer:
2x Doom Scythe

Spearhead Detachment:
HQ:
Catacomb Command Barge

Heavy:
1x monolith
2x Doomsday ark

Ez egy 2000pt sereg vázlat. Lényegében itt a monolith tenné meg azt amit a termiknek kéne bedobni és elterelni a figyelmet a fontosabb célpontokról. A két Dooms day ark hátul dekkolna a warriorok és a HQ-k védelmében. A repcsik mennének előre és lőnének szét mindent amit tudnak. Lényegében rá kényszerítve az ellenfelet, hogy ne egy felé figyeljen. Hiszen a pálya két sarkán egy-egy doom elöl két repcsi és középen egy monolith lenne. Mit gondoltok erről az ötletről? Túl hamar kikapnák őket?

 Aláírás 

http://warhammer40k.blog.hu/

“Ha az út könnyű a cél értéktelen.”

[ Profil ]  
Dátum: 2017-08-11 21:47   [ Eltüntet ]   [ # 467540 ]  
Veterán

Mivel a SS nem Battlesuit (már) így őt nem védhetik a drónok, nyugodtan ki tudod lőni bármilyen nagy puskával.

Drón spamet a mortal wound fogja meg, azt még neki is sebenként kell átpasszolnia, és a pajzsdrónok újonnan kapott 5+ FnP-je is elfogy hamar.

Longstrike ugyanez a téma, ha le tudod bénítani, mielőtt kárt tehetne, sanyi. (tudom, eddig mindig hoztam, de amilyen jó papíron, annyira könnyen kiemelhető)

A pathfindereket minél előbb minél többet lövő fegyverekkel (praktikusan Heavy bolter banda) ki kell iktatni, markerlight ugyan sokat gyengült, de anélkül a commandereken kívül mindegyiknek sokat csökken a hatékonysága.

SM-nek van a legjobb esélye ellene, a beugráló commanderekből egyet instant le tudsz lőni egy jól elsütött auspex scan strategemmel.

Necron meg… semmi sem szivat meg taut úgy, mint a quantum shield. Triarch Stalker, doomsday ark, azt hadd szóljon.

 Aláírás 

Kik a Tauk?
Egy gépezet részei.
Számukra a gyermekek nem többek, mint a részek pótlásai, melyek képesek tudásukkal szolgálni, amíg meg nem halnak.
Akkor mi ez a gépezet?
Ez a gépezet a rettenetes és gonosz Tau Birodalom.
Az emberiséget fenyegeti ez a gonosz gépezet, és ha belenyugszunk létezésébe, a gépezet felőröl minket.
Az ilyen gépezetet el kell pusztítani.

Ducimax Alkotóvacka

[ Profil ]  
Dátum: 2017-08-11 20:38   [ Eltüntet ]   [ # 467539 ]  
Veterán

Biztos jól játssza az illető a drónokat?
Mert woundonként egy megy a levesbe. Pl smite-nál mortal woundonként egy.

CSM-mel:

Stormsurge ellen egy osztag lascannon, és egy land raider tele pakolva berzerkerekkel.

Nem nagyon látok anti-tankot nála, szóval rhino-ba pakolt emberek is jók lehetnek.
Ha odaér, járművel is rohamozol, hogy bekösse az overwatchot.

De a lista alapján én főleg arra mennék, hogy egyszerűen kiírtsam, leradírozzam a fire warriorokat, hogy a karakter legyen a közelebbi célpont.

Ha van olyanod, akkor Warp Talons, és bemákolni a 9”-es roham távot.


Necron:

Deathmark-ból két osztag, és kilőni a fireblade-et, DS-elő commandert.

Deceiver, és az arcába odarakni D3 x20 warriort.

2 db Doomsday Ark, kiszedik neked a stormsurge-öt, és nagyon sokat kibír.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-08-11 19:48   [ Eltüntet ]   [ # 467536 ]  
Veterán
gerry666 - 2017-08-11 18:48

Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni. Most nem az a kérdésem, hogy tauval, hogyan győzzek hanem, hogyan győzzem le a taukat? :D Ellenfelem sereg kompozíciója a következő kisebb nagyobb változtatásokkal.

1db STORMSURGE
3-4 commander
1 ethereal
1 fire blade
1-2 osztag minimál crisis /egyik osztag helyett egy Longstrike
2 osztag pathfinder
2-3 osztag fire warrior
És végtelen mennyiségű undorító mocskos drone

Általában valahol hátul bekempel és mindet ripityára lő. Tűzharcban nem nagyon tudom mivel tudnám megfogni ha nagy D-s fegyvereket viszek a dronek levédik. Ha kicsiket akkor nem tudok elég távol maradni és tau rapid fire rangbe kerülni instant halál. Necron, SM és CSM seregeim vannak. Van valami tapasztalat mi az amit a taunak nehezére esik megemésztenie? Próbáltam erőltetni a közelharcot de már az overwatch is egy rémálom ha be is érnek a következő körben fall backel kimozognak(és mivel minden undormány szinte fly így még lőhet az is aki közelharcban volt) és szanaszét lövik a rohamozókat. (pl első körös termi rohamnál) A smite spamat felfogják a dronek és a fire warriorok. Szóval van valami tipp mit lehet most kezdeni tau ellen?

Írd le nagyjából te is mid van, mert hiába írjuk majd, hogy pl. 30 motoros, bennük 3 libra a - 1to hites pszivel, ha nincs 30 motorosod.

Ha csak nem anvil & hammert dobtok, akkor azért szerintem nem olyan nehéz beérni tauhoz közelharcba. Ha sok termid van én mindenképpen kiprobálnék egy 2-3 x 5 osztagot beteleportálni az arcába/hátába.

Ahogy látom, az ellenfelednek ‘csak’ az SS illetve a commanderek vannak effektív páncélnyitásra. Meg talán a crisisek, de szerintem őket nem Fusion blasterrel hozza. A commander spam most nagyon erős, lásd a legutolsó ömlesztésemet BT ellen. Póbálj meg úgy helyezkedni, hogy ne nagyon tudjon mögéd ugrani egy commanderrel se. Tudom, mondani könnyebb mint meh is csinálni. Emellett az is igaz, hogy a commander spam undorítóan erős most, én sem hiszem, hogy versenyen kívül fogom többet játszani.

Szóval ki lehetne próbálni egy erősen mechanizált sereget is, aok tankkal meg rhinoval. Egy LR t pedig még most is nehéz kinyitni…

Egyébként igazad van, ha nem vagy admech/darkelda/ig, feletsd el a tűzharcot, mert úgyis lesöpör a tau tűzerő. Próbálj meg neki sok célpontot adni, ezáltal csökken a market light ereje. És erőltesd csal azt a közelharcot, mert a tau messze ott a leggyengébb.

A greater good bocsássa meg nekem, remélem segítettem. :D

[ Profil ]  
Dátum: 2017-08-11 19:29   [ Eltüntet ]   [ # 467535 ]  
Veterán
Ducimax - 2017-08-11 18:38
Csempa - 2017-08-11 11:53

Sziasztok!

Olvasott valaki valami rumorst arról, hogy nagyjából mikorra várható a kódexünk? ATT-n rebesgetnek új kezdődobozt, meg új egységeket is (főleg krootokat meg a többi idegen zsoldos fajt).

A legutolsó hírek szerint októberben jön, párosban az Astra Militarummal, ami azt engedi sejtetni, hogy túl sok újdonság nem lesz benne. De az eddigi kódexmintát követve én jobban is örülnék néhány strategem-ként visszakapott képességnek, mint az n+1-edik csilivili csatapáncélnak (igen, feléd kacsintgatok, Wall of Mirrors)

Én a JSJ képességet várom vissza nagyon nagyon. Mondjuk 1CP ért cserébe minden suit ugrálhat assault phaseben. De jó is lenne… smile

[ Profil ]  
Dátum: 2017-08-11 18:48   [ Eltüntet ]   [ # 467533 ]  
Veterán

Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni. Most nem az a kérdésem, hogy tauval, hogyan győzzek hanem, hogyan győzzem le a taukat? :D Ellenfelem sereg kompozíciója a következő kisebb nagyobb változtatásokkal.

1db STORMSURGE
3-4 commander
1 ethereal
1 fire blade
1-2 osztag minimál crisis /egyik osztag helyett egy Longstrike
2 osztag pathfinder
2-3 osztag fire warrior
És végtelen mennyiségű undorító mocskos drone

Általában valahol hátul bekempel és mindet ripityára lő. Tűzharcban nem nagyon tudom mivel tudnám megfogni ha nagy D-s fegyvereket viszek a dronek levédik. Ha kicsiket akkor nem tudok elég távol maradni és tau rapid fire rangbe kerülni instant halál. Necron, SM és CSM seregeim vannak. Van valami tapasztalat mi az amit a taunak nehezére esik megemésztenie? Próbáltam erőltetni a közelharcot de már az overwatch is egy rémálom ha be is érnek a következő körben fall backel kimozognak(és mivel minden undormány szinte fly így még lőhet az is aki közelharcban volt) és szanaszét lövik a rohamozókat. (pl első körös termi rohamnál) A smite spamat felfogják a dronek és a fire warriorok. Szóval van valami tipp mit lehet most kezdeni tau ellen?

 Aláírás 

http://warhammer40k.blog.hu/

“Ha az út könnyű a cél értéktelen.”

[ Profil ]  
Dátum: 2017-08-11 18:38   [ Eltüntet ]   [ # 467531 ]  
Veterán
Csempa - 2017-08-11 11:53

Sziasztok!

Olvasott valaki valami rumorst arról, hogy nagyjából mikorra várható a kódexünk? ATT-n rebesgetnek új kezdődobozt, meg új egységeket is (főleg krootokat meg a többi idegen zsoldos fajt).

A legutolsó hírek szerint októberben jön, párosban az Astra Militarummal, ami azt engedi sejtetni, hogy túl sok újdonság nem lesz benne. De az eddigi kódexmintát követve én jobban is örülnék néhány strategem-ként visszakapott képességnek, mint az n+1-edik csilivili csatapáncélnak (igen, feléd kacsintgatok, Wall of Mirrors)

 Aláírás 

Kik a Tauk?
Egy gépezet részei.
Számukra a gyermekek nem többek, mint a részek pótlásai, melyek képesek tudásukkal szolgálni, amíg meg nem halnak.
Akkor mi ez a gépezet?
Ez a gépezet a rettenetes és gonosz Tau Birodalom.
Az emberiséget fenyegeti ez a gonosz gépezet, és ha belenyugszunk létezésébe, a gépezet felőröl minket.
Az ilyen gépezetet el kell pusztítani.

Ducimax Alkotóvacka

[ Profil ]  
Dátum: 2017-08-11 11:53   [ Eltüntet ]   [ # 467499 ]  
Veterán

Sziasztok!

Olvasott valaki valami rumorst arról, hogy nagyjából mikorra várható a kódexünk? ATT-n rebesgetnek új kezdődobozt, meg új egységeket is (főleg krootokat meg a többi idegen zsoldos fajt).

[ Profil ]  
Dátum: 2017-07-31 17:42   [ Eltüntet ]   [ # 467194 ]  
Újonc

Nekem az olcsósítás nagyon bevált! Mostmár több irányba is szorhatod egy osztaggal a markerlight-ot, úgyhogy 2 kis pathfinder osztag nekem bőven elég lesz. :D A firewarriorok úgyis mindig pofonfogók, és a 36”-es rapid lövés fireblade-el rájuk fog húzni minden ellenfelet. Láttam, hogy drágák a suitok, de ezt a részét nem számolgattam. Kell még egy commander azt hiszem! :D

[ Profil ]  
Dátum: 2017-07-31 12:09   [ Eltüntet ]   [ # 467184 ]  
Veterán

Szia!
Ami azt illeti, a crisisek sokkal drágábbak.
Egy 3 fős crisis osztag 9darab FB vel 315 pont. Ez 9 lövés bs4+ al. Tehát 50% találati arányuk van. Kerekítsünk felfelé legyen 5 darab találat.
2 db commander, fejenként 4db FBvel 320 pont. Ők 8at lőnek, bs2+al, tehét több, mint 83% os találati arányuk van. Ez nagyjából 6-7 találat közé tehető.


A commandereknek emellett 10 sebe van a crisisek 9éhez képest. Magasabb LD, 1 modell = nincs morál dobás. És mivel két külön modell, két külön célpont is.

A crisisek egyedül “talán” akkor jobbak, ha a célpontjukon 5 darab market light van. Ilyenkor kb 70-75%ra megnő a találati arányuk, de ez még mindig nem 83… És a többi hátrány ugyanúg ott van.

Még egy pont a crisiseknek, hogy mivel 1el több modellmint a 2 commander, jobbak a nehéz fegyverek ellen. 2 lascannon leszedhet 2 commander, de a crisisekből is csak kettőt öl meg.

Az örmiknél a market light meg azért hasznos, mert sokszor összejöhet a 3, vagy 4es stack, és ilyenkor szépen egyesével lehet próbálkozni belőni még egy stacket. Jah, és 1 darab ML is baromi hasznos, ha nincs a kozelben etheral.

Morál téma oké, egyetértek, de shashui nélkül nincs ML.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-07-31 08:29   [ Eltüntet ]   [ # 467177 ]  
Újonc

Frankók ezek a leírások! Én nem gondoltam volna, hogy fulsion blaster még mindig ilyen hatékony és gőzöm sem volt, hogy róla, hogy hogyan nyomjak le járműveket. smile

A markerlight nem pazarlás, ha nem pathfinderen van? smile Olcsóbbak és nem kell heavy weaponnel mozogniuk, ha jól becampelnek.

A Commanderek marha drágák, nem? Én biztos sima suitokkal próbálkoznék.

Ha van egy ethereal-od és a pathfinderek markerlightoznak az őrmesterek helyett, akkor megspórolhatod az őrmesterek árát is. Az ethereal úgyis ad morált.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-07-31 05:30   [ Eltüntet ]   [ # 467175 ]  
Veterán

Sziasztok!

Megvolt a második csatám is 8. kiadásban, ezúttal Black Templarok ellen. 1850 pontban játszottunk, küldi pedig az eternal war only war küldetése volt (kvázi a gyakorló küldetés).

4 darab objektívát raktunk fel, amiből randomizálás után 1 maradt, ezt kellett a csata végére birtokolni a győzelemhez (ancient relic).

BT sereg:
- Sima predator (auto cannon, 2 las cannon)
- LR crusader üresen
- 1 darab dupla heavy flameres sima drenya
- 2x10 darab crusader drop podban, örmi+plasma+powerfist kombóval
- 5 darab assault marine plasmával+powerfisttel
- 5 sima termi pf+stormbolter kombóval
- 5 termi 2 assault cannonnal
- 5 assault termi, asszem 2 ss+th + 3 lightning claw kombóval
- terminátor kapitány

Tau sereg:
- 3x5 darab fire warrior strke team, mindháromnál market light+target lock az örminél, kettőnél support turret
- 5 darab pathfinder ingben-gatyában
- etheral hover droneon
- 3 stealth team 2 marker drónnal, az őrminél marketlight+target lock
- 3 darab crisis 3+2+3 plasmával, az őrminél drón controller+6 db gun drón
- riptide heavy burst cannon+sms+ats+tl kombóval
- 1 broadside heavy reail rifle-val, sms-el, 2db gun drónnal, target lockal
- 2 commander 4 db fusion blasterrel
- 1 commander 4 db cyclic ion blasterrel
- 1 coldstar commander ats+shield gen kombóval


Mivel kicsit félrekommunikáltuk a dolgot Kabával, nem használtunk command pointokat, mivel én detachment szerint raktam össze a sereget, ő pedig unbound army-t (asszem) hozott.

Ismét csak őmlesztve írom le a tapasztalataimat:

- A fire warriorok support turretje megint nem sok viezt zavart, 2x tudtam velük lőni egész meccsen, ezt a 40 pontot máshol fogom felhasználni.
- Az őrmiknél az a 4 market light elég hasznos, így 11 ML volt összesen az asztalon nálam, kiegészíteni a pathfinderek ML-jeit, vagy 1-et feldobni valahova egész pofás, jövőben is hasonló felálás lesz marketlight terén.
- A broadside bőszen lövöldözgetett minden körben az LRC-re a nagy skúlóval, az sms-el pedig a marsikákra. Nos, nem volt akkora sikere mint múltkor orkok ellen, de mág mindig érzem benne a potenciált. Asszem ilyen 4-5 sebet vittem be vele az LRCnek, meg megölt pár marinet.
- A plasmás+gun drónos crisis csapat nagyon jól muzsikált, counter ds-ként bedobtam őket a sima termi osztag mellé, és kiwipeoltam őket (5 market light volt a termiken, így a gun drónok is 3+on találtak a drón kontroller miatt, bár sebet nem vittk be). Kövi körben kaptak egy rohamot a meele termi osztagtól, de mind 3 crisis túlélte a rohamot a drónok miatt (beálltak a crisisek elé, csak 2 (3?) termi tudta ütni a suitokat, ami seb bement meg ment a drónokra.
- Ezzel a 3 DS-es commanderrel az alpha strike brutálisan jó, első körben felrobbantottam a drenyát, + 1 sebre levittem a predator a két 4 FB-s commanderrel.
- A riptide így HBC-vel megnyerőbbnek tűnik nekem mint a IA-val, szerintem ezt fogom próbálgatni, a 12 (nova chargeolt) s6 ap-3 (ATS) lövések eszik a marineokat.
- A cyclic ion blaster is tetszett, kel neki az 1-es to hit újradobás (etheral vagy ML), de sokat lő, nagy erővel. Overchargeolva 2+ to hit, 2+ to wound termik ellen. Igaz, utána van 3+-os mentője, de ha bemegy egy seb, az D3 dmg.
- A coldstar ismét tette a dolgát, nagy mubilitás, jó tűzerő, HOBC gyalogosok, MP járművek ellen.
- A 4 FB-s commanderrel megint sikerült elcsípni az enemy warlordot, 1 sortűzből le is dakkáztam.

Végén abbahagytuk a 4. kör végén a meccset, kicsit elpöcsöltük az időt. Kabának maradt fent az asztalon asszem 3 termije + az LRC-je ~10 seben, illetve 3 assault marineja, nekem 5 FW, 5 pathfinder, broadside, etheral, riptide, 2 commnader, 1 coldstar commander, meg 3 Crisis. Victory for the greater good!

[ Profil ]  
Dátum: 2017-07-30 22:51   [ Eltüntet ]   [ # 467173 ]  
Veterán
Miazma - 2017-07-30 22:46

Nézegettem a FAQ-t.

Page 72 – Longstrike, Fire Caste Exemplar Delete the word ‘other’ from this ability.

Longstrike, amíg 7 sebpontos fixen talál?
A seeker nagyon komoly longstrike-al! ^_^ 2db markerlight-al kilehet tárazni minden seeker missle-t egy célpontra? :O

Nem talál fixen, mert az 1-es dobás mindig fail, bármilyen módosítót raksz is rá. De ha van a célponton egy markerlight, az az 1-es újradobható, vagy ha nem sikerült ilyesmi, command point (persze eddigi tapasztalataim alapján a karma nem szarozik, az 1 az újradobva is 1)

 Aláírás 

Kik a Tauk?
Egy gépezet részei.
Számukra a gyermekek nem többek, mint a részek pótlásai, melyek képesek tudásukkal szolgálni, amíg meg nem halnak.
Akkor mi ez a gépezet?
Ez a gépezet a rettenetes és gonosz Tau Birodalom.
Az emberiséget fenyegeti ez a gonosz gépezet, és ha belenyugszunk létezésébe, a gépezet felőröl minket.
Az ilyen gépezetet el kell pusztítani.

Ducimax Alkotóvacka

[ Profil ]  
Dátum: 2017-07-30 22:46   [ Eltüntet ]   [ # 467172 ]  
Újonc

Nézegettem a FAQ-t.

Page 72 – Longstrike, Fire Caste Exemplar Delete the word ‘other’ from this ability.

Longstrike, amíg 7 sebpontos fixen talál?
A seeker nagyon komoly longstrike-al! ^_^ 2db markerlight-al kilehet tárazni minden seeker missle-t egy célpontra? :O

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-18 17:15   [ Eltüntet ]   [ # 465906 ]  
Veterán

Üdv!

Na megvolt az első , 8. kiadás szabályai szerint játszott meccsem, rövid szösszenet következik(mivel ez volt a 4. meccsen all in w40kban, nem tudok akkora nagy magasröptű, hatalmas tapasztalatokon alapuló véleményt mondani, de hátha beindítjuk a topicot).

1850 pontban játszottam ork ellen. Én választhattam deployment-et, ami nem meglepő módon az “Anvil and Hammer” lett.  Küldi pedig Big Guns Never Tire.

Az én seregem:
HQ:
-Coldstar Commander Advanced Targeting System, Shield generator
-Etheral
Elite:
-Riptide IA, SMS, Target Lock, EWO
- 3 Crisis 9xMissile Pod, 4 Marker Drone
- 3 Crisis 9xFusion Blaster, 4 Shield Drone
- 3 Stealth Suit
Troop:
-5 FW turrettel
- 5FW turettel
-10FW
Heavy:
- Broadside 1 Missil Drone, Rail Rifle, SMS, Target Lock

Ókok:
- Ghazkull, Painboy, Weirdboy, meg valami nevesített commando nob
- Gorkanaut (vagy Morka? a kisebbik)
- 90 Boy nob upgraddel
- Battlewagon 15 lootával
- 1 osztag commando

Mivel hamarabb befejeztem a felrakást én kezdtem.  Ömlesztve írom össze a fontosabb pillanatokat, már most nem emlékszem, melyik körben mi volt. smile

A Fusion Blasteres Crisisek meglehetősen jók. Első körben nem tudtam őket ledobni, mert jól állt fel az ellenfelem, másodikban se oda raktam őket, ahova feltétlen akartam, de nem szerettem volna velük még egy kört kint csücsülni. Szóval bejöttek a Gorka elé  18”-re, majd bedurrantottak 15 sebet! Felemásan dobtam, a 9 csúzliból csak 3 seb lett, viszont ezekre dobtam 3 db 5-öst. A kövi körben pedig a broadside befejezte a melót.  Ezután a Fusion Blasterek srácok még villantottak egy nagyot. Ellenfelem elkövette azt a hibát, hogy nem pozícionált jól a Warlordjával (Ghazkull), ezért bele tudtam lőni a Főőőnökbe, ami egy sortűztől le is esett. Nyílván ez afféle “új kiadás miatti hiba” volt, de azért ott van a srácokba az erő.

A Missile Podos Crisis Team is jól szuperált, sajnos nem volt nekik olyan target amire az MP full effektív (multiwoundos targetek), körönként leszedtek 4-8 boyt, szóval hozták a várhatót. Nem volt az orkoknál semmiféle könnyű járgány, amire hoztam ezt az osztagot, de infantry ellen se rosszak.

A Broadside-ra nem lőtt senki, nem kapott rohamot, szóval azt nem tudom megmondani, mennyire lett “túlélősebb”, a HRR buff viszont meglátszik. 7.editionban ha be is találtam vele, pattogott rendesen a lövés a járművekről, most viszont sokkal effektívebbnek tűnik. Meglátjuk majd mennyire jó hosszabb távon, de szerintem rendben van az egység.

A stealth suitok kvázi ugyanolyanok mint ezelőtt, ők is keményebbek lettek, de ezt se tudtam letesztelni, nem kaptam lövést/rohamot. Zavaró egységnek továbbra is kíválóak.

A Riptide-al viszont vannak felemás érzéseim. Régen az Ion Accelerator jó volt járművek és gyalogság ellen is, most viszont túl kevés a lövés szám a gyalogosokra. Jó persze egy 5 fős termi osztagba azért most is bele lehet durrantani, de már nem olyan effektív. A Battle Wagonba viszont belenyomtam első körben 6 sebet, másodikban meg még kb ennyit (pontosan nem emlékszem). Az SMS meg továbbra is kurva jó, drága is az igaz, de 8 ignore cover lövés odabaszós. Túlélés kapcsán megint nem tudok teljes körűen beszélni róla, lévén az összes sebet amit bekapott a Nova Reaktor okozta. :D Ha jól emlékszem nem is lőtte semmi, közelbe meg nem értek oda a Ződek. Nem tudom hosszabb távon (meg ha több modellem lesz) mi lesz a sorsa, mivel nagyon tetszik a modell valszeg fogom használni. De 400 pont körül van ez a setup és ez mocskos drága… Még a HBC-re kíváncsi vagyok.

Etheral+FW kb ugyanaz mint volt.

Végül pedig a Coldstar Commander. Az Advanced Targeting Systemes HOBC light infantry ellen nagyon meggyőző, ezzel a BS-el simán levettem vele annyi orkot egy körben mint a 3 fős 9 Missile Podos Crisis egységgel. A 20”+20” advancing mozgás nagyon király, itt annyira el is bíztam magam, hogy elkövettem vele egy nagy hibát. A 4. körben ugrottam vele előre a Line Breakerért, viszont elszámoltam maga, a Weirdboy és a Painboy közelharcban levágta. Bár az is igaz, hogy meglehetősen rosszul dobtam a mentőt, valami 7ből 4-et rontottam (3+).  Ha jobban pozícionálok, akkor beugrok hátra vele még 1 pontért.

Még kiemelném a Crisisok túlélőképességét. Közelharcban és lövősben is nagyon strapabíróbbak lettek. A 6 darabból a játék végére 1 maradt életben 2 sebbel, viszont a többi nagyon sok lövést/ütést elvitt. Kaptak rohamot ~15 orktól, lőtte őket a Gorka, tízen valahány Loota, kaptam smite-ot, stb. Nagyon tetszettek, közelharcban most már nem az van, hogy berohanják őket, és veheted is le az egész osztagot. Pár hónapja az első, 7. kiadásos meccsemen 3 darabot levágott 6 guardsmen+1 komisszár lord…  roham+sweeping advance. Szóval a Crisisokkal elégedett vagyok, sztem épphogy kicsit vannak túlárazva(a két osztag majdnem 700 pont).

Szerk: Végül 9-8-ra nyertem.

Mivel még csak ennyi modellem van, nem tudom mit/mikor fogok legközelebb kipróbálni, de a Ghostkeel-ra, a Hammerhead-ekre (Longstrike nagyon jónak tűnik), és a sok Gun Drónoks Crisis deepstrike-ra nagyon kíváncsi vagyok.

UI.: Legnagyobb facepalm, hogy teljesen elfelejtettük a Command Pointokat. :D Asszem a 3. körben jutott eszünkbe, hogy van ilyen is már, szóval úgy döntöttünk, hogy a hátralévő körökre már hanyagoljuk.

Üdv,
Csempa

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-12 20:21   [ Eltüntet ]   [ # 465700 ]  
Veterán

Jah, meg pontban is szerintem barom drága lesz (mint az összes battlesuit kb, kivétel a stealth).
20 Power Rating ami a Riptide (17) és a Storm Surge (22) között van. Ha nézünk egy közelítő pont értéket, átlagos felszereléssel, akkor a Riptide olyan 325 pont, az SS meg 375 pont (ebben még nincsenek benne a support itemek, de azok elég olcsók).

Szerintem a Y’vhara olyan ~350 pont körül lesz majd. Ez meg elég borsos.

Még effektíve új vagyok w40kban, nem tudom a haza közösség/rendezvények mennyire tolerálják az FW modelleket az asztalon. smile

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-12 20:03   [ Eltüntet ]   [ # 465699 ]  
Veterán
Csempa - 2017-06-12 19:29

https://www.warhammer-community.com/2017/06/12/forge-world-index-xenos-preview/

A Y’vahra elég combosnak néz ki. Kár hogy hufban annyira drága….:(

Szerencsére nekem már van :D bár ezek után kétlem, hogy bárhova is beengedik, az a plazmagyújtogató valami brutális

 Aláírás 

Kik a Tauk?
Egy gépezet részei.
Számukra a gyermekek nem többek, mint a részek pótlásai, melyek képesek tudásukkal szolgálni, amíg meg nem halnak.
Akkor mi ez a gépezet?
Ez a gépezet a rettenetes és gonosz Tau Birodalom.
Az emberiséget fenyegeti ez a gonosz gépezet, és ha belenyugszunk létezésébe, a gépezet felőröl minket.
Az ilyen gépezetet el kell pusztítani.

Ducimax Alkotóvacka

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-12 19:29   [ Eltüntet ]   [ # 465697 ]  
Veterán

https://www.warhammer-community.com/2017/06/12/forge-world-index-xenos-preview/

A Y’vahra elég combosnak néz ki. Kár hogy hufban annyira drága….:(

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-05 19:12   [ Eltüntet ]   [ # 465341 ]  
Veterán

Sziasztok!
Kipróbálta már valaki a 8. kiadást? Vélemények? ATT-n nem annyira pozitív a feedback, kíváncsi vagyok a ti véleményetekre.

[ Profil ]  
   
2 ennyiből: 149
2
 
‹‹ Chaos Space Marines      Eldák ››