Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája
 
 
149 ennyiből: 149
149
Tau és Kroot
Dátum: 2005-01-09 19:57   [ Eltüntet ]   [ # 80592 ]  
Adminisztrátor

elsõ seregem Blood Angel, második seregem Tyranids. nem nézem le a lövöldözést, de vallom, hogy a csaták 70%-a a közelharcban dõl el. a maradék 30%, amikor a tau vagy az IG annyira durván jókat dob, hogy az ellenfél feladja, mert nincs esélye cc-be kerülnie.
szóval közelharc és gyorsaság rullz, és ha az adott sereg lövõs egységeivel is jól kombinálunk, egy idõ után sokkal több taktikai lehetõséget fedezünk fel a sereglistánkban.

 Aláírás 

Wargame Kitekintő

“Indeed he is thought by many to be the oldest living Space Marine. Even Captain Lysander of the Imperial Fists, who was lost in the eddies and tides of Warpspace for a thousand years, cannot recall a time when Dante did not reign supreme over the Blood Angels.”

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-09 18:32   [ Eltüntet ]   [ # 80591 ]  
Veterán

Tök egyszerû, mint az elõttem megszólalok írták, minimális a taktikázás esélye. Szerintem a játék a sakkhoz hasonlít és mindenki szereti minél jobban megerõltetni az agytekervényeit.
Taunál minimális a seregösszeállításnál a taktikizási esély és játékban is inkább a lõvésre koncentrál. Namármost ahhoz nem kell sok agy hogy lõjj és egy idõ után élvezet sincs benne. Nézd csak meg, hogy sok faj ami még lõvös lehetne pl. elda, berak 1-2 közelharci egységet tartaléknak, de valamiért inkább mindig az ellenfél elébe megy vele, nem várja meg amig berohamozzák. Ez pont azért van mert különben elunná magát és az ellenfélnek sem lenne élvezetes.
A tauk pedig nem olyan rosszak a közelharcban. Láttam én már taut génorzót ölni és tápos háromfõs tau hq-t az ellenfél közelharci egységeire vadászni.

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-09 15:43   [ Eltüntet ]   [ # 80590 ]  
Veterán

Szerintem, azért mert semmi kihívás nincs bennük. Megálasz alapvonalon, és lõssz mint a hülye… Ehhez nem kell semmiféle taktikai érzék. A figuk meg nekem inkább mangásra emlékeztetnek.

De hogy elkerüld a közelharcot, kitolsz elõre egy bunyi warrior osztagot, ö ezt fogja rohamozni, és kövi körbe meg sszrrá lövöd. Vagy hozol egy osztag krootot, azok kb oanok mint az orkok.

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-09 14:59   [ Eltüntet ]   [ # 80589 ]  
Moderátor

Én pl. nem azért nem szeretem vasútágyús barátainkat, mert mekkora tûzerõvel rendelkeznek…. egyszerûen csak nem tetszenek a modellek. Olyan 70-es évekbeli sci-fi kinézetük van.

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-09 14:29   [ Eltüntet ]  
Veterán

Sziasztok!
Ha már szinte minden seregnek van saját topicja akkor gondoltam miért pont a Tau maradjon ki.
Sajnos az inkvizítoron regisztráltak közül csak kevesen mondhatnak magukénak Tau sereget. Ehhez kapcsolódóan lenne egy kérdésem.
Vajon miért ez a bizalmatlanság az egyik legkomolyabb tûzerõvel rendelkezõ fajhoz?

Más.
Ugyebár a Tauk nem preferálják a közelharcot. Akkor ennek elkerülésére ki hogyan törekszik?

[ Profil ]  
   
149 ennyiből: 149
149
 
‹‹ Chaos Space Marines      Eldák ››