Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája
 
 
149 ennyiből: 149
149
Tau és Kroot
Dátum: 2005-01-09 22:06   [ Eltüntet ]   [ # 80596 ]  
Újonc

Erre én azt mondom,hogy valakinek lehet hogy pont ezért tetszik,és szereti õket,mert végre valami kis reménysugár,ami megtöri ezt a baljós és depressziv hangulatot,így az ilyen játékosok is megtalálják a nekik való sereget smile) És azért valljuk be nem mérnek akkora csapást a 40k hangulatára hogy el ne férjenek õk is,így aztán többen megtalálják ami az ízlésüknek legjobban megfelel..

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-09 21:04   [ Eltüntet ]   [ # 80595 ]  
Tag

Nekem személy szerint azért van egy kis ellenérzésem a taukkal kapcsolatban, mert a Tauk egy kicsit ugy mond megtörik a warhammer40K sötét atmoszféráját. Van egy középkori szintre visza sülyedt emberi Birodalom ahhol majdnem mindenki a gépekhez imádkozik, akkor ott vannak az eldák is akik bár elméletileg fejletebek a többi fajnál még is már leáldozoban vannak napjaik és ez a hanyatlás nagyon is meglátszik. Vagy is egy haldoklo univerzum népeivel küzdhetünk egymás ellen (Ez alól kivétel a Káosz, Ork és Tyranida). És ekkor megjellentek a Tauk a high-tech civillizációk egyik minta példánya és ezzel a lépéssel nagyban megtöri a baljos depresziv sötét hangulatott.

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-09 20:16   [ Eltüntet ]   [ # 80594 ]  
Veterán

Utolsó mondattal maximálisan egyetértek.
Még annyit tennék hozzá, hogy kisérletezgetni kell és megtalálni a mi stilusunknak megfelelõ sereget. Tehát ha elõre akarsz rohanni és közelharcban lekaszabolni az ellenfelet, akkor ne taut grin

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-09 20:13   [ Eltüntet ]   [ # 80593 ]  
Veterán

Véleményem szerint a Tau tipikus “klub-sereg”, ami alatt azt értem, hogy szerintem a Tau seregek egy klubban úgy kell gyûjteni, festeni és használni, hogy közös tulajdon, amikor valaki épp más sereggel akar játszani, mint amivel megszokta, akkor kikapja a taukat a szekrénybõl és játszik egy jót… Persze, tudom, lustaság, pénzhiány, idõhiány grin
Amúgy nem csak az a jó taktikus szerintem, aki képes stabilan gyõzni, hanem az is, aki egy közelharcra nem épp alkalmas sereggel képes túlélni és gyõzni - illetve a másik oldalon az, aki egy iszonyatos tûzerõvel képes felvenni a harcot a saját képességeinek használatával. Szóval ha egy taukat támadó sereg képes minimális veszteséggel közelharcba jutni, az már jó teljesítmény… grin Nem csak az átlagos felépítésû és átlagos taktikájú seregeket kell tudni legyõzni.
Amúgy vannak jó kis tau taktikák, ahogy minden seregnek vannak jó (és meglepõ) taktikái, csak rá kell jönni grin

 Aláírás 

FFZ Honlap: Free Fire Zone

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-09 19:57   [ Eltüntet ]   [ # 80592 ]  
Adminisztrátor

elsõ seregem Blood Angel, második seregem Tyranids. nem nézem le a lövöldözést, de vallom, hogy a csaták 70%-a a közelharcban dõl el. a maradék 30%, amikor a tau vagy az IG annyira durván jókat dob, hogy az ellenfél feladja, mert nincs esélye cc-be kerülnie.
szóval közelharc és gyorsaság rullz, és ha az adott sereg lövõs egységeivel is jól kombinálunk, egy idõ után sokkal több taktikai lehetõséget fedezünk fel a sereglistánkban.

 Aláírás 

Wargame Kitekintő

“Indeed he is thought by many to be the oldest living Space Marine. Even Captain Lysander of the Imperial Fists, who was lost in the eddies and tides of Warpspace for a thousand years, cannot recall a time when Dante did not reign supreme over the Blood Angels.”

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-09 18:32   [ Eltüntet ]   [ # 80591 ]  
Veterán

Tök egyszerû, mint az elõttem megszólalok írták, minimális a taktikázás esélye. Szerintem a játék a sakkhoz hasonlít és mindenki szereti minél jobban megerõltetni az agytekervényeit.
Taunál minimális a seregösszeállításnál a taktikizási esély és játékban is inkább a lõvésre koncentrál. Namármost ahhoz nem kell sok agy hogy lõjj és egy idõ után élvezet sincs benne. Nézd csak meg, hogy sok faj ami még lõvös lehetne pl. elda, berak 1-2 közelharci egységet tartaléknak, de valamiért inkább mindig az ellenfél elébe megy vele, nem várja meg amig berohamozzák. Ez pont azért van mert különben elunná magát és az ellenfélnek sem lenne élvezetes.
A tauk pedig nem olyan rosszak a közelharcban. Láttam én már taut génorzót ölni és tápos háromfõs tau hq-t az ellenfél közelharci egységeire vadászni.

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-09 15:43   [ Eltüntet ]   [ # 80590 ]  
Veterán

Szerintem, azért mert semmi kihívás nincs bennük. Megálasz alapvonalon, és lõssz mint a hülye… Ehhez nem kell semmiféle taktikai érzék. A figuk meg nekem inkább mangásra emlékeztetnek.

De hogy elkerüld a közelharcot, kitolsz elõre egy bunyi warrior osztagot, ö ezt fogja rohamozni, és kövi körbe meg sszrrá lövöd. Vagy hozol egy osztag krootot, azok kb oanok mint az orkok.

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-09 14:59   [ Eltüntet ]   [ # 80589 ]  
Moderátor

Én pl. nem azért nem szeretem vasútágyús barátainkat, mert mekkora tûzerõvel rendelkeznek…. egyszerûen csak nem tetszenek a modellek. Olyan 70-es évekbeli sci-fi kinézetük van.

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-09 14:29   [ Eltüntet ]  
Veterán

Sziasztok!
Ha már szinte minden seregnek van saját topicja akkor gondoltam miért pont a Tau maradjon ki.
Sajnos az inkvizítoron regisztráltak közül csak kevesen mondhatnak magukénak Tau sereget. Ehhez kapcsolódóan lenne egy kérdésem.
Vajon miért ez a bizalmatlanság az egyik legkomolyabb tûzerõvel rendelkezõ fajhoz?

Más.
Ugyebár a Tauk nem preferálják a közelharcot. Akkor ennek elkerülésére ki hogyan törekszik?

[ Profil ]  
   
149 ennyiből: 149
149
 
‹‹ Chaos Space Marines      Eldák ››