Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája
 
 
3 ennyiből: 149
3
Tau és Kroot
Dátum: 2017-07-31 08:29   [ Eltüntet ]   [ # 467177 ]  
Újonc

Frankók ezek a leírások! Én nem gondoltam volna, hogy fulsion blaster még mindig ilyen hatékony és gőzöm sem volt, hogy róla, hogy hogyan nyomjak le járműveket. smile

A markerlight nem pazarlás, ha nem pathfinderen van? smile Olcsóbbak és nem kell heavy weaponnel mozogniuk, ha jól becampelnek.

A Commanderek marha drágák, nem? Én biztos sima suitokkal próbálkoznék.

Ha van egy ethereal-od és a pathfinderek markerlightoznak az őrmesterek helyett, akkor megspórolhatod az őrmesterek árát is. Az ethereal úgyis ad morált.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-07-31 05:30   [ Eltüntet ]   [ # 467175 ]  
Veterán

Sziasztok!

Megvolt a második csatám is 8. kiadásban, ezúttal Black Templarok ellen. 1850 pontban játszottunk, küldi pedig az eternal war only war küldetése volt (kvázi a gyakorló küldetés).

4 darab objektívát raktunk fel, amiből randomizálás után 1 maradt, ezt kellett a csata végére birtokolni a győzelemhez (ancient relic).

BT sereg:
- Sima predator (auto cannon, 2 las cannon)
- LR crusader üresen
- 1 darab dupla heavy flameres sima drenya
- 2x10 darab crusader drop podban, örmi+plasma+powerfist kombóval
- 5 darab assault marine plasmával+powerfisttel
- 5 sima termi pf+stormbolter kombóval
- 5 termi 2 assault cannonnal
- 5 assault termi, asszem 2 ss+th + 3 lightning claw kombóval
- terminátor kapitány

Tau sereg:
- 3x5 darab fire warrior strke team, mindháromnál market light+target lock az örminél, kettőnél support turret
- 5 darab pathfinder ingben-gatyában
- etheral hover droneon
- 3 stealth team 2 marker drónnal, az őrminél marketlight+target lock
- 3 darab crisis 3+2+3 plasmával, az őrminél drón controller+6 db gun drón
- riptide heavy burst cannon+sms+ats+tl kombóval
- 1 broadside heavy reail rifle-val, sms-el, 2db gun drónnal, target lockal
- 2 commander 4 db fusion blasterrel
- 1 commander 4 db cyclic ion blasterrel
- 1 coldstar commander ats+shield gen kombóval


Mivel kicsit félrekommunikáltuk a dolgot Kabával, nem használtunk command pointokat, mivel én detachment szerint raktam össze a sereget, ő pedig unbound army-t (asszem) hozott.

Ismét csak őmlesztve írom le a tapasztalataimat:

- A fire warriorok support turretje megint nem sok viezt zavart, 2x tudtam velük lőni egész meccsen, ezt a 40 pontot máshol fogom felhasználni.
- Az őrmiknél az a 4 market light elég hasznos, így 11 ML volt összesen az asztalon nálam, kiegészíteni a pathfinderek ML-jeit, vagy 1-et feldobni valahova egész pofás, jövőben is hasonló felálás lesz marketlight terén.
- A broadside bőszen lövöldözgetett minden körben az LRC-re a nagy skúlóval, az sms-el pedig a marsikákra. Nos, nem volt akkora sikere mint múltkor orkok ellen, de mág mindig érzem benne a potenciált. Asszem ilyen 4-5 sebet vittem be vele az LRCnek, meg megölt pár marinet.
- A plasmás+gun drónos crisis csapat nagyon jól muzsikált, counter ds-ként bedobtam őket a sima termi osztag mellé, és kiwipeoltam őket (5 market light volt a termiken, így a gun drónok is 3+on találtak a drón kontroller miatt, bár sebet nem vittk be). Kövi körben kaptak egy rohamot a meele termi osztagtól, de mind 3 crisis túlélte a rohamot a drónok miatt (beálltak a crisisek elé, csak 2 (3?) termi tudta ütni a suitokat, ami seb bement meg ment a drónokra.
- Ezzel a 3 DS-es commanderrel az alpha strike brutálisan jó, első körben felrobbantottam a drenyát, + 1 sebre levittem a predator a két 4 FB-s commanderrel.
- A riptide így HBC-vel megnyerőbbnek tűnik nekem mint a IA-val, szerintem ezt fogom próbálgatni, a 12 (nova chargeolt) s6 ap-3 (ATS) lövések eszik a marineokat.
- A cyclic ion blaster is tetszett, kel neki az 1-es to hit újradobás (etheral vagy ML), de sokat lő, nagy erővel. Overchargeolva 2+ to hit, 2+ to wound termik ellen. Igaz, utána van 3+-os mentője, de ha bemegy egy seb, az D3 dmg.
- A coldstar ismét tette a dolgát, nagy mubilitás, jó tűzerő, HOBC gyalogosok, MP járművek ellen.
- A 4 FB-s commanderrel megint sikerült elcsípni az enemy warlordot, 1 sortűzből le is dakkáztam.

Végén abbahagytuk a 4. kör végén a meccset, kicsit elpöcsöltük az időt. Kabának maradt fent az asztalon asszem 3 termije + az LRC-je ~10 seben, illetve 3 assault marineja, nekem 5 FW, 5 pathfinder, broadside, etheral, riptide, 2 commnader, 1 coldstar commander, meg 3 Crisis. Victory for the greater good!

[ Profil ]  
Dátum: 2017-07-30 22:51   [ Eltüntet ]   [ # 467173 ]  
Veterán
Miazma - 2017-07-30 22:46

Nézegettem a FAQ-t.

Page 72 – Longstrike, Fire Caste Exemplar Delete the word ‘other’ from this ability.

Longstrike, amíg 7 sebpontos fixen talál?
A seeker nagyon komoly longstrike-al! ^_^ 2db markerlight-al kilehet tárazni minden seeker missle-t egy célpontra? :O

Nem talál fixen, mert az 1-es dobás mindig fail, bármilyen módosítót raksz is rá. De ha van a célponton egy markerlight, az az 1-es újradobható, vagy ha nem sikerült ilyesmi, command point (persze eddigi tapasztalataim alapján a karma nem szarozik, az 1 az újradobva is 1)

 Aláírás 

Kik a Tauk?
Egy gépezet részei.
Számukra a gyermekek nem többek, mint a részek pótlásai, melyek képesek tudásukkal szolgálni, amíg meg nem halnak.
Akkor mi ez a gépezet?
Ez a gépezet a rettenetes és gonosz Tau Birodalom.
Az emberiséget fenyegeti ez a gonosz gépezet, és ha belenyugszunk létezésébe, a gépezet felőröl minket.
Az ilyen gépezetet el kell pusztítani.

Ducimax Alkotóvacka

[ Profil ]  
Dátum: 2017-07-30 22:46   [ Eltüntet ]   [ # 467172 ]  
Újonc

Nézegettem a FAQ-t.

Page 72 – Longstrike, Fire Caste Exemplar Delete the word ‘other’ from this ability.

Longstrike, amíg 7 sebpontos fixen talál?
A seeker nagyon komoly longstrike-al! ^_^ 2db markerlight-al kilehet tárazni minden seeker missle-t egy célpontra? :O

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-18 17:15   [ Eltüntet ]   [ # 465906 ]  
Veterán

Üdv!

Na megvolt az első , 8. kiadás szabályai szerint játszott meccsem, rövid szösszenet következik(mivel ez volt a 4. meccsen all in w40kban, nem tudok akkora nagy magasröptű, hatalmas tapasztalatokon alapuló véleményt mondani, de hátha beindítjuk a topicot).

1850 pontban játszottam ork ellen. Én választhattam deployment-et, ami nem meglepő módon az “Anvil and Hammer” lett.  Küldi pedig Big Guns Never Tire.

Az én seregem:
HQ:
-Coldstar Commander Advanced Targeting System, Shield generator
-Etheral
Elite:
-Riptide IA, SMS, Target Lock, EWO
- 3 Crisis 9xMissile Pod, 4 Marker Drone
- 3 Crisis 9xFusion Blaster, 4 Shield Drone
- 3 Stealth Suit
Troop:
-5 FW turrettel
- 5FW turettel
-10FW
Heavy:
- Broadside 1 Missil Drone, Rail Rifle, SMS, Target Lock

Ókok:
- Ghazkull, Painboy, Weirdboy, meg valami nevesített commando nob
- Gorkanaut (vagy Morka? a kisebbik)
- 90 Boy nob upgraddel
- Battlewagon 15 lootával
- 1 osztag commando

Mivel hamarabb befejeztem a felrakást én kezdtem.  Ömlesztve írom össze a fontosabb pillanatokat, már most nem emlékszem, melyik körben mi volt. smile

A Fusion Blasteres Crisisek meglehetősen jók. Első körben nem tudtam őket ledobni, mert jól állt fel az ellenfelem, másodikban se oda raktam őket, ahova feltétlen akartam, de nem szerettem volna velük még egy kört kint csücsülni. Szóval bejöttek a Gorka elé  18”-re, majd bedurrantottak 15 sebet! Felemásan dobtam, a 9 csúzliból csak 3 seb lett, viszont ezekre dobtam 3 db 5-öst. A kövi körben pedig a broadside befejezte a melót.  Ezután a Fusion Blasterek srácok még villantottak egy nagyot. Ellenfelem elkövette azt a hibát, hogy nem pozícionált jól a Warlordjával (Ghazkull), ezért bele tudtam lőni a Főőőnökbe, ami egy sortűztől le is esett. Nyílván ez afféle “új kiadás miatti hiba” volt, de azért ott van a srácokba az erő.

A Missile Podos Crisis Team is jól szuperált, sajnos nem volt nekik olyan target amire az MP full effektív (multiwoundos targetek), körönként leszedtek 4-8 boyt, szóval hozták a várhatót. Nem volt az orkoknál semmiféle könnyű járgány, amire hoztam ezt az osztagot, de infantry ellen se rosszak.

A Broadside-ra nem lőtt senki, nem kapott rohamot, szóval azt nem tudom megmondani, mennyire lett “túlélősebb”, a HRR buff viszont meglátszik. 7.editionban ha be is találtam vele, pattogott rendesen a lövés a járművekről, most viszont sokkal effektívebbnek tűnik. Meglátjuk majd mennyire jó hosszabb távon, de szerintem rendben van az egység.

A stealth suitok kvázi ugyanolyanok mint ezelőtt, ők is keményebbek lettek, de ezt se tudtam letesztelni, nem kaptam lövést/rohamot. Zavaró egységnek továbbra is kíválóak.

A Riptide-al viszont vannak felemás érzéseim. Régen az Ion Accelerator jó volt járművek és gyalogság ellen is, most viszont túl kevés a lövés szám a gyalogosokra. Jó persze egy 5 fős termi osztagba azért most is bele lehet durrantani, de már nem olyan effektív. A Battle Wagonba viszont belenyomtam első körben 6 sebet, másodikban meg még kb ennyit (pontosan nem emlékszem). Az SMS meg továbbra is kurva jó, drága is az igaz, de 8 ignore cover lövés odabaszós. Túlélés kapcsán megint nem tudok teljes körűen beszélni róla, lévén az összes sebet amit bekapott a Nova Reaktor okozta. :D Ha jól emlékszem nem is lőtte semmi, közelbe meg nem értek oda a Ződek. Nem tudom hosszabb távon (meg ha több modellem lesz) mi lesz a sorsa, mivel nagyon tetszik a modell valszeg fogom használni. De 400 pont körül van ez a setup és ez mocskos drága… Még a HBC-re kíváncsi vagyok.

Etheral+FW kb ugyanaz mint volt.

Végül pedig a Coldstar Commander. Az Advanced Targeting Systemes HOBC light infantry ellen nagyon meggyőző, ezzel a BS-el simán levettem vele annyi orkot egy körben mint a 3 fős 9 Missile Podos Crisis egységgel. A 20”+20” advancing mozgás nagyon király, itt annyira el is bíztam magam, hogy elkövettem vele egy nagy hibát. A 4. körben ugrottam vele előre a Line Breakerért, viszont elszámoltam maga, a Weirdboy és a Painboy közelharcban levágta. Bár az is igaz, hogy meglehetősen rosszul dobtam a mentőt, valami 7ből 4-et rontottam (3+).  Ha jobban pozícionálok, akkor beugrok hátra vele még 1 pontért.

Még kiemelném a Crisisok túlélőképességét. Közelharcban és lövősben is nagyon strapabíróbbak lettek. A 6 darabból a játék végére 1 maradt életben 2 sebbel, viszont a többi nagyon sok lövést/ütést elvitt. Kaptak rohamot ~15 orktól, lőtte őket a Gorka, tízen valahány Loota, kaptam smite-ot, stb. Nagyon tetszettek, közelharcban most már nem az van, hogy berohanják őket, és veheted is le az egész osztagot. Pár hónapja az első, 7. kiadásos meccsemen 3 darabot levágott 6 guardsmen+1 komisszár lord…  roham+sweeping advance. Szóval a Crisisokkal elégedett vagyok, sztem épphogy kicsit vannak túlárazva(a két osztag majdnem 700 pont).

Szerk: Végül 9-8-ra nyertem.

Mivel még csak ennyi modellem van, nem tudom mit/mikor fogok legközelebb kipróbálni, de a Ghostkeel-ra, a Hammerhead-ekre (Longstrike nagyon jónak tűnik), és a sok Gun Drónoks Crisis deepstrike-ra nagyon kíváncsi vagyok.

UI.: Legnagyobb facepalm, hogy teljesen elfelejtettük a Command Pointokat. :D Asszem a 3. körben jutott eszünkbe, hogy van ilyen is már, szóval úgy döntöttünk, hogy a hátralévő körökre már hanyagoljuk.

Üdv,
Csempa

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-12 20:21   [ Eltüntet ]   [ # 465700 ]  
Veterán

Jah, meg pontban is szerintem barom drága lesz (mint az összes battlesuit kb, kivétel a stealth).
20 Power Rating ami a Riptide (17) és a Storm Surge (22) között van. Ha nézünk egy közelítő pont értéket, átlagos felszereléssel, akkor a Riptide olyan 325 pont, az SS meg 375 pont (ebben még nincsenek benne a support itemek, de azok elég olcsók).

Szerintem a Y’vhara olyan ~350 pont körül lesz majd. Ez meg elég borsos.

Még effektíve új vagyok w40kban, nem tudom a haza közösség/rendezvények mennyire tolerálják az FW modelleket az asztalon. smile

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-12 20:03   [ Eltüntet ]   [ # 465699 ]  
Veterán
Csempa - 2017-06-12 19:29

https://www.warhammer-community.com/2017/06/12/forge-world-index-xenos-preview/

A Y’vahra elég combosnak néz ki. Kár hogy hufban annyira drága….:(

Szerencsére nekem már van :D bár ezek után kétlem, hogy bárhova is beengedik, az a plazmagyújtogató valami brutális

 Aláírás 

Kik a Tauk?
Egy gépezet részei.
Számukra a gyermekek nem többek, mint a részek pótlásai, melyek képesek tudásukkal szolgálni, amíg meg nem halnak.
Akkor mi ez a gépezet?
Ez a gépezet a rettenetes és gonosz Tau Birodalom.
Az emberiséget fenyegeti ez a gonosz gépezet, és ha belenyugszunk létezésébe, a gépezet felőröl minket.
Az ilyen gépezetet el kell pusztítani.

Ducimax Alkotóvacka

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-12 19:29   [ Eltüntet ]   [ # 465697 ]  
Veterán

https://www.warhammer-community.com/2017/06/12/forge-world-index-xenos-preview/

A Y’vahra elég combosnak néz ki. Kár hogy hufban annyira drága….:(

[ Profil ]  
Dátum: 2017-06-05 19:12   [ Eltüntet ]   [ # 465341 ]  
Veterán

Sziasztok!
Kipróbálta már valaki a 8. kiadást? Vélemények? ATT-n nem annyira pozitív a feedback, kíváncsi vagyok a ti véleményetekre.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-30 15:04   [ Eltüntet ]   [ # 464929 ]  
Veterán

Alapvetően a t’aukról beszéltem, és nem a riptide-okról, de amit írsz az teljesen így van :D

 Aláírás 

Kik a Tauk?
Egy gépezet részei.
Számukra a gyermekek nem többek, mint a részek pótlásai, melyek képesek tudásukkal szolgálni, amíg meg nem halnak.
Akkor mi ez a gépezet?
Ez a gépezet a rettenetes és gonosz Tau Birodalom.
Az emberiséget fenyegeti ez a gonosz gépezet, és ha belenyugszunk létezésébe, a gépezet felőröl minket.
Az ilyen gépezetet el kell pusztítani.

Ducimax Alkotóvacka

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-30 14:36   [ Eltüntet ]   [ # 464927 ]  
Veterán

304 pont a heavy burst cannon + 2 SMS felszereltséggel (209 a riptide, 55 a cannon, 40 a 2 SMS) vagy olcsóbban 2 plazma puskával (amik gyengébbek mint az imperial változatok) 286 pont.
Szóval annyira nem kell majd szégyellni a dolgot, mert eléggé vinni fogja a pontot. Kap az arcába azonos pontértékkel mondjuk sniper-eket és egy-két kör alatt elpárolog akár vannak drone-jai akár nincsenek.

 Aláírás 

8th edition Indexek és szabálykönyv pdf verziók
A Warhammer 40000 embléma alatti hozzászólásokban az egyes könyvek linkjei.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-30 14:22   [ Eltüntet ]   [ # 464926 ]  
Veterán

Stim. injector 6+ FnP let… ezt azért annyira nem érzem jó üzletnek. Cserébe legalább W14, szóval egy-kettő minusz nem vágja nagyon fejbe :D

Ezt leszámítva, annyi nettó gonoszság van az újradolgozott képességekben a sig. systemek elvesztésével együtt is, hogy kicsit szégyellni fogok pályára lépni velük. De csak egy kicsit.

 Aláírás 

Kik a Tauk?
Egy gépezet részei.
Számukra a gyermekek nem többek, mint a részek pótlásai, melyek képesek tudásukkal szolgálni, amíg meg nem halnak.
Akkor mi ez a gépezet?
Ez a gépezet a rettenetes és gonosz Tau Birodalom.
Az emberiséget fenyegeti ez a gonosz gépezet, és ha belenyugszunk létezésébe, a gépezet felőröl minket.
Az ilyen gépezetet el kell pusztítani.

Ducimax Alkotóvacka

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-30 04:11   [ Eltüntet ]   [ # 464888 ]  
Veterán

Bár a mortal woundnál le van írva hogy nem lehet ellene mentőt dobni, stimulant injektort lehet.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-30 00:54   [ Eltüntet ]   [ # 464887 ]  
Veterán

Riptide nova charge-ra fixen elveszít egy woundot???
Ez azért komoly.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-29 21:33   [ Eltüntet ]   [ # 464877 ]  
Veterán

Köszönjük szépen Saga! smile

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-29 20:44   [ Eltüntet ]   [ # 464868 ]  
Veterán

Pár tau cucc az új könyvből:
Point Values
XV8
Weapon cost
Weapons - systems
Riptide
Septs - keywords - markerligh rules
Stormsurge
Commander
Broadside
Kroots 1
Kroots 2
Strike Team
Tactical drones - vespids
Ghostkeel
Pathfinders
Ethereal - Fireblade
Hammerhead
Devilfish
Darkstrider

 Aláírás 

8th edition Indexek és szabálykönyv pdf verziók
A Warhammer 40000 embléma alatti hozzászólásokban az egyes könyvek linkjei.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-29 18:39   [ Eltüntet ]   [ # 464856 ]  
Veterán

Ne fesd falra az ördögöt! :D

Am elég kicsi az esélye, hogy nem lesz battlesuit. Ez a drónokra dobom a sebet elég faszának tűnik amúgy. Kíváncsi vagyok hogy az asztalon hogy fog muzsikálni.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-29 17:46   [ Eltüntet ]   [ # 464852 ]  
Veterán
Csempa - 2017-05-29 17:39

A 3’’ közelben lévő drónokra iy lehet osztani mostmár.
Alul sniper drones datasheet.

https://www.warhammer-community.com/2017/05/15/warhammer-40000-faction-focus-tau-empire/

Igazad van, ezt elfelejtettem. Mondjuk azt nem tudni egyelőre, hogy ott lesz a battlesuit keyword vagy sem a Riptide lapján, mert ha nem, akkor nem sokra megy az egységén kívüli drone-okkal. smile

 Aláírás 

8th edition Indexek és szabálykönyv pdf verziók
A Warhammer 40000 embléma alatti hozzászólásokban az egyes könyvek linkjei.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-29 17:39   [ Eltüntet ]   [ # 464851 ]  
Veterán

A 3’’ közelben lévő drónokra iy lehet osztani mostmár.
Alul sniper drones datasheet.

https://www.warhammer-community.com/2017/05/15/warhammer-40000-faction-focus-tau-empire/

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-29 17:31   [ Eltüntet ]   [ # 464850 ]  
Veterán
Csempa - 2017-05-29 17:17

“Riptide

M12” BS4+ S6 T7 W14 2+ 5++
Nova reactor gives moral wounds
can put wounds on drones

Heavy 8 S6 Ap-1 damage 1

72” heavy 3 S7 AP -3 damage 1

can overwatch if within 6” from a charged unit (generic Tau rule)”

Forrás: ATT

Knighthoz viszonyítva -1T, -10W, +1 SV, -1BS, a többi még kérdőjel.

Kérdés, hogy a nova reactor mortal woundját le lehet e majd osztani a közelben lévő drónokra.

A mortal wound mindig az elszenvedőt fogja gyötörni átoszthatatlanul. A drone-okra osztogatás meg csak a saját osztagának drone-jaira lesz igaz (arra a kettőre amit vehet).

 Aláírás 

8th edition Indexek és szabálykönyv pdf verziók
A Warhammer 40000 embléma alatti hozzászólásokban az egyes könyvek linkjei.

[ Profil ]  
   
3 ennyiből: 149
3
 
‹‹ Chaos Space Marines      Eldák ››