Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája
 
 
200 ennyiből: 200
200
Daemonhunters
Dátum: 2005-01-24 12:24   [ Eltüntet ]   [ # 86996 ]  
Veterán

Hi!

Használ valaki sentinelt a seregében? Az érdekelne, hogy érdemes-e behozni egy vagy két osztagot, mert ugyebár egy fast atttack sosem árt.

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-20 09:23   [ Eltüntet ]   [ # 86995 ]  
Veterán

Pontosan megfogalmaztad a lényeget.

 Aláírás 

Ahol az Angyalok laknak: http://sites.google.com/site/acelangyalok/Home

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-20 07:38   [ Eltüntet ]   [ # 86994 ]  
Veterán

Sziasztok!

“Szövetséges ûrgárdista egységek nem hozhatók be, ha a démonvadász seregben Szürke Lovagok is szerepelnek.” -Ez a forditásban volt. Ezt én úgy értelmezem, hogy a Szürke Lovagok nem harcolnak együtt “mezei” ürgárdistákkal.
Ettöl a sereg még lehet, démonvadász sereg, hiszen vezetheti öket Inkvizitor meg segithetik öt a nemtudommianevük, servitor?, henchman? meg stb… de vagy I.G. a sereg vagy S.M. vagy a Szürke Lovagok.
Vagy nem?

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-18 17:14   [ Eltüntet ]   [ # 86993 ]  
Veterán

Itt a kiollózott részlet a Daemonhunters fordításából a szövetségekre vonatkozóan.

 Aláírás 

GHB avagy Górugrány Hadijátékos Blogja
————————————————————————————————
“Success is 1% inspiration, 98% perspiration, and 2% attention to detail.”

Phil Dunphy

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-18 13:38   [ Eltüntet ]   [ # 86992 ]  
Adminisztrátor

Két eset áll fenn a GK és SM keverésnél:

- a Daemonhunter sereged mellé jönnek birodalmi szövetségesek
- egy tetszõleges birodalmi sereghez hozol DH szövetségest

Az elsõnél, ha a DH seregbe hozol szövetséges erõket, akkor az alap sereged a DH kódex alapján rakod össze, tehát a kódexben található egységekbõl kell legyen az 1HQ, 2 Troop, de utána bizonyos feltételek mellett hozhatsz SM vagy IG egységeket erõsítésnek. Erre van azonban egy korlátozó szabály, hogy ha behozol SM szövetséges egységeket, akkor nem hozhatsz egyébként a kódexben levõ Grey Knight egységeket, vagy valami ilyesmi.

A másik rész, ha van egy alap sereged, akár Imperial Guard, akár Space Marine, amellé hozhatsz szövetségesnek egységeket a Daemonhunter kódexbõl, bizonyos korlátozásokkal (azt hiszem 0-1 HQ, 0-1 Elite, 0-2 Troop). Ilyenkor már válogathatsz a Grey Knight egységekbõl is.

Magyarul, ha Daemonhunter sereged van, akkor nem lehet egyszerre SM és GK figurád, ha SM sereged van, akkor igen.

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-18 12:35   [ Eltüntet ]   [ # 86991 ]  
Adminisztrátor

szerintem én hozhatok BA seregbe Grey Knightokat. simán 0-1 HQ, 0-1 Elite, 0-2 Troop, 0-1 Fast hozható majd minden marine seregbe.

 Aláírás 

Wargame Kitekintő

“Indeed he is thought by many to be the oldest living Space Marine. Even Captain Lysander of the Imperial Fists, who was lost in the eddies and tides of Warpspace for a thousand years, cannot recall a time when Dante did not reign supreme over the Blood Angels.”

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-18 12:28   [ Eltüntet ]   [ # 86990 ]  
Veterán

Ez érdekes. Én ugyan csak a fordítást olvastam eddig, de abban van egy külön rész ami a szövetséges egységekrõl szól és abban külön van SM-nak és IG-nak behozható egységeirõl táblázat.
Persze lehet, hogy én értem félre amirõl beszéltek. Vagy van új kódex?

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-18 10:44   [ Eltüntet ]   [ # 86989 ]  
Veterán

A Grey knightok NEM harcolnak együtt más SM chapterekkel mondván minek legyn ott más marine is hamár ott vannak a legjobbak:) De Sistákkal bármikor harcolhatnak mert õk NEM Space marinek, hanem aranyos kis huncut leányzok akik szeretnek boszorkányokat égetni:) Ezenkivül még Imperial Guard egységekkel lehet együtt behozni õket. Egyszóval bárhol harcolhatnak birodalmi oldalon amennyiben abban a seregben nincs egyetlen egy darab másfajta SM egység(még scout se).

Necron

 Aláírás 

Nem tudtam, hogy lehetetlen ezért megcsináltam!
[size=4]

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-18 07:59   [ Eltüntet ]   [ # 86988 ]  
Veterán

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy Grey Knights egységek harcolhatnak-e együtt más S.M. rendházakkal??? Csak mert ahogy a kódexet nézegettem, ott az áll, hogy nem harcolnak együtt senkivel, ugyanakkor meg láttam olyan fényképeket amin pl. Sisters of Battle csapatokkal együtt vannak…
Akkor most, hogy van ez?
Tudtok segiteni?

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-17 09:11   [ Eltüntet ]   [ # 86987 ]  
Veterán

A termi lord is hasonló, csak egy kicsit erõsebb…

 Aláírás 

Ahol az Angyalok laknak: http://sites.google.com/site/acelangyalok/Home

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-17 00:50   [ Eltüntet ]   [ # 86986 ]  
Adminisztrátor

hali!

a HQ-ra reagálnék. szerintem a játék egyik legdurvább közelharci HQ-ja az inquisitor lord. közelharcban 3 storm shieldes accolite-tal gyakorlatilag 6 woundja van 4+os inv mentõvel, ami isteni. teszel még mellé pár fistes warriort, és az ellenfél eldöntheti, hogy a warriorokat üti le, és akkor semmit nem sebez a ink-ba, vagy megpróbálja a lehetetlent, hogy megöli az inkvizítort, de akkor még a warrioroktól is megkapja kör végén a power fist ütéseket. familiarral még +1 I-t is kap, és különbözõ vackokkal (grimoire of true names - démonok WS-ét felezi, grimoire of pandemonica - daemonic possession vagy summoning dobás újradobatása, sacred insense - eggyel csökkenti a káosz modellek I-jét, daemonhammer - thunder hammer, ami I-nél üti a démonokat) a káosz játékosok rémálma lehet egy jó nagy land raiderben. smile
én nagyon szeretem behozni szövetségesnek. ezzel együtt nem sokat tudok a termi lordokról, de hogy az inkv lord nagyon zsír, azt biztos.

 Aláírás 

Wargame Kitekintő

“Indeed he is thought by many to be the oldest living Space Marine. Even Captain Lysander of the Imperial Fists, who was lost in the eddies and tides of Warpspace for a thousand years, cannot recall a time when Dante did not reign supreme over the Blood Angels.”

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-17 00:20   [ Eltüntet ]   [ # 86985 ]  
Veterán

Sziasztok!
Nem pörög különösebben a topic, de azért megkockáztatok még pár kérdést smile
Szeretnék összerakni egy sereget és az egyik kérdésem, hogy mit érdemesebb hozni HQ-nak inquisitort vagy termi lordot?
Továbbá tisztán daemonhunter sereg esetén a modellek magas pontértéke miatt elkerülhetetlen az alacsony létszám. Ebbõl arra következtetek, hogy profi csapatmozgatás és az egységeknek megfelelõ célpontválasztás kell. Tehát a kérdés: vegyes vagy tisztán hunter sereggel könnyebb játszani?
Valaki akinek van serege esetleg írhatna egy 1500p körüli összeállítási javaslatot!
Köszi a segítséget!

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-14 10:48   [ Eltüntet ]   [ # 86984 ]  
Veterán

Hello szerintem a Daemonhunter sereg nagy erosege hogy kozelharcban +2-t kapnak az erejukre a spec kozelharci fegyveruk miat ami az ellenfelnek elege kelletlen es ha meg a fegyver terminatoroknal van akkor energia fegyver is.

Ripley

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-14 09:35   [ Eltüntet ]   [ # 86983 ]  
Veterán

Én se sokat találkoztam velük, de szerintem nem a pszikre alapoznak.
A tisztán DH seregben vannak a bunyik, akik chimérában elõreszáguldanak, kiszállnak, lõnek, majd a teleport homerrel megjönnek melléjük a termik/GK-k, aztán lõnes a storm bolterrel, utánna meg rohamoznak erõset. Orvgyilkosok zaklatnak, Inkvizitorok segítenek, a troopok meg lõnek. pszicanonnal 36”-re, de õket csak night fight szabályok alapján fogják tudni löni. Ez azt jelenti, hogy ha 30”-re állsz fel, az ellenfélnek 10+ kell két kockával dobnia, hogy láthasson.

A vegyes seregek meg nagyjából úgy mûködnek, ahogy az alapseregek, amelyekbõl vették õket.
Szerintem

 Aláírás 

Ahol az Angyalok laknak: http://sites.google.com/site/acelangyalok/Home

[ Profil ]  
Dátum: 2005-01-14 01:50   [ Eltüntet ]  
Veterán

Az érdekelne (bízom benne,h másokat is), hogy kinek milyen tapasztalatai vannak e csapat elleni harcok során. Gondolok itt arra, hogy mennyire nehéz ellenfelek, veszélyesek e az inkvizítorokon kívül a troop egységek is stb. Továbbá ha valaki esetleg birtokol ilyen csapatot akkor a kódexben írt “nehéz gyõzelemre vinni õket” kijelentés valóban igaz?
Nekem még nincs tapasztalatom velük kapcsolatban, de a kódexet olvasgatva úgy látom, hogy a pszi erõkre alapoznak. Persze lehet, hogy nem látok jól.

Ha valaki esetleg még érezne némi kitörni vágyó véleményt a vegyes seregekkel kapcsolatban is az ne habozzon! Írjon!

[ Profil ]  
   
200 ennyiből: 200
200
 
‹‹ Eldák      Adepta Sororitas ››