Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája
 
1 ennyiből: 7
1
ETC 2016 - 40k
Dátum: 2016-09-11 17:55   [ Eltüntet ]   [ # 456864 ]  
Veterán

Egy kis videóbeszámoló Gojky-tól, az Ausztrál csapat tagjától, csak hogy további hangulati rálátásunk legyen :D

Pár kép és egy meccs erejéig a magyar játékosok is láthatóak.

 Aláírás 

Kik a Tauk?
Egy gépezet részei.
Számukra a gyermekek nem többek, mint a részek pótlásai, melyek képesek tudásukkal szolgálni, amíg meg nem halnak.
Akkor mi ez a gépezet?
Ez a gépezet a rettenetes és gonosz Tau Birodalom.
Az emberiséget fenyegeti ez a gonosz gépezet, és ha belenyugszunk létezésébe, a gépezet felőröl minket.
Az ilyen gépezetet el kell pusztítani.

Ducimax Alkotóvacka

[ Profil ]  
Dátum: 2016-08-21 23:55   [ Eltüntet ]   [ # 455913 ]  
Moderátor

Itt hallhatjátok a beszámolónkat, az ETC-ről. smile

 Aláírás 

HammerTime Cafe
Hammer Times Youtube Csatorna

[ Profil ]  
Dátum: 2016-08-15 12:44   [ Eltüntet ]   [ # 455621 ]  
Tag

4.  Meccs: Ugyanaz mint előző megint én kaptam a Tau-t de most be jött a taktika.
Ugyan seregemet megint lelőtte első körben, de most a Wraithknight és 1 osztag terminator a Librarian Warlordal es Draigoval túlélté. Hosszu es fájdalmas objektíva grabbelos játék, de vegeredmenybe en jöttem ki nyertese, ezzel a 2 unit-al sikerült majdnem wipe out-olnom az ellent azt hiszem 1 osztag Krootja maradt a pályán, úgy hogy a warlordom a teljes terminator osztaggal sikeresen le deep strikolt a pályáról és 1-est dobott mishap-re az utolsó előtti körben.
Végeredmény 15-5 nekem.

5.  Meccs: Hasonló mint második csak itt SW helyett Whitescar motoros DeathStar 2 librarian conclave formációval megtámogatva motoron. Libráknál force weapon mindenki másnál power fist és storm shield.
Taktikája ugyanaz volt mint a SpaceWolfnak, csak itt első körben a Wraithknight-t rohamozta be, tanulva előző élményekből itt már meg se próbáltam az electro displacement-et deny-olni és a Force-t szedtem le sikeresen.
WraithKnight és az ő Deathstar-ja is eleg szép mennyiségű sebet tudott kiosztani, de mindenki mindent ki védett aztán i1-en a Stomp és az AP2 S8 powerfistek, Wraithknight elhullott, de magával vitt 7 modellt remove from play 6-os stomp roll-al. Ez magába foglalt 4db librariant is igy első körben elvesztette az egyik teljes formációját.
Ezután oda vissza rohangálás volt 3 Dreadknight próbálta elkapni a deathstarja maradékát, idő után már objektívakkal se foglalkoztam mert megpróbáltam wipe out-t. Végül 5. Kört játszottunk csak le idő limit miatt és 2 modellje maradt életben.
Amit itt jól csináltam, hogy Librat kint hagytam deep strike reservben a strike squad-al, mert ki jelölte azt mint elsődleges célpont és minden to hit és to wound-ot elvileg újra dobott volna az ellen az osztag ellen ahol ez van.
Illetve erőltetni kellett volna, hogy dobjunk a 6. és 7. körre mert volt még idő és akkor meg lett volna a 20 – 0, igy most cask 17 – 3 lett.

6.  Utolsó játék megint Tau.
Első körben Phsychic phase-ben leszedtem a fél seregét mielőtt még léphetett volna egyet. Ezután jött az ő lövés fázisa és a D aztán pedig a Stomp al is 6-ost dobott ő is.
Miután már mindenki vesztette játékot csapatból és team győzelemre nem volt esély inkább beer hammer-t játszva megittam pár sört a játék helyett aztán kapott az ellen egy kényelmes 20 pontot. Vicces úgy játszani, hogy döntés helyett kockával dobod ki, hogy fuss vagy lőj inkább meg, hogy mit támadj :D

Összessités: Tanuló első körnek tökéletes volt. A 4-2 eredményre büszke vagyok, Tau ellen többet nem akarok játszani, de legalább most már tudom hol lehet megfogni és nem esélytelen. Mehetünk máskor is wink
-X

 Aláírás 

I am the hammer, I am the mail about His fist.
I am the Spear in His hand.
Though we are lost, I am the shield on His arm.
I am the flight of His arrows. I am the hammer.
I am the sword. I am the shield.
I am a soldier at the battle at the end of time.

[ Profil ]  
Dátum: 2016-08-15 12:42   [ Eltüntet ]   [ # 455620 ]  
Tag

Sziasztok!

+1 beszámoló, GK/Elda sereg listával indultam nem teljesen meta, konkrétan 224 versenyzőből ahogy lattam 1 hasonló se volt, konkrétan seregem több mint 2/3-a GK amit effektív senki nem használ mar sajnos main seregnek a formációk hiányában… :(

1.  Meccs: Hihetetlen szerencsés párosítás, bár ezt akkor még nem láttam mert látszatra ellenség oldala is gusztustalan volt. Chaos Daemon és Renegade AM.
A srác taktikája az volt, hogy a 2 detachment-hez hozott 2db fortification-t azaz 1 void shield generator és 1 imperial bunker benne fűszerezésnek egy cullexus assassinnal… Szoval se lőni, se Phsy-zni nem lehetett aki ott volt az ö terfelen.
Serege maradéka egy Baneblade ami apocalyptic S10 AP1-et lő, vicces nem veletlen van ITC-n ez a modell tipus tiltva. +AM wyvern batteryk amik lövik a barrage-t mindenre ami kell kis gyalogsag, hogy tankokhoz ne juss oda olyan könnyen. +mindenfele közelharci demon akármi amik valamin lovagoltak ap2-t ütöttek es volt meg egy vicces táncoló modellje ami azt mondta, hogy 1 unit-om D3-at megy csak a Jump Gargantuan Wraith Knight-om szerette a D3 mozgás D3 futás es D3 roham távot, meg jo hogy csak közelharcra szereltem fel :D
Lényeg, hogy be értem es majdnem wipe out 20 – 0 lett, de elfelejtettem mozogni egyik körben Wraithknight-al es ellenségem is ugy csalt ahogy csak tudott minden mozgásnál es szóródás kockánál. +megpróbálta elmagyarázni, hogy 5 inch-es szóródásnál a 2.5 átmérőjű sablon miért van meg mindig rajta a modellemen… Szerencsere játszani igazából nem tudott ami nagy szerencsém mert en se játszottam meg soha daemon ellen es játék közbe lepődtem meg az extra képességein.
Végeredmény csak 16-4 lett igy nekem.

2.  Meccs: Space Wolf deathstar 1. Kör roham 4+ -ra sieze the initative amit újra dobhat egy librarian formációval megtámogatva. Mondanom se kell ő kezdett, másodikra sikerült elvennie aztán nem is várt sokat első körben berohamozta a fél seregemet.
1 kör: 2 Dreadknight leesett, az egyik még mielőtt üthetett volna, mert valami szabaly miatt I1-es lett. Forca-al támadt sok beleszólásom nem volt.
1 szerencsém volt az egészben, csinált egy kihivást és én azt Draigo helyett a TermiJusticarral fogadtam el, igy Draigo nem volt bezárva a challange-be és szépen lassan mindenkit letudtam takarítani körbe körbe, mire a 2. körben a WraithKnight be ért a közelharcba és elkezdett Stompolni már el is volt döntve a meccs.
Itt azt rontottam el, hogy Electro Displacement helyett a Force-t kellett volna megpróbálnom Deny-olni és akkor 2 Dreadknight nem hal meg 1. körben ráadásul még mielőtt üthetett volna az egyik…
20 – 0 nekem.

3.  Meccs: Tau. 20 – 0 neki. Első körben le lőtt a pályáról.
Lényegében a taktika megvolt, marker drone-kat leszedni torrentes lángszóróval Riptide-okat megpróbálni megfuttatni Psychic phase-ben, es bízni, hogy első körben nem lő le teljesen a pályáról a dupla lövés riptide formation bonusszal. Le lőtt :D
+egyik legjobb meccs volt a tournementen, mielőtt elkezdtük volna a játékot másfél órát dumáltunk és söröztünk. Ö is és én is tudtam, hogy első körben eldől minden, dronokat leghátul pálya szélén/sarokba rakta be riptide-ok és stormsurge sorfalat állt előttük igy nem nagyon/nehezen fértem oda hozzájuk és sajnos maradt marker light-ja D rakétákra ezért 6-os roll-al WraithKnight-ot szedtem is le a pályáról kérdés nélkül. Maradék seregre elég volt az 5db Riptide ami duplán lött fejenként 24 rendinges burst akármivel.

Post limit miatt ketté szedve… folyt köv.

 Aláírás 

I am the hammer, I am the mail about His fist.
I am the Spear in His hand.
Though we are lost, I am the shield on His arm.
I am the flight of His arrows. I am the hammer.
I am the sword. I am the shield.
I am a soldier at the battle at the end of time.

[ Profil ]  
Dátum: 2016-08-15 12:39   [ Eltüntet ]   [ # 455619 ]  
Moderátor

Szombaton jön ki a Hammer Times-Navigátor következő adása, ahol csak az ETC-ről fogunk beszélni. Az adásban battle report nincsen, de az összes körülményt megosszuk veletek, valamint beszélgetünk arról, hogy mik a tervek a jövőben.

Itt fogjátok megtalálni majd a beszámoló podcastet és természetesen a HammerTime Cafe Facebook oldalán és itt az inkvizitor hírei között is.

Csatolt képek
13940069_1117999374912837_1485295034_o.jpg
 Aláírás 

HammerTime Cafe
Hammer Times Youtube Csatorna

[ Profil ]  
Dátum: 2016-08-15 12:13   [ Eltüntet ]   [ # 455615 ]  
Veterán

ETC jelentkezések: nos, erre nincs kialakult rendszerünk, hiszen évek óta nem volt 40k ETC csapat. Majd jövőre finomítunk, ha szükség lesz rá.

Addig is itt az információ:

ETC 2017. Augusztus 4-5-6, Salamanca, Spanyolország.

Mindenki elkezdhet gondolkodni azon, hogy belefér-e anyagilag/szabadság ügyileg/családilag/stb.

CsG

[ Profil ]  
Dátum: 2016-08-15 09:04   [ Eltüntet ]   [ # 455602 ]  
Veterán

Sziasztok,

Nagyon örülök, hogy van érdeklődés az ETC-s kalandunk iránt, szóval írok egy rövid beszámolót a meccsekről.

Az egész az egyéni versenyszámmal kezdődött Ducimax, Xearo és jómagam indultunk az ESC-n. A cél elsősorban az edzés volt, hiszen mindannyian a csapatversenybe nevezett seregünkkel indultunk az egyéniben. A csapatban minden seregnek speciális szerepe van, míg egyéniben mindenki ellen tudni kell csinálni valamit.

1. meccs: egy orosz sráccal játszottam, aki összetettben a 9. lett. 4 repülő Hive tyrant, 1 renegade knight dupla gatlinggal, egy astra militarum psykana division. Szép, fluffos sereg smile Mivel nincs a seregemben semmilyen légvédelem, ezért csak a linkelt fegyvereimben bízhattam. A 4 Hive tyrant előrerepült és lövöldözött, pszízett meg csinálta a fesztivált. A knight a pálya közepén lévő romoknál bujkált és lövöldözött. A Psykana division hátul ült egy Aegis mögött, és folyamatosan démonokat idézett (plaguebearer, pinky, daemonette, stb).
Gyakorlatilag semmit nem tudtam csinálni ellene, csak két marokkal szedtem le a seregeimet. A Psykana Division nagy részét azért levitte a Whirlwind tüzérség, meg talán egy Flyrant is leesett, de ettől függetlenül simán 0-20 lett az eredmény.

2. meccs: egy másik orosz srác, huszonvalahányadik lett végül. 4 repülő Hive Tyrant, 3 adag eldar scatter laser jetbike, farseer motoron, 1 wraithknight D agyúkkal, 1 culexus assassin. Az előző meccs tapasztalatai alapján már nem sok jót reméltem ettől a meccstől. Ennek ellenére jól indult a meccs, én kezdtem és az első körben megöltem az egyik Hive Tyrant-et mielőtt felszállt volna. Utána viszont a kockáim kicsit cserben hagytak, mert az istennek sem tudtam hatos dobni a sok linkelt fegyveremmel, ha meg véletlenül sikerült, akkor nem tudtam megsebezni a célpontot. Ez a meccs már jelentősen jobban alakult, mint az előző, de azért sima 0-20 vereség lett a vége.

A két meccs után nem voltam szomorú, mert mindkét lista nagyon rossz matchup az én seregemnek, és ezt az eredmények is tükrözték.

3. meccs: Xearo necronjai ellen (18 wraith, 10 lychguard, Orikan, 3 repülő kifli, plusz aprólék). Már biztos volt, hogy lesz magyar győzelem! A küldetés “The Relic” volt, és ez Xearonak kedvezett. Felkapta a relikviát a lelőhetetlen lychguard alakulatával. A wraithek kellemetlen ellenfelek, de seregem nagyon sokat lő és a 3++ mentőt is el lehet rontani. Sokat segített még a seregemben lévő Dreadnought, ami közelharcban könnyedén leköti a wraitheket. Gyakorlatilag mindent leszedtem a pályáról (talán 2 kifli maradt még), de a lychguardok még egy mentőt sem rontottak el, pedig mindennel ütöttem őket. A végelszámolásban a relikvia sokat ért, ezért 7-13 Xearo javára.

4. meccs: egy újabb orosz srác, egy Imperial fist Sternhammer alakulattal. Elég vegyes össze-vissza sereg volt, Drop Pod Devastator Centuriokkal, rhino-s taktikaiakkal, Lysander egy Command Squaddal, valami grav motorosok meg egy culexus assassin. Láthatóan sok elképzelés nem volt a srácban. Bedobta a Drop Pod-okat az arcomba (az első lövési fázis szerencsésen megúsztam). Én meg kiszálltam a járgányaimból és cafatokra lőttem a Centuriokat meg Lysander barátait (Lyssinek 1 woundja maradt). A távolban döcögő Rhinokat gond nélkül felszámolták a lascannon-ok. Az ötödik körben véget ért a játék, nem lett wipe-out mert 1-2 marine bujkált még a pályán. 19-1 győzelem nekem, hurrá!!

5. meccs: az utolsó meccs egy másik Gladius ellen. Ez White Scars volt, Khannal, rengeteg Gravcannonnal. Minden taktikai és deva osztag rhinokban csücsült. Volt még egy drop poddal érkező grav centurio alakulat is, akik Ignore Covert kaptak az undorító Hunter’s Eye relikviától. Az ilyen típusú White Scars seregeknek az az alapvető taktikája, hogy scout mozgással beállnak a pálya közepére, és onnan 24”-re lőnek grav fegyverekkel a rhinokból. Ezt sikeresen megakadályoztam azzal, hogy nagyon hátra pakoltam a seregemet (rövid oldalas felállás volt), és nem ért volna el a gravjaival. A srác ezért azt választotta, hogy gyakorlatilag az egész seregével outflankból jött.
Az első körben még érkezett a Grav Centurios Drop pod, amit pont be tudod dugni egy romba a seregemmel szemben. Ezek ott kellemetlenkedtek az egész csata ideje alatt. Egy csomó razorbackkel meg whirlwinddel felálltam a pálya szélén, hogy ne tudjon bejönni mögöttem, hanem kénytelen legyen szemből jönni, és ne férjen hozzám tömegesen. Ez egész jól sikerült, létrejött egy nagy rhino parkoló a pálya szélén, aminek a whirlwind üteg nagyon örült. Nem volt szerencsém a reserve dobásaival, mert a második körben szinte minden bejött neki, egyedül Khan rhinoja csúszott át a 4. körre. A másodiktól az ötödik körig folyt a gyilkos hirigelés, én hullottam a gravtól, ő meg hullott a plazmától. A végeredmény egy szoros 7-13 vereség. Ha néhány kockadobás kedvezőbben alakul (pl reserve, 1-2 cover, feel no pain, drop pod scatter vagy ilyesmi), akkor ez győzelem is lehetett volna, de nem voltam elégedetlen. Korrekt csata volt, jó ellenféllel.

Hát ennyi volt ez első két nap. 2 esélytelen csata, 2 szoros vereség, 1 sima győzelem.

CsG

[ Profil ]  
Dátum: 2016-08-15 07:26   [ Eltüntet ]   [ # 455600 ]  
Veterán

Áhoj,

első sorban grat a csapatnak, hogy mentek, részt vettek és képviselték az itthoni wargame közösséget. Az eredmény nem fényes, az egy dolog, de kimentek, odatették magukat és ez egy csomó olyan dolgot hoz be/vissza, ami az itthoni életet is befolyásolja.
Kis haveri társaságunk több tagját is elkapta a láz így évek után,hogy bakker el kellene indulni itthon is versenyen, nem csak casual gameket játszani. Ez jó, ez nagyon jó!
A külföldi metát az itthonival összehasonlítani lehet, de ha nem küzdünk abban a mezőnyben, nem foglalkozunk vele, az itthoni se lesz sokkal izmosabb. Kellenek az ilyen megmérettetések, látni a fórumon is hogy az aktivitás adás/vétel etc sereglista miatt fellendül, a beszámoló is rengeteg hasznos és érdekes véleményt előhoz. Beszélni kell a dolgokról, taktikákról többet én azt gondolom.
Kellenek még beszámolók nem győzöm mondani! smile
A fluff - verseny sereglista összehasonlítása értelmetlen. Ez két külön dimenzió. Ennyi, túl kell lépni rajta.
A pozitív dolgokat kell nézni, szép volt még egyszer skacok! Jövőre még jobban odab*szunk. :D

[ Profil ]  
Dátum: 2016-08-15 05:52   [ Eltüntet ]   [ # 455597 ]  
Veterán

El kellett menni, résztvenni. Ezzel indul minden (újra). És sokba is került, ez is áldozat a csapattól.
Kiváncsi vagyok a sorsolásokra, hogyan és mi alapján történt. Mit lehet belőle tanulni.

Egy kérés a jövőt illetően:
a csapatba való jelentkezés és kiválasztást nyíltabban kell megtartani. Tudok olyan versenyjátékosokról, akik csak utólag szereztek tudomást erről. De addigra lefutott a “beszélgessünk közösen”-nek beharangozott, majd utólag “csapatot hirdettünk” esemény.

Itthon is vannak versenyszellemű emberek, csak a szokásos “fujjolunk a többi klubra” vagy a nem Budapest = nem Magyarország mentalítás fertőzi a hazai wargame közösséget.

Pl van itthon 2-3 Knight sereg is, meg egyéb vérpistikés megoldás. Csak meg kell szólítani az illetőket.

[ Profil ]  
Dátum: 2016-08-14 16:53   [ Eltüntet ]   [ # 455588 ]  
Moderátor

Lesz majd, podcastel együtt, de az csak jövőhéten jön ki! smile

 Aláírás 

HammerTime Cafe
Hammer Times Youtube Csatorna

[ Profil ]  
Dátum: 2016-08-14 16:52   [ Eltüntet ]   [ # 455587 ]  
Veterán

A többiektől esetleg valami összefoglaló?

 Aláírás 

A csata eszmai síkon dől el,DE ELŐTTE SZÉTÜTÖM A FEJEDET!

[ Profil ]  
Dátum: 2016-08-14 13:28   [ Eltüntet ]   [ # 455575 ]  
Veterán
dinnyeTM - 2016-08-10 07:43

Ork egyáltalán volt? Mondjuk abból nehéz összerakni a dethrollát :D, ahogy én látom, bár a motorosok örök aduászok.

Volt, nem sok, de volt. Még egy tömegork is, 200 fővel. Mindegyik üvöltött, hogy waaaagh, így könnyű volt kiszúrni őket.

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
Dátum: 2016-08-10 07:43   [ Eltüntet ]   [ # 455343 ]  
Veterán

Köszi a beszámolót, az IG topikosat végigolvastam. Hát. Ork egyáltalán volt? Mondjuk abból nehéz összerakni a dethrollát :D, ahogy én látom, bár a motorosok örök aduászok.
Megnéztem az első helyezetet, ne msok figurája volt, űrtündeként, kb dork reaper meg motoron ülő és varázsolt… Ennyire el lehet velük picsázni akár 1 knight bandát is?

 Aláírás 

We’re not here to destroy THE game, we’re here to destroy YOUR game

As you know, the key to victory is the element of surprise. Surprise!

[ Profil ]  
Dátum: 2016-08-09 21:35   [ Eltüntet ]   [ # 455336 ]  
Veterán
Fattyú - 2016-08-09 20:51

Remélem jövőre összejön, bár Salamanca még messzebb van.

Valóban jó lenne smile

[ Profil ]  
Dátum: 2016-08-09 20:51   [ Eltüntet ]   [ # 455333 ]  
Veterán

Köszönöm. Kb mi is ilyen célokkal szoktunk kimenni a WFB ETC-re. smile Remélem jövőre összejön, bár Salamanca még messzebb van.

 Aláírás 

There is no “overkill.” There is only “open fire” and “need to reload.”

Kis sablon, nagy sablon, ágyú...

[ Profil ]  
Dátum: 2016-08-09 09:48   [ Eltüntet ]   [ # 455279 ]  
Veterán
kabaman - 2016-08-09 01:29

dócsaló-ókorimatematikus-nagyondemokratikus-jótengerikajás Görögországból.

Fura, tengeri kaja sok helyen még az étlapon se szerepelt. Ilyen saslikszerű sült húsok, meg sajtok vannak.

Az én reflektálásom a meglátásodra, hogy amíg az országban 10 klubban 34 féle játékot játszanak, nem úgy mint régen, ahol mindenhol a 40K-t tolták, ott nem is tudunk kitermelni vérpistikés, fluffgyalázós összemixelt seregeket. Ez nem feltétlenül baj, mi tényleg szabadidős hobbinak tekintjük, nem pedig kompetitív szteroidszagú versengésnek.

Ja, ezért írtam, hogy meg tudom érteni, hogy nálunk nem az ötször újradobható 2++++ kimaxolása a cél.

Azon meg nagyot röhögtem, hogy a franciák mennyire keményen tolják az ősi ellenségük, a britek által kitalált és karbantartott W40K játékot, nyihihi! (Erőt nyerítettem.)

A nagyobb nyugati népek kb mind ilyen szinten tolják.

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
Dátum: 2016-08-09 07:25   [ Eltüntet ]   [ # 455272 ]  
Veterán

én azért szeretnék gratulálni a csapatnak!

az első hely után az utolsó a legdicsőségesebb!

én legalábbis HTC-n így éreztem tavaly :D

 Aláírás 

Ha az igazság pihen, a halálnak kétszer annyi dolga van.

[ Profil ]  
Dátum: 2016-08-09 01:29   [ Eltüntet ]   [ # 455266 ]  
Veterán

Szia Freddy!

Én mindenképpen büszke vagyok a magyar csapatra, és örülök, hogy mindenki biztonságosan hazaérkezett az adócsaló-ókorimatematikus-nagyondemokratikus-jótengerikajás Görögországból. Természetesen a rekreációs időszak után várjuk a beszámolókat!

Az én reflektálásom a meglátásodra, hogy amíg az országban 10 klubban 34 féle játékot játszanak, nem úgy mint régen, ahol mindenhol a 40K-t tolták, ott nem is tudunk kitermelni vérpistikés, fluffgyalázós összemixelt seregeket. Ez nem feltétlenül baj, mi tényleg szabadidős hobbinak tekintjük, nem pedig kompetitív szteroidszagú versengésnek.

Azon meg nagyot röhögtem, hogy a franciák mennyire keményen tolják az ősi ellenségük, a britek által kitalált és karbantartott W40K játékot, nyihihi! (Erőt nyerítettem.)

Üdv:
Kaba

 Aláírás 

Kabaman Blogja - Gates of Hell

[ Profil ]  
Dátum: 2016-08-09 00:11   [ Eltüntet ]   [ # 455261 ]  
Veterán
Fattyú - 2016-08-08 21:13

Élménybeszámoló lesz?

Este jöttünk meg, mindneki fáradt, de szerintem a többiek írnak majd, meg én is írok még az IG topikba is.

Összességében: egy hétre mentünk ki, nyaraltunk egy kurva jót Görögországban, utolsó három napon meg megvolt az idei ETC, amin tök utolsók lettünk.
...két okból, ugyanabból a két okból, ahogy az eddigi ETC-ken is inkább a hátsó traktusban voltunk:

1.) a magyar 40k közösség iszonyúan le van maradva a nemzetközi metától, és sokkal jobban, mint eddig. A nemzetközi meta most úgy néz ki, hogy van egy tau, amit nem kell bemutatni, van egy elda, amit megint nem kell bemutatni, van egy Knight sereg 3+ invivel és stomppal, és emellett van 4-5 deathstar sereg. Ezek úgy épülnek fel, hogy 3-4 kódexből összeraknak egy kb 1500 pont értékű egységet, karakterbónuszokkal, formációval, pszivel, apjafaszával feltápolva az égig, újradobható 2+ páncél/invi/fedezék+valami feljavított fnp, hit&run;, teleport, ami kell, aztán vagy megöl mindenkit lábbal, vagy belefut egy hasonszőrűbe, és azt játsszák, hogy ki ront el több újradobható 2+-t. Személy szerint nem is nagyon látom Magyarországon az igyekezetet ennek az utolérésére- és ezt maximálisan meg is tudom érteni.
2.) Sztálin szerint a mennyiség kitermeli a minőséget, hát, a franciáknál tizenvalahány csapat játszott selejtezőt az ETC-re jutásért, nálunk meg ment a 8 ember, aki ki tudta fizetni a repjegyet. Ezen megint nem nagyon tudunk változtatni, kevesen vagyunk, és csórók, ennyi. (Sok nép csinálta amúgy azt, hogy ha nem tudott 8 embert kiállítani, felvett idegenlégiósokat, nyilván nem a szarul játszókból. Mi a kis népek között viszonylag egyediek voltunk azzal, hogy mindenki az adott ország polgára. Szerintem ez mondjuk jól is volt így.)

Viszont:
a világ legnagyobb presztízsű 40k rendezvényén, ahol ott volt kb mindenki, aki ebben a hobbiban számít, ott lengett a magyar zászló is. Senki nem volt seggfej velünk, mi se voltunk seggfejek senkivel, teljesítettük a nemassholeság északír követelményét is (,,aki a végén nem valamelyik másik ország pólójában van, az asshole”-én egy román arccal cseréltem) Játszottunk 8*6 tanulságos meccset, megdícsérték, hogy milyen jól néz ki a 200 fős IG sereg, adtunk mindenkinek pálinkát, mások is adtak nekünk dolgokat- szóval megmutattuk a világnak, hogy vannak Magyarországon is 40k-zó emberek, és talán nem is a reménytelenebbik fajtából.
Szerintem ezért lesz érdemes menni jövőre is.

 Aláírás 

Ah you think Conscript Platoon is your ally? You merely adopted the Conscript Platoon. I was born in it, molded by it. I didn’t see an army under 150 models until I was already a man, by then it was nothing to me but blinding!

[ Profil ]  
Dátum: 2016-08-08 21:13   [ Eltüntet ]   [ # 455247 ]  
Veterán

Élménybeszámoló lesz?

 Aláírás 

There is no “overkill.” There is only “open fire” and “need to reload.”

Kis sablon, nagy sablon, ágyú...

[ Profil ]  
   
1 ennyiből: 7
1