Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája
 
1 ennyiből: 3
1
[Rendezvény] Szegedi nemKMCs azaz 40K verseny a messzi délen
Dátum: 2017-01-24 16:12   [ Eltüntet ]   [ # 461403 ]  
Veterán

Minden használható, ami megjelenik a leadási határidőig. A Fall of Cadia is.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-01-24 16:01   [ Eltüntet ]   [ # 461402 ]  
Veterán

Pipec, a Kult of Speed formációm kilőve…

Fall of Cadia codex használható?

[ Profil ]  
Dátum: 2017-01-24 09:57   [ Eltüntet ]   [ # 461395 ]  
Veterán

Elérkezett az idő, hogy egy újabb, egész napos programmal szórakoztassam/borzasszam el a 40K-s rajongótábort Szeged környékén, úgyhogy bele is fognánk a nemKMCs 2 szervezésébe. Ismét, a rendezvény kezdetekor összesorsolt két fős csapatok csapnának össze három küldetésben, hogy kiderüljön a nap végére kik voltak a legnagyobb mázlisták legügyesebbek aznap. A játékosok 1.000 pontos seregeket nevezhetnek amit max 2 kódexből lehet összeállítani (a két kódex fajai közt minimum Érdekszövetség legyen). Nincs különösebb megkötés a seregépítés esetén, csak annyi, hogy max 1db 6 HP-s lény/jármű rakható fel. Bármilyen detachment ill. formáció felrakható (kivéve apocalypse vagy valami küldetés specifikus). Egy kis segítség ezzel kapcsolatban: http://bloodofkittens.com/codex-compendium/

Verseny helyszíne: Tesseria Wargaming Kft., 6725 Szeged, Rákóczi u. 17.
Verseny időpontja: 2017. március 19, vasárnap 9:00-20:00.
Seregleadási határidő: 2017, március 5, vasárnap 23:59.
Jelnetkezni: ITT
A sereglistákat a mail címemre várom: .(Az email cím megtekintéséhez engedélyezni kell a JavaScriptet) valami emberi formátumban (.txt, .doc, .xls, pdf stb). Akik jelentkeznek, legyenek szívesek egy elérhetőséget küldeni nekem privátban. Olyat amit sűrűbben néz az illető.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-01-09 21:58   [ Eltüntet ]   [ # 460929 ]  
Veterán

Én is csak gratulálni tudok, örülök, hogy Khorne dicsőségére rendesen folyt a vér a messzi Délen, a magyar Texas megyében. smile
Hajrá, csongrádi cowboyok!!!

 Aláírás 

[Klub] Debreceni HTBK Terepasztalos szekciója
Kabaman Blogja - Gates of Hell

[ Profil ]  
Dátum: 2016-12-30 11:17   [ Eltüntet ]   [ # 460677 ]  
Veterán

Gratula a játékosoknak és a rendezvényhez is! Csak így tovább!

Azért még a kmcskre gyertek! :D

 Aláírás 

Ha az igazság pihen, a halálnak kétszer annyi dolga van.

[ Profil ]  
Dátum: 2016-12-29 21:16   [ Eltüntet ]   [ # 460672 ]  
Veterán

Akkor a legfontosabbal kezdve: fotók a teljesség igénye nélkül.

Egy kellemes, jó hangulatú rendezvényre sikeredett az első verseny, pörgős játékok, nem volt szőrözgetés a szabályokon és a csaták minden esetben az időkorlát előtt be lettek fejezve teljesen, annak ellenére, hogy voltak kezdő játékosok is. A verseny elég szoros lett, mivel az első és a második helyett csapat közt egyetlen pont döntött a három meccs után, a másik két csapat pedig holtversenyben a harmadik lett így mindenki a dobogón végzett smile - azért Szabolcs fiam legközelebb velem lesz a kiskorúak védelméről szóló törvény értelmében, ő egy kicsit elkenődött a végén, de hát egy 9 évestől ez rendben is van.

Párosítások:

1. Csapat Dávid - Csongi; Ork - Dark Angels
2. Csapat Laci - Márton; Blood Angels - Ultramarines
3. Csapat Szabi - Tomi;Blood Angels - Deathwatch
4. Csapat Koppány - Zsolt - Adepta Sororitas - Red Scorpions

Az első csatám Koppány csatanővérei oldalán Szabi és Tomi BA Deathwatch csapata ellen volt. Bemelegítésként gyilkolászni kellett. “Szokás szerint”, na jó annyit nem játszunk együtt, szóval mint legutóbb, bekaptuk a Deathwatch drop podját az arcunkba az első körben. Kicsit elszóródott így a belőle kitámadó veteránok nem is tudtak hatékonyan kibelezni az osztagainkat, akik - tanulva a legutóbbi AP 3-as sortűzből fedezékben ücsörögtek. Ezeket gyorsan felaprítottuk, majd a Death Company-t tizedeltük meg annyira, hogy ne tudjon hatékonyan rohamozni. Itt kellemetlem meglepetésként a Death Company-t berohamozó Dreadnought-om nem volt képes kiírtani a DC káplánt, olyannyira nem hogy a káplán végül szét is verte - 115 pont oda :/. Olyannyira hős volt a káplán hogy egyedül tartotta a frontot három játékkörön keresztül és végül győzedelmesen került ki a közelharcból - közben még a sziszták is betámadták, de hiába. Poszthumusz tüntethették csak ki, mert a közelharc megnyerésével már lehetett rá ismét lőni… A sanguinary Guard okozott még némi kellemetlenséget az AP 3-as kardokkal és 2+-os páncélban de végül ők is az enyészeté lettek. Az ellenfél csapataiból összesen 1 azaz egy darab BA tactical marine élte túl.

Másodiknak megkaptuk a másik Blood Angelks sereget az Ultramarine-okkal. 4 fix objektíva volt ami után minden saját kör végén kaptunk pontokat. Itt már kellemetlenebb volt a helyzet, mert az ellenfél pakolt fel másodjára és messzire elkerülte az AP 2-es fegyvereimet. A kezdet kiváló volt mert a Dreadnought-ot sikerült felrobbantanom Lascannonokkal. Scoutjaim pont ott jöttek be a második körben, ahonnan az ellenfélnek a legkellemetlenebb volt, Ultrák Devastatoraibl három is elhullott. Igaz hogy a sikló végül roncsként végezte, de a felderítők megúszták. Itt is csak egy modell élte túl az ellenféltől, az Ultrák kapitánya.

Harmadik játékban jöttek az orkok akik annyian voltak mint az oroszok. Sajnos a kártyahúzogatás most nem volt olyan sikeres mint általában, így elég kevés pont sikeredett. Látva azt, hogy az orkok mit tudnak közelharcban - átlestem a másik asztalra is időnként -, elsősorban a felaprításukra törekedtünk. Az 5. kör végén sikerült az utolsó orkot is levenni a tábláról, de mire ez elérkezett, a Red Scorpions-ok többsége elhalálozott és a Dark Angels-ek alig voltak megkarcolgatva szóval mindenképp vereség lett az utolsó meccs, mert ugyan a sziszták nagyrészt megvoltak még de a DA jobb csapatokkal rendelkezett.

A nap végén már el is kezdtük tervezni a következőt, egyelőre úgy néz ki, hogy március 18, szombat, 1250 pontból hozhatók a seregek, megkötés nélkül, csak ne unbound legyen. Max 2 kódex használható sereg összeállításkor és azért ne legyen tápos ETC lista, tehát 3 Imperial Knight pl nemkívánatos. 2 fős csapatok mint most és 3,5 óra küldetésenként, amiből az egyik a Császár akarata fix objektívás és az Elveszett jel (Contact Lost) változó objektívás, rejtélyes objektívákkal - hátha kell Skyfire repcsik ellen.

Kb ennyi részemről, így utólag is mindenkinek pusszantás aki részt vett és boldog új évet is, a győztes csapatnak meg gratula még egyszer.

[ Profil ]  
Dátum: 2016-12-25 22:37   [ Eltüntet ]   [ # 460600 ]  
Veterán
kabaman - 2016-12-25 22:13

Kellemes Ünnepeket kívánunk, és küldjük a szervezős energiát!
Hajrá egyik, ne hagyd magad, másik! smile

Üdv:
Kaba

Köszönjük, igyekszünk mindent jól dokumentálni képileg is meg írott formában is. Mi egy kicsit megbundázzuk a dolgokat, a versenyzők fele - a vásárhelyiek - tart egy edzőmeccset még kedden, a jó teljesítmény kedvéért és hogy az ifjoncok is jobban tudják kezelni a csapataikat.

[ Profil ]  
Dátum: 2016-12-25 22:13   [ Eltüntet ]   [ # 460599 ]  
Veterán

Kellemes Ünnepeket kívánunk, és küldjük a szervezős energiát!
Hajrá egyik, ne hagyd magad, másik! smile

Üdv:
Kaba

 Aláírás 

[Klub] Debreceni HTBK Terepasztalos szekciója
Kabaman Blogja - Gates of Hell

[ Profil ]  
Dátum: 2016-12-25 18:09   [ Eltüntet ]   [ # 460597 ]  
Veterán

Jó játékot kívánok mindenkinek! Várjuk majd a képeket élmény beszámolókat!

Üdv
Gery

[ Profil ]  
Dátum: 2016-12-21 21:32   [ Eltüntet ]   [ # 460559 ]  
Veterán

hát én már nagyon kíváncsi leszek a végkimenetelre, remélem soksoksok kép lesz!

 Aláírás 

Ha az igazság pihen, a halálnak kétszer annyi dolga van.

[ Profil ]  
Dátum: 2016-12-21 21:22   [ Eltüntet ]   [ # 460558 ]  
Veterán

Köszönjük Petrownak, a KMCs-k örökbecsű taktikusának és seregelemzőjének a meglátásait. Első benyomás és néhány gondolat a sereglistákról nekem is van. Vegyük szépen sorra:

Csongor fiam vagy két éve kísérletezik a Dark Angels-el, mi is lenne a legoptimálisabb összeállítás. Az egyik alap egység a 3 fős Multi-meltával felszerelt Attack Bike szakasz. Amellett hogy Scout tulajdonsága van, tehát eleve a pálya felén kezdhet, vagy bejöhet Outflank-ból is, jól fenéken billentve az ellenfelet, 4+ -os újradobható jink mentő teszi ellenállóbbá. A másik alap az az lascannon-os drenya. Egy mindig kell a csapatba, mert távolról is jól támogat de közelharcban gyilkos igazán, S10 AP 2 4 ütés I4-en és a 12-es frontpáncélt nem sok minden karcolja meg ezek után. Hasonlóképp alap a rohamegység mellé rendszeresített káplán a rontott találatok újradobása végett.

Szabolcs fiam Blood Angels-ei érzelmi alapon lettek összeállítva. Ami régebben alap volt az Astorath és 10 fő Death Company. Astorath miatt az egység újradobta a roham első körében az összes rontott támadást és sebzést. Ez 50 ütés S5-el. A Feel No Pain meg ad egy kis extra védelmet. Astorath olcsóbb kivitelben most már a Death Company Chaplain, ami ugyanúgy újradobást biztosít mindenre. A másik érzelmi alapon hozott csapat “Az aranypáncélosok” azaz a Sanguinary Guard. Szerintem nem érik meg a pontjukat, de azért elég cudar, ha egy ilyen berohamoz. Mind AP 3-as kardokkal hadonász, 2 támadás alapból, amit a zászló még egyel megtold, roham miatt 4 ütés fejenként, 5-ös erővel az első körben. Ja a kardok master-crafted-ek, csak hogy jó legyen. Akinek beköszönnek az nem köszön vissza. Ha Baal Strike Force-ot lehetne hozni, mindezt I5-ön tenné mindkét csapat - nem sok kockát kellene kézbe venni a visszatámadáshoz.

Koppány sista seregét volt szerencsém necronokkal kétszer (na jó, másfélszer) megkóstolni és elég rágós falatnak bizonyult. A Retributorokat sose sikerült kiírtani, az Exorcist meg mindíg úgy indított, hogy az Annihilation Barge-m belepusztult. Hátul ácsorog a nagy lőtáv miatt, ráadásul 13-as a frontpáncélja a mocsodéknak. A Death Cult Assassin-okat meg ne nagyon akarja senki közelharcba beengedni, engem is a Canoptec Wraith-ok 3-as invuja mentett meg.

Botond berzerkereit még nem ismerem - sőt ő sem, majd karácsonyra kapja csak meg -, ellenben én CSM-el kezdtem úgyhogy vannak fogalmaim Khorne híveiről. A WS 5 és a Hatred (Space Marine) miatt a 3+ os páncélmentő sűrűn lesz igénybe véve ha sikerül rohamozniuk, ami jó eséllyel sikerülhet már a második körben, ha a Rhino-kat mozgó fedezékként használja. Khárn már csak hab a tortán a 2+ -on mindent talál (jó eséllyel 2+ -on sebez is) AP 2-es ütéseivel.

Tamás Deathwatch osztagához is volt szerencsém és nálam az osztag megítélése vegyes. Egyrészt jó kemény egységek, Spec lőszerrel, ami legutóbb elsősorban AP 3-as Gets Hot-os lőszer volt, ami az 1-es találati dobások újradobása miatt (mission tactics) vállalható. Betol az arcodba drop podban egy veterán osztagot rapid fire lőtávban mind kettőt lő AP 3-ast te meg szedegeted le a figuráidat (aztán persze ő is kapja az áldást). Viszont drágák a figurák és így egy egy modell elvesztése sokkal érzékenyebben érinti ezt a csapatot - főképp mert fel is vannak szépen díszítve mindenféle nyalánksággal, ami szintén elvész a figurával együtt.

Laci Blood Angels-ei velem voltak a próbajátékon, így tudok véleményt is mondani a csapatról. A 10 fős tactical squadot kicsit másképp hoznám, vagy a lascannont szedném ki, vagy a többi fejlesztést. Legutóbb ez a csapat leghátul ácsorgott és meg sem mozdult szinte, hogy a lascannon lövések rendes BS-el mehessenek, de így a többi fejlesztés nem jutott szóhoz - kidobott 55 pont. A Sternguardok szép rendet tudnak vágni minden seregben, ha máshogy nem, 2+ -on lemérgeznek bárkit, pár mentőt csak elront az ellen.

Mártont és az Ultráit nem ismerem még, de ez egy olyan lista ami ellen ott is vakarom ahol nem viszket. 5 grav cannon, minden rontott sebzést újradob, találatokra meg Devastator ill Tactical Doctrine….  hát igen, egy-két egység biztos kivérzik. Apró öröm, hogy a Centurion Devastatorok nem lőhetnek Overwatch-ot, így őket gyorsan le kell rohanni és ha nem is írtja ki az ember az egységet, de le lehet és kell kötni közelharcban, mert ott nem érnek semmit.

Dávid orkjai. Hát igen, a boyzok hullanak majd a bolterlövésektől ahogy kell, de mivel annyian vannak mint az oroszok ez nem gond és ha jól használja ki a fedezékeket, a csapat nagyja be fog érni rohamtávba és akkor annyi meg egy bambi. A HQ-k egyszemélyes hadseregként kiirtanak mindent, mint Rambo a vietnámi haláltábort, a lövéseket, ütéseket meg a töltelék felfogja.

[ Profil ]  
Dátum: 2016-12-21 15:33   [ Eltüntet ]   [ # 460554 ]  
Veterán

Ha már korábban be lett ígérve, akkor íme a listák gyorselemzése:

Xearo - Necron: Ez az a lista, ami a minimális távolsági fegyver mellett is jól fog muzsikálni mind ölős, mind pontfoglalós küldetésekben. A Flayed One-ok a hihetetlen mennyiségű támadáson túl infiltrate-tel is rendelkeznek, a Wraith-ek pedig egyaránt ellenállók, baromi gyorsak, és ütnek, mint az ipari áram.
Jól érzi magát bárkivel, főként távolsági ütőerővel

Dávid - Orks: A lista második fele a jó öreg zöld massza. Megy, és lő, és arcot ápol. Az első felénél… zavarban vagyok a koncepciót illetően. Van két baromira felcuccolt karácsonyfa karakter, akikben kicsit talán túl sok pont van lekötve, és néha a - feltételezett - harctéri szerepük is egymásnak ellentmondó. De majd az élet megmutatja, mire lesznek képesek. Nem mellékesen a verseny másik, nem-imperium serege, szóval hajrá ződek!
Jól érzi magát: tűzelvonásra képes, gyors csapásmérő erővel.

Márton - Ultramarines: Big guns never tire. A sereg gazdája tudja, hogy jó eséllyel lesz Marine ellenlábasa, így ennek megfelelően kellően riasztó számú gravgunt vonultat fel. Azonban ezen felül sem árt majd mellé olyan, aki közelharcban is takarít. A mezítlábas captain érdekes választás HQ-nak (mondjuk egy Librarian helyett), de a bemondásra kapott doktrínák bőven kompenzálják az esetleges taktikai hátrányt.
Jól érzi magát: mobil/közelharcos ütőerővel

Laci - Blood Angels: Pew pew! Pew pew pew! Lövés minden mennyiségben; de főként élőerő és nehézpáncél ellen. Amin a társa tud segíteni, az a közelharci ütőerő, és a mobilitás. Combat Suqadokban viszont tud fejfájást okozni pontfoglalós küldetésekben.
Jól érzi magát: mobil/közelharcos ütőerővel

Tamás - Deathwatch: Ez lesz a lista teóriahammer része, ui soha nem mentem még DW ellen. Karakterisztikájuk szerint lényegében mindenki Sternguard, spec fegyverekkel. Közelre, és távolra egyaránt odaszabnak, viszont a csapat nagyon megérez minden egyes páncélmentőre dobott 1-2-t, így a fedezék, és egy tűzelvonó csapattárs aranyat fog érni. Eleddig az egyetlen sereg, ahol van pszí-használó. Ha nem is jön ki az Invisibility, azért a diszciplínában akadnak még finom dolgok.
Jól érzi magát: tűzelvonásra, és/vagy hosszútávú lövésre képes párral

Botond - World Eaters: A már sokat emlegetett mobil, közelharcos sereg itteni képviselője. VÉGRE, egy WE sereg, ami hoz csapatszállítót, és nem ingben-gatyában ereszti neki az embereit a csatamezőnek. A listában van mondjuk 122 pont, amit teljesen másképp költenék el, de egyfelől, partvonalról ne ugassunk, másrészt, lehet, hogy a játék a sereg gazdáját fogja igazolni.
Jól érzi magát: távolsági támogatóval

Koppány - Sisters of Battle: Egy… Nem, kettő... Nem, három; igen, három kiadással ezelőtt játszottam utoljára echte, WYSIWIG SoB sereg ellen. Azóta csak kisebb skirmish-es, counts-as armadával hozott össze a sors, szóval hajrá! Fullos, combined arms sereg: van benne közelharcos rész, brutális mennyiségű gépnyitó, ami persze a powerarmour-t is ugyanolyan elánnal tudja bontani, és megfelelő mobilitás.
Jól érzi magát: bárkivel, főként közelharcos ütőerővel

Szabolcs - Blood Angels: az obligatorische 2 troop mellett minden egy dolognak van alárendelve: a közelharci aprításnak. 16 Jump pack-es marine, akik rendesen arcon tudnak vágni bárkit, akit elérnek. Egyetlen dolog kell nekik; egy pár, aki elvonja/semlegesíti az ellenfél tűzerejét, amíg a fiúk beérnek közelharcba. Járművek ellen sem árt, ha oda tudja magát tenni a páros másik tagja, ui. két, meglehetősen rövid hatótávú pisztolyon kívül csak egy plazmapuska van komolyabb páncélnyitásra fel lehet mutatni
Jól érzi magát: távolsági támogatóval és/vagy tanknyitóval

Csongor - Dark Angels: Szimpatikus és fluffos jack-of-all-trades sereg. Mindenből van benne; mobilitás, tűzerő, közelharcos potenciál. Nagyon egyik felé sem húz, de épp ezért fogja tudni jól kiegészíteni a társ seregét, ha az valamiben hiányt szenved.
Jól érzi magát: a fenti seregek bármelyikével

 Aláírás 

Hive mind says: Nerfing is temporary, 5* paintjob is eternal.

Deadzone magyarul - másold be a linket:
https://mega.co.nz/#!NctwSBjQ!XiiEsnlQQaeLfEIz0FVDR29Jz_wCa18ndviFBodJ0Cw

Klubtársak blogja, F:A, Flames of War, meg sok minden más

[ Profil ]  
Dátum: 2016-12-21 15:26   [ Eltüntet ]   [ # 460552 ]  
Veterán

Mindenki legyen szíves ellenőrizze a listáját - meg a többiekét is -, mert képes vagyok ám egész nagy marhaságokat is leírni.

[ Profil ]  
Dátum: 2016-12-20 22:11   [ Eltüntet ]   [ # 460526 ]  
Veterán

Na kérem, megvannak a listák, a Google dokumentumba szépen fel is másolgattam mindet. Link:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1YDN4yOwrrt6BhZMdO-qw0THH_9TmRNgkbRYjYMG8Fk8/edit#gid=1178427373
Lehet szemezgetni. A CSM lista minimálisan módosul. Javaslatot tettem arra, hogy használjuk a legújabb szakirodalmat és a Word Eaters, Khárn légiója most ingyen kapja a Veterans of the Long War-t úgyhogy egy 10-15 pont még keresi gazdáját, de érdemben már nem fog változni a lista.

[ Profil ]  
Dátum: 2016-12-19 21:18   [ Eltüntet ]   [ # 460472 ]  
Veterán

...

[ Profil ]  
Dátum: 2016-12-19 10:12   [ Eltüntet ]   [ # 460447 ]  
Veterán

Most nézem, hogy némi ellentmondásba keveredtem, itt a topic-ban 20-a a határidő (a google dokumentumban 18-a) szóval, jóhiszeműségből, mert biztos mindenki ezt olvasta és amazt nem, kedd éjfélig még türelmesen várok. Ha lesz még két jelentkező, akkor minden sínen van és a menetrendnek megfelelően fog zajlani az esemény. Ha nem akkor nem.

[ Profil ]  
Dátum: 2016-12-19 01:25   [ Eltüntet ]   [ # 460440 ]  
Veterán

Semmi gond, Kecskemét azért picit arrébb van, érthető. Nagyobb gond, hogy Szegedről 1 azaz egy darab sereglista érkezett. Mivel Szentesről ketten, ‘Vásárhelyről hárman, Szegedről pedig egy fő van, aki viszont már járt nálunk és nem gond neki az átutazás, átteszem a helyszínt a ‘vásárhelyi klubba. Két napot még várok, ha esetleg valaki meggondolja magát és átutazni is hajlandó ‘Vásárhelyre, ő még küldheti a listát. Mi mindenképp jól fogunk szórakozni, ha másképp nem, átszervezem és legfeljebb 3 asztalon 1 vs 1 lesz.

[ Profil ]  
Dátum: 2016-12-17 11:37   [ Eltüntet ]   [ # 460390 ]  
Tag

Nagyon szerettem volna eljutni erre a hápöningre, de nem fog összejönni. Jó szórakozást Nektek!

 Aláírás 

“Do you hear the voices too?!!”

[ Profil ]  
Dátum: 2016-12-16 10:49   [ Eltüntet ]   [ # 460367 ]  
Veterán

Van még két hely kiadó, ha valaki időközben úgy gondolta, hogy szeretne és tudna jönni, iratkozzon fel. A tartalék játékosoktól is kérném a listákat, van rá esély, hogy valaki(k) bekerül. Sereglista leadási határidő: vasárnap éjfélig. Még a hétvégén lehet tesztelni és csiszolni. Küldeni nekem:
.(Az email cím megtekintéséhez engedélyezni kell a JavaScriptet)
mail címre.

[ Profil ]  
Dátum: 2016-12-13 17:28   [ Eltüntet ]   [ # 460301 ]  
Veterán

Necron-Deathwatch szövetség ellen állt fel egy császárhű Blood Angels-Imperial Fists egység. Változó Objektívás játékban egy ponttal nyertek a Birodalom hű katonái, nem mellesleg az ellenféltől egy Drop Pod maradt életben 2 HP-val. A Császár oltalmaz! Változatos és jó meccs volt, mert őszintén szólva a második-harmadik körben nagyon úgy láttam, hogy kikapunk, de szerencsére nem így történt és ami a fő, időkorláton belül végeztünk.

[ Profil ]  
   
1 ennyiből: 3
1