Üdvözlünk kedves Vendég! | Bejelentkezés | Regisztráció | Felhasználók listája
 
 
3 ennyiből: 9
3
Shadow War: Armageddon
Dátum: 2017-05-18 16:23   [ Eltüntet ]   [ # 464476 ]  
Veterán

Köszi

Crusader - 2017-05-18 00:00
Asura - 2017-05-17 14:41

Sziasztok!

Szombaton lesz az első meccsem. Írtam egy listát.
1000/1000 pont

Dire Avenger Exarch (Avenger Shuriken Catapult, Combat blade, Dire Sword)
2x Dire Avenger (Avanger Shuriken Catapult)
3x Guardian Defender (Shuriken Catapult)

Vélemények, tapasztalatok, tanácsok?
Előre is köszi!

Üdv.: Andi

Egyelőre Theoryhammer alapon de én azt mondanám hogy az Exarch kapjon Shimmershieldet a kard helyett, az extra pontból meg jöjjön +1 Dire Avenger és +1 Guardian gunner az egyik Defender helyett.

Valahogy így:

Exarch (240+30+45)
Dire Avenger (100+45)
Dire Avenger (100+45)
Dire Avenger (100+45)
Guardian Gunner (90+40)
Guardian Defender (80+40)

Ez így pont kereken 1000pt. Így 6 figurád lesz a pályán, jobb páncélokban és az első re-supplyból tudsz venni egy weapon platformot meg photo-visort mondjuk smile .

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-18 08:57   [ Eltüntet ]   [ # 464458 ]  
Veterán
Tyrpak - 2017-05-17 14:38
Erinusz - 2017-05-17 08:04

Leendő kezdő player kezdő kérdései.

Ha veszek egy starter boxot (Skitarii starter) abban van elég minden ahhoz, hogy egy használható Armageddon csapatot össze tudjak szerelni?

Illetve melyik starterek lehetnek alkalmasak még kezdő csapat összerakására?
Valamint van e értelme a 8. edition érkezésével még startert venni?

Ha Rangernek rakod össze a start collectingből az egységet, akkor jók Armageddonra.
De egy sima Ranger dobozzal is tudsz már SW:A -zni.

A skitarii start collectinget megéri megvenni, ha 40k-zni is szeretnél, mert minden használható, jó egység, ami benne van.


SW:A kezdő csapathoz elég változatos, hogy mi kell.
Van amelyikhez elég 1 doboz troop: Dark Eldar wych, Grey Knight strike squad, Harlequin troupe, Skitarii ranger, Tau pathfinder.

Necron 1 doboz, ha csak Immortalokat hozol.

A többieknél vagy 2 doboz kell (ork, tyranid warrior), vagy a spec fegyver külön (eldar platform, AM command squad), vagy a scoutoknál kell egy doboz sima meg egy doboz sniper.

Ha esetleg veszel skitarii kezdődobozt és nem kell a dunecrawler azt akár át is venném! smile

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-18 00:00   [ Eltüntet ]   [ # 464456 ]  
Veterán
Asura - 2017-05-17 14:41

Sziasztok!

Szombaton lesz az első meccsem. Írtam egy listát.
1000/1000 pont

Dire Avenger Exarch (Avenger Shuriken Catapult, Combat blade, Dire Sword)
2x Dire Avenger (Avanger Shuriken Catapult)
3x Guardian Defender (Shuriken Catapult)

Vélemények, tapasztalatok, tanácsok?
Előre is köszi!

Üdv.: Andi

Egyelőre Theoryhammer alapon de én azt mondanám hogy az Exarch kapjon Shimmershieldet a kard helyett, az extra pontból meg jöjjön +1 Dire Avenger és +1 Guardian gunner az egyik Defender helyett.

Valahogy így:

Exarch (240+30+45)
Dire Avenger (100+45)
Dire Avenger (100+45)
Dire Avenger (100+45)
Guardian Gunner (90+40)
Guardian Defender (80+40)

Ez így pont kereken 1000pt. Így 6 figurád lesz a pályán, jobb páncélokban és az első re-supplyból tudsz venni egy weapon platformot meg photo-visort mondjuk smile .

 Aláírás 

The Crozius is the Imperium in a nutshell: pitiless authority, unquestioning zeal, and half understood technology encased within the form of a beating stick.

God-Emperor? Calling him a god was how all this mess started.
-Bjorn the Fell-Handed

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-17 14:41   [ Eltüntet ]   [ # 464446 ]  
Veterán

Sziasztok!

Szombaton lesz az első meccsem. Írtam egy listát.
1000/1000 pont

Dire Avenger Exarch (Avenger Shuriken Catapult, Combat blade, Dire Sword)
2x Dire Avenger (Avanger Shuriken Catapult)
3x Guardian Defender (Shuriken Catapult)

Vélemények, tapasztalatok, tanácsok?
Előre is köszi!

Üdv.: Andi

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-17 14:38   [ Eltüntet ]   [ # 464445 ]  
Veterán
Erinusz - 2017-05-17 08:04

Leendő kezdő player kezdő kérdései.

Ha veszek egy starter boxot (Skitarii starter) abban van elég minden ahhoz, hogy egy használható Armageddon csapatot össze tudjak szerelni?

Illetve melyik starterek lehetnek alkalmasak még kezdő csapat összerakására?
Valamint van e értelme a 8. edition érkezésével még startert venni?

Ha Rangernek rakod össze a start collectingből az egységet, akkor jók Armageddonra.
De egy sima Ranger dobozzal is tudsz már SW:A -zni.

A skitarii start collectinget megéri megvenni, ha 40k-zni is szeretnél, mert minden használható, jó egység, ami benne van.


SW:A kezdő csapathoz elég változatos, hogy mi kell.
Van amelyikhez elég 1 doboz troop: Dark Eldar wych, Grey Knight strike squad, Harlequin troupe, Skitarii ranger, Tau pathfinder.

Necron 1 doboz, ha csak Immortalokat hozol.

A többieknél vagy 2 doboz kell (ork, tyranid warrior), vagy a spec fegyver külön (eldar platform, AM command squad), vagy a scoutoknál kell egy doboz sima meg egy doboz sniper.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-17 11:46   [ Eltüntet ]   [ # 464440 ]  
Veterán

Játssz orkokkal, akkor a toll kupakod lehet rakétavető, a gemkapocs egy grot stikka stb. smile

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-17 10:52   [ Eltüntet ]   [ # 464438 ]  
Veterán

nem rosszak a starterek, de jobban jársz troop dobozzal. a starter drágább és nincs benne minden ami kell ergo armageddonhoz nem annyira ideális.

a legjobb venni egy troop dobozt, és hozzá összevadászni a specialistának valót. a legtöbb csapat úgy van összehozva, hogy 2 troop dobozból össze lehessen hozni (max 3ból) de nem tudok olyan starterről ami ezt le tudja fedni. Skitari rangereknél elég egy rangers doboz, esetleg hozzá egy stalkers doboz és megvagy.

de attól függ melyik csapatokkal kacérkodsz, mindegyikhez más üzleti modell a leg sikeresebb.

 Aláírás 

“One,two, three ‘n four
Some declare a Holy war”

War. War never changes…

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-17 08:04   [ Eltüntet ]   [ # 464433 ]  
Újonc

Leendő kezdő player kezdő kérdései.

Ha veszek egy starter boxot (Skitarii starter) abban van elég minden ahhoz, hogy egy használható Armageddon csapatot össze tudjak szerelni?

Illetve melyik starterek lehetnek alkalmasak még kezdő csapat összerakására?
Valamint van e értelme a 8. edition érkezésével még startert venni?

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-11 22:46   [ Eltüntet ]   [ # 464294 ]  
Veterán

Az egyetlen ötletem Nidával az lenne hogy 2 warriort felszerelsz lashwhip+bonesworddal és megpróbálod bekötni közelharcba: -2 támadás az Eldának és 2 parryt kapsz te a közelharcban ha beér a 2 warrior; a többi modelleddel meg mész objektívázni.

 Aláírás 

The Crozius is the Imperium in a nutshell: pitiless authority, unquestioning zeal, and half understood technology encased within the form of a beating stick.

God-Emperor? Calling him a god was how all this mess started.
-Bjorn the Fell-Handed

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-11 20:43   [ Eltüntet ]   [ # 464290 ]  
Veterán

Néztem egy érdekes kampány listát nidákra. Az illető 2 new spawn hozna spinefistekkel a pinneléshez, egy deathspitteres gun beastet, meg egy alfát rending clawval (pár kommentelő 2 pár scythingra voksolt). Szerinte a cél túlélni 3 játékot, mialatt végig az alfa és gunbeast fejlődik( alfa musclere az extra pontokhoz), 3 meccs után ott lesz 2 warriorja, alfája és gun beastje és addigra lassan felszereli őket mindennel, ami kell. A Solitairrt viszont anyázzák. Szerintetek mi lehet egy Solitaire ellenszere nidával?

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-11 15:04   [ Eltüntet ]   [ # 464281 ]  
Veterán

Hivatalos FAQ. Már a 2. iteráció. Szépen haladnak és ügyelnek a skrimishükre GW-sek smile

 Aláírás 

The Crozius is the Imperium in a nutshell: pitiless authority, unquestioning zeal, and half understood technology encased within the form of a beating stick.

God-Emperor? Calling him a god was how all this mess started.
-Bjorn the Fell-Handed

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-10 13:51   [ Eltüntet ]   [ # 464243 ]  
Veterán

No problem caused.

amit mondasz az úgy logikus, de nagyon hamar lereszelik a sajtot a nidáknak a 3 végtagpár nélkül. Amiylen erősek eleinte annyira gyengülnek le amikorra a többiek kitanulják a lődözés csínját-bínját.

 Aláírás 

“One,two, three ‘n four
Some declare a Holy war”

War. War never changes…

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-10 13:46   [ Eltüntet ]   [ # 464242 ]  
Veterán

Köszi a gyors választ, és elnézést, ha tiszteletlen voltam. A jó szándék vezérelt, bár tudom, hogy “the road to hell is full of good intensions”. Szóval bocsánatot kérek a kampány szervezőktől.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-10 09:19   [ Eltüntet ]   [ # 464231 ]  
Veterán

1: nincs fedezék ebben az esetben.
2: ahogy Giusti mondja.
3: a nida csapat 15 furdulóra van tesztelve, és 3-4 skill és fejlődés után, a 3 pár fegyverrel induló nidákat is beérik a többiek hatékonyságban. 6-8 meccs után a nidák középmezőnyre szorulnak vissza, 10+ nál még a leggyengébb teamek is könnyedén verik a nidákat.
Még úgy, hogy logikus is amit mondasz, teszteltük hosszútávon h mennyire “túl táp” a 3 pár fegyver és sajnos nem az. Ettől függetlenül logikus és érthető amit mondasz, én Giustival értek egyet, amit alá tudok támasztani 16 meccsel. Alapból 2 pár fegyverük lehetne- ez a logikus döntés, azonban az első kampány során 3 párral lehetnek felszerelve a skaccok.


a többit privátban

 Aláírás 

“One,two, three ‘n four
Some declare a Holy war”

War. War never changes…

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-10 09:08   [ Eltüntet ]   [ # 464229 ]  
Veterán
Airyku69 - 2017-05-10 07:57

Hali! Felmerültek kérdések.
1.Ha közelharcba lövök, de a saját modellem részben kitakarja az ellenfelemet, kap-e fedezékmentőt?
2. Ha közelharcba lőnek, és az egyik fél rendelkezik a step aside-dal (közelharcban a kapott to hit-et negálja 4+on), a szószerinti értelmezés szerint a közelharc adott, a lövésbeli to hit is. Használhatom-e?
3. Nidáknál totál egyértelmű, hogy a modellek must choose one vagyis csak 2 pár fegyvere lehet max. A resupplynál is az van hogy lecserél egyet. A Nu’ark kampány saját szabályát tiszteletben tartom, de jó lenne, ha nem úgy jegyeznék meg az emberek, hogy leet 3 pár fegyverem. Az csak a ravener, amíg nincs faq.

1. Nem, mert a közelharcba lőssz, ami egy ide-oda forgó, dinamikus valami, ezért kell randomizálni, hogy kit találsz el. csak akkor van fedezékmentő, ha az egész közelharc fedezékben van a lövő egységed nézőpontjából.
2. A lövés ellen nem használhatsz step aside-ot, soha, akkor sem, ha közelharcba lőnek be. A közelharcban viszont vígan használhatod.
3. Ebben nem vagyok biztos, de szerintem minden nida használhat 3 pár fegyvert, nem csak Nu’Arkban. A must choose csak azt jelenti, hogy 1 párat muszáj választani, hiszen egyetlen bogár sem mászkál üres végtagokkal. Viszont, ha (önkéntesen) veszel neki még egy párat, akkor kinöveszti magából. Szóval egyszerűbben szólva: 1 párat kapsz alapból, 1-et muszáj megvenned kreditből, és 1-et megvehetsz kreditből. (Ezt támasztja alá az is, hogy csak így lehet 3 pár scytheing talonod, ami +2 combat score-t ad.) Azért nem vagyok benne biztos, mert most nem néztem rá a nida listára, csak így emlékszem.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-10 07:57   [ Eltüntet ]   [ # 464225 ]  
Veterán

Hali! Felmerültek kérdések.
1.Ha közelharcba lövök, de a saját modellem részben kitakarja az ellenfelemet, kap-e fedezékmentőt?
2. Ha közelharcba lőnek, és az egyik fél rendelkezik a step aside-dal (közelharcban a kapott to hit-et negálja 4+on), a szószerinti értelmezés szerint a közelharc adott, a lövésbeli to hit is. Használhatom-e?
3. Nidáknál totál egyértelmű, hogy a modellek must choose one vagyis csak 2 pár fegyvere lehet max. A resupplynál is az van hogy lecserél egyet. A Nu’ark kampány saját szabályát tiszteletben tartom, de jó lenne, ha nem úgy jegyeznék meg az emberek, hogy leet 3 pár fegyverem. Az csak a ravener, amíg nincs faq.

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-08 11:33   [ Eltüntet ]   [ # 464167 ]  
Veterán

Nyugi Cruz. You are not alone wink

és a válaszok:

1: nem.
2: nem. csak ha 1-est dobtál egy recovery fázisban. amíg nem flesh woundban van az egység nincs felállás a pinből. down állapotból NINCS felállás.
3:igen, kivéve akiknél le van írva h immunisak a pinre (nidák, termik, harlequinek stb)
4:igen.
5: nem. a földön fekvő vezér nem támogatja a csapatát. semmilyen módon.

ha valami nem tiszta akkor kérdezz még nyugodtan wink

 Aláírás 

“One,two, three ‘n four
Some declare a Holy war”

War. War never changes…

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-08 09:56   [ Eltüntet ]   [ # 464162 ]  
Veterán
cziky - 2017-05-08 09:02

Hali!

Néhány kérdés:
- pinned emberke 2” mozgás után tud-e rejtőzködni?
- ha valakit meglőnek és megfekszik (down állapot) akkor a 2” kúszást tud végezni, és ebből csak egy 1-es dobással tud pin állapotba kerülni?
- ha valakit meglőnek (azaz sikeres a to hit dobás) akkor automatikusan pinnel?
- break test-nél, ha nem sikerül megdobni az Ld-t, akkor rögtön végre kell hajtani a 2d6-os mozgást?
- ha a csapatvezér (leader) pinned állapotban van, ettől függetlenül a 6”-re lévő csapattagok dobhatják az I-t, hogy felállnak a kör elején (ha ők is pinned állapotban vannak)

egyenlőre ennyi

1. estére utána nézek
2. estére utána nézek
3. Igen, kivéve: Termi, Harli, Nid Warrior. Ők csak High Impact fegyvertől.
4. Igen (lásd FAQ a rohamozás és Fear vonatkozásában)
5. estére utána nézek

 Aláírás 

The Crozius is the Imperium in a nutshell: pitiless authority, unquestioning zeal, and half understood technology encased within the form of a beating stick.

God-Emperor? Calling him a god was how all this mess started.
-Bjorn the Fell-Handed

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-08 09:02   [ Eltüntet ]   [ # 464160 ]  
Veterán

Hali!

Néhány kérdés:
- pinned emberke 2” mozgás után tud-e rejtőzködni?
- ha valakit meglőnek és megfekszik (down állapot) akkor a 2” kúszást tud végezni, és ebből csak egy 1-es dobással tud pin állapotba kerülni?
- ha valakit meglőnek (azaz sikeres a to hit dobás) akkor automatikusan pinnel?
- break test-nél, ha nem sikerül megdobni az Ld-t, akkor rögtön végre kell hajtani a 2d6-os mozgást?
- ha a csapatvezér (leader) pinned állapotban van, ettől függetlenül a 6”-re lévő csapattagok dobhatják az I-t, hogy felállnak a kör elején (ha ők is pinned állapotban vannak)

egyenlőre ennyi

[ Profil ]  
Dátum: 2017-05-07 17:51   [ Eltüntet ]   [ # 464152 ]  
Veterán
McMordain - 2017-05-07 17:32
McMordain - 2017-05-03 11:13

IG-nél a Fast shot (Shooting skills 2) szempontjából a Sniper basic vagy spec weapon?

Ez még mindig érdekelne, ha tudja valaki a választ.

Sniper az special weapon, így az advancement képesség is annak kezelei mivel special weaponként vetted meg a special weapon kategóriából.

 Aláírás 

The Crozius is the Imperium in a nutshell: pitiless authority, unquestioning zeal, and half understood technology encased within the form of a beating stick.

God-Emperor? Calling him a god was how all this mess started.
-Bjorn the Fell-Handed

[ Profil ]  
   
3 ennyiből: 9
3
 
‹‹ revell warhammer      Genestealer Cult ››