D21-es Bázis 2014. Év Végi Jelentés

Nem sokkal ezelőtt volt egy éve, hogy a D21-es Bázis a Dembinszky utcából a Magyarok Házába költözött. Games Day után pakoltunk mindent fel a klub mostani helyére, és akkor igen kaotikusnak tűnt minden, de eltelt egy év, és még mindig itt vagyunk, új barátságokkal, rengeteg emlékkel, és még annál is több élménnyel. Erről szeretnék egy kisebb összefoglalót írni, hogy mi is történt nálunk 2013 decembere és 2014 decembere között.

 

Igen döcögősen indult az új helyen, főleg, hogy egy picit el vagyunk dugva, de akik jártak már nálunk azok ismerik a Magyarok Háza sötét folyosóit. smile Az volt a véleményem, hogy az összes törzsvendég át fog jönni az új helyre, lévén, hogy a megközelítése sokkal jobb, és a régi helytől nincs annyira messze. Nem lett igazam, mert a régiek majdnem teljesen eltűntek (a nyitva tartókon kívül természetesen), de e mellett rengeteg még nem látott arccal találkoztunk. smile Mi sem mutathatja jobban, a klub tagjainak barátságosságát, hogy majdnem minden pénteken a játékok után egy ital mellett is megbeszéltük az aznapi tanulságokat, és élményeket. smile

Mivel sokan voltak kezdők, ezért elindultak a kezdőnapok. Egy év alatt az új helyen 46 kezdőnapot tartottunk, amelyből volt olyan, hogy senki nem jött el, de volt olyan, hogy 12-en voltak.  Átlagban 3 kezdő mindig volt, így elmondhatjuk, hogy a kezdőnapokon kb. 140 ember fordult meg. Persze azt ne higgye senki, hogy csak Warhammer 40.000, és Warhammer Fantasy Battle kezdőnapok voltak, mert akadt nálunk Infinity, Firestorm Armada, Heroclix, Malifaux, Uncharted Seas, Epic Armageddon, EDEN, Warmachine & Hordes, DeadZone, DreadBall, Mordheim, és még sok más is. Itt szeretném megragadni még egyszer az alkalmat, hogy köszönetet nyilvánítsak minden kedves oktatónak, akik vették a fáradságot, hogy sok embert bevezessenek az oktatott játékuk rejtelmeibe, ezzel is segítve a kedvenc hobbink elterjedését.

A kezdőnapokhoz igen nagy segítséget jelentett, hogy Sarkadi „Kabaman” Sándor, Kovács „Miniman” Endre, és Hovanyec „Tonio” Tamás 1-1 sereget ajándékozott a klubnak, de rajtuk kívül, még rengeteg más ember is adományozott a tereptárgyaktól kezdve, a bitzeken át nagyon sokmindent. Így Warhammer 40.000, és Warhammer Fantasy kezdőnapokon is több sereget tudtunk felmutatni, valamint a kezdők is tudták használni őket, amíg nem vették meg a sajátjaikat. Mindannyiótoknak nagyon szépen köszönjük!

Persze a költözés nem tántoríthatta el Emerald-ot, és a D21-es Bázis brigádját, hogy ne folytassák a Brave versenyeket. A legtöbben, akik ezeket a sorokat olvassák már biztos hallottak róluk, mivel igen szép számmal voltak nevezők mindegyik versenyen, és már a 2. szezonját tapossa a havonta megrendezett versenysorozatunk. Itt emelném ki Kiss „Emerald” Gergely kollégának a fáradhatatlan szervezését. Havonta kettő versenyt megtartani, ráadásul kettőféle játékból, nem könnyű, de mégis havonta két hétvégén általában több mint 15 embernek adott szórakozási lehetőséget. Persze a D21-es Bázis nem csak a Brave versenyeknek adott helyet, mivel volt nálunk Heroclix, és Epic Armageddon verseny is. Kereken 20 verseny lett megtartva egy év alatt a D21-es Bázisban, amiken volt olyan, hogy 36-an voltunk, de volt olyan is, hogy csak 10-en. Átlagban 16-an voltunk, tehát kb 320 részvétele volt a versenyeken.

 

Sok egyéb esemény is megrendezésre került nálunk, és sokra mi mentünk el. Minden hónap utolsó vasárnapján tartottuk meg a Wargammers.hu támogatásával a Festő Workshopot, amire rengetek olyan ember is jött, akiket csak a festés érdekelt. Itt kiemelném még a Mini Games Day-t, a Napóleon Napot, a Hősök Hajnala Tábort, PC Guru Show-t, valamint a Games Day-t. A Mini Games Day volt az első olyan esemény, ahol megpróbáltuk a GD hangulatát hozni kicsiben, így volt BitzBörze, és több mint 6 féle játékbemutató. A Napóleon Nap egy a régi helyre tervezett esemény volt, amit Emerald-ék szerveztek, ahol a sok játék mellett az ólomkatona öntésről is halhattunk egy előadást. A Hősök Hajnala egy negyedévente megrendezett szerepjátékos verseny, amelynek a táborában voltunk a nyáron, Gyömrőn. Volt 40K, Fantasy kezdő oktatás, valamint folyamatos Festő Workshop. Jó volt látni, hogy kiemelkedően sokan voltak a mi asztalainknál a Games Day-en, amire 7 asztallal vonultunk ki.  A végére hagytam az egyik legkellemesebb emléket a PC Guru Show-t, amelyen összesen 34-en voltunk bemutatózni, amiből 17 ember a D21-es Bázis színeiben tevékenykedett. Nagyon jó csapat volt, akadás nélkül ment, mint a bemutatók, mint a pakolás. Összesen 21 egyéb esemény lett megrendezve egy év alatt, amiken volt olyan, hogy csak 10-en voltunk, de volt olyan is, hogy 50-en. Átlagban 20 ember mindig volt, ami azt jelenti, hogy 420-szor vettek részt az egyéb eseményeinken. Persze ebbe nincsenek beleszámolva a nem nálunk rendezett események, mint a PC Guru Show, amin például 1300-an voltak.

Sajnos hullámvölgyek mindig vannak egy klub életébe, főleg, ha még csak 1 éve van az új helyén. A klub díszítése is változott hónapról hónapra, de ezt a képekről is láthatjátok. smile  Júniustól októberig igen nehezen ment a szekér, mivel nagyon kevés játékos fordult meg a klubban. Ilyenkor az eseményeken is igen kevesen voltunk, így több verseny is elmaradt nyáron. Viszont októbertől megint visszaállt minden a megszokott kerékvágásba. Októberben már nem volt olyan kezdőnapunk ahol ne lettek volna legalább 4-en, és a versenyeinken is kezdett visszaállni az átlag 16 fős mezőny. A legtöbbet látogatott hónapban 136-szor vették igénybe a klub szolgáltatásait, míg a legkevesebbet látogatott hónapban, csak 40-en (persze 2013 decemberét nem számoljuk, mert akkor csak 3 napot voltunk nyitva  :) ).

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy mindannyiunk nevében megköszönjem mindazoknak, akik időt és, energiát nem spórolva tartották nyitva a klubbot, ezzel megteremtve a lehetőséget annak használatára. Igen a nyitva tartókról beszélek, akikből legalább egyel, de néha többel is találkozhattok minden nyitva tartott napon a klubban smile .

Ha valaki figyelmes volt, és összeadta a számokat, akkor kiderül, hogy az eseményeinket közel 1000-szer vettek részt a látogatók, és természetesen a hétköznapi játékokat nem is számoltuk.

Köszönjük mindannyitoknak, hogy a D21-es Bázist választottátok a kedvenc hobbinkhoz.

Jövőre is várunk mindenkit szeretettel, a D21-es Bázisban!

Szerző: Liszka Gergely

Szerző: LiszkagVélemények, hozzászólások

1. Petrow 2014-12-23 10:07

Sok erőt és kitartás a munkátokhoz!

2. ilac 2014-12-23 11:52

Ügyesek vagytok. Gratula és hajrá!

3. Bozóki Mihály 2014-12-24 12:04

Összesen 6789120 regisztrált kockadobás történt az egy év alatt. Volt olyan, hogy csak 66 kritikus sebzés volt belőle, de volt olyan is, hogy 872. Átlagban 123 kritikus sebzésben volt része a napi látogatónak!

4. Jim 2014-12-31 09:43

Idén kezdtem a 40K-t és nagyon sok segítséget kaptam Liszkagtól és a többiektől is! smile Nekem bejött a klub, köszi szépen és Perilmentes Új Évet Kívánok! :D