Games Workshop bejelentés

Kedves Játékosok!

Örömmel értesítünk benneteket, hogy lezárult a hazai Games Workshop disztribútor kiválasztás folyamata, melynek eredményeként Június 1-től a Főnixcsarnok nyerte el a megtiszteltetést, hogy a Games Workshop termékeit Magyarországon népszerűsíthesse és nagykereskedőként forgalmazhassa.

Akik ismernek minket tudják, hogy a Főnixcsarnok egy kis székesfehérvári hobbi boltként indult 4 éve, ahogy azt is, hogy a csapat folyamatosan azon fáradozott, hogy minél több termékkel, rendezvénnyel, támogatással növelje a hazai wargame közösséget. Ezen idő alatt akadtak nehézségek, ám sokat tanultunk és folyamatosan próbáltuk fejleszteni szolgáltatásainkat.

Természetesen még csak ennek az útnak az elején járunk és disztribútorként feladatunknak tekintjük, hogy ezt a tevékenységet folytassuk, elsődlegesen a viszonteladó partnereink által.

A hazai terepasztalos stratégiai játék értékesítés egy nagyon összetett és meglehetősen kicsi piac, ami arányaiban elmarad régiós szomszédainktól. Méretéből és a széles termékpalettából adódik, hogy a termékellátás hiányossága és a versenyképes kiskereskedelmi ár meghatározása folyamatos akadályt jelentett a piac növekedésében, a hobbi szélesebb körben való elterjesztésében.

Mi a Főnixcsarnoknál valljuk, hogy Magyarországon igenis jelentős gyökerei vannak a hobbinak, jelen van egy erős és lelkes játékos bázis, akikre lehet és kell is alapoznunk, nekünk és partnereinknek egyaránt. Célunk, hogy a kiskereskedelmi partnereken keresztül a megfelelő szolgáltatási színvonallal és árpolitikával országon belülre hozzuk a jelenleg külföldre feladott rendeléseket. Ezáltal lehetővé szeretnénk tenni a helyi közösségeknek és vállalkozásoknak azokat a befektetéseket és promóciókat, amik által ismertebb és elérhetőbb lesz a terepasztalos stratégiai játékok világa, kiemelt hangsúlyt fektetve az utánpótlás nevelésére.

Mindenkinek köszönjük, aki eddig is megtisztelt minket a bizalmával, nektek köszönhető az, amit eddig elértünk! Örömmel állunk jövőbeni partnereink rendelkezésére, hogy együtt építsünk egy hangulatos és elterjedt hobbit a hazai, kihívásokkal teli környezetben is!

Vevőink kérdéseit várjuk az .(Az email cím megtekintéséhez engedélyezni kell a JavaScriptet) címre.

Jelenlegi és jövőbeni kiskereskedelmi partnereink kérdéseit pedig a .(Az email cím megtekintéséhez engedélyezni kell a JavaScriptet) címre.

Üdvözlettel:
A Főnix-csapat

Beküldte: Főnixcsarnok

Szerző: DanteVélemények, hozzászólások

1. Dreamer88 2013-05-27 15:53

Gratulálok nekik, megérdemelték.

Csak így tovább! smile

2. Gróf 2013-05-27 16:10

“Mi a Főnixcsarnoknál valljuk, hogy Magyarországon igenis jelentős gyökerei vannak a hobbinak”

Jaja, szoktam is velük csatázni! :-D

Amúgy gratula és hajrá-hajrá!!!!

3. Airyku69 2013-05-27 17:02

Gratula! Csak egy ötlet: Van sok általános iskolás, akiket érdekelne a hobbi, de túl drága egy komplett sereg megvétele nekik. Én Mordheimmel kezdtem, egy alapdoboz, meg pár blister volt mindenem. Most meg több seregem is van 9 évvel később, és 40k-zom. Szerintem megéri, ha bontotok egy dobozt, összeraktok pár figurát, és külön értékesítitek őket, a killzone és más skirmish játékokat népszerűsítve. Arra a szülők kiadnak pénzt, és kezdődik egy folyamat.

4. Grim 2013-05-27 17:31

A Mordheim és a Killzone nagyszerű belépő a nagyobb játékokhoz. Az más kérdés, hogy egy bolt vagy disztributor szétbonthat-e egy dobozt, hogy a tartalmát részenként árusítsa. A GW rugalmatlanságát ismerve erre a kérdésre nemleges válasz várható. Ha jól emlékszem pont ár napja olvastam egy cikket, ahol a kereskedőinek megtíltotta a bitz-kereskedést is.

5. MAXXxxx 2013-05-27 17:48

nos, sajnos igen.
disztributor biztos nem bonthat dobozt, de igazabol nem is az o feladata, igy ez nem gond.

disztributortol vasarlo bolt: itt mar lenne ertelme megbontani a csomagot (bolt segit inkabb a kezdoknek megismerkedni a jatekkal, foleg, ha van ott asztal) es szerzodestol fugg, hogy megteheti-e, vagy emiatt GW felfuggeszti a trade-acc-ot(bar elvileg eu-ban nem tehetne meg).

koztes lepes utan: itt mar mindenkepp megteheti, aki teszi. Nincs GW-nek koze hozza.

6. szentelit 2013-05-27 22:32

Gratulálok!
Ez konkrétan jelent valami változást nekem? vagy simán megrendelem a boltomból és megkapom 2 hónap után a cuccot.

7. Csillagvadász 2013-05-28 08:10

Sziasztok! Köszönjük a buzdító szavakat és az ötleteket, valóban nagy a hangsúly az utánpótlás nevelésen és szerencsére a GW is tudja ezt, szerencsére több eszközt, sőt, keretet is biztosít rá! Ezeket a dolgokat az összes kisker partnerrel szeretnénk lebeszélni, segíteni őket, ahogy eddig is tettük szűkebb pátriánk keretein belül. Ezek az eszközök eddig is nyitottak voltak a GW részéről, felhasználásuk hatékonyságán viszont mi javítani szeretnénk a hobbi érdekében. Ezért is alakítunk ki olyan rugalmas és korrekt rendszert, amiben mindenki, vevő és kereskedő egyaránt érezheti a törődést és a kölcsönös együttműködés előnyeit. Bízunk benne, hogy pozitív fogadtatással találkozunk mindenhol és nem lesznek akadályai a hobbi terjedésének.
Üdv: CSV

8. NON PLUS ULTRA 2013-05-28 09:46

Nos nem tudom milyen háttérfolyamatok zajlanak egy ilyen distributorválasztás folyamán de ha nyíltan megszavaztatták volna a hazai hobbistákkal akkor is ti nyertetek volna :D
Hajrá, csak így tovább!

9. Silverbeast 2013-05-28 12:02

Kiváncsian várom, mi lesz kitalálva az Uk -ből rendelek 25 % kedvezménnyel alternatívámra. Már csak azért is lenne jó, mert nem kellene várnom 3-4 hetet a csomagra.

10. Petrow 2013-05-28 13:38

Sok kitartást és erőt a munkátokhoz. Amennyire “partnerként” viselkedik a GW a többi földrész retailereivel, úgy ez sem feltétlenül fáklyás menet - de ne legyen igazam.