Hadak útja

2011. 09. 13. 14:43 / Inkvizitor.hu

Egy új kezdeményezésről szeretnék hírt adni - elindítottuk a különálló híroldalunkat, egyelőre Hadak Útja néven. Egy ideig párhuzamosan fog futni az Inkvizítor főoldalával, és a későbbiekben, a visszajelzések alapján kitaláljuk, hogy mi legyen a következő lépés.

A részletekről, miértekről, hogyanokról a teljes hírben olvashattok, kommentálni pedig az ennek nyitott fórumtémában lehet. 

Tehát a lényeg:

http://www.inkvizitor.hu/hadakutja/

Az inkvizitor.hu-n megadott login/jelszavak működnek természetesen.

Miért?

És most a miértekről. Talán észrevettétek, hogy mostanában nem nagyon frissült az Inkvizitor.hu főoldala. Ennek nem az az oka, hogy a szerkesztők összevesztek, vagy hogy nem fontos nekünk az oldal. Egyszerűbb oka van ennél - a jelenlegi Inkvizítort működtető motor. AMikor az új verziót csináltuk, bedőltünk a marketingnek (azaz csak én, de meggyőztem a többieket), és beválasztottunk egy olyan CMS motort alá, ami enyhén szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Rugalmatlan, hibáktól hemzseg, lassú, és hihetetlenül körülményes az anyagok kezelése benne, a képekről, videókról nem is beszélve. 

A gyakorlati használatban ez odáig fajult, hogy hiába láttunk meg valami fontos hírt, a munka, család és egyéb teendők mellett már sem kedvünk, sem energiánk nem volt belépni a minősíthetetlen admin felületre, kínlódni a formázással. 

Erre rátett egy lapáttal az általatok beküldött anyagok kezelése - gyakran értesítést sem kaptunk arról, hogy jött be cikk, és porosodott hetekig az admin felület egyik elfelejtett zugában, míg a beküldő rá nem kérdezett, hogy mi a helyzet.

Az már tényleg csak a hab volt a tortán, hogy a kritikán aluli felület és a jogosultság-rendszer gyengélkedése miatt meghívni sem nagyon tudtunk társszerzőket - pedig lelkes jelentkezők akadtak volna. 

Röviden - elegünk lett.

Hogyan?

A saját fejlesztés, vagy alig ismert motorok, vagy a meglévő (pénzes) frissítése helyett egy jól bevált megoldáshoz nyúltunk - Wordpress alapú lett az új oldal. Nem tud annyit, mint egy teljes CMS vagy portálrendszer, de egyelőre nincs is rá szükség. Amit tud, azt viszont jól tudja. Az admin felülete egy álom.

A design nem saját - ez megint csak egy olyan dolog, amihez az idő és energia mellett a tehetségünk is kevés. Egy fix WP sablont vettem és alakítottam át a céljainknak megfelelően - emiatt előre leszögezem, nem fogok sötét alapon világos betűs skint csinálni grin

Az új oldalon csatlakoznak hozzánk új hírezők, cikkírók, így érdemes lesz naponta visszanézni, mert állandóan frissülünk majd. 

A jövő

Hogy mit hoz a jövő - még nem tudjuk. Sok múlik rajtatok, a visszajelzéseken. Néhány hétig párhuzamosan fut majd a két oldal (a blogok frissítései helyén egyelőre a Hadak Útja frissítései fognak megjelenni az Inkvizítoron főként, elnézést a blogtulajoktól ezért), és ha lejárt a kísérleti időszak, összedugjuk a fejünket, és kitaláljuk, mi legyen.

Addig is nézzétek, használjátok, kommentáljatok. Vannak itt-ott kisebb apróságok, hiányzó cikkek, angol szövegek, ezeket folyamatosan javítjuk majd természetesen. Mint ahogy az alap működés kialakítása után jöhetnek az extra dolgok - klub-adatbázis lesz az első tennivalónk az ismertető oldalak megírása után.

Üdvözlünk mindenkit a Hadak Útján az Inkvizítor szerkesztői, és a Hadak Útja új szerzői nevében!

Szerző: Roodie

Tárgyald meg a fórumban!Vélemények, hozzászólások

1. Pepe 2011-09-13 21:04

Szerintem nagyon pofás az új oldal. Ez az egész nekem most nagyon tetszik. Jól érzem, hogy van egy kis elszakadási törekvés is a régi Warhammer játékokkal összefüggő névtől, meg felülettől? Csak mert nekem ez is nagyon tetszik smile Sőt, a Hadak Útja logó és név is azonnal belopta magát a szívembe :D

2. Gróf 2011-09-15 07:50

“Az inkvizitor.hu-n megadott login/jelszavak működnek természetesen.”

A Zenyimé nem, én egyéniség vagyok. Nem ismeri a felhasználónevemet, sem az e-mail címet, amin regeltem az inkvizítorra. Legalábbis ezt mondja grin

3. Roodie 2011-09-15 08:25

Ja, hát téged a múltkori akciód után “elfelejtettelek” :-D

Egyébként megnézem, mert kellene mennie szépen, hacsak nem használsz ékezetet a loginnévben/jelszóvan, mert azt szereti elrontani grin

4. Gróf 2011-09-15 09:06

“Gróf”-ban van ékezet? grin Akkor most mi a teendő?