Májusi EDEN megjelenések - Támad a Horda!

2012. 05. 25. 11:37 / Eden

Az idei május édenkerti hangulatot kölcsönöz, ugyanis a Taban Miniatures több újdonságát is erre a hónapra időzítette. A kiadó egyaránt kedveskedett a konzervatív és az újdonságokat kedvelő rajongóinak is.

 

 

A már meglévő frakciók igen értékes egységekkel bővültek. Kate lett a Resistane legújabb tagja, Leisl a Convoy-hoz érkezett, az ISC drones pedig Yellow Geisha-val bővült. A modellek természetesen fémből vannak, kettő, három, esetleg négy részben kerülhetnek birtokunkba, magasságuk pedig Leisl kivételével 34mm, az ugráló hölgyemény pedig 35 milliméteresre sikeredett.

Ennyi újdonsággal mi meg is elégednénk egy hónapra, de a szenzáció még hátra van. Sokunk örömére megjelent két új hős, akiknek köszönhetően immár hét frakciót irányíthatunk. Ők pedig a két mester, a Beastmaster és a Broodmaster.

A "The Hord" azon felvetés során született, hogy sok játékos szeretett volna külön frakcióként játszani a játékban megtalálható kritterekkel. A két vezér ezeket a lényeket tudja irányítani. Már nyolc állatnak és "degeneráltnak" (zombi) érhető el a hordásított leírása.

Az új csoportosulásnak meg kell barátkoznia egy új erőforrás fogalmával is, ez pedig a "frenzy". Ez a legyőzött ellenfelek erejéből táplálkozik, és ezt felhasználva válhatnak használhatóvá az egységek különleges képességei. A játékmenet tehát nem túl bonyolult: Ölj, erősödj, és okosan használd tartalékaidat.

A hősök nem csak külön kiadásban jelentek meg, nekik köszönhetően elérhető két vadonat új kezdőcsomag (starter pack) is. Amennyiben ezt szemeli ki magának a kedves vásárló, a 35 miliméteres mesterek mellett boldog tulajdonosa lehet az őket kiegészítő egységeknek és kártyáknak is. A Broodmaster pack 14 kártya mellett az alapfigurát, egy Bloody Degenerate-et, egy Starving Degenerate-et és a változatosság kedvéért egy "sima" Degenerate-et tartalmaz. A másik pakk 18 kártyával, egy Beastmasterrel, három Lycals-szal, egy Mirelinggel és egy Chitinous Hounddal kedveskedik. Egyik kiadás sem tartalmazza a harminc oldalas szabálykönyvet, de ez ingyenesen letölthető a kiadó honlapjáról.

 

szerk.: Az új figurák árait, adatait és az új frakció kártyáit megtaláljátok az Inkvizítor múlt keddi hírében.


Az ismertetőt írta: perö

Beküldte: Gólem Művek

Szerző: DanteVélemények, hozzászólások

1. kabaman 2012-05-25 16:03

Újabb köszönettel tartozok Neked, Dante!

2. Dante 2012-05-25 16:16

nekem ugyan miért? smile

3. kabaman 2012-05-26 00:25

Ki akartam rakni, de lusta voltam, így megkönnyítetted a dolgomat grin

Plusz kell egy kis reklám ennek a játéknak is, ha nem is sokan játsszák, de érdemes észben tartani.