Mini-World 2.0

2013. 05. 30. 11:07 / Festés

Úgy látszik a megújulások idejét éljük. Hosszas kihagyás és egy kis fejlesztés után útjára indult a Mini-World 2.0. Az Energy által megalkotott eredeti Mini-World összes képével és megjegyzésével, de újratervezett arculattal és frissített programmotorral immáron a Magyar Stratégiai Társasjáték Egyesület keretein belül.

Az új program sok, de lényeges apróságban változott. Ezek küzül a legfontosabb a regisztráció és bejelentkezés. Az Mini-World 2.0-án nem kell regisztrálnod, hanem az aktuális inkvizitor.hu belépéseddel tudsz bejelentkezni. Ha még nincs ilyened, akkor pedig itt tudsz regisztrálni az inkvizitor.hu oldalára.

A másik fontos fejlesztés, hogy az oldal elindult a szociális médiák irányába - ez egyenlőre a hazánkban már népszerű Facebook-ot és természetesen az inkvizitor.hu fórumát jelenti. Mindössze két kattintással megoszthatod a képedet az inkvizitor.hu Szerintetek szép fórumában. Természetesen bármely más témába is beszúrhatod az előre összeállított üzeneted, sőt bármely más bbcode-ot használó fórumba is. Ennyél egyszerűbbre már nem tudtuk megcsinálni. Az ide feltöltött képek és a hozzátartozó kommentárok megmaradnak - mint látható most is több évre visszemenő kommentek vannak a legelső képeknél. Természetesen ha valaki kommentárt fűz a képedhez arról gyorsan tájékozódhatsz, hiszen a Mini-World-re való belépés után azonnal láthatod hogy még olvasatlan kommentjeid vannak.

Kicsit talán sarkalatos, hogy az értékeléseket is leegyszerűsítettük. Szimpla 5 csillagra - 1-től 5-ig. A régi értékelések átváltásra kerültek, és meg is maradtak. De már 10-20 értékelés után sem fog igazán számítani, hogy 1-5 vagy 1-10 között értékelünk egy képet. Az átlagok közel azonos képet fognak mutatni. A használata viszont sokkal egyszerűbb, és sokkal egyértelműbb is. Azért ehhez írtunk egy kis tájékoztatót is, hogy azok is képbe legyenek, akik újak a témában.

A képek feltöltése és letöltése is megváltozott. Haladva a korral egyszerre akár több képet is feltölthetsz, és természetesen minden képnél meghatározhatod hogy a kép mely része legyen amelyik megjelenik az albumodban - és az összes listában is. Egyenlőre sajnos maradt az egy kép per alkotás megoldása, de tervbe van véve, hogy egy-egy figurához több képet is lehessen majd feltölteni. Addig is a GYIK-ban lehet erről részletesebben olvasni.

A feltöltött képek nem jelennek meg azonnal. Azokat először a moderátoroknak el kell fogadnia - elkerülendő, hogy bárki bármit feltöltsön ami nem ide tartozik. Jelenleg egymagam vagyok a moderátor, de várom önkéntes moderátorok jelentkezését az e-mail címemre (cím az adatlapomon). A feltétele alapvetően a megbízhatóság, az online elérhetőség (skype/gtalk/facebook elsősorban), és persze sokat számít, hogy ki milyen szinten foglalkozik ezzel a hobbival. A figurák és játékok bizonyos szintű ismerete elvárás. A moderátorok feladata jelenleg csak a képek és feltöltött információk ellenőrzése - szükség esetén módosítása. Később pár egyszerű feladattal még ki fog ez egészülni, de semmiképp sem kell bonyolultra gondolni.

Sok egyéb fejlesztési és felhasználási terv van kidolgozás alatt, és szívesen veszem az ötleteket, hibajelzéseket és akár kritikákat is - elsősorban a Mini-World 2.0 fórumán. Ha valaki kedvet érez, hogy beszálljon a fejlesztési munkákba, akkor jelezze felém (szintén e-mailben, ami megtalálható az adatlapomon). A feltételek itt kicsit komolyabbak, hiszen szükséges hozzá néminemű PHP, HTML, CSS és JS (jQuery) alap. De elsősorban természetesen programozói látásmód.

Nos, induljon el a Mini-World 2.0, és hadd kerüljenek fel az elmúlt évek munkái ide is, remélhetőleg közösségünk legnagyobb örömére és hasznára!

Köszönöm a figyelmet és hajrá minden alkotónak!

UBorka

Szerző: RoodieVélemények, hozzászólások

1. KerekPerec 2013-05-30 10:13

Remek! ^^

2. T(r)ippi 2013-05-30 11:25

Vártam már smile

3. Liszkag 2013-05-30 20:04

Köszönjük szépen!:)