Moson Model Show 2014

Kedves Makettező barátaink, Tisztelt Látogatók!

A Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület főszervezésében évente megrendezésre kerülő Makett Kiállítás és Verseny az elmúlt 10 év során Európa egyik kiemelkedő eseményévé vált. A versenyen különböző kategóriákban indulhatnak a nevezők: harcjárművek, repülők, figurák, polgári járművek, hajók lekicsinyített másai kerülnek megmérettetésre. A több mint 40 kategóriában az elmúlt években átlagosan 1.200 munkát neveztek be. Az idők során kialakult baráti kapcsolatoknak és a város optimális földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően a kontinens szívében itt találkoznak Európa észak és déli, kelet és nyugati területein élő makettező barátaink; és emellett mindig nagy örömmel fogadjuk a távolabbi helyekről (mint pl. Japán, Tajvan, Kanada) hozzánk látogatókat is.

A verseny lebonyolításában számtalan magyar klub, egyesület is segít, a zsűrizés tisztjét pedig nemzetközileg elismert szakemberek végzik. Természetesen az esemény évről-évre nem csak a makettezőknek szól, a környező települések lakói, az ide látogató makettezők családtagjai is számtalan kiegészítő program, látnivaló közül válogathatnak.

Bemutatók:

  Adam Wilder harcjármű
  Chris Jerrett harcjármű (folyamatosan az aulában)
  Fernando Ruiz Ceano mellszobor festés
  Horváth Péter (Pepe) harcjármű (folyamatosan az aulában)
  IPMS Nymburk (folyamatosan az aulában)
  Jaume Ortiz Waffen SS terepmintás ruhafestés
  Jay Laverty repülők festése
  Jonatan Moneris figura faragás alapjai
  Jorge Lopez harcjármű
  Kamil Feliks Sztarbala repülők koszolása
  Miguel Jimenez (Mig) harcjármű
  Pere Pla harcjármű (folyamatosan az aulában)
  Radek Pituch harcjármű, figura
  Szaszkó Gergő fotomaratások forrasztása

Nyitva tartás:

2014. Április12. (Szombat)
  • 8.00 – 12.00 Nevezés, makettek átvétele (AULA)
  • 19.00 – Kapuzárás
2014. Április13. (Vasárnap)
  • 7.00 – fotózási lehetőség
  • 8.00 – 12.00 Kiállítás, verseny megtekintése
  • 12.00 – 13.00 Versenymunkák visszaadása
  • 14.00 – Ünnepélyes eredményhirdetés (AULA)
  • 16.00 – A rendezvény zárása

Újdonságok, aktualitások:

Kiemelt kategóriák – 2014

K-1 A normandiai partraszállás járművei (vízi, szárazföldi)
K-2 A normandiai partraszállás repülőgépei
K-3 Figurák az első világháborútól (1914) napjainkig
K-4 Amerikai „országúti cirkálók”

„MOSONMAGYARÓVÁR MESTERE”

Az idáig szokásos díjazáson felül 2014-től bevezetjük a „Mosonmagyaróvár Mestere” címet (További információk: a verseny >> aktualitások menüpont alatt).

Versenykategória aktualitások

Néhány éve szétválasztásra kerültek a Mester, valamint a Hobbi kategóriák; azért, hogy a még kevesebb tapasztalattal rendelkező versenyzőknek is legyen lehetőségük sikerélménnyel hazatérniük. Ezzel párhuzamosan – 2014-től – az elmúlt évek statisztikája alapján több kategóriát hozunk létre Mester szinten, amelyek természetesen továbbra is nyitottak mindenki számára (További információk: a verseny >> kategóriák menüpont alatt)

Fotózási lehetőség:

Mindig örömmel tölt el bennünket, hogy a kiállításnak, verseny kategóriáknak helyet biztosító AULA és az emeleti nagyteremben a két nap folyamán több ezer ember fordul meg; ez azonban kissé megnehezíti fotózás lehetőségét. Azok számára, akik nyugodt körülmények között kívánnak fényképezni, a termek nyújtotta kedvező fényviszonyok mellett erre vasárnap (2014. Április 13.-án) reggel 07.00 órától biztosítunk lehetőséget.

Statisztikai adatok

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2013-ban 1.189 db. makettet neveztek be a több mint 40 verseny kategóriában; miközben klubok, egyesületek, magánszemélyek mutatták be további munkáikat is a kiállításon. A rendezvény látogatóinak többsége a Közép-Kelet Európai térségből érkezik, de mindig örömünkre szolgál, ha egy-egy újabb távolabbi országból, régióból (pl. Törökország, Írország, Oroszország) is felkerekednek, hogy ekkora utat megtegyenek, ellátogassanak városunkba. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a versenymunkák elbírálása során alkalmazott pontozási rendszert más rendezvények, klubok is átveszik, tanulmányozzák, így örömmel fogadtuk 2013-ban az IPMS Basel/Svájc vezetőjének látogatását is!

Mindenkit szeretettel vár a Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület

Szerző: DanteVélemények, hozzászólások

1. MAC 2014-03-12 14:12

Ott a helyünk :D és megyünk :D

MAC

2. Vihar 2014-03-12 21:38

Remélem idén végre én is el tudok menni…

3. Freddy Krueger 2014-03-13 18:13

Idén én is menni szeretnék, szerencsére kivételesen ne esik egybe a COW-val:)