Rúnák Lordja

2008. 09. 21. 11:00 / Warhammer 40K

Rúnahordozó Hallbjorn a szobájában ült és az elmúlt hónapok történésein merengett. Egyik napról a másikra  esett el a szeme láttára hőn szeretett Farkaslordja, Sötétvérű Kjarl és a Vezért védő Farkastestőrség minden tagja, kivéve egy fiatal Farkast, aki csak nem régen részesült a kegyben, hogy az életével védhette a XII. Farkasfalka vezetőjét. Ez a szerencsés vagy szerencsétlen ifjú Hallbjorn volt, aki miután látta meghalni falkatársait őrjöngő dühvel vetette magát a testvérei vesztét okozó Ork Harcifőnökre. Eszét teljesen elöntötte a düh, hatalmas csatabárdját, melyet a Fagy ereje járt át olyan erővel és elszántsággal forgatta, mintha csak Fenris egyik hatalmas hóvihara materializálódott volna a csatatéren, hogy megbosszúlja Fernis hű fiainak halálát.

Mikor az erősítés megérkezett egy más feladatot végző Szürke Vadász osztag képében, Hallbjorn-t egy halom ork holtest közepén találták. Terminátorpáncélja úszott a vérben, Hallbjorn meg a kimerültségtől lihegett, azonban szeméből könnyek szöktek elő és egy egetrengetően fájdalmas vonyításban adta tudtául a világnak vezére és testvérei halálát. Csak később tudta meg, hogy egyedül intézte el az orkok hatalmas testű vezetőjét és a teljes Nob testőrséget. A volt Farkaslord halotti torán a Falka összes tagja egyöntetűen Hallbjorn-t kiálltotta ki Farkaslordnak, mint Sötétvérű Kjarl utódja. Először a fiatal Farkas fel sem fogta, hogy milyen megtiszteltetésben van része, csak nézett mega elé döbbenten és dünnyögött valamit arról, hogy ő még milyen tapasztalatlan és fiatal. Amikor azonban régi barátja és Véres Mancs falkatársa, aki időközben Rúnapappá vált, Toki Rúnavető mellé lépett és átadta az Öreg Farkas, Vicsorgó Logan üzenetét, amiben a jókivánságok mellett Farkaslorddá való kinevezése is szerepelt, fogta fel igazán, hohgy miről van szó. A Rúnapap azt is közölte, hogy a Nagy Farkas őt is megkérte, hogy oszlopos tagja legyen az újonnan alakult Falkának és segítse a fiatal Lordot a harcban, illetve a rúnák segítségével segítse őt tanácsokkal. Ezek után Hallbjorn kihirdette az immáron ő általa vezetett Falkának az új Jelet, melyet viselniük kellett. Mivel nem tartotta magát arra méltónak, hogy a volt Farkaslord által használt Tűzfarkas Jelét használja, valamint nem akart egyetlen egy fenrisi mitológiai lényt sem választani, így az egyik általa ismert nagyhatalmú rúna mellett döntött- jelentését még Toki mesélte el neki egyik beszélgetésük során- melynek a jelentése többek között az önfeláldozás és feltétlen hűség a feljebbvalók iránt. Ezután kezdődött a lakoma, mely egy teljes héten át tartott az új Vezér tiszteletére. 
    Mindennek már hat hónapja. Az elmúlt időszak alatt nagy változások történtek Hallbjorn életében. Elfoglalta Sötétvérű Kjarl termét, berendezkedett és elkezdett megismerkedni a Falkák vezetésének módszereivel. Ebben nagy segítsége volt hű barátja Toki, akivel hosszú éjszakákon keresztül tanulmányozták a hadvezetés rejtelmeit. Azonban magányos pillanataiban az ifjú Farkaslord folyamatosan csak arra tudott gondolni, hogy mikor érezheti végre újra Jég-csatabárdjának markolatát, amint ellenségei testébe hatolva porrá zúzza a csontokat. Csak nagy nehezen bírta legyűrni a késztetést, hogy hátára csatolva fegyverét belevesse magát Asaheim erdeibe vadra vadászva.
    Mielőtt megszólalt volna a látogató érkezését jelző hang, Hallbjorn felpillantott és elvigyorodott. Kilométerekről megérezte a Rúnavető Toki  közeledését, így a hang megszólalása után egyből megszólalt:
   – Gyere be Testvérem!-majd várakozóan pillantott a belépő alakra. A Rúnapap gondterheltnek tűnt és izgatottan adta elő Hallbjornnak az üzenetet:
    – Üdvözöllek Testvér! Az Öreg Farkas küldött hozzád, hogy tudassam összeül a Lordok tanácsa, mert fontos bejelenteni valója van. – Majd elmosolyodott az ifjú Lord meghökkent tekintetén – Hatalmas ellenséges eredetű inváziós sereg támadta meg az általunk védett bolygók egyikét és értesüléseim Te is a kiválasztott Lordok között vagy, akiket felmentésükre küldenek. Ez az amire oly régóta vártál Hallbjorn. Vége a bezártságnak. – mondta  Toki.

    – Köszönöm Rúnapap az üzenetet,máris indulok. Hívd össze nekem a Falkát, ezek szerint Vadászat készül. – mondta parancsoló hangon, majd cinkosan rámosolygott barátjára – Rád is számítok a harc közben. Rúnavető Toki tiszteletteljesen biccentett Rúnahordozó Hallbjornnek a XII. számú Nagy Farkasfalka, a Rúnahordozók Lordjának, aki miután magához vette hű fegyverét kilépett az ajtón, majd határozott léptekkel elindult a Nagy Farkas Terme felé, miközben az ajtónál őrködő két testőre csatlakozott hozzá.

Miyamoto


Vélemények, hozzászólások