Adatok

szoloskert3.jpg

Tereptárgy készítés - szőlőskert

Tereptárgyak készítésével foglalkozó sorozatunkban ezúttal szőlőskertet készítünk. Amire szükségünk lesz:

  • vastag karton vagy műanyaglap
  • hurkapálcikák
  • gyufák
  • homok
  • műfű
  • izlandi moszat
  • PVA ragasztó
  • festékek.

Első lépésként vágjunk ki a kartonból / műanyag lapból egy nekünk tetsző formát, amilyenre a kertet szeretnénk. Esetünkben ez téglalap alakú lesz. Fejezzük le a gyufákat – 1:72-es rendszereknél elég a gyufafej alatt kicsivel levágni, 15mm-es rendszereknél kb 2cm-es darabokat vágjunk. Ezt követően a pva ragasztóval rögzítsük a kert hosszánál valamivel rövidebbre vágott hurkapálcákat, majd ragasszuk fel a karónak szánt gyufaszálainkat. A hangulat kedvéért készíthetünk egy-két kidőlt, vagy félredobott karót is.

szoloskert1.jpg

Ha a faanyag megszáradt (ez kb. 1-2 óra) kedvünk szerint vigyünk fel pva ragasztót a hurkapálcikákra és a körülöttük lévő talpra, majd szórjuk meg homokkal / papagájhomokkal. Tetszés szerint ragaszthatunk fel néhány kisebb követ is. Hagyjuk száradni a művünket legalább 4-6 órát, majd rázzuk le a felesleges homokot. Száradás után alapozzunk le (én feketére fújtam). Az alapozó száradása után száraz-ecseteléssel, és normál festéssel fessük be a talajt és a karókat. A talajhoz Citadell foundation orkhide green, snot green, snakebite leather színeket használtam, a karókhoz bestial brown-t. A köveket fortress grey-alapon skull white száraz-ecseteléssel festettem meg.

szoloskert2.jpg

Ha megszáradt a festés, akkor pva ragasztóval kenjük át a kertünket azokon a helyeken, ahová szeretnénk füvet szórni. Én javaslom, hogy a hurkapálcás részeket mindenképpen kenjük át, majd szórjuk be műfűvel és kb 1/4 órát hagyjuk száradni. Száradás után rázzuk le a felesleges füvet a talajról. Utolsó előtti lépésként vágjunk kis darabokat az izlandi moszatból és ragasszuk fel a karókra kedvünk szerint. Végül matt lakkal fújjuk át az egészet. Jó játékot kívánok mindenkinek!

szoloskert3.jpg