Adatok

SMN_3787.JPG

I. Terepasztalos Találkozó Beszámoló és Összegzés

Többen feltételezik, hogy az idén tartott, tavalyi Games Day trollkodásaiból és reklamációiból fogant az ötlet, miszerint csináljunk mi is egy ilyen rendezvényt, mert hát megy ez bárkinek.

Nos nem fogom tagadni, volt benne ilyen is, de szerencsére hamar átfordult a dolog, és teljes arccal komoly célok felé fordultunk a rendezvénnyel.

Ezek pedig azok, hogy a vidéki rendezvény kínálatot bővítsük, és egyúttal elvihessük ezt a hobbit olyanokhoz is, akik még nem hallottak róla.

Szerencsére sikerült időben elkezdeni szervezni a rendezvényt, összegyűjteni az ötleteket és gondolatokat. Nagyban nem terveztünk eltérni a Games Day nyújtotta wargame-es programoktól, mert az már egy bevált rendszer, és ahogy egy hódmezővásárhelyi kolléga szokta mondani, a jót nem szégyen lemásolni. Nagyjából így is tettünk. Ami talán plusz volt, az a konverziós verseny.

Mielőtt két részre bontanám és értékelném a rendezvényt, annyit még elmondanék, hogy ha megvan a helyszín, tudjuk mibe fáj és mennyire kell értékelni a belépőt, onnantól a programok lényegében generálják magukat. Persze vannak dolgok amiket le kell beszélni, elintézni, mint a bemutatók, a versenyek kiírásai, meg a rendezvényes apróságok, mint újság, karszalag, stb, de alapvetően ezzel a részével a rendezvénynek én úgy érzem komoly idő és energia igénye nincs.

Persze kell szerencse is. Nekünk szerencsénk volt a bemutatózókkal. 9 nagyon igényes asztallal készültek, és emelték igen magas szintre a rendezvényt. Ezért nem is lehet eléggé hálás az ember!

Úgyhogy bíztatok mindenkit, nyugodtan vágjon bele! Ha találkozót akar szerezni, csak azért, hogy a hobbistákat összegyűjtse, tényleg nem nagyobb energia, mint egy versenyt megszervezni.

De akkor értékelném is magunkat ebből a szempontból, a rendezvényt magát.
Alapjában véve gördülékenyen ment a dolog, ez köszönhető annak, hogy mindenki, aki részt vett és közreműködött, nagyon pozitívan álltak hozzá. Ezért hálás is vagyok. De ez azt hiszem egy olyan dolog is, amire egy szervezőnek nincs teljes befolyása. A résztvevők kellenek ahhoz, hogy jól sikerüljön, a szervezőnek inkább az a dolga, hogy ehhez a hangulatot megteremtse. Nekünk szerencsére ezt se kellett már, mert a KMCS rendezvények ezt javarészt elvégezték helyettünk. Mindenesetre ezt a részét nem érzem igazából nagy falatnak.

Úgy érzem ezzel a részével talán nem is vétettünk sok hibát. A beléptetésnél az elején teljes káosz volt, fegyelmezettlenül, ellenőrizetlenül mentek be az emberek. Kellett volna egy lista, hogy kik azok, akik ingyen és kik azok, akik többlet költséggel mehetnek be a rendezvényre. (ugye a börzések az asztalért a belépéskor fizettek) Ezt nagyon elszúrtuk. Illetve egy leányzó nem elég beléptetésnél, legalább ketten kellenek. (Később, pedig, hogy ne unatkozzanak)

Ami még szerintem baj volt, hogy nem tisztáztuk le egymás között, ki mit csinál, kinek mikor hol a helye. Ezt nem beszéltük át, nem gondoltuk végig, így számunkra legalábbis volt sok improvizálás, kapkodás, meg fejetlenség is.

A helyet nem készítettük elő eléggé sajnos előző nap. Berendeztük és örültünk, hogy háhh, kész, de jó, de jól néz ki! Pedig a börze asztalok feljelölése, a kukás zsákok kihelyezése is igen hasznos lett volna rögtön az elejétől! Emellett az útmutató feliratok is még kapu nyitás előtt kellett volna, hogy kikerüljenek. Ezek apróságok, ám minket annyira lekötöttek az elején, hogy totális káosz volt. :D

A kiírásaink körülbelül rendben voltak, igaz nem is nagyon akartuk bonyolítani, fő az egyszerűség. Persze most jó volt, ez nem jelenti azt, hogy 100% és ne kellene finomítani. Valami lett, most lehet elindulni a fejlődéssel valamilyen irányba. Ezt majd a visszajelzések alapján.

Ami a másik célunk a rendezvénnyel, hogy külsősöket is becsábítsunk, már sokkal komolyabb tészta. Itt rengeteg ötlet volt, sajnos mind elcsúszott, elmaradt, vagy későn került ki.

Itt rengeteget hibáztunk, nagyon a végére hagytuk az érzésem szerint.

És a legnagyobb probléma, hogy ismerettség híján teljesen hiába céloztuk meg például a makettezőket, mert volt egy nagy budapesti rendezvény is. Ők szerintem potenciális célközönség, szóval erre a jövőben jobban oda kell majd figyelni.

Emellett pedig nem egy hónappal hamarabb elkezdeni hirdezni náluk és a társasozók körében, hanem bizony kell ide 2-3 hónap is.

Jobban átgondolt, felépített reklámozási rendszer kell, és jóval több eszköz, mint amit most sikerült elérnünk. Hamarabb kell elkezdeni vele foglalkozni. Ez komoly tanulság számomra, és legközelebb erre oda kell figyelni, mert ezen a téren nagyon sok és komoly hibát vétettünk.

Összességében egy jó kis nap volt. A klubnak is jót tett, mert a GW asztal ⅔-a elkészült. Van egy új stadionunk Blood Bowl-hoz. Sikeresen elvertünk egy nagy rakás pénzt!

Ám, ami számomra meglepő volt, nem lettünk mínuszosak! Hatalmasat szakítottunk, iszonyat gazdagok lettünk, és szerintem egy egész ingyen pizzázást is kifut a bevétel :D

Szóval ezzel is jól számoltunk szerencsére. Igyekeztünk a 0 Ft felé tendálni, szerencsére a pozitív oldalról közelítettük meg.

Kritikát nagyon nem kaptunk. Ebben benne lehet az is, hogy az emberekben még nincs kialakult elvárás, lévén ez volt az első, meg persze füzesabonyiakkal ki mer ujjat húzni? :D

Viccet félre téve én remélem, hogy több észrevétel és kritika is érkezik majd, mert az alapján tudunk a legjobban fejlődni.

Biztosan számíthattok rá, hogy az első Terepasztalos Találkozó nem az utolsó volt! És remélem nem csak Füzesabonyban lesz.

Köszönöm mindenkinek aki ott volt, vagy támogatott minket!

És köszönet azoknak is, akik idáig jutottak az olvasásban! :D